benim sevgilim yok diye kıskanıyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi mav
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

mav

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2009
1.102
12
158
42
Ankara
arkadasımın sevgılısı var benım yok dıye kıskanıyorum.. ona sevgılısı guzel seyler yapınca bana neden bole seyler yapan dıye kıskanıyorum..bılıyorum cok kötü bı huy ama engel olamıyorum.. sureklı oglanı kötülemeye calısıyorum cunku kıskanıyorum.. laf vuruyorum benım nıe yok dıyorum ıcımden cok ayıp edıyorum ama cok yanlıs yapıyorum..engel olmak ıstıyorum buna bana bır çare

farkındasınız zaten yaptıklarınızın yanlış olduğunun ama iyi bi arkadaş bunları yapmaz arkadaşının mutluluğunu bozmaya çalışmaz uzak durun en iyisi arkadaşınızdan hem onu kıskanmazsınız hemde onun ilişkisini bozmazsınız...

naptıgının sende farkındasın yanlış olduğunu biliyorsun,kıskanlık duygusu önüne geçilemiyor bazen ama arkadaşınıza sevgilisini kötülemek hoş değil benm bi arkadaşım var sürekli sizin gibi davranır ve tüm arkadşları sevgilisini o arkadaşımdan uzak tutar içten içede sevilmez bu duruma düşmek inan daha kötü oluyor,bende 18 yaşındayken sennkii gibi kıskançlık durumu yaşadım kendimi ezik hissettim ama hiç bi zman arkadaşıma yansıtmadım,kendne engel olamıyorsan arkadaşınla arana mesafe koymalısın,yakın bi arkadaşın sana bunu yapsa çok bozulur sinirlenirsin,kendini onun yerini koymaya çalış ve böyle yaparak kendini küçük düşürme lütfen,sevgiye sevgiiliye özlem duyabilirsin özenebilirsin ama bunun dozunu ayarlamasın yoksa çevrende sevilmeyen bi insan olabilirsin

Herkesin her zaman sevgilisi, nişanlısı, eşi olmak zorunda diye bir durum yok.
Sevgilisi olup peşinden ayrılmayan, yaptığı her hatayı örten, kendi içinde acısını yaşayan o kadar kız varki.
Ben o yüzden böyle bir ilişkim olmasındansa hiç olmasın diyorum.
Tamam güzel ilişkiler yok mu elbette var fakat herkesin bu ilişki karşısına aynı zamanlarda çıkmıyor. Sizin sevgiliniz daha sizinle karşılaşmadı ve elbet birgün istediğiniz özelliklerde biri olacak. Ama böyle olması için fesatlanmayı bırakın lütfen. Başkaları hakkında iyi düşünürseniz Allah daha iyilerini verir size.İyi düşünün iyi olsun...

ben 29 yASIMDAYIM ARKADSIMDA BENDE 2 YAS KUCUK ONUNDA UZUN BIR SURE SEVGILISI YOKTU BU COOCUKLA YAKLSIK 6-7 AY OLDU ODA VAKTINDE COK UZLDU BENIM SEVGILIM VARKEN COK MUTSUZ BIR ILISKIMDE OLSA ONUN YOKTU HAYATINDA BIRISI.. YAPTIGIMIN NEKADAR YANLIS NEKADAR HAYINCE BISEY OLDUGUNUN OKADAR FARKINDAYIMKI AMA ENGEL OLAMIORUM KENDIME HEMEN KISKANIORUM ICLENIORUM SINIRLENIYORUM.ALDIKLARINI BEGENMIORUM GOTURDUGU YERLERI BEGENMIORUM AMA ASLINDA ICIM ICIMI YIYO..COCUK KARIYER OLARAKTA IYI BIR KONUMDA BEN BUNLARI COK KISAKNIYORUM...ENGEL OLAMAIORUM KENDIME SANIRIM PSIKOLOJIK RAHATSIZIM YAA NASIL ENGEL OLUCAM KENDIME BU HUYUMDAN NEFRET EDIYORUM KURTULMAK ISTIYORUM.NE YAPMALIYIM NASIL DAVRANMALIYIM KISKANDIGIM SEYLERI BANA SOYLEYINCE MESAFE KOYAMIYORUM CUNKU COK YAKIN YERLERDE OTURUYORUZ IS NEDENIYLE HERAN MUHATTAP OLMAK ZORUNDAYIZ INSALIK OLARAKTA COK SEVERIM YARDIM EDERIM ONA BU SEVGILI KONUSUNDA BOYLEYIM VBASKA BISEYINI KISKANMAM CUNKU DIGER KONULARDA BEN ONA YARDIMCI OLURUM SANIRIM ISIN OZUNDEDE BEN ONA BUKADAR YARDIMCI OLURKEN ONUN BOYLE DAHA IYI SEKILDE MUTLU OLMASI

belki farkında olmadan bunalıma girmişsindir....mutsuzsun depresyon geçiyorsundr...ve çevrende ki mutlu insanları kısaknıyorsundr...
ama bak artık bunların farkındasın.bırak onları da kendin için birşeyler yap artık.ben neden böyleyim diye düşün düşün düşün...çok düşün kendine yardım et...baktın olmuyor yardım al.
bunlar sadece tahminlerim belkide çok mutlusun hiç bi problem yok bu senin kişiliğin de olabilir:26:

bende kıskanıyorum ben herhangi bişey yapmam doğru bildiğim şekilde söylerim ama bende çok kıskancım mesela facede bile sevgilisi yakışıklı ve sempatik olan kızları acaip kıskanıyorum onları görünce sinirim bozuluyo

çok zor bi durum bende bazen içerlenırım ama böyle bişe olmadı. Ne desem bılemedım cnım bi psikoloğa mı örünsen kıskançlığın ileri boyutu çok tehlıkelı

Bence bu konunun üzerine git, içten içe kıskansanda bunu kabul etme ve hareketlerine yansıtma beğenmiorum eleştiriorum demişsin ya onu yapma işte kıskansanda bastırıp çok güzel , çok iyi falan gibi davran. Bi süre sonra buna alışıcaksın arkadaşının mıtluluğuna ortak olucaksın bence ya da umarım öyle olur ama ben aşabiliceğini düşünüorum bu durumu. Kıyaslama yoluna gitme kendi mutlu olduğun şeyleri düşün üzüldüğünde

Ben de evli çiftleri kıskanıyorum.Çok ama çok sinir oluyorum onları gördükçe.Ben neden olamıyorum öyle diyorum.Bazen küçük çocuğun elinden oyuncağı alınmış misali,bağırasım ağlayasım geliyor.Ama elde olan bir şey yok,sinir olup olup,kendi hayatıma dönüyorum.Ben de engel olamıyorum,bir ara düşünmemeye çalıştım ama gördükçe,etrafımda evlenenler arttıkça daha da kötü olmaya başladım.İnadına da etrafımda evli mutlu çiftler var,çok sinir bozucu Psikoloğa gitmek çözüm olur mu bilemiyorum,ama en azından bir adım atmış oluruz.Bir yol gösteren olur bize,ama sadece yol gösterir.İş gene insanın kendisinde bitiyor.
Bazen onların aslında çok mutsuz olduklarını ancak bize mutluymuş gibi yansıttıklarını düşünürüm,bu beni biraz olsun sakinleştirir :)

Çocukta değilmişsiniz yani 29 yaşında arkadaşının sevgilisini kıskanıp kötülemek çocukça değil fesatça bir kıskançlıktır artık. Ama onlara fazla zarar vereceğinizi zannetmiyorum, zaten kızlar nedense biri onlara sevgililerini kötülüyorsa daha çok bağlanır o çocuğa, hatta sürekli eleştiriyorsanız sizden soğuyabilir yavaş yavaş.

Senin gibi bi arkadaşımın olmasını asla istemezdim...
En korktuğum arkadaş tipi..

Beni de kıskanan bi arkadaşım vardı ve itiraf bile etmişti kıskandığını.
Hemen o gün bitirmiştim arkadaşlığımı...
Allahtan yaptığının yanlış olduğunun farkındasın...

Ama böyle yapmaya devam edersen malesef hep yalnız kalırsın..

kıskanma duygusu aslında insancıl bir duygu, anormal değil, ama arkadaşınıza bunu belli etmeniz hatta ilişkisine müdahele etmeniz yani erkek arkadaşını kötülemeniz gerçekten yanlış. yalnız olduğunuz için bunalımdasınız sanırım, çalışıyor musunuz bilmiyorum ama biraz sosyal aktivitelere katılmaya çalışın, arkadaşlarınızla buluşun, gezin dolaşın. zihninizi meşgul edin... bu kız arkadaşınızla bir süre sık görüşmeyin. zamanla kıskanma duygunuz azalır.

Katiliyorum Minik'in soylediklerine.
Hem kotu bir arkadas olmamak adina, hem arkadasini kaybetmemek icin, hem de kotu seyler yapmamak adina ondan biraz uzaklasmanda fayda var. Yoksa arkadasin senin doldurusuna gelip kendi mutlulugundan olursa, senin vicdanin seni rahat birakmaz sende cok uzulursun. Bence biraz uzak durmalisin.
Umarim seninde karsina seni seven, sana deger veren, ve seni mutlu edecek birisi bir an once cikar.

sizinki arkadaşlıktan çıkmış artık.bi ton şeye mana buluyomuşsunuz.
tıpkı sizin gibi bir arkadaşım vardı candan öte dediğim, sırf sizin yaptıklarınızı yaptığı için tamamen ilişkimi kestim ve kendisinden nefret ediyorum.
isterseniz yaptıklarınıza engel olamamaya devam edin, böylece siz tek kalırsınız.zarar size.bugün bu arkadaşınıza böyle yapıyosanız başka bi gün başka bi samimi arkadaşınıza aynı şeyleri yapmayacağınız ne malum ?

size tavsiyem empati kurun...bunca şeyden sonra sevgiliniz olduğunu ve samimi arkadaşınızın, sizin hevesle anlattığınız herşeye bir mana bulduğu bir kılıf uydurduğunu düşünün..siz ne hissederdiniz ? ilişkiler sağlam temellere zor dayandırılıyor, her ilişkide de irili ufaklı sorunlar olabiliyor.böyle zamanlarda insanın en çok en yakınlarının desteğine ihtiyacı oluyor sizinki köstekliğe geçmiş.arkadaşınızı kaybetmeden kendinizi düzeltmeye bakın bence.

29 yasındasınız sizde güzel bir iliski ardından evlenip mutlu bir yuvaya sahip olmak istersiniz herkes gibi, ama kıskanclık tuhaf geldi, ben sizin yasadıgınız duyguyu yasasam aksine arkadasım adına mutlu olurdum ve kendisine özendigimi söylerdim kıskanmak yerine, insan arkadasını kıskanmaz ki?

Son düzenleme:
başkalarının mutluluğundan mutlu ol ....iyi düşün ..senin içinde iyi olsun her şey..emin ol kendini daha iyi hissedeceksin...ve hayatında güzel şeyler olmaya başlayacak...seven insanların arasına fitne sokarak ara bozmak çok büyük günah bunu da unutma ....yaptığın yanlışın farkındasın zaten ..

Canım böyle düşünceler herkesin kimi zaman aklına gelir.Ama sonuçta hepimiz irademizle hareket ediyoruz ,benim de böyle durumda kaldığım oluyor.Ne zaman ki dilime gelse o an söyleyeceklerim yutuyorum ya da kendime inat güzel yanlarını söylüyorum çocuğun.Sen de öyle yap hem vicdanın seni sıkıştırmaz hem de doğru olan zaten arkadaşının iyiliğini istemen.İnşallah senin için de güzel bir ilişki bekliyordur

Gerçekten çok ilginç...Bi arkadaş yaşını sormuş ben 18-20 falan yazmasını bekliyordum 29 diyince çok şaşırdım. Öncelikle kıskançlık gayet tabi bir duygu fakat sizin ki bence tedavi edilmesi gereken bir noktada,üzülmeyin bu durumdan sizin de kurtulmak istediğiniz belli.Vakit kaybetmeden yardım almalısınız,çünkü bu şekilde devam ederse ve bu durum kıskandığınız insanlar tarafından fark edilirse dışlanırsınız ve bu sizi daha çok üzer ve hırçınlaşmanıza sebep olur.

Ayrıca hayatım boyunca hep şuna inanmışım ve yaşamışım ki ;haset etmediğin sürece herkes için en iyisini istediğin sürece Allah senin de karşına sana layık güzel bir eş çıkarıyor.Bu sadce eş için gerçerli değil herşey de bu böyledir.Allah yardımcın olsun,inşallah atlatırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…