Benim tatlı hediyem

Onu içeri almakla ne kadar iyi bir şey yapmışsınız. Çok şeker maşallah. Hayvanlar gerçekten çok farklı. Ben de kızımı sahiplendiğimde bana iyi geleceğini biliyordum. Size de bundan sonra mutluluk getirir inşallah :)
Bu da bizim kız :)

Eklentiler

• 20160131_135621.webp
    20160131_135621.webp
    4,1 KB · Görüntüleme: 158
2 sene boyunca cocuk yapmaya calistim. Bu surecte de tamamen kedime tutundum. Cok sukur o sureyi psikolojim bozulmadan, kendime dert etmeden gecirdim. Ne zaman kafami taksam bir sekilde kafami dagitmayi basardi. Hamile kalmayi beklerken adet olup bir de adet sancisiyla yatagimda bitik bir sekilde yatarken gelip tam da karnima yatmasi tesaduf degildi. Eminim kedim olmasaydi stresten belki bu is daha da uzardi. Kara kedilere ugursuz derler ama o benim ugurum.

Yine bazen miril miril karnima yatiyor. Miriltisinin titresiminden de bebek hareket etmeye basliyor. Bizim sapsikte kalkip bakiyor altta neler oluyor diye :D Saskinim benim ya onu cok seviyorum.

Simdi hamileyim ya herkesin artik kedimi yollarim beklentisine ragmen onu asla birakmayacagim. Oglumun bir kediyle buyumesini istiyorum.

Gecenlerde apartman yoneticisinin hanimi geldi. Sizin katta koku var kedidendir dedi... Actim kapiyi bak bakalim dedim ev kokuyor mu. Bakti cidden kokmuyor ve kum kabi dis kapinin hemen karsisinda. Yani ilk kokacak yer kapi onu. Bak dedim eger ben kapiyi actigimda merdivenlerden benim evime pis koku giriyorsa demek ki koku benden gelmiyordur. Ki cidden kapiyi acar acmaz koku doldu eve. Kedim bir bucuk senedir benimle, yeni mi kokmaya basladi? Sonra kediye atacak b.k kalmayinca zirvalamaya basladi artik dogum yapacaksin kediyi yollarsin ay agzina tuy kacar. Ben de dedim ki "Bak hepimiz en fazla bi kac kusak oncesine kadar koy insaniydik (ki kendisi evlenene kadar koyde yasamis) millet bebegini sirtina baglayip ahirda gubre temizlerdi, kumeste tavuk pisligi temizlerdi, coban kopekleriyle ic ice olurdu, kimseye de bir sey olmazdi ve bizden de daha saglikli olduklari kesin. Simdi insanoglu olarak apartmanda oturunca kendimizi bir halt saniyoruz. Ayrica hayvandan hastalik bulasan cocuga hic rastlamadim ama insandan bulastigini o kadar cok gordum ki. Bebegimi neyden sakinacagimi cok iyi biliyorum" dedim. Baya bozuldu nasil toparlayacagini bilemedi sonra defoldu gitti. Yahu agzinda daha koyunun sivesi duruyor, dediklerinin yarisini anlamiyorum neyin artistligi bu. Kendi diyordu yok koyun otlatirdik yok tavuk bakardik. Bu gunlere kadar iyi yasamis o zaman. Ki kedimi bebekken aldigimizdan beri hic disari cikmadi. Suan bir insandan cok cok daha az mikroba maruz kaldi. Kuzuma toksoplazma bile bulasmamis dusunun yani. Zaten bebegim dogunca insallah onu sik sik koye goturucem ahira sokucam kumese sokucam. Bagisiklik kazansin.

Ayh sabah sabah sinirlendim yine.

Bende kedi istiyorum deli gibi evlenmeden önce annem istemezdi bi kere bi sene kedimiz vardı ama öldü :110: ben hala bir yerlerde yaşadığına inanıyorum tabi.. Şimdide kocam asla istemiyor bide bebeğim olucak hepten imkansızlaştı tek ama tek hayalim evimde kedi beslemek o zaten hayatına girdiğinde aileden oluyor ahh o kadar istiyorum ki ama imkansız :KK43:
Bizde tam barınaktan kedi sahiplenmeye karar verdiğimiz ay hamile olduğumu öğrendim. Biz ailecek kedi delisiyiz. Kızım gördüğü her kediyi kucaklar:KK19: annesine çekmiş:KK48: İnşallah ikinci bebeğim de dünyaya geldikten sonra en uygun zamanda evimize üçüncü miniğin de katılmasını istiyorum:KK200:

herkese merhaba kızlar.
Bundan 7 ay önce boşanmak üzere evden ayrıldım. Hemen ardından ailemin desteğiyle Başka bir şehre yerleştim. Ailem bana minik eşyalı bir ev tuttu. Psikolojim baya bozulmuştu ağır ilaçlar kullanıyordum. Yataktan çıkamıyordum. Konuşamıyordum telefonu elime alamıyordum. Zihnim hiç durmadan konuşuyordu. Nefesim daralıyordu. İlaç iyileştireyordu unutturmaya yetmiyordu. Bu şehre geldikten 1 ay kadar sonra evime bir misafir geldi...
-Aşağıdan zile basıldı bende kapıyı açtım zile basan kişinin yukarı çıkmasını bekliyordumki benim esas misafirim bi anda koşarak içeri girdi masanın altına oturuverdi. Minik bi kedicik...canım benim..aslında evim 5. Katta. Nasıl olduda o kadar katı çıktıda geldi bu melek hiç bilemiyorum. Çok bakımsız zayıftı. Biraz besleyeyim kendine gelsin ondan sonra gönderirim onu dedim. Ama o geldiğinden beri öyle mutluluk geldiki bana öyle iyi geldiki içeri girdiği ilk andan itibaren. Bir gün daha bir gün daha derken olllduuu 7 aay. :) ismini melek koydum. Bana yetişti beni iyileştirdi . (geçende aklıma geldi Candan Erçetin Melek şarkısını bize yazmış resmen. :)
Nacizane arkadaşlar ; o kadar çok dert okuyorumki burda, gerek benimkine benzer gerek çok başka türlü gerek daha kötüsü gerek daha azı, bir evcil hayvan edinin, dünyanın en iyi dostu onlar ve en iyi ilacı, sonra ne demek istediğimi anlayacaksınız:))

Kul sıkışmayınca hızır yetişmezmiş
Hayatımın en zor dönemeçlerinin kahramanıdır kediler
Onlarla hayat bambaşkadır
Ne derdin olursa olsun her şeyi unuttururlar insana
Mutluluğunuz daim olsun=))

Onu içeri almakla ne kadar iyi bir şey yapmışsınız. Çok şeker maşallah. Hayvanlar gerçekten çok farklı. Ben de kızımı sahiplendiğimde bana iyi geleceğini biliyordum. Size de bundan sonra mutluluk getirir inşallah :)

Maşallah ya çok güzel prenses :KK200:

Kul sıkışmayınca hızır yetişmezmiş
Hayatımın en zor dönemeçlerinin kahramanıdır kediler
Onlarla hayat bambaşkadır
Ne derdin olursa olsun her şeyi unuttururlar insana
Mutluluğunuz daim olsun=))
Çok teşekkürler. :) sizinde inşallah:) ilaç gibiler kediler gerçekten

2 sene boyunca cocuk yapmaya calistim. Bu surecte de tamamen kedime tutundum. Cok sukur o sureyi psikolojim bozulmadan, kendime dert etmeden gecirdim. Ne zaman kafami taksam bir sekilde kafami dagitmayi basardi. Hamile kalmayi beklerken adet olup bir de adet sancisiyla yatagimda bitik bir sekilde yatarken gelip tam da karnima yatmasi tesaduf degildi. Eminim kedim olmasaydi stresten belki bu is daha da uzardi. Kara kedilere ugursuz derler ama o benim ugurum.

Yine bazen miril miril karnima yatiyor. Miriltisinin titresiminden de bebek hareket etmeye basliyor. Bizim sapsikte kalkip bakiyor altta neler oluyor diye :KK70: Saskinim benim ya onu cok seviyorum.

Simdi hamileyim ya herkesin artik kedimi yollarim beklentisine ragmen onu asla birakmayacagim. Oglumun bir kediyle buyumesini istiyorum.

Gecenlerde apartman yoneticisinin hanimi geldi. Sizin katta koku var kedidendir dedi... Actim kapiyi bak bakalim dedim ev kokuyor mu. Bakti cidden kokmuyor ve kum kabi dis kapinin hemen karsisinda. Yani ilk kokacak yer kapi onu. Bak dedim eger ben kapiyi actigimda merdivenlerden benim evime pis koku giriyorsa demek ki koku benden gelmiyordur. Ki cidden kapiyi acar acmaz koku doldu eve. Kedim bir bucuk senedir benimle, yeni mi kokmaya basladi? Sonra kediye atacak b.k kalmayinca zirvalamaya basladi artik dogum yapacaksin kediyi yollarsin ay agzina tuy kacar. Ben de dedim ki "Bak hepimiz en fazla bi kac kusak oncesine kadar koy insaniydik (ki kendisi evlenene kadar koyde yasamis) millet bebegini sirtina baglayip ahirda gubre temizlerdi, kumeste tavuk pisligi temizlerdi, coban kopekleriyle ic ice olurdu, kimseye de bir sey olmazdi ve bizden de daha saglikli olduklari kesin. Simdi insanoglu olarak apartmanda oturunca kendimizi bir halt saniyoruz. Ayrica hayvandan hastalik bulasan cocuga hic rastlamadim ama insandan bulastigini o kadar cok gordum ki. Bebegimi neyden sakinacagimi cok iyi biliyorum" dedim. Baya bozuldu nasil toparlayacagini bilemedi sonra defoldu gitti. Yahu agzinda daha koyunun sivesi duruyor, dediklerinin yarisini anlamiyorum neyin artistligi bu. Kendi diyordu yok koyun otlatirdik yok tavuk bakardik. Bu gunlere kadar iyi yasamis o zaman. Ki kedimi bebekken aldigimizdan beri hic disari cikmadi. Suan bir insandan cok cok daha az mikroba maruz kaldi. Kuzuma toksoplazma bile bulasmamis dusunun yani. Zaten bebegim dogunca insallah onu sik sik koye goturucem ahira sokucam kumese sokucam. Bagisiklik kazansin.

Ya düşünce tarzınız ne güzel. Bebeğiniz adına da çok sevindim. O çok şanslı :super:

Kedilerimizi maddi olarak ne olacağımızın belli olmadığı bir kriz dönemimde aldık. Ve gerçekten de işyerimiz kapandı şirketimiz battı. Ama bunca şeyi en az hasarla atlattık üstüne bir de ev değiştirdik ve hiç maddi sıkıntımız olmadı bin şükür. Ben inanıyorum biz onlara yuvamızı açtığımız için onlar da bize şans getirdi. Kuzularım benim üç tane kuzu :KK200::nazar:

Size de meleğinizle beraber mutlu uzun bir ömür dilerim. Kısırlaştırmayı ihmal etmeyin ama kaçmasın camdan pencereden.
Yaa henüz 1 yaşını doldurmadı. Kısırlaştıramıyorum. Ama vicdan azabı çekermiyim diye çok korkuyorum kısırlaştırırsam:KK17:
Sizin kuzularada sağlıklı hayat diliyorumm :nazar::nazar::nazar:

Ayy çok tatlıı çok güzel maşallah ya:nazar: yerim ben onu

Yaa henüz 1 yaşını doldurmadı. Kısırlaştıramıyorum. Ama vicdan azabı çekermiyim diye çok korkuyorum kısırlaştırırsam:KK17:

Yaptırabilirsiniz ben de oğlumu 8 aylıkken kısırlaştırdım. Kesinlikle duymayın vicdan azabı zaten kızışma döneminde başa çıkamazsınız kaçar, pencereden atlar daha çok üzülürsünüz. Kızışmada sokağa bırakayım gezip gelsin derseniz döneceği muamma çünkü sokaklar çok tehlikeli.

Maalesef yaşadığımız ortam, hayvanların kontrollü bir şekilde kısırlaştırılmasına mecbur bırakıyor. O kadar çok kedi ilanı var ki internette. Şimdi kedinizin her sene üç dört yavru yaptığını düşünün, hangi birine bakabilecek ya da sahiplendirebileceksiniz? Bıraktığınız yerlerde de telef olup gidecekler. Yani aslında onların iyiliği için, maalesef ki beton yaşam alanlarının şartları yüzünden, kısırlaştırmak en doğrusu.

Yine bazen miril miril karnima yatiyor. Miriltisinin titresiminden de bebek hareket etmeye basliyor. Bizim sapsikte kalkip bakiyor altta neler oluyor diye :KK70: Saskinim benim ya onu cok seviyorum.

Aynen bana da diyorlar bebek olunca kedi nolacak diye. Ebeninki olcak diyorum içimden :KK48: Millete açıklama yapmaktan gına geldi. Ne güzel hayvan sevgisiyle büyüyecek. Merhametli olcak bağışıklık da kazanıyor zaten. Dikkat edince hiç bir şey olmaz.

O kadar sevindim ki adınıza okurken. Mutluluğunuz buraya da yansıdı. Hayvanlar karşılıksız severler çıkar gözetmeden kedinizle mutlu yaşamlar :KK49: Bende eskiden çok amacsızca yasıyormusum kedilerim köpeklerim olunca anladım:KK76:

Aynen bana da diyorlar bebek olunca kedi nolacak diye. Ebeninki olcak diyorum içimden :KK48: Millete açıklama yapmaktan gına geldi. Ne güzel hayvan sevgisiyle büyüyecek. Merhametli olcak bağışıklık da kazanıyor zaten. Dikkat edince hiç bir şey olmaz.

Ben de aynisini diyorum. Ama icimden :D

Cevremde, cevremin cevresinde, onlarin da cevresinde hayvanlardan zarar gelmis bir kisi bile yok ama surekli kedi kopek pis hastalik olur. Bir tane bile ornek veremiyorsun ya. Burada kac tane konu acildi, minicik bebekleri sapur supur opunce ucuk virusu, grip, el agiz hastaligi vs. bulastiranlar o kadar cok ki.

Onlara gore kediyi evde biblo niyetine tutuyoruz. Eve bebek gelince kirilir falan diye bir yere kaldiricaz.

sizin gibi insanları klonlamak gerek gerçekten..

Ben de aynisini diyorum. Ama icimden :KK70:

Cevremde, cevremin cevresinde, onlarin da cevresinde hayvanlardan zarar gelmis bir kisi bile yok ama surekli kedi kopek pis hastalik olur. Bir tane bile ornek veremiyorsun ya. Burada kac tane konu acildi, minicik bebekleri sapur supur opunce ucuk virusu, grip, el agiz hastaligi vs. bulastiranlar o kadar cok ki.

Onlara gore kediyi evde biblo niyetine tutuyoruz. Eve bebek gelince kirilir falan diye bir yere kaldiricaz.
hamile kalmaya çalışırken kedinle yaşadıklarını anlatmışsın ya çok duygulandım.
ben de geçen ay aynı şeyi yaşadım biliyor musun, ben ağlamaklı oturup adet beklerken kucağıma gelip tam karnıma patileriye masaj yapıyordu resmen

hamile kalmaya çalışırken kedinle yaşadıklarını anlatmışsın ya çok duygulandım.
ben de geçen ay aynı şeyi yaşadım biliyor musun, ben ağlamaklı oturup adet beklerken kucağıma gelip tam karnıma patileriye masaj yapıyordu resmen

Zannettigimizden daha akilli hayvanlar ve algilari inanilmaz acik. Aslinda her seyden haberleri var ama caktirmiyorlar ;)

Back
X