bunun parayla Alakası yok herkes öyle yapıyo başkasına çok mana buluyolar ama kendileri yapınca iyi güzel sorun değil yani ben o yüzden takmıyorum kimseyi konuşanlara da söylüyorum seninkiler yapınca oluyo benim yapabilmem için senin çocuğun olmam lazımdi falan Allahtan babam pek gaza Gelmiyo da sorun yaşamıyorum çok kötü bi durum gerçekten[/QUOT
para konusunda şöyle düşünüyorum o çevre evlenebilmek için .. maddi sıkıntıları yok aileden durum iyi olunca .. işe girme ev kurma sürecini beklemelerine gerek olmuyor ya... herşey daha kolay .. hemen şahane bir nişan , düğün vs ... sorun olmuyor...
iş babadan zaten .. ne iş yapacak işi bulabilcek mi derdi yok .. o yüzden evlenmesi kolay .. ünv arkadaşların okul bitti 3 senedir bekliyorlar.....
onlara çok kızıyorum şimdi .. ama yaşadıkları bir önceki torunlarından dolayı zihniyetleri değişti çünkü ...
bana okuldan birini bulamadın mı bulamadın mı ?
SANKİ OKUL MESLEK EDİNME YERİ DEĞİL .. ESRA EROL un PROGRAMI ..
Ah canım malesef sülalede herkesten önce üniversiteye falan gidiyorsan daha olaya alışmamışlarsa böyle saçmalıklar oluyor. Hele bir de babalar kocaman adam olduklarını unutup başkalarının aklıyla dolduruşuyla hareket edince böyle. Ama senden sonrakilerde daha farklı oluyor. Benim küçük kardeşim ve benim üniversite hayatlarımız bile farklıdır misal. Sen sadece Allah'a havale et o kısmını. Kimse ettiğini çekmeden göçmüyor bu hayattan.
Zenginlik fakirlik olayına gelince. Kısmetinde nasibinde yoksa bu işler parayla olmuyor canım. Sırf parası var diye oluyorsa da aşk ile olmuyor. Hayatına birinin girmesi ile para ilişkili olmamalı. Evlilik birazcık ilişkili olabilir dediğin gibi çalışmayı bekliyoruz biz ama bana sorarsan en güzeli. İki insanın sadece kendi emekleriyle düğün yapması kadar güzel bir şey yok. Karışan yok, söz hakkı doğan yok herşeyi ile benim diyebileceğin bir hayata adım atıyorsun. Ve emin ol bir şeylere emek verince daha kıymetli oluyor.
Son olarak üniversite çoğu insanın hayat arkadaşı ile tanıştığı bir yer. Çünkü üniversitede bulunduğun yaş aralığı en uygun aralık. Son sınıfta 3 yıllık ilişkisi biten biri olarak söylüyorum ki. Aman o ilişkinin enkazından çıktım yeni birini buldum derken yaş 30u buldu. Çevremdeki hemen hemen herkes de ya üniversiteden arkadaşlarıyla ya da işe girdikleri ilk yılda tanıştıklarıyla evlendiler. Üniversite sadece meslek edindirme kurumu değil. Üniversite gerçek yaşamdan önceki son dönemeç.