• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim hikayemde böyle bitti.

İlk konunuza baktım da sizde zaten bir şeyler kopmuş. Yoksa koskoca öğretmen kıza annesinin hazırlık stresi sökmezdi. Para verir iki temizlikçi bir aşçı tutar her işi hallederdiniz bunlar basit işlerdi. Ama siz de kendinizden emin olamamışsınız. Kısmetiniz böyleymiş, yolunuz açık olsun, önünüzdeki maçlara bakın 🌸
Biz aramızdaki şeyleri hallettik. Halletmeseydik zaten babama konuyu açmıcaktım. Benlik sıkıntı değil para veririm temizlikçide çağırırım sorun şu ki annem eve pandemiden dolayı kimseyi sokmuyor.

Biz aramızdaki şeyleri hallettik. Halletmeseydik zaten babama konuyu açmıcaktım. Benlik sıkıntı değil para veririm temizlikçide çağırırım sorun şu ki annem eve pandemiden dolayı kimseyi sokmuyor.
Pandemi ne zaman bitecek diye yukarıya bir danışsaymış tövbe tövbe. Gerçekten ısrar ettiğinizi, iikna çabalarına girdiğinizi, araya hatırlı kişiler soktuğunuzu kısacası elinizden geleni ardınıza koymadığınızı düşünüyorsanız o zaman nasibimde yokmuş deyip sünger çekin. Yok ben de pasif kaldım diyorsanız o zaman harekete geçin

Erkek arkadaşınız haksız bulunmuş ama tam tersi bir durum olsaydı, erkek arkadaşınız annesinden dolayı evliliği erteleseydi, hepimiz ayrılmanız gerektiğini söylerdik.

Verdiği ayrılık kararını doğru buluyorum. Daha ne kadar bekleyebilirdi?

Ailenizin saçmalıklarına daha fazla boyun eğmeyin, yaptıklarının hiçbir mantıklı açıklaması yok.

Bir akrabam da aynen bu şekilde defalarca kızının evlenmesine engel oldu, kızı şu an 50 yaşında ve bekar. Zamanında tepki verseydi böyle mi olurdu? Aynı hatayı siz yapmayın.

Erkek arkadaşınız haksız bulunmuş ama tam tersi bir durum olsaydı, erkek arkadaşınız annesinden dolayı evliliği erteleseydi, hepimiz ayrılmanız gerektiğini söylerdik.

Verdiği ayrılık kararını doğru buluyorum. Daha ne kadar bekleyebilirdi?

Ailenizin saçmalıklarına daha fazla boyun eğmeyin, yaptıklarının hiçbir mantıklı açıklaması yok.

Bir akrabam da aynen bu şekilde defalarca kızının evlenmesine engel oldu, kızı şu an 50 yaşında ve bekar. Zamanında tepki verseydi böyle mi olurdu? Aynı hatayı siz yapmayın.
Aynen öyle. Ben onun yerinde olsam ben de aynı şeyi yapardım oyalıyor diye düşünüp.

Ilk konunuzu okudum ve evlenseniz mutlu olamazdiniz gibi geldi. Sevgililikte bile hediye almayan, ortak paylaşımınız olmayan, şimdiden hediye almayı bırakmış, belki biraz bencil, elinizi bile tutmayı yük gören, gezmeyi sevmeyen, uzak şehirde olup arada bulusmaniza rağmen saatlerce tv izleyen, anladigim kadarıyla evdeyken de mutfak işi vs hep size yıkan biriyle mutlu olmanız zor. Bence gün gelecek annenize teşekkür edeceksiniz. Gerçekten hayatı paylaşacağınız kişiyi bulunca.

Maalesef ben de erkek arkadaşınızı haklı buldum. Az çok durumları da bildiği için kendi ailesi de "evlenseniz dahi ailesi rahat vermez oğlum" demiştir muhakkak. Beklemekten çok bunun urkuttugunu düşünüyorum. Çünkü kim olsa aynısını hissederdi :/

Sizin yerinizde olsam yine de ayrılırdım evden. Çünkü şimdi oh nişan yalan oldu paraciklar bize kaldı diyorlardır.

Bence siz zaten mutlu olacağınıza inanmıyordnuz. 2 hafta önceki konunuzu okumuştum. Şimdi tekrar baktım aileniz evet zor ama size bir bahane ile ayrılmak iyi geldi bence. Kendinizi böyle rahatlatıyorsunuz gibi geldi bana.

En çok üzüldüğüm annemin tavrıydı. Çünkü başkası olsaydı yine aynı tavırları sergilicekti. O yüzden ben daha bu yollara girmem. Yani geçen sene bana ben bu işlerle uğraşamam bu sene de eve kimseyi alamam evi temizleyemem dedi. Böyle bir anneyle bu yollara girilmez, demekki ben de tek olmalıyım yapacak bir şey yok.
tüm açıklamalarınızla bana eski sümsük sevgilimi hatırlattınız. annesi zor bi kadın diye ilişkiyi sizin gibi bitirip kafayı rahat bırakmayı seçti. deli gibi aşık ölüp bitiyormuş da artık yalnız kalmayı seçmiş de... sevgi ya da aşkınızın önüne annenizin bu bahaneleri geçiyorsa zaten yeterince sevmiyorsunuz

Bence siz zaten mutlu olacağınıza inanmıyordnuz. 2 hafta önceki konunuzu okumuştum. Şimdi tekrar baktım aileniz evet zor ama size bir bahane ile ayrılmak iyi geldi bence. Kendinizi böyle rahatlatıyorsunuz gibi geldi bana.
Ayrıca başka cevaplarda sorunları çözdük demişsiniz ama 14 günde tüm korkuları yıkacak o kişiden emin olacak duruma gelip ailenizi ikna etmek için çabalayacak kadar uzun bir zaman değil. Gerçekten seven 2 insan önce elinden geleni yapar. 14 gün hem korkuları yenip hem aile iknasi için elinden geleni yapmak ve hikayeyi bitirmek için çok kısa süre. En basitinden ne yapabilirim diye bile düşünebilirsiniz ama siz hikayeyi direkt bitirmeti tercih ediyorsunuz. Bunları söylüyorum çünkü ileride bir mutsuzluk yaşarsanız ailenizi suçlamayın diye. Ailenizin hatalı olduğu yerler var ama bu ayrılık sizin tercihiniz açıkça.

Ayrıca başka cevaplarda sorunları çözdük demişsiniz ama 14 günde tüm korkuları yıkacak o kişiden emin olacak duruma gelip ailenizi ikna etmek için çabalayacak kadar uzun bir zaman değil. Gerçekten seven 2 insan önce elinden geleni yapar. 14 gün hem korkuları yenip hem aile iknasi için elinden geleni yapmak ve hikayeyi bitirmek için çok kısa süre. En basitinden ne yapabilirim diye bile düşünebilirsiniz ama siz hikayeyi direkt bitirmeti tercih ediyorsunuz. Bunları söylüyorum çünkü ileride bir mutsuzluk yaşarsanız ailenizi suçlamayın diye. Ailenizin hatalı olduğu yerler var ama bu ayrılık sizin tercihiniz açıkça.
14 günlük sürede uğraşmadık annemi ikna etmek için 1 senedir uğraşıyoruz. Hep aynı tepkileri veren insana daha nasıl gidilebilir. 5 senedir de biliyor annem. Başkası olsa bu işin eninde sonunda evliliğe gideceğini anlar veya normal bir aile gelir kendisi sorar e siz evlilik düşnmüyomusunuz diye. Mesela geçen sene de aynı sorunları yaşadık. Geçen sene ciddiye binileceğinin sinyalleri açık açık verildi. Pandemiden istemediler erteledik. E bikere gelip bana bunu kendileri sormadılar. Normalde kız tarafı der artık yüzük takılsın diye. Bunları yapmayan bi aileye ben kaç kez gittim aynı şeyleri anlattım istiyoruz dedim sayamadım.

14 günlük sürede uğraşmadık annemi ikna etmek için 1 senedir uğraşıyoruz. Hep aynı tepkileri veren insana daha nasıl gidilebilir. 5 senedir de biliyor annem. Başkası olsa bu işin eninde sonunda evliliğe gideceğini anlar veya normal bir aile gelir kendisi sorar e siz evlilik düşnmüyomusunuz diye. Mesela geçen sene de aynı sorunları yaşadık. Geçen sene ciddiye binileceğinin sinyalleri açık açık verildi. Pandemiden istemediler erteledik. E bikere gelip bana bunu kendileri sormadılar. Normalde kız tarafı der artık yüzük takılsın diye. Bunları yapmayan bi aileye ben kaç kez gittim aynı şeyleri anlattım istiyoruz dedim sayamadım.
Ben sizi anladım demek istediğim zateeeen 14 gün önce emin olamayan sizsiniz. Bu bence sizin için kolaylık bile olmuş. Kendi parasını kazanan bir öğretmenin bunu çözemeyeceğine inanmıyorum kusura bakmayın. Ne despot babalar ne sert aileler gördüm. Yine orta yol bulundu

tüm açıklamalarınızla bana eski sümsük sevgilimi hatırlattınız. annesi zor bi kadın diye ilişkiyi sizin gibi bitirip kafayı rahat bırakmayı seçti. deli gibi aşık ölüp bitiyormuş da artık yalnız kalmayı seçmiş de... sevgi ya da aşkınızın önüne annenizin bu bahaneleri geçiyorsa zaten yeterince sevmiyorsunuz
Olay şu ki bitiren taraf ben değilim ayrılmayı ben tercih etmedim. Bitirmemesi içinde konuştum. Ama baskılardan ve benim ailemin net birşey söylememesinden o kadar bunalmışki ayrılmak istediğini 1 sene beklediğini ve daha fazla beklemek istemediğini söyledi. Ailemin sadece bekleyin dediğini biz size ayrılın demiyoruz evlenmeyinde demiyoruz ortalık durulsun öyle yapalım diyoruz dediğini de söyledim. Oda bu olayın bitmeyeceğini ve sonunun olmadığını söyledi ki haklı.

Olay şu ki bitiren taraf ben değilim ayrılmayı ben tercih etmedim. Bitirmemesi içinde konuştum. Ama baskılardan ve benim ailemin net birşey söylememesinden o kadar bunalmışki ayrılmak istediğini 1 sene beklediğini ve daha fazla beklemek istemediğini söyledi. Ailemin sadece bekleyin dediğini biz size ayrılın demiyoruz evlenmeyinde demiyoruz ortalık durulsun öyle yapalım diyoruz dediğini de söyledim. Oda bu olayın bitmeyeceğini ve sonunun olmadığını söyledi ki haklı.
eee bi fark yok. kendi tarihinizi ailenize sizin belirtmeniz gerekiyordu zaten.

28 erkek arkadaşım 29
Sizi 24 falan diye düşünmüştüm inanı sonra yaşınızı tutamıyorsunuz çok hızlı geçiyor.madem kalbinize mukabil bir kalp var ve sevdiğiniz insan kafa yapinizda uyuyorsa annenizin neden sizin hayatınız adian karar vermesine izin veriyorsunuz bana soylermisiniz? Canım neden zora koşmuyorsun eğer ailen böyle yapacaksa ben hürüm ve nikah kıyarım evlenirim desen en azından gözleri biraz korkar.kacmak değil bunun adı bu arada.aileniz size zulmediyor

isteme nişan olmak zorunda mı? ben erkek arkadaşınız yerinde olsam ayrılmak yerine size ailene rest çek biz evlilik yoluna girelim hazırlıklara başlayalım derdim...ikiniz de yetişkin insanlarsınız kimseye bağlı yada bağımlı değilsinizdir heralde... eğer seviyorsanız siz gidin teklif edin hatta ...ailemi boşverelim biz hayatımıza bakalım deyin

Arkadaşlar tekrar merhaba, çok üzgünüm ne yapacağımı bilemedim. Buraya yazıp biraz belki rahatlarım. Önceki konumu okuyanlar bilir. Annemin türlü sebeplerle benim nişan olayıma yanaşmadığını yazmıştım. Karşı tarafta istenmediğini düşünmeye başladı ve geçen seneden beri erteliyoruz bana net tarih vermiyolar bu sene düğün olsun demedim adı konsun dedim ama sizinkiler erteleme peşinde pandeminin biteceği yok bizimde sonumuz yok ömrümüzün sonuna kadar sevgilimi kalacağız hayırlısı böyleymiş senin de suçun yok yapabileceğin bişey yok biliyorum seni, üzülmediğimi asla düşünme ama yolları ayıralım dedi ben de ona hak verdim ve ayrıldık. Ayrılmamızın nedeni kendi annem olduğu için onu nasıl affedebilirim hiç bilmiyorum 5 senem kendi sorunlarımdan değil annemin nişan olayını gözünde büyütmesinden dolayı bittiği için nasıl bu olayın üstesinden gelebilirim asla bilmiyorum. Çok üzgünüm aşırı. Öyle yazıp birazda olsa içimi rahatlatmak istedim. Sanırım benim hikayemde böyle olmalıymış.
Bu duruma müsade eden erkek olsa topar tutar ve annesinin ağzına bakan adamdan koca olmaz iyi ki ayrıldın kurtuldun derdik. Şimdi de tersini söylüyorum sırf annen nişan olayını - her ne ise artık sorun edip evlenmenizi engelleyebiliyorsa o zaman sen evlenmeye hazır değilsin demektir. Annene rest çekip evleniyorum diyemedin. Evlenince de size karisacakti. Kaynana dediğin her zaman erkek annesi olmuyor. Kız annesinin kötüsü de evliliği çok karıştırıyor. Ben olsam çok seviyorsam giderim özür dilerim ve dugun günü nikah guni neyse alırım

Back
X