Sizin nasıldı bilmiyorum ama aşktan gözü kör olup veya sırf evlenmek için (sizi tenzih ederim) İlerde ne olur? Sorusu hiç yok. Akılları tek şey düğün, takı, ev, konfor vs. Bir de en olmayacak eşek kadar adamları "Ben düzeltirim" kafası.
Alışkanlıklar değişir fakat huy değişmez. Alışkanlıkta orta yol bulmaya gönlü varsa değişir. Aileler husunda mesela kız kuzenimin birisi tek çocukla evlendi. Aileler farklı memlekette ama kafaları benzer yapıda. Çocuğun memlekette kuzenim asla yaşamaz, ona uymaz.
Kp. Vefat etti, kv.si tek kaldı. Kadın öyle yapışık, asalak bir tip değil. Zor durumda kalmadıkça gelipte oğlunun evinde kalmaz uzun süre. Fakat ortada bir gerçek var yarın elden ayaktan düşse mecbur oğlu sahip çıkacak başka kardeş yok. Kadının gelemeyecek bir manisi olsa çocuk mecbur memlekete dönecek.
Bunları başta hesap etmediği için bir kere gitmek durumunda kaldılar ve kadın hani görgülü,bilgili bir kadın olduğu halde o memlekette olmak, beraber yaşamak zor geldi. O durum düzelince geri döndüler.
Burda kuzenim hatalı yani o çocuk tek ve anasına elbet sahip çıkacak. Eşi tamam çok efendi, kendini bilen birisi ama son belli yani. Ee kadın ne güzel yetiştirmiş sen aldın diye senin mi oldu?
Ben, eşimle bunları konuşmuştum mesela. Kv. Kb.Allah var zorda kalmadıkça asla yük olmak istemez ama eşim annem ve babam zor durumda kalırsa yanlarında olacağımı bil, sen de tanırsın zamanla öyle huzursuz tipler değil. Ben de benzer konuşmuştum ve bunu bile göre evlendim ama uzun sürdü evlilik kararım çünkü gerçekten ailesini bilmem lazımdı. Ona göre iyi olabilir ama bana göre nasıldı?
Tanımadan kabul etsem ve şu an kötü çıksalardı hata benimdi. Onun bir ailesi var ve eş seçerken ailede seçmen lazım. Biri sıkıntılıysa o iş yürümez çünkü ne aile atılır, ne adam değişir.
Kocamın iyi olması yetmez bu durumda. Denge kurabilir mi? Ailesi bana uyar mı? Demek lazım. Aşk büyüsü dağılınca gerçeklerinle yüzleşiyorsun. Bu sebepten etraflıca düşünüp sonra evlenmeli veya vazgeçmeli.