Benim yerime kendinizi koymanızı istiyorum..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ay boşver ya, baktın kurtuluş yok kendine yarara döndür işi.

Zaten sen ona bu şekilde gitsen sana varya resmen kul köle olur.

Kvalidem yanlız yaşıyor. Kendi işini görebiliyor şükür. 70e az kaldı. Zamanında çok şey yaşadık. Katlanması zor şeylerdi. Ama geçti gitti. Halen arada damarı tutabiliyor. Annesi sonuçta. değişmez mümkün değil. Ameliyat zamanı olacak. 2 gün izinden sonra eşimlw birlikte bizim evde olacaklar. Yiyecek içecekler. Hiç sorun değil birlikte takılsınlar.

Şahsen annem ben evdeyken kahvaltı hazırlasa yemek yapsa çağırsa giderim. Hazır yemek niye uğraşayım ki.. Eşimde çarşıda işi olduğunda annesine gider. O yedirmeyi sevdiği için yedirir içirir. Neden gidiyorsun demek saçma yani. Yesin içsin ne var ki bunda....

Herkes bi bu kadar sorun yaşıyor kaynana ile. Benimkiyle de son marifetinden sonra 2 ay kadar görüşmedik, şimdi eşim gidiyor ayağımıza kadar geldi özür diledi diye, sizinkiler eşinizi büyütmüş başında durmuş hiç yoktan, benim kaynana eşim 8 yaşındayken boşanmış eşim babasının yanında kalmış. Napayım buna rağmen oturduğum yerden kadına mı bilenip durayım? Eş sizi tutuyor, laf söyletmiyor, işinize karıştırtmıyor, ne istiyorsunuz anasını mı atsın siz zamanında gelin kaynana kavgası ettiniz diye? Az deşsek kendi ailenizle neler yaşamışsınızdır da canınız kanınız diye çoğu gözünüze bile gelmiyordur. Kaynana kaynana olarak en büyük suçu işlemiş zaten vah zavallıya.

Evlenmemiş gibi açlığını tokluğunu kontrol etmek ne oluyor ki? Annesinden neyi devraldığınızı düşünüyorsunuz tam olarak? Siz geldiniz annesinin görevi bitti mi? Oğlumun çamurlu ayakkabıları ben yıkıyorum gelin ne işe yarıyor diyene siz de ben senden analık devralmadım, ben eşimin eşiyim, eli ayağı tutan koca adamın bu yaşta ayakkabısını yıkamak da senin fantazin diyeceksiniz.

Beni zorla görüştürmediği sürece asla problem etmem , kv sizin sinir olduğunuzu bildiği için size Bilerek böyle imalı davranıyor, umursamayı bırakırsanız düzelir, keyfinize bakın derim , bırakın ana oğul takılsınlar, zaten umursamazsanız eşiniz bu kadar annesine yapışmayacak ...

Konu sahibi sıfatları karıştırmış. Eşinin annesi olmak istiyor. Nasıl tehlikeli bir yolda olduğunun farkında değil. Başarsa bi dert başarmasa bi dert. Her türlü evliliği bitecek. Eşinin hem annesi hem de eşi olamaz. Bi yer illa boş kalacak sonra Sultan gelinin mevzusuna dönecek iş.

sadece kayınvalidemin eşim evlenmemiş gibi davranmasını istemiyorum

Samimi bulmak zorunda değilsiniz. Sevmek zorunda da değilsiniz. Ama saygı duymak zorundasınız. Eşinizin ailesiyle olan ilişkisine karışamazsınız. Siz gitmeyebilirsiniz mesafeli de olabilirsiniz ama eşinizin gitmesine size etkisi de yokken katılamazsınız.
Eski insanların çoğu temizlik düzen konusunda böyle. Yanlış evet ama böyleler. Kendi öz anneniz de benzer şeyler söyleyebilir. Ki eminim düzen konusunda o da yerde iç çamaşırı görse homurdanırdı. Kendi anneniz söylese delirmeyeceğiniz şeylerin kinini gütmeyin.
Alt üst yaşayacaksınız. Çocuk yapmaya çalışıyorsunuz mesela gördüğüm kadarıyla çocuk doğunca ilişkiler daha iç içe oluyor. Siz sevmeseniz de çocuğunuzun ikinci dereceden akrabası olacak. Siz çalışırken o bakacak muhtemelen. Bu durumda kendinize zararınız. Kin gütmekte çözemezsiniz. Söyleyeceğinizi söyleyin, rahatsızlıklarınızı söyleyin ama kin güdüp uzatmayın. Hayatınızdan silemeyeceğiniz bir insan. Kazanamayacapınız savaşı vermeyin

Son düzenleme:
Bunlar zaten tipik some aile apartmanı problems. Sınır çekene kadarmış o da çekince bitmiş.
Ama sonra bütün bunlar olmamış gibi herşeyi düzeltmezsiniz.
Valla dua edin yine düzeltmiş. Dağınık bırakan da var.

Yahu ne alakası var bunun kahvaltıyla.
Siz eşiniz yokken alt kattaki annenizde kahvaltı yapmaz mısınız? Ben yaparım. Eşim buna karışırsa da ağzına ederim. Ne münasebet benim annemle ilişkimi sen yönetiyorsun ferim. Onlar anne çocuk. Ve bu ilişki ikisinin arasında, siz yönetemezsiniz/

Hayır bir de evlendiğinin farkına varsın sözüne de ayrı hastasıyım. Sanki evlilik bir devir teslim. Çocuğu komple birine sahiplendiriyorlar. Siz adamı satın almadınız.
Sizi zorlamıyorsa bir şeylere kendi görüşmesine konuşmasına katılamazsınız. Evlenince arkadaş ilişkisine de, aile ilişkisine de karışamazsınız.
Ben altı yaşındaki oğlumun ilişkilerine bu kadar müdahil değilim.

bu kahvaltı olayı en basiti. eşimin iş kıyafetlerini yıkayıp yıkamama kadar onu nasıl kurutacağıma kadar karışıyor. bakın eşim cevap verdiği halde anne benim eşim var o düşünür dediği halde yapıyor. anlamıyor anlamıyor. ben bazen duymazdan geliyorum. çamaşır yıkıcam diyorum mesela nerde kurutucaksın sabah yagmur yagar gel buraya as. evi süpürcem, bu saatte ev mi süpürülür. bir yere gidiyoruz, nereye, ne zaman geleceksinzi. sanane dememek için zor tutuyorum kendimi. eşim diyor ama sanane anne diye. sağolsun hep savunur. ama ben bekarlıgımda da annemlere hesap vermedim cok rahat büyüdüm. şimdi bi yetişkin gözetiminde olmak değişik geliyor ve böyle şeylere takıyorum.

Kahvaltıya çağırınca, ayakkabısını yıkayınca, kendi baş edemeyeceği tamirat tadilat işleri için oğlundan yardım isteyince evlenmemiş gibi mi davranmış oluyor? Zamanında fazlasıyla evlenmiş gibi davranmış onu da beğenmemişsiniz? :) Adamı size çelikle lehimlesinler rahat edin bari.

Valla kadın düz eski zaman annesi. Siz durduk yere bileniyorsunuz. Benim kendi öz annem tam böyle. 6 senedir kendim büyüttüğüm oğlumu her yıkadığımda saçını iyice kurutmamı söylüyor mesela. Yada 8 senedir evli benim evime geldiğinde hala ay bu böyle mi konur diyor. Kuru bakliyatım kurtlasa sıcak yerde ondan oluyor diye konuşuyor. Eski nesil anneliği de böyle.
Dürüst olun anneniz de buna benzer söylemlerde bulunmuyor mu? Kadın sırf kayınvalide diye bileniyorsunuz. Abartmayın herkesin ya annesi ya kayınvalidesi yapıyor söylüyor bunları

Kendi annem bu konuda kaynanadan daha fazla zarar vermiştir bana. Hiçbir şey beğendiremedim, hiç yetemedim ona, asla kafasındaki modele uyamadım. Kaynana da yakınına geldim geleli yemeğinden tut temizliğime çocuk bakmama bile yüzüme olmasa da ardımdan çok laf etmiş, eşimi saçma sapan doldurmaya kalkmış. Kaynana ne ki konuşur durur onun olayı o dedim. Anneye bunu da yapamıyorsun.

Kalp kötülüğü değil canım bu sadece bakış açını değiştir kimse kusursuz değiliz ya bak sende sorguluyosun demekki düzeltebilirsin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…