- 12 Temmuz 2006
- 58.889
- 224.987
- 1.223
- 53
- Konu Sahibi Bayan mimik
-
Mune sen ne iyi kadinsin be burdan hissettim samimiyetine..
Konu sahibinin bi kac konusunu okumustum arkada ailesi yok bi tahsili yok maddi manevi hic bi dayanagi yok bazi insanlar var ki kendi baslarina sokak kapisindan dahi cikamiyorlar belkidekonu sahibide onlardan biridir
Konu sahibi 19 yaşında , bir kız evlat sahibi 17 yaşında bir cahillik yapmış eşiyle evlenmiş . Kocasının bazı sağlık sorunları var ve bu yüzden kaprisli ve anneci bir adam . Kv desen oğlunu avucunun içine almış gelinini hizmetçi olarak kullanmak istiyor . Elinden gelse torununun gelinine anne demesine izin vermeyecek . Bu arada evet evden pek fazla çıkamıyor çünkü burada bazı ihtiyaçlarını alması için evden çıkamadığından da bahsetmişti . Anne evinde de pek değer görmemiş bir kadın ( okuduklarımdan çıkardığım ) . Bu arada bilgiler kısmı doğruysa lise mezunu . Evliliğinin 4. gününden beri de şiddet görmüş bir kadın .
Ama bak konu sahibi taş çatlasa 20 yaşında . Benimle yaşıt . Bu kadının önünde koskoca 60 yıl var . Daha hayatının yarısına bile gelmemişken . Her şeyi sıfırdan yapmak için çabalamak varken konu sahibine zor geliyor . Geçen burada intihar etmek istediğinden bahsetmişti .
Twetter da tag başlatsak konu sahibinin durumunu açıklayıp bu kadın nasıl sıfırdan hayat kurar diye milyon tane öneri gelir . Konu sahibi ya gerçekten cesaretsiz yada gerçekten istemiyor yada bir şeyleri yapacak olgunluğa gelemedi bilmiyorum
Yazdığım ilk paragrafı kaç kere okudum bilmiyorum Evvel yanlış anlama kuzum , benim tepkim sana değil . Bence konu sahibinin her şey bir yana en azından kızı kendiyle aynı hayatı yaşamasın diye daha çok çabalaması gerekirdi . Burada onun öğrenilmiş çaresizliğini yenmek için bir sürü yalanmış hikaye anlatıldı çünkü . Ama demek ki bazı şeyler için daha da olgunlaşması gerekiyor . İnşallah her şey konu sahibinin gönlünce olur .
Konu sahibi 19 yaşında , bir kız evlat sahibi 17 yaşında bir cahillik yapmış eşiyle evlenmiş . Kocasının bazı sağlık sorunları var ve bu yüzden kaprisli ve anneci bir adam . Kv desen oğlunu avucunun içine almış gelinini hizmetçi olarak kullanmak istiyor . Elinden gelse torununun gelinine anne demesine izin vermeyecek . Bu arada evet evden pek fazla çıkamıyor çünkü burada bazı ihtiyaçlarını alması için evden çıkamadığından da bahsetmişti . Anne evinde de pek değer görmemiş bir kadın ( okuduklarımdan çıkardığım ) . Bu arada bilgiler kısmı doğruysa lise mezunu . Evliliğinin 4. gününden beri de şiddet görmüş bir kadın .
Ama bak konu sahibi taş çatlasa 20 yaşında . Benimle yaşıt . Bu kadının önünde koskoca 60 yıl var . Daha hayatının yarısına bile gelmemişken . Her şeyi sıfırdan yapmak için çabalamak varken konu sahibine zor geliyor . Geçen burada intihar etmek istediğinden bahsetmişti .
Twetter da tag başlatsak konu sahibinin durumunu açıklayıp bu kadın nasıl sıfırdan hayat kurar diye milyon tane öneri gelir . Konu sahibi ya gerçekten cesaretsiz yada gerçekten istemiyor yada bir şeyleri yapacak olgunluğa gelemedi bilmiyorum
Yazdığım ilk paragrafı kaç kere okudum bilmiyorum Evvel yanlış anlama kuzum , benim tepkim sana değil . Bence konu sahibinin her şey bir yana en azından kızı kendiyle aynı hayatı yaşamasın diye daha çok çabalaması gerekirdi . Burada onun öğrenilmiş çaresizliğini yenmek için bir sürü yalanmış hikaye anlatıldı çünkü . Ama demek ki bazı şeyler için daha da olgunlaşması gerekiyor . İnşallah her şey konu sahibinin gönlünce olur .
Biz sizin çabanızı kaderinize layık kıldık.ayeti; tüm kaderle ilgili düşüncelerimizi yeniliyor...caba ve gayret yoksa kaderde o kdr....Bende hatırladım şimdi, bu kadınlar neden bu kadar sindiriliyor? Yapabilecek çok şey varken kadere razı geliniyor anlayamıyorum.
3 yıl eski sevgili den kurtulma çabası gösterdim mahkeme polis dua aile ne denemedim ki olmadı kurtulamadım konuşmadım evi değiştirdik tl degistik 3 yil sabır sabır dedim .sonuç sıfır elde var sıfır kadın sığınma evi mor çatı sizce gerçekten çözüm mu ?bence din sizin hakkından imansız gelir böylelerini başka yola terbiye ediceksn bir daha asla cesaret edemesin Allah kimseyi sahipsiz bırakmasın. .
Toplumsal baskı çok var burda ve burda kadın olmak çok zorBende hatırladım şimdi, bu kadınlar neden bu kadar sindiriliyor? Yapabilecek çok şey varken kadere razı geliniyor anlayamıyorum.
Nasıl yardımcı olucaksin ?Hala devam ediyor mu ? Belki yardımcı olabilirim
Yok canım kuzenimle evli değilim. Kayınpederime baba demiyorjm dayı diyorum.Kuzeninizle mi evlisiniz? Yanlış mı anladım orayı? İnsanın ailesinin arkasında olmamasi çok acı ama tek değilsin böyle yüzlerce kadın var. Burada verilen akılları önerilen çözümleri kararlılıkla yaparsan kurtulacagina eminim ben. Allah yardimcin olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?