Nişan benim nişan tepsim:))gerçi tepside değil ama:))

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

pamukkk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2010
75
0
96
Sivas
bu pina... nişanlım bodrumdan çıkardı 150 yasında ve tamamen kendi düşündü ve bana böyle bir süpriz yaptı.umarım beğenirsiniz değişik bir fikir en azından...yerimsenibenyerimseniben
 

Eklentiler

  • $40373_1348767079264_1233938644_30782489_1170399_n.webp
    4,5 KB · Görüntüleme: 66
  • $39058_1348770839358_1233938644_30782501_915074_n.webp
    10,8 KB · Görüntüleme: 55
  • $45994_1507574805231_1110133580_1482298_6256952_n.webp
    9,5 KB · Görüntüleme: 64
İlginç valla kaydirigubbakcemile3 eee değişik güzel bişi olmuş canımm bu arada tebrik ederim
 
canım hayırlı olsun nişanın, allah mutlu etsin.

değişik bi fikir olmuş tepside..
 
Son düzenleyen: Moderatör:
enteresan ve değişik olmuş hayırlı olsun yok bizimkilerde iş yok nerdeee çıkarcakta bana sürpriz yapcakta ohoooookaydirigubbakcemile3
 
böyle erkeler kalmadı diye biliyordum ben kaç haftadır nelerle uğraşıyorum bir yardım etmedi bana sevgilim :S
 
aa çok güzelmiş ya..150 yıllık...vay bee....enteresan olmuş..


hayırlı olsun bu arada

artı pina nedir diye bende sormak istiyorum:)))
 
normalde istirtyenin çok büyüğü bildiğim kadarıyla nişanlımdan öğrendiğim üzer bunun içinden inci çıkıyormuş çok az bulunan birşeymiş türkiyede sadece egede bulunuyormuş.
 
Allah tamamına erdirsin canım ve çok ilginç bir fikir olmuş. Bu arada pina:
10.pinalar denizin kumluk bölgelerinde yaşarlar. el etek değmeyen yerlerde bir tür tarla görünümünde peydahlandıkları da olur. bunları eldivensiz çıkartmak pek mümkün değildir zira kumun dışında kalan açık kenarları sivri, pütürlü, kemikleşmiş bir dokuyla kaplıdır.

pinaları güneşe koyarlar ki kabuklar iki yana açılsın. daha sonra el çabukluğuyla iki kabuğun arasına bıçak sokulur ve o yenilen beyaz, güçlü kas kesilir. kabukların iç kısmında, köke yakın sedef bir katman bulunur. bu da dikkatle kabuktan ayırmak suretiyle, takı filan yapımında kullanılır.
bunlar ayrıca günlük tekne gezilerinde ve kumluk plajlarda, 5 ila 8 metreye dalabilen ve üçlü çatalla kefal avlayabilen yürekli türk gençleri tarafından, pasifikten inci çıkartmışcasına artistik bir edayla, turist kızların ilgisini çekmek amaçlı da kullanılmaktadırlar.
Bu da diğer bilgi:
27.1 metre boya kadar çıkabilen devasa midye cinsidir.
http://3.bp.blogspot.com/...kot7y1a/s320/p4083117.jpg

2-3 metre derinlikte ılık sularda yaşarlar. kabuk ile eti bağlayan beyaz tutamaçlar yenilebilir. içlerinde çeşitli renkte inciler de bulunur. bunları dalarak bıçakla çıkarmak anlamsız derecede zordur çünkü çoğunluğu kumun altına saplı haldedir. o yüzden palet ile dalga yaparak kumu temizlenerek alınabilir. yine de bunların hiçbirini yapmayalım çünkü nesli tükenen nadide bir canlıdır.
:))))

Bu arada merak ettim de 100 yıllık olduğunu nasıl anladınız acaba, yanlış anlamayın, merak ettim sadece.
 
bu ölü bi pina yani nişanlım bulduğunda ölü imiş fosil yaşına baktırmış kardeşi kimya mühendisi böylelikle öğrenmiş canım.yanlış anlamadım:))))))
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…