Benim ısrarımla ev alıp kredi çektik ama ...

Konu sahibi arkadasim.
Belli ki calisman sart, Istanbuldamisin, bir meslegin varmi, ne is yapabilirsin.
Bence vah vah, olmamis, yanlis yapmissin demek sana stres ve uzuntuden baska birsey vermez.
Olan olmus, bundan sonra ne yapabilirsin ona bak, burda bukadar insaniz, belki birimizden bir fayda dokunur.
Sen ne is yaparsin onu de bakalim, hata mi yaptim, yanlismi yaptim faslini gec, bundan sonra yapacaklarini dusunelim hep beraber.

cnm, daha önce turizm sektöründe bi şirkette cost controller lik yapıyordum. evlenince buraya yerleşince bırakmak zorunda kaldım... yeniden iş bakıyorum ama nereden nasıl bulabilirim hiç bilmiyorum.

Sizin durumunuz bana eltimin ev alma hırsını hatırlattı.
Aylık 1800 TL toplam gelirleri var, karı koca çalışıyorlar.
Ev alıcam diye tutturdu eltim ve kredi çektiler.
Aylık kredi ödemeleri ise 1500 TL.. Ellerine kalan 300 TL ayda.

Yemek için bir akşam eltimin annesine, bir akşam kaynımın annesine, arada da bize geliyorlardı.
Biz onlara oturmaya gidersek, sadece çay. Ama bunun sebebi maddi tutumluluk değil, bor.ları yokken de o çayın yanında bir dilim kek yapmış olmazdı sağolsun. Ha yapmasın tamam, ama bana gelince de "işten yeni çıktık, açız" muhabbeti yapıp yemek bekleme o zaman. Başkasının evinde karnını doyurma fırsatçılığını yapma..

Evin peşinatını bulma şekilleri de enteresandı. Herkesten 5 milyar para toplayıp, 30 milyar toplarladılar. Hiçbirini geri vermediler, ellerine kalan zaten geçinecek para değil. NEyine güvenip banka dışında bir de elaleme borçlanıyorsun.

Eltimin bu hırsının sebebi kirada olmasıydı birazda, kiraya verilen para boşuna gidiyor çünkü.
Sende öyle bir durum da yokmuş, kira vermiyormuşsun.
MAddi sıkıntılarda evliliği bitirme noktasına getirebilir, en azından ciddi kavgalara yol açabilir. Yağmurdan kaçıp doluya tutulmazsın inşallah.
Çalışman şart diye düşünüyorum, biraz macereya atılmışsınız. Keşke önce sen işe girseydin, sonra kredi çekseydiniz.

Bankayla kredilendirmeyi yaparken mesela ilk 3 ay ayda 500, sonrasında ayda 1000 tl gibi bir ödeme planı yapma şansınız vardı. Ama onun için geç kalınmış. Siz iş bulana dek birinden borç almanızdan başka çare gelmedi aklıma.
Allah kolaylık versin.

çalışmayan ve dırdırıyla kocasını zora sokan,sonrada yok tartışıyoruz yok kocam sinirli bi insan oldu diye dert yanan kadınlara sinir oluyorum.
adamlar hayır dedikçe üstüne gidiyorlar sonrada kötü günde o dertlerle bırakıp gidiyorlar eşlerini.

sözüm sana değil yanlış anlama ,çünkü sen işe girmek destek vermek istiyorsun.umarım en kısa zamanda bir iş bulur rahatlarsınız maddi açıdan.

sen kayınvalidenin yanına geçsen(evine yani)bi kaç seneliğine, oturduğun evi kiraya verip, aldığın evide anlaşmalı kiraya vermeye çalışsan(tadilattan dolayı), sonra sende çalışıp üç beş bişiyler getirsen allahın izni ile toparlarsınız.

bizde kredi ile ev aldık. 7 8 ay filan oldu bizede. eşimle ikimizde özeldeyiz toplam 2100 filan gelirimiz var kredimizde 750 ama hergün yüreğim ağzımda. allah herkesin yardımcısı olsun.

Ne cesaretle böyle bir işe giriştiniz.hem de şu zamanda, anlamış değilim.Allah korusun maddi sıkıntı insanı bunalıma sürükler.Böyle sıkıntı çekeceğinize nasıl olsa kirada oturmuyormuşunuz,başka zamanda bir birikiminiz olduğunda alırdınız Bankanın, ödemediğin zaman şakası olmaz.Kimden, nerden, ne zamana kadar, borç para istersin o da zor.Demek ki herşeyi göze almışsınız.Allah kolaylık versin.

sen kayınvalidenin yanına geçsen(evine yani)bi kaç seneliğine, oturduğun evi kiraya verip, aldığın evide anlaşmalı kiraya vermeye çalışsan(tadilattan dolayı), sonra sende çalışıp üç beş bişiyler getirsen allahın izni ile toparlarsınız.

bizde kredi ile ev aldık. 7 8 ay filan oldu bizede. eşimle ikimizde özeldeyiz toplam 2100 filan gelirimiz var kredimizde 750 ama hergün yüreğim ağzımda. allah herkesin yardımcısı olsun.

Aynen canım, biz de karı koca özel sektördeyiz.
Kredi çekerken, birimizin işten çıkartıldığını farz ederek ve ona rağmen ödeyebileceğimiz bir miktar belirledik.
Çok da yanlış düşünmemişiz, eşim kriz zamanı maaşını bazen 3 ayda 1 falan alabildi, mesela 2 ay alamadı, sonra 3 aylık maaşı toplu aldı.
Kredi çektiğimiz bankadaki uzman, benim liseden sıra arkadaşımdı zaten.
Maaşlardan kalan parayı da savurmadık, biriktirdik. Amacımız krediyi erken kapatmaktı.
Krediyi zamanından 1,5 sene önce kapattık, erken ödeme faizi konusunda da arkadaşım yardımcı oldu.

Konu sahibinin bir an önce evi kiraya vermesi lazım, ama ben gene de korkardım ya kiracı çıkarsa diye. Kiracı koyacağım içine diye güvenerek bankaya borçlanmazdım. Kiracı koyarsın, o ayrı. Ama kiradan gelecek parayı alamazsan bir B planın olmalı. Banka işnini şakası yok.
Allah ödeme kolaylığı versin cnaım size de, borcu olan herkese de.

Back
X