• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim kendi hayatım olmayacak mı?

mavileyla1100

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Mart 2020
67
110
8
40
Kızlar ben 35 yaşındayım, evli değilim, ailemle yaşıyorum. Annem babam herşeylerini bana bağlamış durumda. “Sen bize bakacaksın, bize sen sahip çıkacaksın.” Hastalandığımda “ sana birşey olursa biz ne yaparız” gibi sözler söylüyorlar. Annemle babam iyi insanlar seviyorum ama kendime ait bir hayatım olsun istiyorum. Annem sürekli beni yanına istiyor. Ben bazen kızıyorum öyle sesi çıkmıyor. Çok şükür şu an öyle bakıma ihtiyaçları yok yani arkadaşlarımla tatile gitmek istiyorum, haftasonları gezmek istiyorum. Allah korusun birşeye ihtiyaçları olsa ben onları hiç bırakmam zaten. Ama ben de kendime göre bür hayatım olsun istiyorum. 4 kardeşiz. En büyük abim İstanbulda yaşıyor. Kızkardeşlerim de Almanya’da. Ben bir tek yanlarındayım. Hepsi evli çocukları var. Düzenlerini kurmuşlar. Abim bir kere” biz nasıl gelelim sen tabi onlara sahip çıkıcaksın, çoluk çocuk yok. Biz nasıl bırakalım” gibi laflar etti. Çok üzüldüm. Bana bir akıl verim lütfen.

Tek evlatları siz değilsiniz,bunu unutmayın.Sizin de bir hayatınız olmalı.Abiniz çok ayıp etmiş.Ben de benzer bi durumu yaşıyorum.Annem-babam için her şeyi yaparım ,ama kardeşler de sorumluluğunu bilecek.Tek çocuk değilim ,kardeşim var ama var işte 🤣Kaç yaşında anne babanız?

Tek evlatları siz değilsiniz,bunu unutmayın.Sizin de bir hayatınız olmalı.Abiniz çok ayıp etmiş.Ben de benzer bi durumu yaşıyorum.Annem-babam için her şeyi yaparım ,ama kardeşler de sorumluluğunu bilecek.Tek çocuk değilim ,kardeşim var ama var işte 🤣Kaç yaşında anne babanız?
Bende de aynı dert var

Kızlar ben 35 yaşındayım, evli değilim, ailemle yaşıyorum. Annem babam herşeylerini bana bağlamış durumda. “Sen bize bakacaksın, bize sen sahip çıkacaksın.” Hastalandığımda “ sana birşey olursa biz ne yaparız” gibi sözler söylüyorlar. Annemle babam iyi insanlar seviyorum ama kendime ait bir hayatım olsun istiyorum. Annem sürekli beni yanına istiyor. Ben bazen kızıyorum öyle sesi çıkmıyor. Çok şükür şu an öyle bakıma ihtiyaçları yok yani arkadaşlarımla tatile gitmek istiyorum, haftasonları gezmek istiyorum. Allah korusun birşeye ihtiyaçları olsa ben onları hiç bırakmam zaten. Ama ben de kendime göre bür hayatım olsun istiyorum. 4 kardeşiz. En büyük abim İstanbulda yaşıyor. Kızkardeşlerim de Almanya’da. Ben bir tek yanlarındayım. Hepsi evli çocukları var. Düzenlerini kurmuşlar. Abim bir kere” biz nasıl gelelim sen tabi onlara sahip çıkıcaksın, çoluk çocuk yok. Biz nasıl bırakalım” gibi laflar etti. Çok üzüldüm. Bana bir akıl verim lütfen.
Hayır efendim diceksin sizin üstünüze düşen vazifenizi de ben yapıyorum yapmak zorunda olmadığım halde diceksin uzağa kaçtın çocuk doğurdun diye sorumluluğu sadece benim gibi göremezsin ve gösteremezsin diceksin hatta şöyle de de bi telâşlansın ben evlenmeyi düşünüyorum evlendikten sonra tek erkek evlat olarak annemi babamı yanina alır bakarsın artık bunca sene ben baktim senin sorumluluğunu aldım daha da bisey yapamam

70 ler ikisi de. Başka yerdeler isteseler de gelemezler. Gelseler de kalamazlar.

Hayır efendim diceksin sizin üstünüze düşen vazifenizi de ben yapıyorum yapmak zorunda olmadığım halde diceksin uzağa kaçtın çocuk doğurdun diye sorumluluğu sadece benim gibi göremezsin ve gösteremezsin diceksin hatta şöyle de de bi telâşlansın ben evlenmeyi düşünüyorum evlendikten sonra tek erkek evlat olarak annemi babamı yanina alır bakarsın artık bunca sene ben baktim senin sorumluluğunu aldım daha da bisey yapamam

Böyle evlatların evlenmelerine de engel oluyorlar. Benim kuzenim var aynen öyle oldu. Herkese baka baka yolcu ede ede ne kendine bir hayat nede bir aile kurabildi.

Merhaba arkadaşım bende 31 yaşında evlendim. Evlenmeden benimde benzer bir hayatım vardı. Ailem sürekli beni yanında istemiyordu. Hatta babam yılı. Çok büyük bölümünü yazlıkta geçiriyordu. Hal böyle olunca annem iyice baba sarıyordu. Abimin sıkıntılı bir evliliği vardı yengemle annem hiç anlasamiyordu daha doğrusu yengen ne kimse onlara gelsin gitsin ne de onlar kimseye gidip gelsin istiyordu. Annemlede fazla ortak noktamız yok tabi akşam eve gelince ben film falan izliyordum. Annem aciknakli dram dizileri valla icim kiyiliyordu. Birde abim evlenirken arabasını sattı abimler bir yere gidecek olsunlar annem hiç bana sormadan abime söz verir haftasonu arabayı alırsın hiç sorun değil zaten benim ne isim planım olabilir ki evli değilim çocuğum yok bende evlenince herşey değişti. Gerçi şimdi de başka dert eşimle annem anlaşamıyor. Dengeleri sağlamak için ben yipraniyorum. Ama ailem benim bir hayatım olduğunu kabulleniyor. Sana belki çok olumlu bir yorum yapamadım. Bence bu kişi ile alakalı emin ol kardeşlerin senin yerinde olsaydı aa sen evlisin tabiki biz bakacağız demezdi. Ama evlenince ister istemez senin hayatını tanıyorlar. Tabiki evlilik kurtuluş değil sevdiğin sevildigin anlasabilecegin biriyle evlen

Abine deseydin ya “belki ben de evlenip şehir dışına giderim, bu insanlar sadece benim anne babam değil, bana umut bağlamayın “ diye

Tamam anne babanız sizi bırakmak istemiyor ama yarın Allah korusun hayatlarını kaybettikleri zaman siz tek başınıza napacaksiniz. Anne babanıza bakmayan kardeşleriniz sizin yüzünüze bile bakmaz. Tek başınıza yaşayabilecek misiniz? Bence birini bulup evlenin. Adama şart olarak ailenize bakmasını rica edin.

Allah korusun elden ayaktan düşsem genede cocuguma yük olmak istemezdim. Ya huzurevine yerlesirdim ya da bunca sene boşa mı çalıştım der yatili bakici tutardim. Aileler cok bencil bizimkiler 55 yasinda daha simdiden yaslaninca bize bakarsin diyor. Bakariz o xaman velsin deyince de sen bizi iste?iyor musun oluyor.
Abiniz de cok bencil tasin altina elini koymamis,belki de hic evlenmeyeceksiniz bu sizin tercihiniz ama . Baska sehirde is bulun baska sehire yerlesin aileleyle yasamayin bu yastan sonra

Son düzenleme:
Bu uzaktaki evlatlar zaten hep paçayı yırttım modunda
Çok haklısın sanki onlar evlat degil tatilden tatile görmeye gelirler o kadar

Ben anne babası yatalak olduğu cok hastalandığı halde adam akıllı ziyaretlerine gelmeyenleri gordum

Belki anne baba kötü anne babaydı bilinmez onun icin yorum yapamıyorum ama anne babaya bakmak hep aynı sehirdekilerin özellikle yakinindakilerin görevi gibi bakılıyor

70 ler ikisi de. Başka yerdeler isteseler de gelemezler. Gelseler de kalamazlar.
.
Olur mu hafta sonu oldugunda uçağa atlayıp gelebilirler.Ben 700 km uzaktan atlayıp gidiyordum el kadar bebeğimle.
Siz dua edin de elden ayaktan düşmesinler.O zaman herkes sıyrılıp sizin sırtınıza yükleyecekler her şeyi.Kendi hayatınızı kurun,Evlenmeseniz bile ayrı eve çıkabilirsiniz.Çok bekar arkadaşım var böyle yaşayan.
Anne babanız da sadece size mesaj vermemeli.Kaç tane çocukları var!

Back
X