- 26 Mayıs 2018
- 8.212
- 38.817
- 548
- 51
Kesinlikle yanlış davraniyosunuz tam anlamıyla çocuk gibi . Ben hoslanmadigim bir şey varsa söylerim ama o an olmayabilir çünkü benim de hemen gözlerim dolar o yüzden kendimi toparladigim bı zaman bu 3 saat sonra da olur ertesi gün de olur konuşur cozerim . Bir şeye ihtiyacım var beğendim ama pahalı dedi diyebilir kırılmam ama eğer bunu mu beğendin diyip zevkimi elestirse kirilirdim. Bu çok çirkin bunu nasıl beğendin falan kırıcı ama pahaliysa pahalıdır. Size tekrar ayakkabı baktın mı diye sorması da senin ihtiyacını önemsiyorum aklıma demektir sakın öyle bi tepki vermeyin. Madem kendinizin farkindasiniz hemen tepki vermeyin tepkilerinizi torpuleyinBenim sorunum kendimle alakalı arkadaşlar kendimi bir türlü çözemiyorum. Ben 1 yıllık evliyim. Eşimle severek evlendik. İlk aylar balayı havasında geçti. Sonradan ara sıra tartışmalarımız oldu. Yalnız ben çok duygusal bir yapıya sahibim. Eşimle tartışırken sürekli ağlıyorum. Direk ağlama moduna geçiyorum. Sinirlendim diyelim hemen ağlıyorum. Bunlar sizce zayıf bir kişiliğe sahip olduğumu mu gösterir. Birde mesela kendimi çok iyi ifade edemiyorum eşime. Ufak bir ilgisizlik sezginlesem hemen çocuklar gibi küsüyorum suratım asılıyor. Eşim defalarca soruyor ne oldu niye durgunsun falan diye ama birşey yok diyorum. Ona neye kırıldığımı anlatmak bana çok saçma geliyor. Kendisi farketsin istiyorum ama buda çok zor sanırım. Bunları söylemiyorum eşime sonra içimde birike birike patlıyorum yine ağlamaya başlıyorum. Şuan evliliğimiz yeni oturmaya başlıyor acaba bundan dolayı mı diye düşünüyorum. Ben anlatmadan o neye kırıldığımı anlayamaz ama bazen söylemek de yoruyor beni. Mesela geçenlerde bi ayakkabı beğendim ihtiyacım olan bir ayakkabıydı sonra eşime gösterdim alalım dedi sonra fiyatı çok geldi dedi bana bende birşey söylemedim ama bozuldum, eğer bana derse ayakkabı baktın mı falan diye şöyle söylemek istiyorum ben ‘ayakkabı almıycam’ istemiyorum diycem. Bozulduğumu bu şekilde gösteriyorum yada ifade edebiliyorum sizce yanlış mı yada siz olsanız nasıl ifade ederdiniz. Gerçekten bazen kendimi çözemiyorum.
Her konuya bir kitap tavsiyesi ile gelmenizGenç arkadaşım size,pek çok güzel ve yerinde tavsiye verilmiş,aynı şeyleri tekrarlamayacağım.
Benim tavsiyelerim şunlar:
Acilen iletişim becerilerinizi geliştirin.
bunun için okuyun,farklı uzmanları takip edin.
Sizin için bir takip-okuma listesi yapıyorum umarım faydası dokunur.
1.psikiyatrist Dr.Gülcan Özer'in evlilik ve ilişkiler üzerine yazılmış çok güzel kitapları var.
Instagram hesabı da oldukça aktif ve güzeldir,
lütfen takip ediniz.
2.Doğan cüceloğlu hocamızın web sayfasını ve Instagram hesabını takip alınız.
kendisinin 'İletişim Donanımları' ve 'Evlenmeden Önce' adlı kitaplarını mutlaka okuyunuz.
Abla,ben evlendim,bu kitap işime yaramaz demeyin,siz okuyun,işinize yarayacak.
3.Leyla Navaro'nun kitaplarını,özellikle de
'Beni gerçekten duyuyor musun?'
adlı kitabını okuyunuz.
4.Beş Sevgi Dili-Yazarı; Gary Chapman.
Bu kitabı ısrarla tavsiye ediyorum,mutlaka, dikkatlice,altını çize çize okuyunuz.
5.İyi Hissetmek-Psikonet yy adlı kitabı alın,
evde bulunsun,o kitabın özellikle iletişim ve özgüven,kişiler arası iletişim ve etkileşimle
ilgili bölümleri işinize yarayacak.
Başınız sıkıştığında açar,göz atarsınız.
Evliliğinizde mutluluklar diliyorum.
Çok teşekkür ederim fikirleriniz içinGenç arkadaşım size,pek çok güzel ve yerinde tavsiye verilmiş,aynı şeyleri tekrarlamayacağım.
Benim tavsiyelerim şunlar:
Acilen iletişim becerilerinizi geliştirin.
bunun için okuyun,farklı uzmanları takip edin.
Sizin için bir takip-okuma listesi yapıyorum umarım faydası dokunur.
1.psikiyatrist Dr.Gülcan Özer'in evlilik ve ilişkiler üzerine yazılmış çok güzel kitapları var.
Instagram hesabı da oldukça aktif ve güzeldir,
lütfen takip ediniz.
2.Doğan cüceloğlu hocamızın web sayfasını ve Instagram hesabını takip alınız.
kendisinin 'İletişim Donanımları' ve 'Evlenmeden Önce' adlı kitaplarını mutlaka okuyunuz.
Abla,ben evlendim,bu kitap işime yaramaz demeyin,siz okuyun,işinize yarayacak.
3.Leyla Navaro'nun kitaplarını,özellikle de
'Beni gerçekten duyuyor musun?'
adlı kitabını okuyunuz.
4.Beş Sevgi Dili-Yazarı; Gary Chapman.
Bu kitabı ısrarla tavsiye ediyorum,mutlaka, dikkatlice,altını çize çize okuyunuz.
5.İyi Hissetmek-Psikonet yy adlı kitabı alın,
evde bulunsun,o kitabın özellikle iletişim ve özgüven,kişiler arası iletişim ve etkileşimle
ilgili bölümleri işinize yarayacak.
Başınız sıkıştığında açar,göz atarsınız.
Evliliğinizde mutluluklar diliyorum.
Teşekkür ederim ben de size,Her konuya bir kitap tavsiyesi ile gelmeniz
kalp
ben :)
Takdir ediyorum sizi :)
İstediğim herhangi birşey alınmayınca sevilmediğimi düşünüyorum. Maddi açıdan çok zorlamayacak bizi. Ya da markette en küçük bir şeyi alamayınca değer vermediğini düşünüyorum.
Yaş kaç, biraz büyümeniz lazım. Sorununuz eşiniz değil.Benim sorunum kendimle alakalı arkadaşlar kendimi bir türlü çözemiyorum. Ben 1 yıllık evliyim. Eşimle severek evlendik. İlk aylar balayı havasında geçti. Sonradan ara sıra tartışmalarımız oldu. Yalnız ben çok duygusal bir yapıya sahibim. Eşimle tartışırken sürekli ağlıyorum. Direk ağlama moduna geçiyorum. Sinirlendim diyelim hemen ağlıyorum. Bunlar sizce zayıf bir kişiliğe sahip olduğumu mu gösterir. Birde mesela kendimi çok iyi ifade edemiyorum eşime. Ufak bir ilgisizlik sezginlesem hemen çocuklar gibi küsüyorum suratım asılıyor. Eşim defalarca soruyor ne oldu niye durgunsun falan diye ama birşey yok diyorum. Ona neye kırıldığımı anlatmak bana çok saçma geliyor. Kendisi farketsin istiyorum ama buda çok zor sanırım. Bunları söylemiyorum eşime sonra içimde birike birike patlıyorum yine ağlamaya başlıyorum. Şuan evliliğimiz yeni oturmaya başlıyor acaba bundan dolayı mı diye düşünüyorum. Ben anlatmadan o neye kırıldığımı anlayamaz ama bazen söylemek de yoruyor beni. Mesela geçenlerde bi ayakkabı beğendim ihtiyacım olan bir ayakkabıydı sonra eşime gösterdim alalım dedi sonra fiyatı çok geldi dedi bana bende birşey söylemedim ama bozuldum, eğer bana derse ayakkabı baktın mı falan diye şöyle söylemek istiyorum ben ‘ayakkabı almıycam’ istemiyorum diycem. Bozulduğumu bu şekilde gösteriyorum yada ifade edebiliyorum sizce yanlış mı yada siz olsanız nasıl ifade ederdiniz. Gerçekten bazen kendimi çözemiyorum.
Konu sahibine balık misin diye sormuştum
Ben de balıgım çünkü bu ağlama olayı malesef bende de var
Sizde de varmış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?