Benim yerime kendinizi koymanızı istiyorum..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Her açıklamada gözümde şöyle bir nene canlanıyor tansiyonum çıktı
Ay valla 6 yaşında oğlum var korkuyorum
İleride telefonla aramama, oğlumla yapacağım kahvaltıya takan bir gelin şu an büyüyor bir yerlerde
Yani çocuk milleti kolay büyümüyor arkadaşlar. Doğum zor, doğurmak zor, uyutmak zor, yedirmek zor, okutmak zor. Hastalığı var üzüntüleri var. Hayatımı ona göre geçiriyorum. Tüm gençliğim zorlanmak üzülmekle geçiyor. Büyüdüğünde de oğlumla dertleşmek konuşmak, arada bir şeyler yiyip içmek isterim yani.
Erkekler eş ailesine bu kadar takmıyor. Taksa onların da bizim ailelerimizde pek çok kusur bulacağına eminim şahsen. Ama kadınlar evlenince adam sadece karısını sevsin sadece karısıyla yemek yesin sadece karısıyla konuşsun istiyor. Bu kadar hayatında tek ben olayım diyorsanız annesiz babasız bir insan bulup dağ başına taşının yani
 
Kalp kötülüğü değil canım bu sadece bakış açını değiştir kimse kusursuz değiliz ya bak sende sorguluyosun demekki düzeltebilirsin
Bunu öğrenmek istiyordum bende düzeltebileceğim bir şey mi diye. Yeni evliyim, zamanla rayına oturtabilecek miyim. Bilmiyorum herkes linç etti beni ama benim açımdan bakılsa belki bu kadar linç edilmezdim. Baksanıza gözü yaşlı kaynanaya zulüm eden bir gelin oldum.
 
Cuma günü ben de oğluma kavuşuyorum duygular şelale… Düşünemiyorum bile böyle şeyleri gözlerim doluyor Allah iyi insanlarla karşılaştırsın bazı bağlar asla kopmaz anne evlat gibi.. Kimse de giremez araya
 
Bak güzel arkadaşım senelerdir evli bir kadın olarak yaşadıklarımı sana özetleyeyim ben.
Ailem evimizi hediye etti geldik yerleştik evimize. Sıfır beklenti 2 sene geçirdik. Çocuk doğunca araç alalım dedik eşim geri ödemeli destek istedi, bir miktar paramız vardı ama direkt sıfır almak için ufak bir desteğe ihtiyacımız vardı. Verilmedi. Ailem ev verdiği halde destek olamadılar.
Oğlum altı aylık bebekti eşim gece nöbet tuttuğu bir işte çalışıyordu. Ben gece yalnız kalmaya küçük bebekle korkuyordum. Annem hep benle kalıyordu nöbet zamanları ama yurtdışındaki abime gittiği süreçte destek olsun diye kaynanamı çağırdım. Gelmedi. 35 yaşındaki oğlunun sahursuz oruç tutmasını istemediğini söyledi. Canın sağolsun dedim kendi teyzem geldi dayanamayıp. 6 aylık torununu düşünmedi. Kin gütsem bına güderdim.
Keza içtiğimiz alkolden, görüştüğüm samimi arkadaşıma kadar karışmaya da çalıştı. Eşimle benden sert tepki alınca geri adım attı.
Oğlum 1,5 yaşındayken onların yanındayken kayınpederim çok büyük saygısızlık etti bana. Konışmuyorum o günden beri. Affedilecek bir şey değildi öyle söyleyeyim. Buna rağmen eşim senede iki kere gidip ailesini görüyor. Tek git desem gider ama be olursa olsun torunlarını görsünler hakları diye gidiyorum. Çünkü oğlum bensiz gidecek yaşta değil.
Görüşme diyemem öyle böyle ailesi, oğlumun da eşimin de.
Kendine gel ondan
 
Sağlıkla al kucağına çok zor ama çok güzel bir dönem başlıyor hayatında
 
biliyorum haklısınız. kötü kalpli düşünmek istemiyorum. zamanla rayına oturacak heralde..
 


Valla benim annem tam olarak öyle, istisnasız her şeye karışır. Bir şey deyince de, anayım ben ana der ve güler :)
 
Kadınlar ilk başlarda bu yanılgıya çok düşüyor benim de düştüğüm oldu . Sonra bir bakiyorsun ki her şeye sen koşuyorsun
 
Sizi degersiz görüp annesini değerli mı görüyor ..öyle bir şey yok okuduğum kadarıyla ..
Annesi yanlız ve yaşı olduğu için oğlu da ister istemez annesine yanlizligi hissetirmemeye çalışıyor
.ve siz evde değilken annesi ile kahvaltı yapıyor ..
Eğer siz evde o da annesinin yanında yerde sıkıntı olalbir ama böyle bir durumda sıkıntılı bir durum değil bnce..hayırlı evlat hayırlı eştir ..sonuçta sizi de hiç ezdirmiyor...
 
sadece kayınvalidemin eşim evlenmemiş gibi davranmasını istemiyorum
Evli insanlar ailesine gidip kahvaltı edemez mi? Nasıl bir kafa yapısı bu ya sizi anlamakta zorlanıyorum cidden. Diyelim ki eşiniz sizi dinledi annesine kahvaltıya gitmiyor evde tek başına yapıyor. Adam 1 yapar 2 yapar 3.de ya kendi kendine ''ben neden yalnızım, eşim var ama yok gibi'' diye bir düşünceye girerse mesela? Yalnız sonuçta belki kafasında kurmaya başlar ya hani... Adamı salın en azından kahvaltı ederken sohbet edebileceği bi annesi olsun yanında zaten size de vakit ayıran biri.
 
Rahatsız oluyorsan mesela o zaman kahvaltını hazırlayıp sıcak çayını koyup öyle çıkacaksın evden, millet çoçuklarına beslenme çantası eşine ve çoçuklarına kahvaltı hazırlayıp çıkan var eşinin yerinde ben olsam annemi de çağırır birlikte yerdim ahahahah insanların annesi ile olan ilişkileri sizin evliliğinizi etkilemiyorsa karışmayın.
 
Takılmayın böyle şeylere annesinde yiyor ne var bunda ne güzel hem kendisine zahmet olmuyor hem annesini yanlız bırakmamış oluyor. Siz eşinizin yerine kendinizi koyun sizde öyle yaparsiniz. Ne güzel eşiniz hayırlı bir evlatmis ki o şekilde davranıyor annesine yarın öbür gün sizde anne olup sizde k.valide olacaksınız empati kurun biraz... Ayrıca evladıdır istediği şekilde sevebilir normal yani... K.valideniz eşinizi doldurup sizin üzerinize salmiyorsa hiç takılmayın böyle şeylere. dedim şahsen
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…