- 25 Temmuz 2013
- 3.822
- 12.045
- 208
- Konu Sahibi Bayan mimik
-
Peki şimdi devletten nasıl avukat isteyebilirim? nereye başvurabilirim?Devlet sana avukat veriyor .
Devlet sana kalacak yer veriyor .
Devlet sana iş eğitimi veriyor . Sonra iş bul diyor .Cok farklı bir il de 950 liraya 1+1 evde belki zorlanirsin ama yaparsin bir seyler bilmiyorum .
Herseyden once bismillah deyip yola cıkman lazım
Gerçekten boşanmak istersen Mardin'de çok yakın tanıdığım insanlar var sana herşeyde yardımcı olabilecek insanlar. İster misin?Peki şimdi devletten nasıl avukat isteyebilirim? nereye başvurabilirim?
Ben bildiğim kadarıyla yardım edeyim, daha fazla bilgiye sahip olan arkadaşlarım detaylarını anlatırlar.Peki şimdi devletten nasıl avukat isteyebilirim? nereye başvurabilirim?
Peki şimdi devletten nasıl avukat isteyebilirim? nereye başvurabilirim?
Nasıl yani canım ben bir yere gidemem şimdi. Evde kalmam lazım yada devlete bağlı bir yerde. Çünkü başka bir yerde kalırsam kocam bana bir sürü iftira atar. Boşanma sürecimin sıkıntısız olmasını istiyorum.Gerçekten boşanmak istersen Mardin'de çok yakın tanıdığım insanlar var sana herşeyde yardımcı olabilecek insanlar. İster misin?
Baro hükümet konağında falan mı? Onuda bilmiyorum ya bide gidip evlendim daha hiç bir şey bilmeden. Yarın sabah kızımı ablama bırakıp gidecem baroya soracam bakalım bulurum. Mune abla çok sağol.Ben bildiğim kadarıyla yardım edeyim, daha fazla bilgiye sahip olan arkadaşlarım detaylarını anlatırlar.
Bildiğim kadarıyla bağlı bulunduğun yerdeki Baro'ya gidiyorsun. Baro'nun Adli Yardım Bürosuna durumunu söylüyorsun, orada sana ücretsiz avukat talebin için dilekçe yazdırırlar, istedikleri evraklar varsa onları söylerler.
İlgilendiğin için çok sağol canım yaa.Avukat kısmınıMune abla anlatmış zaten . Bir de ilk duruşmada sen kendi hayatını idame ettirene kadar evleri ayırdığınız için ve sen çalışmadığın için tedbir nafaka isteyebiliyorsun zaten kızının nafakası kızın evlenene kadar vermek zorunda . Yaşadığın yer istediği kadar Mardin olsun devlet senin yanında . Bu arada üzerinde darp izi varsa en yakın karakola git .
Boşanma Davası Devam Ederken Mahkeme Tarafından Karar Verilen Tedbir Nafakası Nedir?
4721 sayılı Türk Medeni Kanunu’nun 169. maddesi gereğince, boşanma ve ayrılık davası devam ederken hakim, re’sen (kendiliğinden), davanın devamı süresince, özellikle eşlerin geçimine, barınmasına, malların yönetimine ve müşterek çocukların bakım ve giderlerine ilişkin geçici önlemleri almak zorundadır.
Dava tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, herhangi bir işi ve geliri olmayan eş yararına uygun miktarda tedbir nafakasına hükmedilmesi gerekir. Hakim, talep olmasa dahi, davanın açıldığı tarihten itibaren geçerli olmak üzere, boşanma davasının kesinleştiği tarihe kadar gerekli tedbirleri kendiliğinden almakla görevlidir.
Hakim, boşanma davası devam ederken müşterek ve reşit olmayan (18 yaşını doldurmamış) çocuk yanında bulunan eşe, çocuk adına, diğer eşin, dava tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, uygun miktarda tedbir nafakası ödemesine karar verir. Hakim, çocukların durumunu kendiliğinden araştırmalı ve çocuk adına çocuk yanında bulunan lehine tedbir nafakasını takdir etmelidir.
Hakim, eşlerden hangisinin diğerine ne miktarda tedbir nafakası vermesi gerektiğine karar verecektir. Hakim, koşulların mevcut olması halinde koca yararına da tedbir nafakasına hükmedebilir. Taraflardan biri tedbir nafakası istemediğini açıkça beyan etmiş ise, bu durumda mahkemece tedbir nafakası istemediğini beyan eden eş lehine tedbir nafakasına hükmedilemez.
Hakim, acil bir durum olmadığı müddetçe, tedbir nafakasına karar vermeden önce tarafların sosyal ve ekonomik durumunu araştırmalı ve bu araştırma sonucu elde edilen verilere göre tedbir nafakasını ve miktarını kararlaştırır. Kadın ve müşterek çocuklar hakkında çok acil olarak barınma, yeme-içme gibi yaşamsal konularda tedbir alınması gerekiyorsa, bu durumda mahkeme mali durum araştırması yapmadan önce uygun bir nafakaya karar vermeli, sosyal ve ekonomik durum araştırıldığında karar verdiği tedbir nafakası miktarını artırabilmeli veya azaltabilmelidir.
Hakim, boşanma davası devam ederken ayrı yaşama konusunda haklılık aramaksızın ve tarafların kusur durumunu irdelemeden, diğer koşullar mevcut ise, dava tarihinden itibaren tedbir nafakasına hükmeder.
Boşanma davasının reddedilmesi ve red kararının kesinleşmesi durumunda, tedbir nafakası boşanma davasının kesinleştiği tarihte kendiliğinden sona erer. Boşanma davasının reddi kararından sonra ayrı yaşamakta ısrar eden eş lehine, ayrı yaşamakta haklı olduğunu kanıtlayamadığı sürece tedbir nafakasına hükmedilemez.
Kaynak : http://www.neslihanbartal.av.tr/bos...ndan-karar-verilen-tedbir-nafakasi-nedir.html
Hayatım öyle değil. Boşanma sürecinde avukat nerede ne yapmalısın nereye gitmelisin yani bilmediğin şeyler hakkında sana yardımcı olabilecek kuzenlerim teyzelerim var Midyat ta var birde Acırlı köyünde sana yakındır herhaldeNasıl yani canım ben bir yere gidemem şimdi. Evde kalmam lazım yada devlete bağlı bir yerde. Çünkü başka bir yerde kalırsam kocam bana bir sürü iftira atar. Boşanma sürecimin sıkıntısız olmasını istiyorum.
Gözlerim dolu dolu okudum .kızlarım yanımda olmasa ağlayacağım, zor tutuyorum kendimi .. bu nasıl bir esaret ? Nasıl bir ceza ? Sözde vasfı anne baba olan o varlıklara çok şey söylemek isterdim ama değmez .. Anne baba koca ...hepsini at kenara .. sen değerlisin ..herseyden önce insansın .. kimsenin seni vakti gelince kullanıp kenara koyacağı bir eşya gibi gormesine izin verme . Ya bu hayvandan bozma sana neler çektirmiş ama sen hala aynı evde yaşamaya devam etmişsin. .tokat (meşrulaştırmıyorum asla) da değil kafani duvara vuruyor duyularinin zarar görmesine sebep olacak kadar sert . Bu ne öfke bu ne kin ? Sen bu kanı bozuga bir evlat vermişsin yada verme farketmez ,hiç mi hatrin yok hiç mi sevmemiş seni ? Diyecek o kadar çok şey var ki ...seni üzmekten korkuyorum ..Çok acı çekmişsin ..nelere katlanmissin. .ne diyeyim napayım bilemedim ...allah yardımcın olsun. Ama şunu söyleyeyim : artık o evde kalma.bir an önce boşan ..kimseye dayama sırtını ..devlete sığın .. bir süre zorlanirsin ama sonrasında bir işe girer çalışırsın bir de ev tutarsin kızınla birlikte gül gibi geçinir gidersiniz .. en azından için rahat olur ..yüzün güler ..yaşadığın hayatın bir tadı olur ..bundan sonraki hayatında hep güzellikler yaşaman dileğiyle. ..Hepinize verdiğiniz cevaplarınız için çok çok teşekkür ederim. çok sağolun. Sizi çok seviyorumm.
Dünki konumdan bahsetmek istiyorum dün akşam onunla (kocam) markete gitmek için evden çıktım. Kızımı kaynanama bıraktım. Gittik markete, biraz dolandım lazım olan malzemeleri aldım. Eşim lavaboya gitmem gerekiyor bi sorayım burda varmı dedi. Bende sana evde lavaboya gideceksen git dedim niye gitmedin dedim duymazdan geldi. Sonra ben market alışverişini bitirdim. Çalışana sordum "eşim lavaboya gitti" diye. "Yok kimse lavaboya gitmedi" dedi. Bende eşimi aradım telefonu meşguldü ısrarla çaldırdım açtı "dışardayım dayımla konuşuyordum" dedi. "Tamam gel" dedim. geldi bende o gelince yine sordum "kiminle konuşuyordun" diye "veyselle konuşuyordum" dediya dedim "sen demedin mi dayımla konuşuyorum diye" baktım evirip çevirmeye başladı yok ben ondan sonra dayımla konuştum falan filan çelişkili konuştu. Marketten çıktık manava gidecektik yolda kendisini güldürüp ya sen ne kadar şüpheci olmuşsun falan dedi bide. Bende manavdan çıkınca telefonunu açabilmisin bakmak istiyorum dedim. Açtı aramalara baktım dayımla ve veysel diye biriyle konuşmuş. Ordan veysel kim diye bakmak için whatsappa girdim ben whatsappa girdiğim an eşim direksiyonu bırakıp telefonu elimden çekmeye başladı. Kaza yapmamıza ramak kalmıştı iyiki yolda kimse yoktu o an birilerine çarpsaydık hayatım boyunca kendimi afedemezdim. ya bir çocuğa ya hamile bir kadına ya yaşlı bir amcaya çarpsaydık. Sonra ben bağırıp çağırmaya başladım konuştuğun kız kim görmek istiyorum dedim. arabayı yumrukladım kapıya geldik inmeyecem çıkar telefonu dedim, seni babanın evine götürecem dedi, sürdü arabayı ben elimi telefona attım o yine direksiyonu bırakıp telefona atladı. Kaza yapmayalım diye bıraktım telefonu, eve geldik kayınpederimin zilini çaldım, dedim yukarı gel oğlun ne halt yiyor onu görecez. eşim kaçmaya çalıştı bende eşimin ayakkabısını tekmeleyip merdivenlerden attım. onu eve soktum "çıkar telefonu" dedim. tekrar kaçmaya çılıştı bende mutfaktan bıçak aldım ki o an gözüm dönmüştü onu zevkle öldürebilirdim kardeşi tuttu beni. O kaçtı babamı aradım dedim baba böyle böyle gel ben bu adamdan boşanmak istiyorum. Babamda gelmiyorum orda öl dedi. Sonra kayınpederim zar zor çağırdı babamları annem geldi anlattım durumu babama dedim " baba ben dayak yedim kafamı duvardan duvara vurdu bir ay kulaklarım dumaydı 20 defa dayak yedim ama sen arkamda olmadığın için gelemedim. Ya bu akşam arkamda durursun yada ben seni silerim bu akşam burda ne konuşulacaksa konuşulsun ben yarın boşanma davası açacam" dedim o da bana dediki "boşanma davasını sen aç hele ben seni eve alıyormuyum bak nereye kaçarsan kaç seni bulur dövdürtürüm"( öz babam bu arada ve bunları eşimin yanında bana söyledi) bende senden korkmuyırum hiç kimseye ihtiyacım yok bu satten sonra dedim. Annemede defalarca dayak yediğimi küfür hakaret yediğimi söyledim oda iyi yapmış dedi. (Bunu söylemekten nefret ediyorum ama öz annem söyledi öz annem iyi yapmış dedi bi annenin ciğeri hiç mi yanmaz be) ve yine beni bırakıp gittiler eşimde bir sürü yalan söyledi tabi bayan mimik bize kaza yaptırmak üzereydi dedi bende telefon uğruna direksiypnu bırakmasaydın kaza yapma ihtimalimiz olmayacaktı dedim. Ailem gitti yukarı çıktım kayınpederime oğlun eve gelmesin deidm kapıyı kilitledim kızımla yattım kızım deli gibi ağlıyordu zaten biz kavga ettiğimiz zaman ablam kızımı aldı. Uyuduk kızımla. Demin kaynanam geldi dolabımdaki kahvaltılıkları aldı bende oğlun içinse alma kahvaltılıklarımı dedim. Ama oğlum almış dedi ve gitti. Tabi kaynanam dün akşamda oğlunu savunuyordu. Kayınpederimde "oğlum ne yapmış ki" diyordu. ki ondan önce dedim "bak dayı babam geldiğinde oğlunun hergece içtiğini her cumartesi akşamı şehirdışına çıktığını anlatacaksın" dedim "tamam" dedi. babam geldiğinde ise "oğlum ne yapmış ki" diyordu
burda konuyu anlatacak halde değilim.
Sadece keşke hepiniz yanımda olsaydınız size sarılsaydım öpseydim ağlasaydım. Ben bi tek kendimi burda değerli hissettim. Bi tek burda iyi insanların olduğunu gördüm. Bi tek derdimi burda anlatınca anlaşıldım. Kime anlatsam kocandır mecbursun çekmeye görmezden gelmeye. Çünkü burası MARDİN çünkü burda kadın dövülür kadın aldatılır üstüne kuma getirilir ne yaparsa yapılır. Ama kadın susmalıdır. Çünkü o bir kadındır. Sizi çok seviyorum iyiki varsınız kızlar. Siz benim tek ailemsiniz
Sen neden barodan avukat istemiyorsun canım?? 3 bin senin için çok fazla bir para hem buna da gerek yok lütfen bir avukata gitmekten önce en yakın polis karakol ne varsa en yakın git otur yetkili polis amir memur neyse derdini anlat onlar sana ne yapman gerektiğini anlatacaklar. Maddi durumun olmadığını dile getirirsen senden 5 kuruş bile istemeden devlet sana avukat verecektir. Lütfen kendi başına bişeylere kalkışıyorsan avukattan önce polisimiz var yok mu bir karakol felan?Kızlar evi terkettim. Dün akşam ablamın evine gittim annem aradı sabah eniştenin başını belaya sokacaksın gel eve dedi. Şimdi annemlerin evindeyim bugün bir avukatla görüştüm. Benden 3000 tl alacağını söyledi. Mahkeme parasınıda elinden geldiğince düşürmeye çalışacakmış. Kızımın 5 tane çeyreği var onları satması için ablama verdim. O da belki bin'den biraz daha fazla para eder. ablam yardımcı olmaya yanaşmıyor. Çeyreklerin parasını şimdi avukata vermem lazım. Diğer kalan parayıda ilk duruşmadan sonra vermem lazım. O yüzden acilen para bulmam lazım. Köydeyim internet üzerinden makyaj falan satsam öyle hergün şehire gidemiyorum. Nişan abiyem vardı satmak için alacaktım bavulum doluydu asansör bozuktu kızım kucağımdaydı ve kocamın eve gelmesine en fazla 10 dakika kalmıştı, çünkü yasağın başlamasına 10 dakika kalmıştı. En hızlı nasıl para kazanabilirim lütfen bir fikir verin. Borç ta alacak kimsem yok. Babamda ablam da yanaşmıyor. Eniştem ben arkandayım dedi ama ablam para vermeye yanaşmıyorken ben nasıl eniştemden isteyeyim. Yüzüklerimide satarım tektaşım ve alyansım var. Ama o da yetmez.
Lütfen avukatın başarı belgesiyle felan ilgilenme. Devlet Emin'im sana yardım edecektir. İnan bir karakola gitsen şimdi kimseye ihtiyacın olmayacaktır. Onlar seni en güvenli şekilde yönlendirir saklar ve korurlar.Canım cevabın için çok teşekkür ederim nusaybinde baro yok. Ben hemen boşanmak için avukata başvurmak zorunda kaldım çünkü araya yine büyükler girip beni tekrar eve gönderecekler biliyorum. Bide benim başvurduğum avukat boşanma davalarında başarılı olmuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?