Benim hikayemde böyle bitti.

Bu duruma müsade eden erkek olsa topar tutar ve annesinin ağzına bakan adamdan koca olmaz iyi ki ayrıldın kurtuldun derdik. Şimdi de tersini söylüyorum sırf annen nişan olayını - her ne ise artık sorun edip evlenmenizi engelleyebiliyorsa o zaman sen evlenmeye hazır değilsin demektir. Annene rest çekip evleniyorum diyemedin. Evlenince de size karisacakti. Kaynana dediğin her zaman erkek annesi olmuyor. Kız annesinin kötüsü de evliliği çok karıştırıyor. Ben olsam çok seviyorsam giderim özür dilerim ve dugun günü nikah guni neyse alırım
Konu sahibiyle ilgisi yok ama kız anneleri istemiyorsa genelde haklı oluyor. Ben öyle gördüm. Kızlar aşktan gözü kör olmuş bir halde bazı şeyleri göremiyor ama anneler daha iyi hissediyor. Erkek annelerinde de olabilir bu durum ama aman erkek annesi değil mi kayınvalidelik yapılıyor deniliyor. Ki anne niye işi yokuşa sürmüş ben hiç anlamadım çünkü sen bunla mutlu olamazsın vs da dememiş ama konu sahibi ile sevgilisi zaten hiç uymuyormuş.

Bu şekilde vazgeçmek bana çok ilginç geliyor. Ortada ciddi bir problem yokken sirf ailelerden birilerinin canı öyle istiyor diye ilişki bitiriliyorsa evlenmeye değmezmiş zaten diye dusunuyorum ben.

Cevremde gordugum aileler istemese de bir yolunu bulup evlendiler gercekten sevenler, benim evliligimde de eş ailesi sorun olmuştu mesela ama evlendik.

Boyle kismet degil ya izin vermediler diyip yoluna bakabiliyorsa iki tarafta "uzulerekte olsa" demek ki o kadar da şey degilmiş ikiniz icinde.

Bu şekilde vazgeçmek bana çok ilginç geliyor. Ortada ciddi bir problem yokken sirf ailelerden birilerinin canı öyle istiyor diye ilişki bitiriliyorsa evlenmeye değmezmiş zaten diye dusunuyorum ben.

Cevremde gordugum aileler istemese de bir yolunu bulup evlendiler gercekten sevenler, benim evliligimde de eş ailesi sorun olmuştu mesela ama evlendik.

Boyle kismet degil ya izin vermediler diyip yoluna bakabiliyorsa iki tarafta "uzulerekte olsa" demek ki o kadar da şey degilmiş ikiniz icinde.
Benim için çok zor inanın ki gerçekten çok üzgünüm ağlamaktan halim kalmadı ama bakın başka kimin annesi sırf evlenmek istiyorum diye azdın mı, evlenir de bir bk yersin, senin kuracağın aileye de sana da bilmem ne yapayım, utanmıyomusun sen diye azarlamıştır 28 yaşındaki insanı. Daha bir sürü hakaret yedim ama hatırlamıyorum. Ben bu insanla nasıl birilerini akraba yapabilirim. Bu lafları sırf nişan istediğim ve 1 sene daha ertelemek istemediğim için işittim. Karşıdaki kişide haliyle istenmiyorum bahane bunlar moduna girdi. Kendi aileside sürekli geçen seneden beri ne zaman gidicez ee diyip sıkıştırıyolar. Hiç abartmıyorum 1 haftada saçlarına aklar düşmüş bu olaydan dolayı. Bu kadar zor olmamalıydı diye düşündük.

Benim için çok zor inanın ki gerçekten çok üzgünüm ağlamaktan halim kalmadı ama bakın başka kimin annesi sırf evlenmek istiyorum diye azdın mı, evlenir de bir bk yersin, senin kuracağın aileye de sana da bilmem ne yapayım, utanmıyomusun sen diye azarlamıştır 28 yaşındaki insanı. Daha bir sürü hakaret yedim ama hatırlamıyorum. Ben bu insanla nasıl birilerini akraba yapabilirim. Bu lafları sırf nişan istediğim ve 1 sene daha ertelemek istemediğim için işittim. Karşıdaki kişide haliyle istenmiyorum bahane bunlar moduna girdi. Kendi aileside sürekli geçen seneden beri ne zaman gidicez ee diyip sıkıştırıyolar. Hiç abartmıyorum 1 haftada saçlarına aklar düşmüş bu olaydan dolayı. Bu kadar zor olmamalıydı diye düşündük.

Benim nikahimda kaynanamlar yoktu. Gayet istenmedigimi bilerek evlendim oyle soyleyeyim, dugune geldiler ama gelmeseler de onemli degildi.

Ayni sekilde yakin akrabami da kaynanasi istemiyordu. Hatta kufurlu mesajlar cekiyordu bizim kiza. Adam kizi istemeye ailesi olmadan geldi tek başina, onlarin da nikahinda adamin ailesi yoktu.
Biz niye bu kadar istenmedik derseniz sorunlu oldugumuzdan değil. Benim eşimin annesi diş gecirebilecegi, kendi memleketlerinden olan ve ayni evde yaşayabilecegi, hizmet edecek bir gelin istiyordu oyle soyleyeyim.

Çok isteyince oluyor bir şekilde ama bazi uyeler eski konularinizi yazmiş eger durum yazildigi gibiyse bu adamla oldurmaya ugraşmayin zaten.

Ben hatayı suçu kimse de değil sizde buldum .
Nişan şart miydi ?
Madem öyle annecim, benim evden istemeye gelecekler buyrun sizi bekliyoruz deseydiniz.

Yada babacim annemin ikna olacagi yok
Nişan da zaten tanıma süreci
Öyleyse biz nikah günü alıyoruz deseydiniz.
Hiç mi rest cekemezdiniz anlayamadım
AAnneniz sanırım sizi maddi olarak sömürüyormus öyle yazanları gördüm yukarıda da. önceki konularınızda bahsetmissiniz anlaşılan.

Son düzenleme:
Arkadaşlar tekrar merhaba, çok üzgünüm ne yapacağımı bilemedim. Buraya yazıp biraz belki rahatlarım. Önceki konumu okuyanlar bilir. Annemin türlü sebeplerle benim nişan olayıma yanaşmadığını yazmıştım. Karşı tarafta istenmediğini düşünmeye başladı ve geçen seneden beri erteliyoruz bana net tarih vermiyolar bu sene düğün olsun demedim adı konsun dedim ama sizinkiler erteleme peşinde pandeminin biteceği yok bizimde sonumuz yok ömrümüzün sonuna kadar sevgilimi kalacağız hayırlısı böyleymiş senin de suçun yok yapabileceğin bişey yok biliyorum seni, üzülmediğimi asla düşünme ama yolları ayıralım dedi ben de ona hak verdim ve ayrıldık. Ayrılmamızın nedeni kendi annem olduğu için onu nasıl affedebilirim hiç bilmiyorum 5 senem kendi sorunlarımdan değil annemin nişan olayını gözünde büyütmesinden dolayı bittiği için nasıl bu olayın üstesinden gelebilirim asla bilmiyorum. Çok üzgünüm aşırı. Öyle yazıp birazda olsa içimi rahatlatmak istedim. Sanırım benim hikayemde böyle olmalıymış.
Aklıma aşk dediğin elbet bir yol bulur şarkısı geldi 😊 aranızdaki bağ sizi tekrar bir araya getirecek kadar güçlüyse zaten ayrılamazsınız

Her şer de bir hayır vardır... Şimdi üzülüyorsun belki ama ilerde çok şükür de edebilirsin olmadığına... Seven insan çekip gitmez savaşır mücadele eder.

Okudukça size kızıyorum.
Bu lafları diyen kadının ne istemedigini niye istemedigini ne dusundugunu ciddiye alacam ha ?

Arkadaşlar tekrar merhaba, çok üzgünüm ne yapacağımı bilemedim. Buraya yazıp biraz belki rahatlarım. Önceki konumu okuyanlar bilir. Annemin türlü sebeplerle benim nişan olayıma yanaşmadığını yazmıştım. Karşı tarafta istenmediğini düşünmeye başladı ve geçen seneden beri erteliyoruz bana net tarih vermiyolar bu sene düğün olsun demedim adı konsun dedim ama sizinkiler erteleme peşinde pandeminin biteceği yok bizimde sonumuz yok ömrümüzün sonuna kadar sevgilimi kalacağız hayırlısı böyleymiş senin de suçun yok yapabileceğin bişey yok biliyorum seni, üzülmediğimi asla düşünme ama yolları ayıralım dedi ben de ona hak verdim ve ayrıldık. Ayrılmamızın nedeni kendi annem olduğu için onu nasıl affedebilirim hiç bilmiyorum 5 senem kendi sorunlarımdan değil annemin nişan olayını gözünde büyütmesinden dolayı bittiği için nasıl bu olayın üstesinden gelebilirim asla bilmiyorum. Çok üzgünüm aşırı. Öyle yazıp birazda olsa içimi rahatlatmak istedim. Sanırım benim hikayemde böyle olmalıymış.
Keşke biraz net tavır sergileseydiniz,anneniz neden bu kadar karışıyor ki.. hani bir neden söylese belki hak verirsiniz ama bu şekilde olmaz. Yerinizde olsam ve sevgilimden eminsem anneme tavır koyar sen istesen de istemesen de bu iş olacak demeye getirirdim.yazik yani 5 yıllık ilişki var ortada.

Konu sahibiyle ilgisi yok ama kız anneleri istemiyorsa genelde haklı oluyor. Ben öyle gördüm. Kızlar aşktan gözü kör olmuş bir halde bazı şeyleri göremiyor ama anneler daha iyi hissediyor. Erkek annelerinde de olabilir bu durum ama aman erkek annesi değil mi kayınvalidelik yapılıyor deniliyor. Ki anne niye işi yokuşa sürmüş ben hiç anlamadım çünkü sen bunla mutlu olamazsın vs da dememiş ama konu sahibi ile sevgilisi zaten hiç uymuyormuş.
Geneli öyle ama bir sebebi varsa da açıklamamıs konu sahibi en azından ilk mesajda sonraları da okumadım açıkçası , sırf nişanda bişey oldu diye o da ne olduysa onu da bilmiyorum.
Ve aşağıdaki lafları eden bir aile ne kadar haklı da olsa kale alınmaya değmez bence
"sırf evlenmek istiyorum diye azdın mı, evlenir de bir bk yersin, senin kuracağın aileye de sana da bilmem ne yapayım, utanmıyomusun sen "

Biz aramızdaki şeyleri hallettik. Halletmeseydik zaten babama konuyu açmıcaktım. Benlik sıkıntı değil para veririm temizlikçide çağırırım sorun şu ki annem eve pandemiden dolayı kimseyi sokmuyor.
Kendi evinizden istemeye gelsinler o zaman.
Çare çok isteyene.

Geneli öyle ama bir sebebi varsa da açıklamamıs konu sahibi en azından ilk mesajda sonraları da okumadım açıkçası , sırf nişanda bişey oldu diye o da ne olduysa onu da bilmiyorum.
Ve aşağıdaki lafları eden bir aile ne kadar haklı da olsa kale alınmaya değmez bence
"sırf evlenmek istiyorum diye azdın mı, evlenir de bir bk yersin, senin kuracağın aileye de sana da bilmem ne yapayım, utanmıyomusun sen "
Annemin bahaneleri şunlardı pandemi var bekleyelim, kardeşin okucak daha, maddiyat yok falan dedi. Ama pandeminin biteceği yok, kardeşim için hayatımı ertelememin beklentisi çok saçma, maddiyatıda kendim karşılıcam dedim ama yine de ikna edemedim.

Kendi evinizden istemeye gelsinler o zaman.
Çare çok isteyene.
Valla bilmiyorum da ben çok üzüldüm ama bizimkilerin umrunda değil hayırlısı böyleymiş demekki moduna girdiler olan bana ve 5 senelik emeğime oldu. Resmen okyanusu geçip derede boğulduk. Ben sanırım tekrar konuşucam böyle olmaz diye direticem. İlerde bana da rahat bir şekilde ayrılmasaydınız biz size ayrılınmı dedik dicekler eminim.

Son düzenleme:
Şimdi ben şunu anlamadım.
Anneniz sadece bu adama böyle değilse her adama aynısı yapacaksa,
İlla isteme nişan yapmak mı gerekiyor seviyorsanız gidin evlenin.
Bu mantıkla ömür boyu bekar kalacaksınız doğru mu anladım?

Valla bilmiyorum da ben çok üzüldüm ama bizimkilerin umrunda değil hayırlısı böyleymiş demekki moduna girdiler olan bana ve 5 senelik emeğime oldu. Resmen okyanusu geçip derede boğulduk. Ben sanırım tekrar konuşucam böyle olmaz diye direticem. İlerde bana da rahat bir şekilde ayrılmasaydınız biz size ayrılınmı dedik dicekler eminim.
Derler .

Bunu gördüğüm örnekler oldu.
Adamın vebalini de almayin yazik

Bence çok çabuk vazgeçmişsiniz birbirinizden. Eğer dediğiniz gibi sorun sadece ailenizin olayları gözünde büyütmesi ise bu vazgeçmenizi gerektirmezdi. 5 yılda az bir süre değil hani. Şunu anlarım aileniz damat adayını beğenmez evlilik için uygun bulmasaydı haklılar derdim. Ama sanki bahanelerinin asıl nedeni maddiyat gibi geldi bana. Bazı ailelerin ceplerinden tek kuruş çıkacak diye canları gider. Çalışıyorsanız bir de eve giren paranın da gideceğini düşündüklerinden sizi evlilikten uzak tutmaya çalışırlar. Ama bu oyunlara gelmeyin derim. Aranızda gerçek sevgi varsa bence her şeyi herkesi yenmeyi başarır. Haaa çok yıpratır orası ayrı.

Bence çok çabuk vazgeçmişsiniz birbirinizden. Eğer dediğiniz gibi sorun sadece ailenizin olayları gözünde büyütmesi ise bu vazgeçmenizi gerektirmezdi. 5 yılda az bir süre değil hani. Şunu anlarım aileniz damat adayını beğenmez evlilik için uygun bulmasaydı haklılar derdim. Ama sanki bahanelerinin asıl nedeni maddiyat gibi geldi bana. Bazı ailelerin ceplerinden tek kuruş çıkacak diye canları gider. Çalışıyorsanız bir de eve giren paranın da gideceğini düşündüklerinden sizi evlilikten uzak tutmaya çalışırlar. Ama bu oyunlara gelmeyin derim. Aranızda gerçek sevgi varsa bence her şeyi herkesi yenmeyi başarır. Haaa çok yıpratır orası ayrı.
Karşı tarafa da pandemi maddiyatı düşündükleri için ertelemek istiyorlar dediğimde hep çözümle geldiler. Az kişi geliriz, test yaptırır geliriz, dikkat edilir, maddiyatı siz düşünmeyin aile olcaz sonuçta biz dediler. Ama yine bizimkiler ikna edilemediği için gurur yaptılar istenmiyor moduna girdiler ister istemez o yüzden oda çareyi ayrılmakta buldu. 12 saatlik yoldan gelecek olan onlar söylenmiyolar herşeye he diyolar strese girip nazlanan nasıl olcak diye düşünmekten ileri gidemeyen bizimkiler.

Bu sözleri ilk defa duyuşum değil bu sefer evlilik demekki iyi bir şey değil utanılacak bir şey demekki evlenenler mutsuz gibi piskolojiye giriyorum. Bunu evli olan annem söylediği için.

Şimdi ben şunu anlamadım.
Anneniz sadece bu adama böyle değilse her adama aynısı yapacaksa,
İlla isteme nişan yapmak mı gerekiyor seviyorsanız gidin evlenin.
Bu mantıkla ömür boyu bekar kalacaksınız doğru mu anladım?
Doğru anlamışsınız. Ama ailede sadece anne yok babam ve kardeşim de var. Öyle bişey yaparsam mahvolurlar.

Back
X