benim kaderim neden hep böyle:(

canım tamam kopamıyorsan bile kendini ona çok fazla şartlama gönül ister çok iyi şeyler olsun ama sen gene de her iki duruma hazırlıklı ol... eğer bırakamazsa peki ne düşünüyorsun

evlenen kadar aşk ve erkeklerden sonrasında kaynana ve kocalardan:1: kadınlar aslında bu kısır sistemden kurtulabilir ama nasıl:44::44::44:tek çare sanırım kendini yetiştirmek ve çok yönlü düşünebilmek:ssz:

evet zincirleme bela :1: durumumuz vahim....

teşhis ve ttedaviniz doğru, asıl sorun hayata geçirebilmekte

madde bagımlısı bırakması cok zor zaman alır. tanıdıgım bir kız evlendıgınge ogrendı nasıl mı 9 aylık hamıleyken kocası baska ozurlu 15 yasında bir kıza tecavuz etmekden yargılanırken ogrendı . adamın sımdı kızı oldu bosancakmı bosanmıcakmı bellı degıl . sende bu hataya düşme derim kuzene gelınce benımde kuzenım bana asık oldugunu soyledı ben ASLA OLMAZ DUYMAMIS OLAYIM dedim .o sırada benım gorustugum biri vardı zaten hayat arkadasım eşim oldu evlıyım .her gun konusurduk ama normal arkadas gıbı daha sonraları olan oldu ve 3-4 ay sonra kuzenımı kaybettık vefat etti bende gerıye kalan acıyı kardes acısını tahmın edemezsınız. kuzenım madde kullanıyormus haberımız yoktu.2 sene oldu kaybedeli kuzenımı gün gün aklıma gelmıyor değiil acaba evet kabul edıyorum demıs olsaydım bırakırmıydı kotu alıskanlıklarını dıyorum yüzü gozumun önunden gıtmıyor kuzenım olarak sevdım her zman . özledim her aklıma geldıgınde aglarım gozlerım dolar . o zaman olan erkek arkadasımla evliyim şimdi allah kımseyı dogru yoldan saptırmasın allaah eşimi bitanemi benim başımdan eksik etmesin (AMİN)

o tanıdıgın kızın eşi gercekten de kötü durumdaymış.. sanki ben iyi bir durumdaymışım gibi konustum ama gerckten kendisi iyi bir aileden geliyor.. her zaman işsiz duramayan sadece arkadas cevresi yüzünden bu alışkanlığa kapılan biri.. inşallah rabbim onun bırakmasını ve düzgün biri olmasını nasip eder.

Bağımlı yakınlarına destek olan bir yardım kuruluşu vardır mutlaka oraya danışsan daha iyi olur bilgim olsa bu konuda mutlaka paylasirdim

Sağlam bir nikotin bağımlısı olarak bırakma maceralarımi ve her seferinde tokezlememi anlatmayayım ama bir çözüm vardır elbet sorun senin bunlara hazır olup olmaman

Direnme gücün var mı sonuçta bir insana yardım edeceksin ama kendini buna ne kadar hazır hissediyorsun

Kuzenin icin de kesin bir karar vermelisin bu insanın hayatında duygusal olarak var mısın yok musun? Yaşadığın kararsızlıklar kuzenine bir ümit oluyor mü?

İnsanın kendine verdigi zarardan fazlasını kimse veremez neden unı sınavına hazırlanmadın bir cok kızımız okul hasreti ile yanar iken sen elindeki imkanları degerlendirmiyorsun

kuzenim için kesin kararımı verdim su an herkes kendi yoluna bakıyor.. sevgilim içinse güçlüyüm ve hazırım yardım ederseniz sevinirim..

canım tamam kopamıyorsan bile kendini ona çok fazla şartlama gönül ister çok iyi şeyler olsun ama sen gene de her iki duruma hazırlıklı ol... eğer bırakamazsa peki ne düşünüyorsun

o beni kaybetmeyi göze alarak bırakmazsa yoluma bakacam canım belki çok yanar ama sonra eminim yoluna girer.

Bağımlı yakınlarına destek olan bir yardım kuruluşu vardır mutlaka oraya danışsan daha iyi olur bilgim olsa bu konuda mutlaka paylasirdim

Sağlam bir nikotin bağımlısı olarak bırakma maceralarımi ve her seferinde tokezlememi anlatmayayım ama bir çözüm vardır elbet sorun senin bunlara hazır olup olmaman

Direnme gücün var mı sonuçta bir insana yardım edeceksin ama kendini buna ne kadar hazır hissediyorsun

Kuzenin icin de kesin bir karar vermelisin bu insanın hayatında duygusal olarak var mısın yok musun? Yaşadığın kararsızlıklar kuzenine bir ümit oluyor mü?

İnsanın kendine verdigi zarardan fazlasını kimse veremez neden unı sınavına hazırlanmadın bir cok kızımız okul hasreti ile yanar iken sen elindeki imkanları degerlendirmiyorsun

bu arada sınavı kazanıp mesleğimi elime aldım canım..o konu da sorun yok..

Ukrayna'da çalışan madde bağımlısı sevgilin var,facebookunda birçok kızın ekli olması çok normal.Eğer bağımlılığından kurtulmak isteseydi 7 sene boyunca tedavi olmak için elinden geleni yapardı.Birde madde bağımlıları tamamen bu dertten kurtulamıyorlar,tedavi olsalarda,yenik düşüp tekrar başlıyorlar.
Daha çok gençsin canım,hayatına daha düzgün kişilerin girmesini dilerim.

o tanıdıgın kızın eşi gercekten de kötü durumdaymış.. sanki ben iyi bir durumdaymışım gibi konustum ama gerckten kendisi iyi bir aileden geliyor.. her zaman işsiz duramayan sadece arkadas cevresi yüzünden bu alışkanlığa kapılan biri.. inşallah rabbim onun bırakmasını ve düzgün biri olmasını nasip eder.

umarım cnm sende hayatına duzgun sekılde yön verırsın örneklere dikkat et lütfen hayatını karartma

Ukrayna'da çalışan madde bağımlısı sevgilin var,facebookunda birçok kızın ekli olması çok normal.Eğer bağımlılığından kurtulmak isteseydi 7 sene boyunca tedavi olmak için elinden geleni yapardı.Birde madde bağımlıları tamamen bu dertten kurtulamıyorlar,tedavi olsalarda,yenik düşüp tekrar başlıyorlar.
Daha çok gençsin canım,hayatına daha düzgün kişilerin girmesini dilerim.

7sene boyunca hayatını düzeltmek için hayatına benim gibi biri girmemiş sebep bu.

burdan bakınca öyle görünmüyor ama... sorunda burda zaten

madde bağiımlısı, ukraynada, facei kızlarla dolu... gerçekten böyle biriyle ömür geçer mi:?

hee ben hiç böyle aşık olmadığım için anlayamıyorum sizi

anlıyorsun aslında senin gibi sert düşünmek lazım ama öyle biriyle hayat tabiki geçmez düzeltmenin yolları için derdimi buraya anlatıp ta rahatlamak için konu actım..

ben nasıl ki kendimi sakınıp koruyup kötü alışkanlık sahibi olmadan temiz bir hayat sürerek bir ilişkiye başlıyorsam karşımdaki adamın da ak pak olmasını isterdim

hiç bir kötülüğü olmadan tertemiz bir şekilde..

sonuçta erkekler bunu nasıl bir kızdan bekliyorlarsa kendılerıde öyle olmalılar her açıdan...

sen madde bağımlısı olsaydın o çocuk senın kahrını çeker miydi?

faceinde bir sürü erkek ekli olsaydı senı vurmaz mıydı?

bu çifte standart neden?

cok enteresanya... kendi aileniz disinda birileri yok mu? ben cok karsiyim kuzen bilmemne.. yok annesi ablasinin kizini alacakmis da bilmemne bilmemne.. sizin de yasiniz kucuk.. tek goreugunuz ortam kendi aile ortaminiz sanirim.. herseyden once kendi ailenizden insanlara bakmamayi deneyin derim...

şu an 20 yaşındayım bundan 3sene önce kuzenim beni sevdiğini söyledi..(bu arada aynı şehrin ilçesinde oturuyor kendisi). ama ben tabiki ona karşı bişey hissetmediğimden hep böyle bişeyin olmayacağını söyledim.. 3ay boyunca beni hep ikna etmeye çalıştı en sonunda intihar edeceğini söyleyerek beni ikna etti kabul ettim 2gün sonra sevmediğim biriyle dewam edemeyecegimi söyleyerek bitirdim aradan 1.5ay geçti bayramda gittik onlara o gün müsait bir ortam bulduk bana bir sarıldı resmen ayaklarıma kapandı nolur olsun die bende hayır desemde artık bana da bişeyler olmuştu.neyse biz artık eve gittik haftasında devam etmeye başladık onu sevmeye hatta aşık olmaya başladım ilkimdi ilk defa bir sevgilim oldu görüşmeye başladık falan derken 1sene sonunda bana olan ilgisi azalmaya başladı bense ona canımı verecek kadar seviyorum o kadar seveceğimi tahmin bile edemezdim..
bigün sordum neden böylesin die başladı anlatmaya seni çok seviyorum ama ben şehit olcam galiba.. sensiz kalcam benden kopmanı istiyorum dedi..o an canım o kadar yandı ki anlatamam..nasıl yani dediğimde 6ay sonra asker olcam günlerdir rüyamda şehit olduğum tarihi ve mezarımı görüyorum mezar başımda ağladığını görüyorum dedi:(artık ağlama ve bitirelim dedi.. ben sustum ama günlerce iyimiyim die sorduğunda nolur kopma benden diye yalvardım ama dinlemedi hatta ilerleyen zamanlarda mesajlarıma cwp bile vermemeye başladı bense 2ay içinde 8kilo verdim çöktüm mahfoldum..
bu arada annesi zaten beni istemiyordu kadın kendince ablasının kızını oğluna alacakmış onun planlarını yapıyormuş biz bitirince de onun bi yerlerine kına yakması için sebep doğdu..
neyse biz ayrıldık aradan 7 ay 8 ay geçtikçe beni sorar sonra yine kaybolurdu..bu süreç içinde ben lise sondaydım canım o kadar yanıyodu ki ünw.sınavına bile hazırlanamadım..neyse aradan 1buçuk seneye yakın zaman geçti bu bana deli divane geri döndü günlerce aradı sabahlara kadar uyumadı nolur seni seviyorum kabul et diye yalvardı ama iş işten geçmişti artık benim bir sevdiğim oldu onu bana unutturacak bir asker sevdiğim oldu..gerçektende hayatımda ondan sonra ilk defa birini sevmeye başladım sevgilim askere gitti onu 1bucuk sene bekledim daha cok bağlandım.. bu arada kuzenim de askere gitti yine vazgecmedi benden şu an askerden gelmesine 3ay var ve o şehit olmadı.rüyada gördüğü tarihte hiç birşey olmadı ki olmasını da istemem rabbim dualarımı kabul etti ona henüz hiç bişey olmadı..kuzenim benden yine vazgeçmedi ta ki şu zamana kadar.. neden derseniz duyduguma göre anasının ayarladıgı kızla nişanlanmayı düşünüyormuş hatta iş baya ciddiye bindi.. allah mesut etsin ona bişey dediğim yok..
şimdi sevdiğim insan askerden geldi ama ben onun hiç bilmediğim bişeyini öğrendim:(
kendisi 7yıllık bir madde bağımlısı askerdeyken dha öğrenmiştim tedavi gördüğünü biliyodum..ama bırakamamış.. sonra dedim ki rabbim herseyin hayırlısını bilir günlerce dua ettim ama sevdiğim git gide gözümün önünde erir gibi duruyo:(
bana bırakcam die söz verdi çünkü bu sebepten çok ayrıldık çok barıştık ama yinede yapamayıp birbirimize kenetlendik onu bigün kaybedersem ikinci bir acıya katlanamam..
şimdi çalışmaya ukraynaya gitti sözüm var sana tertemiz gelcem dedi.. facesine bakıyorum bir sürü kız ekli kızıyorum tanımıyorum ki diyo (bunlar da günlük kavgalarımız) ama çabalamaktan tam yoruluyorken ona olan sevgim beni ayakta tutuyor. şu an sadece ama sadece onun düzelerek gelmesini istiyorum onu kaybetmek istemiyorum rabbim inşallah dualarımı kabul etcek...
yazarak biraz da olsa rahatladım sizlerin de yorumlarını beklerim kızlar..

Henüz yirmi yaşındasın,ne kaderi allah aşkına.

18 yaşında yaşadığınız çocukluk aşkı zaten,kaç kişi ilk aşkıyla veya çocukluk aşkıyla evliki?????

Şuan yaşadıkların sana çok büyük acılar gibi gelebilir,ama değil, Allah büyük acılar vermesin.

Sevgilinin madde bağımlısı olması tehlikeli,lütfen onun tam olarak temizlendiğinden emin olmadan hayaller kurma.

Son olarak canım bu yaşta dert etmen gereken şey okulun,veya okumuyorsan okuman gerektiği.

O çok dert ettiğin kaderin aşktan,sevgiden çok senin hayatına vereceğin yönle çiziliyor.(tabii akıllı olursan)

Back
X