benim suçum neydi

dream24

Guru
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2011
1.529
448
323
Yaşadıkların gördüklerim beni sinir ediyor artık akbalarımın çelişkileri..

19 yaşındaydım yeni üniversiteye başlamıştım henüz ekim kasım dönemiydi havalar henüz erken de kararmıyordu . Arkadaşlarımla geziyordum . Birgün akşam 7 de eve geldim . Babam köpürüyor kızıyor.. Tekme tokat dayak yedim babamdan .. O gün amcam doldurmuş babamı .. kıza dikkat et ünv başladı dizine dövme sonra diye ..

VE GÜN GELDİ sevgili amcamın torunu üniversiteye başladı .. Ama torunun altına araba verdi .. özel ünv okuyor .. babannesi yani yengem .. torununa aman dikkat et gözünü aç birini bul nişanlarız seni okul bitince hemen evlenirsin hatta okurken de ..

E tabi benim gibi devlet ünv okumadı ki .. kim evlenme nişanlanma derdindeki .. gençler hamburgerci den kazandığı para ile okuiyor ...ne nişanı babaları zengin iş adamı değil ki ..

ünivresite hayatımın burnundan getiren aile .. şimdi torunlarına kızlarına her imkanı her esnekliği sağlıyorlar ..hem mutasıp bir aile dini çevreden ...

benim günahım ne .. bana erkekler öcü kaka dediler .. korkuttular kaçırttılar ..sanki hepsi ırzıma geçicek gibi beyni mi güddüler ..

şimdi noldu yaş 27 ama henüz hayatımda kimse olamamış potansiyel tecüvüzcü erkekler yüzünden demi ...

şuan çok sinir oluyoru .. amcam her gün torunun gezdiğini tozduğunu ortamını övünerek anlatıyor

ama benim gariban ünv hayatımı çok gördüler zaten aynı şehirdeyim ...liseye gider mi ünv okudum .. şimdi benden küçükler bile evlenirken ben acı çekiyorum ..

bana öğretilen ünv oku meslek edin ondan sonra diye .. ünv okuduk şimdi işe girmek için uğraşıyorum .. ondan sonra hahah .. bıktım hayatı beklemekten .. hayat hep parası olanlara güzel üzülmek yok .. sıkıntı yok..

Son düzenleyen: Moderatör:
malesef bi çok kişi böle şu millet ne der lafı yok mu zaten hastayım bu lafa boşver sen gelmişsin bu yaşa geri dönüp bişeyleri değiştiremezsin artık bu saatten sonrasına bak kimsenin ne diyeceğini değil kendi istediğini yaşa inşallah işin de olur hayırlısıyla stres yapma kendine kimse kendi hatasın ı görmez toplum olarak malesef yargılamaya bayılırız ama asla kendimizi değil hep başkalarını

malesef bi çok kişi böle şu millet ne der lafı yok mu zaten hastayım bu lafa boşver sen gelmişsin bu yaşa geri dönüp bişeyleri değiştiremezsin artık bu saatten sonrasına bak kimsenin ne diyeceğini değil kendi istediğini yaşa inşallah işin de olur hayırlısıyla stres yapma kendine kimse kendi hatasın ı görmez toplum olarak malesef yargılamaya bayılırız ama asla kendimizi değil hep başkalarını

Ailemin kurduğu ototireten kurtulamadım ki.. Aynı şehirde olunca ... Hiç akşamları huzurla bir yerde oturamadım.. Bir ortama adapte olamadım.. Şimdi umrumda değil ama olan geçen zamana oldu malasef...

bunun parayla Alakası yok herkes öyle yapıyo başkasına çok mana buluyolar ama kendileri yapınca iyi güzel sorun değil yani ben o yüzden takmıyorum kimseyi konuşanlara da söylüyorum seninkiler yapınca oluyo benim yapabilmem için senin çocuğun olmam lazımdi falan Allahtan babam pek gaza Gelmiyo da sorun yaşamıyorum çok kötü bi durum gerçekten

bunun parayla Alakası yok herkes öyle yapıyo başkasına çok mana buluyolar ama kendileri yapınca iyi güzel sorun değil yani ben o yüzden takmıyorum kimseyi konuşanlara da söylüyorum seninkiler yapınca oluyo benim yapabilmem için senin çocuğun olmam lazımdi falan Allahtan babam pek gaza Gelmiyo da sorun yaşamıyorum çok kötü bi durum gerçekten[/QUOT

para konusunda şöyle düşünüyorum o çevre evlenebilmek için .. maddi sıkıntıları yok aileden durum iyi olunca .. işe girme ev kurma sürecini beklemelerine gerek olmuyor ya... herşey daha kolay .. hemen şahane bir nişan , düğün vs ... sorun olmuyor...
iş babadan zaten .. ne iş yapacak işi bulabilcek mi derdi yok .. o yüzden evlenmesi kolay .. ünv arkadaşların okul bitti 3 senedir bekliyorlar.....

onlara çok kızıyorum şimdi .. ama yaşadıkları bir önceki torunlarından dolayı zihniyetleri değişti çünkü ...

bana okuldan birini bulamadın mı bulamadın mı ?
SANKİ OKUL MESLEK EDİNME YERİ DEĞİL .. ESRA EROL un PROGRAMI ..

bunun parayla Alakası yok herkes öyle yapıyo başkasına çok mana buluyolar ama kendileri yapınca iyi güzel sorun değil yani ben o yüzden takmıyorum kimseyi konuşanlara da söylüyorum seninkiler yapınca oluyo benim yapabilmem için senin çocuğun olmam lazımdi falan Allahtan babam pek gaza Gelmiyo da sorun yaşamıyorum çok kötü bi durum gerçekten[/QUOT

para konusunda şöyle düşünüyorum o çevre evlenebilmek için .. maddi sıkıntıları yok aileden durum iyi olunca .. işe girme ev kurma sürecini beklemelerine gerek olmuyor ya... herşey daha kolay .. hemen şahane bir nişan , düğün vs ... sorun olmuyor...
iş babadan zaten .. ne iş yapacak işi bulabilcek mi derdi yok .. o yüzden evlenmesi kolay .. ünv arkadaşların okul bitti 3 senedir bekliyorlar.....

onlara çok kızıyorum şimdi .. ama yaşadıkları bir önceki torunlarından dolayı zihniyetleri değişti çünkü ...

bana okuldan birini bulamadın mı bulamadın mı ?
SANKİ OKUL MESLEK EDİNME YERİ DEĞİL .. ESRA EROL un PROGRAMI ..

Ah canım malesef sülalede herkesten önce üniversiteye falan gidiyorsan daha olaya alışmamışlarsa böyle saçmalıklar oluyor. Hele bir de babalar kocaman adam olduklarını unutup başkalarının aklıyla dolduruşuyla hareket edince böyle. Ama senden sonrakilerde daha farklı oluyor. Benim küçük kardeşim ve benim üniversite hayatlarımız bile farklıdır misal. Sen sadece Allah'a havale et o kısmını. Kimse ettiğini çekmeden göçmüyor bu hayattan.

Zenginlik fakirlik olayına gelince. Kısmetinde nasibinde yoksa bu işler parayla olmuyor canım. Sırf parası var diye oluyorsa da aşk ile olmuyor. Hayatına birinin girmesi ile para ilişkili olmamalı. Evlilik birazcık ilişkili olabilir dediğin gibi çalışmayı bekliyoruz biz ama bana sorarsan en güzeli. İki insanın sadece kendi emekleriyle düğün yapması kadar güzel bir şey yok. Karışan yok, söz hakkı doğan yok herşeyi ile benim diyebileceğin bir hayata adım atıyorsun. Ve emin ol bir şeylere emek verince daha kıymetli oluyor.

Son olarak üniversite çoğu insanın hayat arkadaşı ile tanıştığı bir yer. Çünkü üniversitede bulunduğun yaş aralığı en uygun aralık. Son sınıfta 3 yıllık ilişkisi biten biri olarak söylüyorum ki. Aman o ilişkinin enkazından çıktım yeni birini buldum derken yaş 30u buldu. Çevremdeki hemen hemen herkes de ya üniversiteden arkadaşlarıyla ya da işe girdikleri ilk yılda tanıştıklarıyla evlendiler. Üniversite sadece meslek edindirme kurumu değil. Üniversite gerçek yaşamdan önceki son dönemeç.

Baban "elelam ne der" kısmına takılmış ve onlardan etkilenip seni boş yere incitmiş ama mazlumun ahı çıkar canım onların yaptığı hiç doğru değil kendi çocukları ünve gidincede buldumcuk olmuşlar heralde boşver üzme kendini inşallah düzgün bir insan çıkar karşına sevip sevilebileceğin sonrada mutlu bir evliliğin olur en kısa zamanda :) sıkma canını öyle akrabalar çok malesef ama umursamamalısın

Back
X