• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim yuva kavramım mı anormal düşüncelerinizi paylaşır mısınız?

Biz de ailelere düşkünüz ve durum karşılıklı. Ben kv için günlerle hastanede kaldım, şimdi ben hastayım o bana bakıyor. Kardeşimin kaybı oldu, eşim hemen bilet alıp gönderdi yalnız bırakma diye, gidebilse kendisi de giderdi, gitsem mi diye düşünmedik bile. Sevgi saygı karşılıklı olduğu sürece sıkıntı çıkmaz. Ama eşim ailesine yapsın, ailesi onu adam yerine koymasın ki böyle aileler var, orda ben de yokum, enayi yerine koydurmam kendimi.
Benim eski kayinvakidemin derdi bizle çok iç içe olsundu ama benim yapım öyle değildi geldim gittim hürmet ettim ama yetmedi.

Aileyi ben sildirmem eşim sil dese ama artık yuva kurduğunun farkinda olması lazım. Mesela dengeyi kuruyormus eşiniz ne güzel benim eşim kuramadi işte annesi benim orda gidip oturmamı bile az buldu gece yarılarına kadar oturmaliymisim eşim de benim eşimin huyu böyle bile demedi. Beni ezdirdi mesele aile bakımından çok burası aslinda
Sizin nasıldı bilmiyorum ama aşktan gözü kör olup veya sırf evlenmek için (sizi tenzih ederim) İlerde ne olur? Sorusu hiç yok. Akılları tek şey düğün, takı, ev, konfor vs. Bir de en olmayacak eşek kadar adamları "Ben düzeltirim" kafası.

Alışkanlıklar değişir fakat huy değişmez. Alışkanlıkta orta yol bulmaya gönlü varsa değişir. Aileler husunda mesela kız kuzenimin birisi tek çocukla evlendi. Aileler farklı memlekette ama kafaları benzer yapıda. Çocuğun memlekette kuzenim asla yaşamaz, ona uymaz.

Kp. Vefat etti, kv.si tek kaldı. Kadın öyle yapışık, asalak bir tip değil. Zor durumda kalmadıkça gelipte oğlunun evinde kalmaz uzun süre. Fakat ortada bir gerçek var yarın elden ayaktan düşse mecbur oğlu sahip çıkacak başka kardeş yok. Kadının gelemeyecek bir manisi olsa çocuk mecbur memlekete dönecek.

Bunları başta hesap etmediği için bir kere gitmek durumunda kaldılar ve kadın hani görgülü,bilgili bir kadın olduğu halde o memlekette olmak, beraber yaşamak zor geldi. O durum düzelince geri döndüler.

Burda kuzenim hatalı yani o çocuk tek ve anasına elbet sahip çıkacak. Eşi tamam çok efendi, kendini bilen birisi ama son belli yani. Ee kadın ne güzel yetiştirmiş sen aldın diye senin mi oldu?

Ben, eşimle bunları konuşmuştum mesela. Kv. Kb.Allah var zorda kalmadıkça asla yük olmak istemez ama eşim annem ve babam zor durumda kalırsa yanlarında olacağımı bil, sen de tanırsın zamanla öyle huzursuz tipler değil. Ben de benzer konuşmuştum ve bunu bile göre evlendim ama uzun sürdü evlilik kararım çünkü gerçekten ailesini bilmem lazımdı. Ona göre iyi olabilir ama bana göre nasıldı?

Tanımadan kabul etsem ve şu an kötü çıksalardı hata benimdi. Onun bir ailesi var ve eş seçerken ailede seçmen lazım. Biri sıkıntılıysa o iş yürümez çünkü ne aile atılır, ne adam değişir.

Kocamın iyi olması yetmez bu durumda. Denge kurabilir mi? Ailesi bana uyar mı? Demek lazım. Aşk büyüsü dağılınca gerçeklerinle yüzleşiyorsun. Bu sebepten etraflıca düşünüp sonra evlenmeli veya vazgeçmeli.

Sizin nasıldı bilmiyorum ama aşktan gözü kör olup veya sırf evlenmek için (sizi tenzih ederim) İlerde ne olur? Sorusu hiç yok. Akılları tek şey düğün, takı, ev, konfor vs. Bir de en olmayacak eşek kadar adamları "Ben düzeltirim" kafası.

Alışkanlıklar değişir fakat huy değişmez. Alışkanlıkta orta yol bulmaya gönlü varsa değişir. Aileler husunda mesela kız kuzenimin birisi tek çocukla evlendi. Aileler farklı memlekette ama kafaları benzer yapıda. Çocuğun memlekette kuzenim asla yaşamaz, ona uymaz.

Kp. Vefat etti, kv.si tek kaldı. Kadın öyle yapışık, asalak bir tip değil. Zor durumda kalmadıkça gelipte oğlunun evinde kalmaz uzun süre. Fakat ortada bir gerçek var yarın elden ayaktan düşse mecbur oğlu sahip çıkacak başka kardeş yok. Kadının gelemeyecek bir manisi olsa çocuk mecbur memlekete dönecek.

Bunları başta hesap etmediği için bir kere gitmek durumunda kaldılar ve kadın hani görgülü,bilgili bir kadın olduğu halde o memlekette olmak, beraber yaşamak zor geldi. O durum düzelince geri döndüler.

Burda kuzenim hatalı yani o çocuk tek ve anasına elbet sahip çıkacak. Eşi tamam çok efendi, kendini bilen birisi ama son belli yani. Ee kadın ne güzel yetiştirmiş sen aldın diye senin mi oldu?

Ben, eşimle bunları konuşmuştum mesela. Kv. Kb.Allah var zorda kalmadıkça asla yük olmak istemez ama eşim annem ve babam zor durumda kalırsa yanlarında olacağımı bil, sen de tanırsın zamanla öyle huzursuz tipler değil. Ben de benzer konuşmuştum ve bunu bile göre evlendim ama uzun sürdü evlilik kararım çünkü gerçekten ailesini bilmem lazımdı. Ona göre iyi olabilir ama bana göre nasıldı?

Tanımadan kabul etsem ve şu an kötü çıksalardı hata benimdi. Onun bir ailesi var ve eş seçerken ailede seçmen lazım. Biri sıkıntılıysa o iş yürümez çünkü ne aile atılır, ne adam değişir.

Kocamın iyi olması yetmez bu durumda. Denge kurabilir mi? Ailesi bana uyar mı? Demek lazım. Aşk büyüsü dağılınca gerçeklerinle yüzleşiyorsun. Bu sebepten etraflıca düşünüp sonra evlenmeli veya vazgeçmeli.
Haklısınız ben de eşime hep demistim annene babana bakarım ileride kendi aileme de aynı şekilde diye.. Ama dediğiniz gibi biraz öngörü lazım benim eşimin babası falan var aksi huysuzda olsa maaşını karısına veren bir adam. Ama benim eşim ne hikmetse gene de orayı da geçidnitmek istedi.

Benim eski kayinvakidemin derdi bizle çok iç içe olsundu ama benim yapım öyle değildi geldim gittim hürmet ettim ama yetmedi.
Yani çok iç içe den kastınız farklı olabilir. Benim ailem yakın olsa haftada en az 3 4 kez 15 dklık da olsa uğrardım. Eşim buna karışsa hoşuma gitmezdi mesela. Ama eşimi de her defasında gelmesi için israr etmezdim, o evde oturabilir.

Yani çok iç içe den kastınız farklı olabilir. Benim ailem yakın olsa haftada en az 3 4 kez 15 dklık da olsa uğrardım. Eşim buna karışsa hoşuma gitmezdi mesela. Ama eşimi de her defasında gelmesi için israr etmezdim, o evde oturabilir.
İste benim eşim her akrabası falan geldiğinde ya da annesine gittiğinde gelmemi ister giderim sorun yok ama ille istediği kadar oturmak isterdi aksi takdirde surat kavga

Haklısınız ben de eşime hep demistim annene babana bakarım ileride kendi aileme de aynı şekilde diye.. Ama dediğiniz gibi biraz öngörü lazım benim eşimin babası falan var aksi huysuzda olsa maaşını karısına veren bir adam. Ama benim eşim ne hikmetse gene de orayı da geçidnitmek istedi.
İsteyebilir. Sizden kısmadığı, eksik bırakmadığı sürece sorun yok. Ki gelirleri sadece tek maaşsa geçinemiyor olmaları muhtemel.

Annem ablamla yaşıyor. Maaşı, ablamın maaşı, kira gelirleri var. Yine elimden geleni yapıyorum. Bazen faturalarını ödüyorum. Bazen mutfak alışverişi yapıyorum. Eşimin buna müdahale etme hakkı yok. Ki çalışmadığım zamanlarda da yapıyordum. Buna söylenebilirdi belki, istemeyebilirdi. Ama yine yapardım. Çok şükür eşim esirgeyen bir insan değil. Bir ekmeğimiz varsa yarısını paylaşır.

İsteyebilir. Sizden kısmadığı, eksik bırakmadığı sürece sorun yok. Ki gelirleri sadece tek maaşsa geçinemiyor olmaları muhtemel.

Annem ablamla yaşıyor. Maaşı, ablamın maaşı, kira gelirleri var. Yine elimden geleni yapıyorum. Bazen faturalarını ödüyorum. Bazen mutfak alışverişi yapıyorum. Eşimin buna müdahale etme hakkı yok. Ki çalışmadığım zamanlarda da yapıyordum. Buna söylenebilirdi belki, istemeyebilirdi. Ama yine yapardım. Çok şükür eşim esirgeyen bir insan değil. Bir ekmeğimiz varsa yarısını paylaşır.
Maddi durumları gayet yerinde salçaları dahi Antep'ten zeytinleri aydından aliyorlar özel havuzlara gidiyorlar özel marka giyiniyorlar ihtiyaç olsa ben zaten ederim. Biz oraya yardım etmekten birikim yapıp nasıl kendi hayatimizi garantiye alacağiz bana çok mantıklı gelmiyor ihtiyaç olmadığı müddetçe. Çok nadir olabilir

Maddi durumları gayet yerinde salçaları dahi Antep'ten zeytinleri aydından aliyorlar özel havuzlara gidiyorlar özel marka giyiniyorlar ihtiyaç olsa ben zaten ederim. Biz oraya yardım etmekten birikim yapıp nasıl kendi hayatimizi garantiye alacağiz bana çok mantıklı gelmiyor ihtiyaç olmadığı müddetçe. Çok nadir olabilir
İşte insanın ailesine bir şeyler yapması için ihtiyaç olmasına gerek olmadığını anlatmaya çalışıyorum ama anlamak istemiyorsunuz sanırım.

Ben insanın ne kadar verirse bereketinin o kadar artacağına, verdiğinin yerinin kat kat dolacağına, hayatının yolunda gideceğine inanıyorum. Ki neredeyse kırk yıllık hayat tecrübemle çokça yaşadığım, şahit olduğum durum bu. Siz inanmayabilirsiniz tabi ki buna.

İşte insanın ailesine bir şeyler yapması için ihtiyaç olmasına gerek olmadığını anlatmaya çalışıyorum ama anlamak istemiyorsunuz sanırım.

Ben insanın ne kadar verirse bereketinin o kadar artacağına, verdiğinin yerinin kat kat dolacağına, hayatının yolunda gideceğine inanıyorum. Ki neredeyse kırk yıllık hayat tecrübemle çokça yaşadığım, şahit olduğum durum bu. Siz inanmayabilirsiniz tabi ki buna.
Ben vermeyelim demiyorum ben hediye de alırım aldım da ama sürekli lüks müsrif yaşayan biri neden kismasnda ben yapayım. Ben desteğe varım ama onlar çok mükemmel yaşayıp hala birilerinden bir şey bekleyerek benim yuvam etkilenmemeli. Sevdiğim değer verdigim için yaparım yapacağımı elbet. Ama ben lüks yaşıyorsam kendime dönüp bir bakarım. Biraz kısarım. Ben sizi anlıyorum da aynı çerçeveden bakamayiz durumlar bir değil.

Ben vermeyelim demiyorum ben hediye de alırım aldım da ama sürekli lüks müsrif yaşayan biri neden kismasnda ben yapayım. Ben desteğe varım ama onlar çok mükemmel yaşayıp hala birilerinden bir şey bekleyerek benim yuvam etkilenmemeli. Sevdiğim değer verdigim için yaparım yapacağımı elbet. Ama ben lüks yaşıyorsam kendime dönüp bir bakarım. Biraz kısarım. Ben sizi anlıyorum da aynı çerçeveden bakamayiz durumlar bir değil.
Aslında bir. Siz sadece eş ailesi olduğu için rahatsız oluyorsunuz.

Herkesin aile kavramı, hayatında istediği eş kavramı farklıdır. Burada olması gereken aynı düşündüğün kişiyle evlenmek. Doğru veya yanlış değil yani hiçbiri. Ben kendi ailemle de aynı şehirde değildim, maddi olarak benden destek ihtiyaçları yok, yaşlılık hastalık hariç ekstra ihtimam ihtiyaçları yoktu. Seçtiğim kişinin de bu yönde olmasını istedim çünkü diğer türlü sorun yaşardık. Benim hayat planım üç sene o ülkede beş sene bu ülkede olarak baştan çizilmişti ve öyle de oldu mesela. Ailemin bir manevi ihtiyacı olduğunda eşimin haberi bile olmaz kendim hallederim, o da aynı şekilde. Böyle olunca kendimi çok huzurlu hissediyorum. Maddi olarak zaten butcem ayrı olsun isterdim o konuda da istediğim gibi oldu. Yardıma ihtiyaçları yok çok şükür kimsenin, ben çekirdek ailem dışında para harcamayı sevmiyorum huzursuz oluyorum. Siz de oyleyseniz kimsenin nir şey demeye hakkı yok. Sadece kendinize göre birini bulmanız lazım yani siz de gördünüz aksi taktirde yürümez ki yürümemiş de eski eşinizle.

Elbette araştırırım🙏🏻 ben de büyük bir kaygı oluştu şu an. Korktuğumuz çekiyorum galiba
Aslında korkunun dışında kendimden maalesef deneyimlediğim bir şeyinde etkisi olduğunu fatkettim. Sizle paylaşmak istedim.
Vaktinde birisini bazı konularda anlaşamayız diye reddetmiştim. Ve Allahın hikmetinden sual olunmaz korktuğum şey başıma geldi evliliğimde. Yani demek istediğim, o kişiyi yargılamamıştım diyorum o zaman için ama demekki içimden istemeden de olsa bişey olmuş ve karşıma çıktı. Daha sonra o konu üzerinde çok durmamaya karar verdim.

Sizdeki mesele benimkiyle aynı değil ama takıldığınız noktaya nasıl anlam yüklediğinizle alakalı. Ve bunun aynısı bir arkadaşımın başına da geldi.

Aslında korkunun dışında kendimden maalesef deneyimlediğim bir şeyinde etkisi olduğunu fatkettim. Sizle paylaşmak istedim.
Vaktinde birisini bazı konularda anlaşamayız diye reddetmiştim. Ve Allahın hikmetinden sual olunmaz korktuğum şey başıma geldi evliliğimde. Yani demek istediğim, o kişiyi yargılamamıştım diyorum o zaman için ama demekki içimden istemeden de olsa bişey olmuş ve karşıma çıktı. Daha sonra o konu üzerinde çok durmamaya karar verdim.

Sizdeki mesele benimkiyle aynı değil ama takıldığınız noktaya nasıl anlam yüklediğinizle alakalı. Ve bunun aynısı bir arkadaşımın başına da geldi.
Evet hayat böyle bir şey istemediğiniz durumun başkasında gelmeyecek olma şansını bilemeyiz biraz da imtihan mi bilemiyorum.🙏🏻

Kesinlikle katılıyorum. Hatta bence asıl ailemiz kök ailemiz. Bize bakan büyüten insanlar, çocukluğumuzu, gençliğimizi geçirdiğimiz, karakterimizi şekillendiren bu insan olmamızı sağlayan yer. Eşlerimizin hayatımızda kalma garantisi yok. Konuda olduğu gibi… Ama aile, anne, baba ve kardeşler çok hastalıklı bir durum yoksa, normal sıradan bir aileyse her koşulda yanımızda, arkamızda olan insanlar.

Bir de şöyle bir şey var bence, annesine kıymet vermeyen adam eşine de vermiyor.
Ama çoğunlukla annesine o kadar çok kıymet veriyor ki eşine veremiyor. O sınırı çizemiyor. Sayısız örneği var.

bence sen neden hep ayni erkekleri cektigin konusunda kendine odaklan.
sence sebebi ne olabilir? baban nasil bir baba ailesine karsi? neden hep boyle erkekler seni buluyor? benim de hayatima tonla erkek girdi biri bile anneci degildi, hic karsima cikmadi. oyle yaygin bir tür degiller ama hep sizi buluyorlar.
demek ki konu sizinle alakali. kader motifiyle ilgili bir şeyler arastirin, bir psikologa gidin bence.
ben de benzer bir konu acmistim tüm hayatimdaki insanlarin ayni olduguyla ilgili. gelen yorumlar, okudugum kitaplar, izledigim youtube videolari sonrasi emin oldum ki konu tamamen benimle alakaliymis. ben degistim, hayatima cektigim insan degisti.
o yuzden bunu bilir bunu soylerim - sorun sensin, senin enerjin.
bunu degistirmek de senin elinde
Bununla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Anne kuzuları annelerinden habersiz ekmek bile alamadıkları için annelerinin ayarladığı ya da beğendiği kızlarla tanışmaya gidiyorlar bu kesim daha çok görücü usulü evleniyor. Konu sahibine de böyle görücüler geliyordur.

• Beğen
Reactions: Gao
Aileden sadece annem var. Her işine koşarım. Yiyeceği yemekten giyeceği ayakkabıya kadar düşünürüm. Evime eşime çocuğuma da koşarım,herkese zamanım var. Planlı programlı hareket edilirse herkes her işe yetişebilir. Şimdi benim anneme gidip gelmem kimi neden rahatsız etsin bir de böyle düşünün.

İstiyorsunuz ki eşiniz sizden başka kimseyi görmesin duymasın. Bence öyle bir dünya,öyle bir hayat yok. Herkesin bir ailesi var ve evlenince o aileyi terk etmek zorunda değil.
Eşiniz anneci değil sanırım. Benim eski kv burası benim oğlumun evi deyip beni evden kovmaya kalkmıştı, bu yüzü de oğlundan alıyordu. Anneci erkekle ömür geçmez. Anne oğlunun eşi, eş de oğlunun annesi yerini alıyor çile çekmekten başka bir şey değil, konu sahibi haklı.

Aslında bir. Siz sadece eş ailesi olduğu için rahatsız oluyorsunuz.
Ama adam birikim yapamıyormuş karısıyla. Karısının da istekleri var. Hayatını beraber geçirmek istediği insanın ailesiyle tüm gün ya da akşam oturmak istemiyor olabilir sürekli. Bunlara zorlanıyor. Sizinkiyle aynı olmadığı belli.

Ama çoğunlukla annesine o kadar çok kıymet veriyor ki eşine veremiyor. O sınırı çizemiyor. Sayısız örneği var.
Aslında aksinin de sayısız örneği var ancak insanoğlu genelde kötüyü görmeye, konuşmaya, hatırlamaya meyilli olduğu için kötü örneklerin daha çok olduğu yanılgısını yaşıyoruz.

Bununla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Anne kuzuları annelerinden habersiz ekmek bile alamadıkları için annelerinin ayarladığı ya da beğendiği kızlarla tanışmaya gidiyorlar bu kesim daha çok görücü usulü evleniyor. Konu sahibine de böyle görücüler geliyordur.
eski esi gorucu degilmis, onu severek almis ama. bazi insanlar ısrarla ayni insanlari çekiyorlar. benim arkadasim var. ilk sevgilisi bilgisayar oyunu bagimlisiydi, arkadaslariyla bulusur turnuvalar yapardi gecelerce, sonraki sevgilisi kiraathane bagimlisiydi beyaz yakaliydi ama is çıkışı arkadaşlarına kacar 101 oynardi gecelerce, bir ara görücü usulü biriyle tanisti. onun da futbol bagimliligi vardi , is cikisi arkadaslariyla gecelerce futbol oynardi. sonra netten yabanci bir cocuk buldu, uzak mesafe senede 3-4 görüşüyorlar. o da oyun bagimlisi - kavga edup duruyorlar cocuk aksamlari arkadaslariyla turnuva yaparken onla konuşmuyor- kamera acik uc bes saat oyun oynuyor diye.
yani bazen kisiler tamamen ayni insanlari ceker durur. bu arkadasimin babasini her gun bizim kiraathanede görüyorum bu arada:) hic sevmez babasinin arkadas düşkünü kiraathanede durmasini ama buldugu dogulu da, batili da, geleneksel de, yabanci da ayni.

Back
X