Benim ısrarımla ev alıp kredi çektik ama ...

su durumda olan olmus artık
bıraz acele ıle alınan karar sonucunda bu noktaya gelınmıs
donusu yok
bundan sonra yapabıleceklerınızı dusunun
sız ıs bulana ve ev kıraya verılene kadar cevrenızden destek almaktan baska carenız kalmıyor
sıze zaman tanıyabılecek yakınlarınızdan el borcu alarak bu krız donemınızı atlatırsanız
sonrasında bol kemer sıkma poltıkasıyla ustesınden gelmeye calısacaksınız
cok mesakkatlı bır surec
ama allah kolaylık versın

kira verdiğiniz kişiyle bir anlaşma yapsanız.. size verecekleri kira miktarını evin tadilatlarına taksit olarak verseler..sizde sadece evin kredisini ödeseniz..eviniz çok mu bakımsız?? tadilatsız hiç oturulmaz mı?

kira verdiğiniz kişiyle bir anlaşma yapsanız.. size verecekleri kira miktarını evin tadilatlarına taksit olarak verseler..sizde sadece evin kredisini ödeseniz..eviniz çok mu bakımsız?? tadilatsız hiç oturulmaz mı?

cnm ev sıfır mütehaitle topraktan girdik aldık. adam anahtar teslim demişti ama krediyi çekmemiz konusunda baskıcı olunca ufak tefek işleri o ara tamamlayacaktı ama krediyi çektik parası ödendi hala sallıyo. bakımsız değil de parkesiz. böyle olunca da hemen kiracı bulunamıyor.

Allah yardımcınız olsun eğer mütahitin eline düştüyseniz yandınız parke dediğin ne dirki 1 günlük iş ama malesef salladıkça sallarlar peki oturma raporu filan alınmışmı birde bunlarla uğraşmayın

keşke kredıyı ev tamamen bıtmeden çekmeseydınız..
en azından hemen taşınırdınız

kötu olmuş...

bu konuda eşiniz ne yapmayı duşunuyo

Keşke kredi çekmeden önce bir kaç yıl daha birikim yapsaydınız.
Her ay 1000 lira krediye vermek yerine,her ay 500 atsanız yine birikirdi.
Kira derdiniz olmadığı içinde 750 ile geçinirdiniz.
Ama olan olmuş artık,böyle keşkelere takılmayalım.
Şimdi şöyle düşünün;kiracı girse bile eve insanlık hali olur ya 1 ay geciktirir kirayı.
Ya da çıkar gider yeni kiracı bulmak zor olur falan ya da Allah korusun eşiniz işten çıkabilir.
Bunlar bulunduğunuz durumun handikapları.
İşte bu sebeplerden sizin bir an önce iş bulmanız gerek.
Ev olayı olmasaydı,işe girmek konusunda acele etmezdiniz hatta çalışmayadabilirdiniz.
Ama şimdi seçme şansınız yok gibi.İnşallah en kısa sürede bir iş bulursunuz.

kızlar şuan o kadar bunalıyorum ki, 4 yıldır eşimi ev alma konusunda ikna etmeye çalışıyordum.sadece kendisi çalışıyor ben çalışmıyorum . aylık 1,250 geliri var. o kadar isteksizdi ki bu konuda, en sonunda esatpaşa diye bi yerde ev bulduk öle ahım şahım bi ev değil ama muhiti iyi denilecek durumda. evi kiraya veririrz bi müddet idare ederiz bu şekilde kredinin yarısını oradan öderiz diye düşünmüştük, kredi için başvurduk ilk önce iki bankadan onay çıkmadı sonrasında bi tanıdığımız vasıtasıyla kredi çıktı. aylık ödememiz 1,000 lira, mütehait henüz parkeleri yapmadı.. evin bi kaç eksiği kaldı, kiraya veremedik, yetmiyormuş gibi ilk krediyi bu ay ödememiz gerekiyo. şimdi ev için çok mu acele ettim diyorum, keşke oluruna bıraksaydım. çalışmayı düşünüyorum 2 yaşında da oğlum var, daha çok küçük:(

4 senedir ev kredisi ödeyen biri olarak çok çok acele etmişsiniz bence. birincisi siz çalışmıyorsunuz 2. cisi daha çok ufak olan bi çocugunuz var.keşke biraz daha sabrederek bi iş bulduktan sonra ev alsaydınız.benim eşimin maaşı 1,450 benim maaşım 700 tl 900 tl ev kredisi ödüyoruz ve inanılmaz zsorluk çekiyoruz ki çocugumuz bile yok yani.biran önce iş bulun derim.

Son düzenleme:
isinizi sansa birakmissiniz..insallah bir an once istedigin gibi olur hersey..
adam para istemeyi biliyorsa sozunde dursun yapsin isini,sizde gidin baski yapin..durumunuzu anlatin belki birseyler yapar..

aslında evi hemen kiraya verip yarısını oradan yarısını da maaşıyla ödeyecektik. benim ailem yok burada:( kayınvalideme sölemiştim çocuğa bakarsan çalışıcam die, ben bakamam dedi. sonradan ne olduysa kabullendi şimdi ama hemen ha deyince işi nereden bulurum onu da bilmiyorum...

bu kayınvalideleri de anlamıyorum ya baksa ne olur sanki çocuğa, sağlık sorunu yoks tabi. benim babaannecim senelerce kocasını bıraktı geldi pzt.den cumaya bize baktı.hakkı ödenmez.:69:

sizi anlamaya çalışıyorum, kayınvalidenizle aynı apartmanda yaşadığınız için biran önce ev olup bütün sıkıntılardan kurtulmak istemişsiniz
yalnız kredi olayları çok risklidir, iyi düşünmek hesap yapmak gerekir
kiraya dahi verseniz, kiracının garantisi yok ki ....
içinde kiracısı olan bi daireyi krediyle satın aldık, dün akşam kiracımız aradı ve 1 haftaya kadar evi boşaltacağını söyledi,
Allah'tan kira geliri olmasa bile krediyi ödeyebileceğiz, çünkü kendimizi ona göre ayarlamıştık
ya kiracı çıkarsa,ya kirayı ödemezse yada hemen kiracı bulunmazsa gibi soruları sorup, ona göre hesap yapmak gerekir
artık olan olmuş, siz evi almışsınız
kayınvalidenizle görüşüp, bir an önce birişe girmeniz gerekiyor
Allah kolaylık versin
peki kaç yıllık çektiniz krediyi?

Ne sacma bir düsünce dt noxeee.
insallah gün gelir sende torun bakarsin o zaman bakmak istemeyenleri anlarsin.
Kimse kimsenin cocuguna bakmak zorunda degil. Kresler var oraya verirsin cocugunu.
Anne veya kayinvalide bakmak zorunda degil, hem niye baksinki? Insan yaslandikca cocuk sesi bile duymak istemiyor.
insanlar kendi cocugunu büyütür ama baskalarininki cok zor geliyor insana. Emanet cok zor birsey, kendi cocugun olsa bagirirsin ama emanet olunca onuda yapamiyorsun, cocuklarda simarik tipler olup cikiyor sonrada kendi annesi mutsuz oluyor istemedigi egitimi verdigi icin.
Cocuklar icin en uygunu kres, orda en azindan kurallari ögreniyorlar.

Neyse simdi gelelim sana arkadasim, senin muhakkak calisman lazim. Esini yanliz birakma.
Cocugun kücük falan degil, 2 yasindaymis, ver krese aksam al.
Bu yola bas koyduysaniz kimseden medet ummadan calisarak basarin tek basina.
Benimde evim var ve borcum var, tek basina ömrümüzün sonuna kadar öderdik.
Cift maas oldugu icin sonlari daha yakin görünüyor.
Onun icin hadi hayirlisi olsun, güle güle kullanin evinizi ama seninde calisman sart.

biz de yıllardır ev almak istiyoruz.Ama korkuyoruz krediden.birikmişimiz de var.ben çalışmıyorum.oğlum 4 yaşında.iş bulsam para kreşe ve yola gidecek.paramız da eriyip gidecek.geçen senelerde alabilseydik daha uygundu.bu aralar uçmuş ev fiyatları.arabamızı bile satmıştık ev alacağız diye.ama bir türlü bu işi beceremedik.keşke biz de sizin kadar cesur olabilseydik...ama ben 1000 tl lik borca girmeye cesaret edemezdim.kiracıya da güven olmaz.zor iş bunlar.bu arada siz ne kadara almıştınız evi?

Ne sacma bir düsünce dt noxeee.
insallah gün gelir sende torun bakarsin o zaman bakmak istemeyenleri anlarsin.
Kimse kimsenin cocuguna bakmak zorunda degil. Kresler var oraya verirsin cocugunu.
Anne veya kayinvalide bakmak zorunda degil, hem niye baksinki? Insan yaslandikca cocuk sesi bile duymak istemiyor.
insanlar kendi cocugunu büyütür ama baskalarininki cok zor geliyor insana. Emanet cok zor birsey, kendi cocugun olsa bagirirsin ama emanet olunca onuda yapamiyorsun, cocuklarda simarik tipler olup cikiyor sonrada kendi annesi mutsuz oluyor istemedigi egitimi verdigi icin.
Cocuklar icin en uygunu kres, orda en azindan kurallari ögreniyorlar.

Neyse simdi gelelim sana arkadasim, senin muhakkak calisman lazim. Esini yanliz birakma.
Cocugun kücük falan degil, 2 yasindaymis, ver krese aksam al.
Bu yola bas koyduysaniz kimseden medet ummadan calisarak basarin tek basina.
Benimde evim var ve borcum var, tek basina ömrümüzün sonuna kadar öderdik.
Cift maas oldugu icin sonlari daha yakin görünüyor.
Onun icin hadi hayirlisi olsun, güle güle kullanin evinizi ama seninde calisman sart.

İş nerede hadi iş buldu eğer iyi bir maaş vermedikleri süre aldığı maaşı da kreşe veririr diye düşünüyorum. Eğer elinizde bir mesleğiniz varsa belki durum daha farklı olur.

bitmemiş bir ev alıp kredi çekmek biraz olmamış cnm eşinin maaşı kadr taksit neredeyse bende eşime sürekli kredi çekip ev almak içn baskı yapıorum ama eşimin maaşı 3000 banka aylık 1000 tl takstli kredi çıkardı almadı devlet memuru değilm işimin yarın ne olacağı belli değil krediye bulaşamam diyor yani zor iş kredi kötü olmuş

2 yaşındaki çocuğunu bırakıp da çalışan bir tek siz değilsiniz. Artık büyümüş sayılır, bütün yükü eşinize yüklemeyin, paylaşın onunla. Girin bir işe, en azından fatura ve mutfak masraflarınızı karşılasanız o bile kârdır.

artı kiracıya güven olmaz herkes kendimiz gbi değil kayınpederimin kiraya verdiği evdeki kiracılardan 6 ay kira alamadılar bunun üstüne kapıya gittiklerinde silah çekti adam birdaha kapıya gelirseniz gebertirim die de tehdit etti polis bile çıkaramıodu evden kontrat olduğu için kontrat dolana kadar bedavadan oturdular

kızlar, ben kayınvalidemlerle aynı binada oturuyorum, zaten evde kayınvalidemlerin bizim değil...bunu yaşayan varsa beni iyi anlar. brilkte yaşamak gerçekten çok zor. bu şekilde ev almanın nasıl büyük bi risk olduğunun bende farkındayım ama başka çarem yoktu. sürekli huzursuzuz, mutsuzuz. ya ayrılacaktık ya taşıncaktık. evimizi alırsak bi kaç yıl daha dişimi sıkarım sonra taşınırız die düşündük.

ev bitseydi ve kiraya verseydiniz siz yine aynı yerde oturuyor olmayacak mıydınız?
yine kaynanadan kurtulamayacakmışsınız zaten planlara göre. nasıl ve neden böyle bir riske girdiniz ki?
aklım almadı valla. sizi suçlamıyorum yanlış anlamayın, ne hakkım var? yapan siz çeken siz. ama gercekten aklım almadı acaba farklı ülkelerde mi yaşıyoruz diye. mesela benim işe gidiş dönüşüm (öğrenci pasom olmasına rağmen) 8 lira tutuyor günlük

ve bende bu durumda oturduğumuz evi kriaya verir kendim tamamlanmamış olan eve geçerdm krediyide eski evden aldığım kira ile ödemeye çalışırdım yani şu an en mantıklısı bu kenarda birikiminz yoksa banka çatır çatır 1250 tl maaştan 1000 tl sini alır kaldı 250 tl hani çocuk maması bezi elektrik su telefon mutfak yeme içme malzemeleri borç almak zorunda kalırsnz bu daha da kötü

ev bitseydi ve kiraya verseydiniz siz yine aynı yerde oturuyor olmayacak mıydınız?
yine kaynanadan kurtulamayacakmışsınız zaten planlara göre. nasıl ve neden böyle bir riske girdiniz ki?
aklım almadı valla. sizi suçlamıyorum yanlış anlamayın, ne hakkım var? yapan siz çeken siz. ama gercekten aklım almadı acaba farklı ülkelerde mi yaşıyoruz diye. mesela benim işe gidiş dönüşüm (öğrenci pasom olmasına rağmen) 8 lira tutuyor günlük

tam senin gbi düşündüm evi örneğin 75bine aldıysanız 75 ay yani 6 yıl daha kayınvalidenin yanında oturmak zorunda kalacaktn kiraya çıksaydn daha mantıklı ya da taksitleri uzatıp taksit tutarını 500 tl ye indirebilrdnz

Back
X