Benim ısrarımla ev alıp kredi çektik ama ...

Ne sacma bir düsünce dt noxeee.
insallah gün gelir sende torun bakarsin o zaman bakmak istemeyenleri anlarsin.
Kimse kimsenin cocuguna bakmak zorunda degil. Kresler var oraya verirsin cocugunu.
Anne veya kayinvalide bakmak zorunda degil, hem niye baksinki? Insan yaslandikca cocuk sesi bile duymak istemiyor.
insanlar kendi cocugunu büyütür ama baskalarininki cok zor geliyor insana. Emanet cok zor birsey, kendi cocugun olsa bagirirsin ama emanet olunca onuda yapamiyorsun, cocuklarda simarik tipler olup cikiyor sonrada kendi annesi mutsuz oluyor istemedigi egitimi verdigi icin.
Cocuklar icin en uygunu kres, orda en azindan kurallari ögreniyorlar.

iyi siz iki aylık bebeğinizi kreşe gönderirsiniz o zaman.

işe girip mesleksiz 750 tl maaş alıp o maaşın yarısını kreşe verince yarı maaş ne işe yarayacak ama maaşım en az 1500-2000 tl ise hiç düşünmeden kreşe verirdm çocuğumu

Son düzenleme:
işe girip mesleksiz 750 tl maaş alıp o maaşın yarısını kreşe verince yarı maaş ne işe yarayacak ama maaşım en az 1500-2000 tl ise hiç düşünmeden kreşe verirdm çocuğumu

ellerine kalan sadece 250 lira şuanda...
o yüzden 750'nin yarısı onlar için önemli bir miktar bence
gerci ben kreş fiyatlarından anlamam kreşler o kadar ucuz mu yahu ://

şimdi araştrdım da 500 tl den başlıyormuş daha iyileri 750-1000 die gidiyormuş yuh yaaa 750 tl çalışıp 500 kreşe vermek kötü

madem kreş de o kadar pahalı, oturduğunuz evi kiraya verin yarım da olsa yeni aldıgınız eve gecin
kaynananız kirayı size vermezse de, allah kolaylık versin

biz de yıllardır ev almak istiyoruz.Ama korkuyoruz krediden.birikmişimiz de var.ben çalışmıyorum.oğlum 4 yaşında.iş bulsam para kreşe ve yola gidecek.paramız da eriyip gidecek.geçen senelerde alabilseydik daha uygundu.bu aralar uçmuş ev fiyatları.arabamızı bile satmıştık ev alacağız diye.ama bir türlü bu işi beceremedik.keşke biz de sizin kadar cesur olabilseydik...ama ben 1000 tl lik borca girmeye cesaret edemezdim.kiracıya da güven olmaz.zor iş bunlar.bu arada siz ne kadara almıştınız evi?

evi 90,000 e aldık 20000 peşin verdik. 75,000 çektik krediyi tapu banka masrafları için... 10 yıllık ödemeyle. kredi çektiğimizin ertesi günü faizler yükselmiş...10 yıl deyince gözüm korkmuyo çünkü 3 5 yıl sonra binliranın değeri bugünkü kadar kalmayacak, sıkıntı çekeceğimiz şurada bikaç yıl.

ev bitseydi ve kiraya verseydiniz siz yine aynı yerde oturuyor olmayacak mıydınız?
yine kaynanadan kurtulamayacakmışsınız zaten planlara göre. nasıl ve neden böyle bir riske girdiniz ki?
aklım almadı valla. sizi suçlamıyorum yanlış anlamayın, ne hakkım var? yapan siz çeken siz. ama gercekten aklım almadı acaba farklı ülkelerde mi yaşıyoruz diye. mesela benim işe gidiş dönüşüm (öğrenci pasom olmasına rağmen) 8 lira tutuyor günlük

cnm, tabiki aynı yerde oturuyor olacaktım ama sadece bikaç yıl... böyle ev bizimde değil, garantimizde yok, sonumuzda die düşündük...

evi 90,000 e aldık 20000 peşin verdik. 75,000 çektik krediyi tapu banka masrafları için... 10 yıllık ödemeyle. kredi çektiğimizin ertesi günü faizler yükselmiş...10 yıl deyince gözüm korkmuyo çünkü 3 5 yıl sonra binliranın değeri bugünkü kadar kalmayacak, sıkıntı çekeceğimiz şurada bikaç yıl.

90000 'e çok iyi almışsınız.İzmir'de o fiyata bodrum katı bile vermiyorlar.izmir'de evler çok pahalı.Kaç yıllık evler bile 150000lerde.keşke biz de ist de olsaydık.Ama orada hayat daha pahalı. ben de çok istiyorum.biz evin yarısını çekeceğiz.inşallah bir gün biz de ev sahibi oluruz.Allah herkesin yardımcısı olsun....

şu an parkeleri yaptıracak durumunuz yoksa
aylarca bos duracagına
kiracı ile anlasın
mesela parke 2000 tl mi tutucak kirada 700 diyelim
parkeyi kiracı yaptırsın 3 ay para vermesin size
ama en azından 4.. aydan itibaren kiranız olur.
öteki türlü parke yaptırana kadar nasılsa 3 ay bos kalma riski var.
onun dısında eger cocuga kimse bakmak istemezse
eğer cevreniz uygunsa söyle bir sey yapabilirsiniz
cocugunu baktırmak isteyen biri varsa
kendi evinizde kendi cocugunuzla birlikte baska cocuga bakabilirsiniz
300 400 tl bile olsa size cok faydası olur
benim bir arkadasımın annesi
evde 3 4 cocuga birden bakıyordu

90000 'e çok iyi almışsınız.İzmir'de o fiyata bodrum katı bile vermiyorlar.izmir'de evler çok pahalı.Kaç yıllık evler bile 150000lerde.keşke biz de ist de olsaydık.Ama orada hayat daha pahalı. ben de çok istiyorum.biz evin yarısını çekeceğiz.inşallah bir gün biz de ev sahibi oluruz.Allah herkesin yardımcısı olsun....

asıl istanbulda pahalı uzak yerlerde fiyatlar uygun kuzum oturduğum ev 30 yıllık 1980de yapılmış ve mutfağı falanda eski 150.000 tl tadilat yapılmş daireler 200.000e varıo 5 metre yakınımızdaki apartman geçen yıl yapıldı 2+1 360.000 TL :(

asıl istanbulda pahalı uzak yerlerde fiyatlar uygun kuzum oturduğum ev 30 yıllık 1980de yapılmış ve mutfağı falanda eski 150.000 tl tadilat yapılmş daireler 200.000e varıo 5 metre yakınımızdaki apartman geçen yıl yapıldı 2+1 360.000 TL :(

ay valla şu ev fiyatlarını duydukça ben böyle iyiyim diyorum.oofff napıcam ben ? almazsak paramız kuş olacak.Bir de aldığımız evden pişman olursak ya evin muhiti kötü çıkarsa diye kuruyorum.emlakçılar kandırıyor iyi yer falan diye.kaç tane evden döndük?her eve bir kulp buluyorum.ya odalarından ya katından.acaba ben mi çok abartıyorum?

dt noxeeeee cocuk iki aylik degil, iki yasinda canim.
Tekrar ilk basi oku, orda yazmis konusahibi ilk yazisinda.
Tabiki iki aylik cocuk krese verilmez, o kadarda degil....

dt noxeeeee cocuk iki aylik degil, iki yasinda canim.
Tekrar ilk basi oku, orda yazmis konusahibi ilk yazisinda.
Tabiki iki aylik cocuk krese verilmez, o kadarda degil....
ilahi olivia...canım sen doğru oku, kayınvalidesi şimdi bakarım demiş zaten, önceden bakmak istememiş.:27:

Yanılıyorsunuz....

Tr.de enflasyon yok ve enflasyon olmadığı içinde hiçbişeyin değeri yok....siz 3-5 sene sonrada 1000 lirayı aynı değerde ödüceksiniz...

Alıcakla, vericek yapılmaz canım...Kiracıya güvenip kredi çekilmez ...Bir kaç ay bile kiracı bulamamanız yada bulup kirayı aksatmaları sizin hesaplarınızı allak bullak edicektir...

Allah yardımcınız olsun işiniz çok zor...Sözü edilen 1-2 sene değil ki upuzun 10 sene....

Acele değil e düşünmeden hareket etmişsin...
Hem tek maaş he çocuk...
1250 tl ve 1000 tl ödeme...
250 tl ile geçinmeyi nasıl düşündünüz?

Konu sahibi arkadasim.
Belli ki calisman sart, Istanbuldamisin, bir meslegin varmi, ne is yapabilirsin.
Bence vah vah, olmamis, yanlis yapmissin demek sana stres ve uzuntuden baska birsey vermez.
Olan olmus, bundan sonra ne yapabilirsin ona bak, burda bukadar insaniz, belki birimizden bir fayda dokunur.
Sen ne is yaparsin onu de bakalim, hata mi yaptim, yanlismi yaptim faslini gec, bundan sonra yapacaklarini dusunelim hep beraber.

demekki o kadar bunalmış ki
kendini hiç bişey düşünmeden atmak istemiş
cnm herşey yoluna girer zamanla
ewet baya bi zorlanırsınız ama sonu ferah olacak onu düşün sen
Allah yardım etsin zorda kalana yetişir Allah
hiç yok yerden bi kapı açar sen iş bakmaya başla bir an önce derim ben

Hayırlı olsun canım,kalbini karartma Allah yardım eder....Bir yol bulunur en büyük risk hiç risk almamaktır....Kolayca mal mülk sahibi olunmuyor herkes bu yollardan geçiyor...Sakin ol mantıklı bir çözüm bulacaksınız eminim...:3::3:

Back
X