Öncellikle allah analı babalı büyütsün bebişini.
Zor bir durumda kalmışsın ama senin elinde olan bir şey yok. Yasal hakkın neyse kullan onu. Alo SGK hakkında ne deniyosa yap.. Durumunuzu bilemiyorum. Eşin şu an çalışıyor mu, bebek de gelicek masrafınız artıcak evet ama istifaya zorlayamazlar seni. Çok bilgim yok da ne yapıcaklar ki. Silah zoruyla mı imzalatıcaklar istifa dilekçesini. İmzalamıyorum de atsınlar. Bir avukata falan danışabilsen güzel olurdu.. Gözünü korkutmaya çalışıyolardır şimdi. Nolursa olsn, gece çalışmamak yasal hakkınsa hastanenin özel durumu seni bağlamaz.
eşim şu anda çalışıyor. tabiki bende çalışsam iyi olur para biriktiririm. ama beni bezdirmeye çalışırlarsa işler zorlaşır mesela daha yeni konuşmuş olmama rağmen zor dayandığımı söylememe rağmen bana üst üste iki tane 24 saatlik nöbet yazmışlar onun stresinden uyuyamadım dün gece ve şu anda uykusuz nöbet tutuyorum
Allah kolaylik versin, hamileliginiz de hayirli ugurlu olsun.
Sizi bezdirip istifaya zorlayabilirler, simdilik bununla bas edebilirsiniz süphesiz ama ilerleyen zamanlarda... hamileliginiz de ilerlediginde zorluk cekebilirsiniz... hatta pes edebilirsiniz.... ne olursa olsun artik istifa ediyorum dersiniz. Lütfen yapmayin.
Is yerinin en iyi elemani olsaniz dahi, dünyanin hali bu. Cok calisirsiniz... mesai alirsiniz belki ama almadiginiz zamanlarda olur.... isinizi bitirip iciniz rahat evin yolunu tutarsiniz. Belki tsk alirsiniz, belki almassiniz, cok da önemli degil iciniz rahat ya.
Bir gün azicik gec kalin yada izin almaya calisin....ki nadiren..mesai saatinde halledilmesi gereken nedenledir...hemen göze batar durumunuz. Bir ya da iki kez olabilir insanlik hali ..... ama is yeri cok suistimal ediyorsunuz der... demesede hissettirir mutlaka.
Yani siz kendi acinizdan sonuna kadar haklisiniz. Ve bu durumda, her halukarda, siz hakkiniz olani elbette almalisiniz. Siz geceye gecmek istediginizde, size uygun olan ise sizi kaydirdilar. Birinin isine son vermediler herhalde... yada sizin icin yeni is kontenjani yaratmadilar.
Sizin yerinizde olsam mutlaka bu islerde, is ve isci kanunlarini bilen en az iki avukata daha danisirdim ve tam bilgi edindikten sonra hakkimi arardim. Resmi olarak adim atmadan da benim bagli oldugum kisiyi de bilgilendirirdim. Ertesi günü resmi yola girerdim.
Nacizane fikrim bu... ne kendi emeginizi ne esinizinkini ne de dogacak olan bebeginizin hakkini yedirmeyin. Su anda bebeginizde sizinle birlikte ise gidip geliyor, sizinle ayni seyleri hissesiyor ve hissedecek.... esiniz de mutlaka fedekarlik yapiyor bu durumda.
[B]fikriniz için teşekkür ederim. evet benim için kimseyi işten çıkarmadılar zaten biri istifa etmişti onada aynı bu yolla bezdirerek istifa ettirmişlerdi. onun bıraktığı açık pozisyona geçmek istediğimi ben belirttim. beni oraya alıp benim yerime başka birini aldılar. yani biz seni çıkaralım o halde. madem çalışamıyorsun ee bizde seni gündüze çekemiyoruz açık pozisyon olmadığı için bu şekilde yollarımızı ayıralım demiyor. hemen istifanı yazarsın.. çok sansarlar yaa [/B]
Elbette sansarlar, islerine nasil gelirse öyle davranirlar, size sizin icin extra bir ayricalik yada kiyak yapmamislar ki, yani yanlis anlasilmasin zaten kiyak yapilan isin yükünün altina girilmezde..... hani arz olur talep olur....o kadar.... zamanlamada uygunmus baslamissiniz ama simdi durumlarda farklilik varsa ne kendileri nede siz madur olmadan bir hal careyine bakmak zorundalar...
Ne is ahlakina ne de insana yakismaz haksizlik....tamam demek ki islerine gelmiyor ki size bunu söylemisler.
Maddi cikarlarina ters gelmistir.
Simdi siz istifa etseniz sizden kolayi olmaz, istedikleri de bu zaten, zorluyacaklar elbette cok da zaman gecirmeden cözüme gitmenizi öneririm.
Gerci en iyi siz bilirsiniz en uygun dönemi....calisma ortamina göre, is verenlerin tutumuna göre ama lütfen mutlaka hakkinizi arayin
Asla taviz vermemelisiniz. İster açık pozisyon bulurlar ister bulmazlar. Bal gibi de gündüz çalıştırmak zorundalar!
bekar olan bırı varsa şartlara uyarsa onunla yer değiştir.bu oluyor bıldıgım kadaryla.ama istifanı sakın verme.hakkını bır sekılde ara
Avukat olduğumu belirteyim öncelikle..
İlk olarak yapman gereken şey, noterden ihtarname çekerek gebe olduğunu yasalar gereğince gece çalışamayacağını, gündüzleri çalışabileceğini, 3 iş günü içinde vardiyanın değiştirilmesini istediğini,değiştirme yapmazlarsa iş akdini haklı sebeplerle feshedeceğini kıdem, fazla mesai v.s alacakların için dava açacağını söyleyeceksin.
İşveren bu ihtara karşı ya görevini değiştirir.
Değiştirmezse iş akdini sen haklı sebeple feshetmiş olursun, davanı açarsın, kıdemini, fazla mesain varsa onu, yıllık izin ücretlerini vs alırsın.
İstifaya zorlanmak diye birşey yok sen o ihtarı çektikten sonra senden istifa alsalar da bir şey değişmez. Ama sen yine de tüm hakların ödenmeden hiçbir belgeye imza atma, zorla belge imzalatamazlar.
İyi günler
Senin sozlesmeni hakli nedene dayandrarark feshetmen istifa sayilmaz, alo 170dekiler de bunu bilmiyorlarsa way halimize..
Yukarida avukatin yazdgina ek olarak cekecegin ihtarnameye 'aksi taktrde is sozlesmemi 4857 sayili yasanin 24./II. Md. (f) bendine gore hakli nedenle feshedecegini de belirtirsen yararina olur..
Yok ihtar cekemem beni sıkıstırırlar vs. Diyorsan alo 170, iskur veya bilgitten sikayet dilekcesi yaz durumu aynen belirt ve hamile oldugun icin acele incelenmesini iste, mufettisler gelip incelesin..
arkadaşlar merhaba fikirleriniz benim için önemli.biraz uzun olacak ama yardımınıza ihtiyacım var. Sorunum şu; ben özel bir hastanede gece vezne elemanı olarak çalışıyorum. bundan yaklaşık 4 ay önce geceye geçmek istediğimi kendim ilettim insan kaynaklarına çünkü gündüz doktor asistanı olarak 4 yıla yakın çalıştım işimi çok seviyordum fakat bilirsiniz bazı yerlerde herkes kendini patron zanneder yerimde sabit duramadım beni kullanmaya çalıştılar biliyorum diye her birimin işini bana yaptırıyorlardı vs üstüne üstlük birde beni şikayet etmeler falan bu cadı kazanı içinde daha fazla çalışmak istemedim. ayrılamadım da eşim ozaman işsizdi. daha yüksek maaşla geceye geçmek istedim. hem bir gece gelip bir gece gelmeyecektim. bir buçuk gün izin bana kalıyordu. eşim de müsade etti hem vezneyi öğrenir kendimi geliştiririm sürekli gecede kalacak değilim ya diye düşündüm. Vel hasıl gayet memnundum taki hamile olduğumu öğrenene kadar.. inanılmaz derecede bulantılarım var günde 3-4 kere şiddetli kusuyorum yoğurttan başka bişey yiyemiyorum. halsiz kalıyorum. Ayrıca bizim resmi tatillerde, bayramlarda ve haftasonları 24 saatlik nöbetlerimiz var gram uyku uyumak yasak. evet ben bunları biliyordum bile bile geldim memnundum da. ama bu gebelik benim planladığım bişey değildi. ama oldu şükürler olsun biz 1-2 sene daha bekleyelim diyorduk ama şimdi nasipmiş. gebe kalacağımı bilseydim salak mıyım geceye geçer miydim? neyse efendim tesadüf bu ya yeni yasa çıktı gebelerin gece çalışması yasaklandı. Dolayısıyla geçenlerde gidip insan kaynaklarına durumu izah ettim. ve buna bir çözüm bulabilir miyiz diye danıştım. Bana verilen cvp: biz sen geceye geçmek istedin diye düzeni bozduk yeni eleman aldık senin yerine, senide geceye verdik şimdi sende tekrar gündüzde yer varmı diyorsun kusura bakma ya doğum izninine kadar sabredersin. yada istifanı yazar gidersin..! bide üstüne ekledi doğum iznin bittikten sonra da burda senin için açık pozisyon olur mu bilemiyorum. yani kısaca doğumdan sonra sana burda yer yok diyor kadın. çok üzüldüm sonuçta yıllardır burda emeğim var. işverenler çok acımasız. bende 170 Alo sgk hattını aradım bilgi aldım gerçekten bu karar resmi gazetede yayınlandı mı diye. yayınlanmış. Bana gebe olduğuma dair bir raporla noterden ihtarname alıp iş yerime verebileceğimi söyledi. sakın istifa vermeyin dedi. bu işin üzerine gidersem beni istifaya zorlayacaklar biliyorum çünkü herkese böyle yapıyorlar. ama ben istifa edersem kaç yıllık tazminat hakkım yanar, işsizlik maaşı alabilme hakkım yanar, yazık değil mi emeklerime? sizce ne yapmalıyım? susup çalışmaya devam edeyim sabredeyim mi? yoksa noterden o yazıyı alıp önüne atayım mı? kendilerini beni niye çıkarmıyorlar anlamıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?