Benim için dua edin lütfen

Mune sen ne iyi kadinsin be burdan hissettim samimiyetine..

Üzülen bir kadınım gülüm, böyle çaresizliklere eli kolu bağlı duadan başka birşey yapamadığı için üzülen bir kadın.

Adım atabilmemiz için çaresiz hisseden kadınlarında bize adım atabilmesi lazım ama işte o adımı atmaları bazen öyle zor oluyor ki, çevre, kültür, yetiştirildikleri ailelerden gördükleri onları boyun eğmeye zorluyor, özgüven desen zaten yok

Konu sahibinin bi kac konusunu okumustum arkada ailesi yok bi tahsili yok maddi manevi hic bi dayanagi yok bazi insanlar var ki kendi baslarina sokak kapisindan dahi cikamiyorlar belkidekonu sahibide onlardan biridir

Konu sahibi 19 yaşında , bir kız evlat sahibi 17 yaşında bir cahillik yapmış eşiyle evlenmiş . Kocasının bazı sağlık sorunları var ve bu yüzden kaprisli ve anneci bir adam . Kv desen oğlunu avucunun içine almış gelinini hizmetçi olarak kullanmak istiyor . Elinden gelse torununun gelinine anne demesine izin vermeyecek . Bu arada evet evden pek fazla çıkamıyor çünkü burada bazı ihtiyaçlarını alması için evden çıkamadığından da bahsetmişti . Anne evinde de pek değer görmemiş bir kadın ( okuduklarımdan çıkardığım ) . Bu arada bilgiler kısmı doğruysa lise mezunu . Evliliğinin 4. gününden beri de şiddet görmüş bir kadın .

Ama bak konu sahibi taş çatlasa 20 yaşında . Benimle yaşıt . Bu kadının önünde koskoca 60 yıl var . Daha hayatının yarısına bile gelmemişken . Her şeyi sıfırdan yapmak için çabalamak varken konu sahibine zor geliyor . Geçen burada intihar etmek istediğinden bahsetmişti .

Twetter da tag başlatsak konu sahibinin durumunu açıklayıp bu kadın nasıl sıfırdan hayat kurar diye milyon tane öneri gelir . Konu sahibi ya gerçekten cesaretsiz yada gerçekten istemiyor yada bir şeyleri yapacak olgunluğa gelemedi bilmiyorum

Yazdığım ilk paragrafı kaç kere okudum bilmiyorum Evvel yanlış anlama kuzum , benim tepkim sana değil . Bence konu sahibinin her şey bir yana en azından kızı kendiyle aynı hayatı yaşamasın diye daha çok çabalaması gerekirdi . Burada onun öğrenilmiş çaresizliğini yenmek için bir sürü yalanmış hikaye anlatıldı çünkü . Ama demek ki bazı şeyler için daha da olgunlaşması gerekiyor . İnşallah her şey konu sahibinin gönlünce olur .

Canin 28 yasindayim hala babamdan korkuyorum niye bilmiyorum farkli bi sekilde gerlesmis icine hani universiteye hazirlaniyorum ya bazen kara kara dusunuyorum ya kazanirsamda gondermezse diye cunku daha once yasadim aynisini ve hicbirsey yapamadim

Evet bazen dusunutorum belki bir kac kere isyan edip olay cikarsam bas kaldirsam boyle devam etmezdi herhalde ama hani ogrenilmis caresizlik icin kocaman filin kucucuk nir kaziga baglanmasi filin o kazigin onu tutacagina inanmasi olayi varya iban durum bundan hic farksiz degil

Ama anne olsam evladim olsa daha cesur olurdum diye dusunuyorum konu sahibi 20 yasinda ve ben 20 yasimi dusunuyirumda sahiden birak anne olmayi cocuk gibi savunmasiz duygusal ni yapidaydim

Insallah kobu sahibi kirar zincirlerini kendini kurtarir keske elimizden onun icin dua etmekten baska seylerde gelseydi Allah hayirli kapikar acsin huzurlu mutlu bir omrun ilsun insallah

Canımsınnnn....
Mutlaka bir çıkış yolu vardır.Bu gün olmazsa yarın.Güçlü ol ,balımmm , küçük kuzum senin için neler yapabiliriz ?

Aile ve sosyal politikalar Bakanlığı'nın sosyal destek hattı 183 ü bile arasan bir çıkar yol gösterirler gülüm. Kendine acımayı bırak ve bismillah de kalk. Allah yardımcın olsun.

Bende hatırladım şimdi, bu kadınlar neden bu kadar sindiriliyor? Yapabilecek çok şey varken kadere razı geliniyor anlayamıyorum.
Biz sizin çabanızı kaderinize layık kıldık.ayeti; tüm kaderle ilgili düşüncelerimizi yeniliyor...caba ve gayret yoksa kaderde o kdr....

Allaha sığın sabah akşam ayet oku nerden sana el uzanacağı beli olmaz Allah büyük bazen duayla herşey olur Allah yardımcın olsun.

3 yıl eski sevgili den kurtulma çabası gösterdim mahkeme polis dua aile ne denemedim ki olmadı kurtulamadım konuşmadım evi değiştirdik tl degistik 3 yil sabır sabır dedim .sonuç sıfır elde var sıfır kadın sığınma evi mor çatı sizce gerçekten çözüm mu ?bence din sizin hakkından imansız gelir böylelerini başka yola terbiye ediceksn bir daha asla cesaret edemesin Allah kimseyi sahipsiz bırakmasın. .

Hala devam ediyor mu ? Belki yardımcı olabilirim

Ilk önce kafandan kötü düsünceleri sil,hic bir dert sürüp gitmez elbet senin içinde güzel günler gelecektir ama bunun için çabalaman gerekiyor,suan yapacaklarin k.v cadısıyla çok muhatab olmamak onun eline malzeme vermemek ve oyunu kuralina gore oynamak ,eger suan kendine yeni bir yol çizemeyeceksen,erkekler düz mantiktir biraz oyunculukla esin olacak anakuzusunuda avucunun içine alabilirsin.Öyleleri anasi tarafindan duygu sömürüsuyle yönetilmeye alışıktır çünku sende ayni takdigi dene.

Hepinize verdiğiniz cevaplarınız için çok çok teşekkür ederim. çok sağolun. Sizi çok seviyorumm.
Dünki konumdan bahsetmek istiyorum dün akşam onunla (kocam) markete gitmek için evden çıktım. Kızımı kaynanama bıraktım. Gittik markete, biraz dolandım lazım olan malzemeleri aldım. Eşim lavaboya gitmem gerekiyor bi sorayım burda varmı dedi. Bende sana evde lavaboya gideceksen git dedim niye gitmedin dedim duymazdan geldi. Sonra ben market alışverişini bitirdim. Çalışana sordum "eşim lavaboya gitti" diye. "Yok kimse lavaboya gitmedi" dedi. Bende eşimi aradım telefonu meşguldü ısrarla çaldırdım açtı "dışardayım dayımla konuşuyordum" dedi. "Tamam gel" dedim. geldi bende o gelince yine sordum "kiminle konuşuyordun" diye "veyselle konuşuyordum" dedi ya dedim "sen demedin mi dayımla konuşuyorum diye" baktım evirip çevirmeye başladı yok ben ondan sonra dayımla konuştum falan filan çelişkili konuştu. Marketten çıktık manava gidecektik yolda kendisini güldürüp ya sen ne kadar şüpheci olmuşsun falan dedi bide. Bende manavdan çıkınca telefonunu açabilmisin bakmak istiyorum dedim. Açtı aramalara baktım dayımla ve veysel diye biriyle konuşmuş. Ordan veysel kim diye bakmak için whatsappa girdim ben whatsappa girdiğim an eşim direksiyonu bırakıp telefonu elimden çekmeye başladı. Kaza yapmamıza ramak kalmıştı iyiki yolda kimse yoktu o an birilerine çarpsaydık hayatım boyunca kendimi afedemezdim. ya bir çocuğa ya hamile bir kadına ya yaşlı bir amcaya çarpsaydık. Sonra ben bağırıp çağırmaya başladım konuştuğun kız kim görmek istiyorum dedim. arabayı yumrukladım kapıya geldik inmeyecem çıkar telefonu dedim, seni babanın evine götürecem dedi, sürdü arabayı ben elimi telefona attım o yine direksiyonu bırakıp telefona atladı. Kaza yapmayalım diye bıraktım telefonu, eve geldik kayınpederimin zilini çaldım, dedim yukarı gel oğlun ne halt yiyor onu görecez. eşim kaçmaya çalıştı bende eşimin ayakkabısını tekmeleyip merdivenlerden attım. onu eve soktum "çıkar telefonu" dedim. tekrar kaçmaya çılıştı bende mutfaktan bıçak aldım ki o an gözüm dönmüştü onu zevkle öldürebilirdim kardeşi tuttu beni. O kaçtı babamı aradım dedim baba böyle böyle gel ben bu adamdan boşanmak istiyorum. Babamda gelmiyorum orda öl dedi. Sonra kayınpederim zar zor çağırdı babamları annem geldi anlattım durumu babama dedim " baba ben dayak yedim kafamı duvardan duvara vurdu bir ay kulaklarım dumaydı 20 defa dayak yedim ama sen arkamda olmadığın için gelemedim. Ya bu akşam arkamda durursun yada ben seni silerim bu akşam burda ne konuşulacaksa konuşulsun ben yarın boşanma davası açacam" dedim o da bana dediki "boşanma davasını sen aç hele ben seni eve alıyormuyum bak nereye kaçarsan kaç seni bulur dövdürtürüm"( öz babam bu arada ve bunları eşimin yanında bana söyledi) bende senden korkmuyırum hiç kimseye ihtiyacım yok bu satten sonra dedim. Annemede defalarca dayak yediğimi küfür hakaret yediğimi söyledim oda iyi yapmış dedi. (Bunu söylemekten nefret ediyorum ama öz annem söyledi öz annem iyi yapmış dedi bi annenin ciğeri hiç mi yanmaz be) ve yine beni bırakıp gittiler eşimde bir sürü yalan söyledi tabi bayan mimik bize kaza yaptırmak üzereydi dedi bende telefon uğruna direksiypnu bırakmasaydın kaza yapma ihtimalimiz olmayacaktı dedim. Ailem gitti yukarı çıktım kayınpederime oğlun eve gelmesin deidm kapıyı kilitledim kızımla yattım kızım deli gibi ağlıyordu zaten biz kavga ettiğimiz zaman ablam kızımı aldı. Uyuduk kızımla. Demin kaynanam geldi dolabımdaki kahvaltılıkları aldı bende oğlun içinse alma kahvaltılıklarımı dedim. Ama oğlum almış dedi ve gitti. Tabi kaynanam dün akşamda oğlunu savunuyordu. Kayınpederimde "oğlum ne yapmış ki" diyordu. ki ondan önce dedim "bak dayı babam geldiğinde oğlunun hergece içtiğini her cumartesi akşamı şehirdışına çıktığını anlatacaksın" dedim "tamam" dedi. babam geldiğinde ise "oğlum ne yapmış ki" diyordu

Sizden istediğim lütfen beni biraz cesaretlendirin. Boşanırsam ya kızımla helak olursak diyorum ve gidecek bir yerim yok babamdan kocamdan nasıl kurtulurum nerde çalışırım kızımı ne yaparım bilmiyorum lütfen bana biraz akıl verin. boşanma davası nasıl açılır nereye gidilir? nasıl avukat tutarım? Avukat ne kadar para ister? Avukata verecek param bile yokken nasıl boşanırım?

Kuzeninizle mi evlisiniz? Yanlış mı anladım orayı? İnsanın ailesinin arkasında olmamasi çok acı ama tek değilsin böyle yüzlerce kadın var. Burada verilen akılları önerilen çözümleri kararlılıkla yaparsan kurtulacagina eminim ben. Allah yardimcin olsun.

Yok canım kuzenimle evli değilim. Kayınpederime baba demiyorjm dayı diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…