• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim yuva kavramım mı anormal düşüncelerinizi paylaşır mısınız?

Konu sahibi anneci erkekler hakkında yorum yaptı, ben de eski anneci eski eşimden kalan tecrübelerim doğrultusunda yorum yaptım esas siz konunun neresindesiniz ?
Valla on kere yazmışımdır herhalde.
Konu sahibi ilk mesajında eşinin her istediğini yerine getirdiğini,ama ailesine çok düşkün olduğunu söylemişti. Sonradan baktım maddiyatı karşılıyor ama maneviyatı eksik bırakıyor dedi,sonraki mesajlarında birikim yapamıyoruz dedi,en son baktım lüks hayattan bahsediyor. Konu evrildikçe evrildi. Buradaki hata konu sahibinin eski eşinin aile düşkünlüğü değil bana göre,aile kurmayı ve dengeyi becerememesi.
Kötü koca kötü kocadır. Anneye bağlı olsun veya olmasın artık o noktada bir önemi kalmıyor ki.

Konu sahibi anneci erkekler hakkında yorum yaptı, ben de eski anneci eski eşimden kalan tecrübelerim doğrultusunda yorum yaptım esas siz konunun neresindesiniz ?
Ben bana katılmayanlarin eşlerinin anneci olduğunu düşünmüyorum. Anneci demeyi biz hep maddi demedik ki manevi de annciler eşleri hep haksz. Benim görümcem evde altın yapıp kenara atıyor benim eşim ona baktığı ićin ben neden yuvamda birikim yapamayim bu yüzden bu maddi boyutu. Bir de manevi boyutu var sizi yıpratan sürekli ailesinin haklı gören biri bence buradan yara almamışlar biz gibi.

Bence yaralarımız bir değil burada eminim ki eşleri anneyi savunsa sürekli haksiz çıkarsa hanımefendileri sanmıyorum ki eş ailesine bu kadar fedakâr olsunlar.
Aynen, bizim geçtiğimiz yollardan geçmeyip bize ahkam kesmeleri mide bulandırıcı. Sizde çocuk yok ama ben yanlış eş seçiminin bedelini çok ağır ödedim zaten, bir de kadın platformunda insanların böyle yorumları gerçekten tuhafıma gidiyor.

Bence yaralarımız bir değil burada eminim ki eşleri anneyi savunsa sürekli haksiz çıkarsa hanımefendileri sanmıyorum ki eş ailesine bu kadar fedakâr olsunlar.
Bu adamın anneci olmasından değil hayatında dengeyi sağlayamayan bir avanak olmasından kaynaklanıyor diyoruz.

Tabi ki haksız olduğu halde annesini savunan bir adamı baş tacı edecek değiliz. En başından beri size tercih ettiğiniz adam eş olmaya uygun değilmiş, leş bir adammış diyoruz zaten.

Hanımlar merhabalar ben eski eşimden ailesine çok düşkün oluşu iki taraf arasında köprü kurmayışı yüzünden ayrıldım. Bir yıl oluyor. Taliplerim oluyor ama ben düşünmüyorum henüz çok erken bana göre. Sadece benim karşılastıklarım mı hep böyle anlayamadım. Aileye özellikle anneye çok bağımlı tipler sanki hep görücü geliyor tanıdıklarımızdan. Siz olsanız eşiniz evinize her şeyine yetse her istediğinizi maddi olarak yapsa ama sürekli ailesinin tarafına her şeyine koşsa evin babası gibi ne düşünürsünüz.. Ailelere her daim destek olunmalı ama bunun bir sınırı olduğunu düşünüyorum. Eşiniz sürekli iki tarafa koşsa bir ora bı bura kendinizi bir yuvada hisseder misiniz? Yani sanki hep karşıma bu tip insanlar çıkacak gibi düşünüyorum.
Acele etme, ailesine bağımlı koca çok zor , asla evli olduğunu anlayamazsın ki zaten boşanmışsınız, bizim toplumda aile kavramı çok yanlış işlenmiş erkeklerin beyinlerine, onlar için aile demek sülale ile evli olmak ve onlar için yaşamak demektir , daha yeni bir evlilikten çıkmışsınız, bir kafanızı dinleyin, çalışın, aktivitelere katılın, hemen evlilik görüşmelerine başlamayın zira büyük hata yaparsınız, emin olun iyi , ailesine bağımlı olmayan ideal erkekler de var , sadece sabırlı olun ve doğru zamanı bekleyin, kendinizi evlenmek zorunda hissetmeyin, içinize sinmeyen kimseyle bu yola çıkmayın, bağımlı bireylerden kaçın...

Aynen, bizim geçtiğimiz yollardan geçmeyip bize ahkam kesmeleri mide bulandırıcı. Sizde çocuk yok ama ben yanlış eş seçiminin bedelini çok ağır ödedim zaten, bir de kadın platformunda insanların böyle yorumları gerçekten tuhafıma gidiyor.
Ahkam kesmek falan hoş tabirler değil. Konu sahibi bu şekilde yazmıyor neyse ki. Size karşı nezaketimi koruduğumu düşünüyorum şahsen.
Yanlış eş seçiminizle alakalı durumlar bu bence.
Eşiniz anneci olsun veya olmasın,kötü bir eş bu adam. Hepsi bu.Neyse ki kurtulmuşsunuz ne mutlu.

bence sen neden hep ayni erkekleri cektigin konusunda kendine odaklan.
sence sebebi ne olabilir? baban nasil bir baba ailesine karsi? neden hep boyle erkekler seni buluyor? benim de hayatima tonla erkek girdi biri bile anneci degildi, hic karsima cikmadi. oyle yaygin bir tür degiller ama hep sizi buluyorlar.
demek ki konu sizinle alakali. kader motifiyle ilgili bir şeyler arastirin, bir psikologa gidin bence.
ben de benzer bir konu acmistim tüm hayatimdaki insanlarin ayni olduguyla ilgili. gelen yorumlar, okudugum kitaplar, izledigim youtube videolari sonrasi emin oldum ki konu tamamen benimle alakaliymis. ben degistim, hayatima cektigim insan degisti.
o yuzden bunu bilir bunu soylerim - sorun sensin, senin enerjin.
bunu degistirmek de senin elinde
Bu konu ile ilgili, kitap, film, yazar paylaşabilir misiniz, çok severim bu tarz konuları incelemeyi...

Acele etme, ailesine bağımlı koca çok zor , asla evli olduğunu anlayamazsın ki zaten boşanmışsınız, bizim toplumda aile kavramı çok yanlış işlenmiş erkeklerin beyinlerine, onlar için aile demek sülale ile evli olmak ve onlar için yaşamak demektir , daha yeni bir evlilikten çıkmışsınız, bir kafanızı dinleyin, çalışın, aktivitelere katılın, hemen evlilik görüşmelerine başlamayın zira büyük hata yaparsınız, emin olun iyi , ailesine bağımlı olmayan ideal erkekler de var , sadece sabırlı olun ve doğru zamanı bekleyin, kendinizi evlenmek zorunda hissetmeyin, içinize sinmeyen kimseyle bu yola çıkmayın, bağımlı bireylerden kaçın...
Kesinlikle yuvam hepinizsiniz diyordu eski eşim. Biz aileyi atmaktan bahsetmiyorum yardim da etsinler maddi manevi ama bı sınırı olmalı. Çok teşekkür ederim

Üslubunuza dikkat edin isterseniz. Saçma sapan bir eş seçip kötü bir evlilik tecrübesi yaşamanızın sebebi biz değiliz. Hıncınızı bizden çıkaramazsınız.

Çocuk yok çok sükür yaralarımız bir Allah yardımcınız olsun inşallah çok güzel insanlar çıksın karşınıza 🌸

Üslubunuza dikkat edin isterseniz. Saçma sapan bir eş seçip kötü bir evlilik tecrübesi yaşamanızın sebebi biz değiliz. Hıncınızı bizden çıkaramazsınız.
Hıncımı sizden çıkarmıyorum, keşke tüm evlilikler mutlu olsa, çocuklar arada kalmasa ve hiç üzülmeseler. Ama empati kurabildiğinizi ve konu sahibini anladığınızı düşünmüyorum.

Arkadaşlara katılıyorum görücü usulu bana da anne kuzusu erkeklerin tercihi gibi geliyor. Oğlanlar yiyor içiyor geziyor hayatını yaşıyor iş evlenmeye geldiği zamanda anasının bulduğuyla evleniyor işte
Bu kesinlikle doğru, yasi büyük ve görücü usulü evlenmek isteyen erkeklerin profili bu şekilde, her türlü haltı yiyip yaş 35 e dayanınca annelerinden temiz ( güya) ev kızı bulmalarını isteyen ezik tipler oluyor genelde , bence spontane gelişen ve aşık olabileceğiniz kişiyi siz seçin ...

Hıncımı sizden çıkarmıyorum, keşke tüm evlilikler mutlu olsa, çocuklar arada kalmasa ve hiç üzülmeseler. Ama empati kurabildiğinizi ve konu sahibini anladığınızı düşünmüyorum.
Ne düşündüğünüz inanın umurumda değil. Sadece düşüncenizi ifade ederken seçtiğiniz kelimeler üslupsuz. Aynı şekilde cevap verirsek incinirsiniz. 😉

Bu kesinlikle doğru, yasi büyük ve görücü usulü evlenmek isteyen erkeklerin profili bu şekilde, her türlü haltı yiyip yaş 35 e dayanınca annelerinden temiz ( güya) ev kızı bulmalarını isteyen ezik tipler oluyor genelde , bence spontane gelişen ve aşık olabileceğiniz kişiyi siz seçin ...
Eski eşim ailesine bakmaktan evlenememisti tabi biz o zamanlar anlayamadık bunu yaşı 37 idi.

Eski eşim ailesine bakmaktan evlenememisti tabi biz o zamanlar anlayamadık bunu yaşı 37 idi.
Genelde öyle oluyorlar, eşimin de bir memur arkadaşı var, adam anasına ev almaktan, koltuk takımı değişmekten evlenemiyor, annesine kredi kartını da vermiş kadın yiyip içip geziyor, gecen eşine demiş ki annem çok harcıyor yetişemiyorum artık ,😅 sizce böyle bir kayınvalide gelinine huzur verir mi, ya da böyle bir eş annesinden sıra bulup da evine eşine, çoluğuna çocuğuna iyi baba olabilir mi , Eşim bikac kez kız bulalim dedi şiddetle karşı çıktım, kimsenin kızının başını yakamam dedim , arkadaşın aile bağımlısı ondan iyi koca olmaz dedim , böyle bireyler evlenmemeli, evlenmelerine aracı olanlar da bizzat onlar kadar kabahatli benim gözümde...

Genelde öyle oluyorlar, eşimin de bir memur arkadaşı var, adam anasına ev almaktan, koltuk takımı değişmekten evlenemiyor, annesine kredi kartını da vermiş kadın yiyip içip geziyor, gecen eşine demiş ki annem çok harcıyor yetişemiyorum artık ,😅 sizce böyle bir kayınvalide gelinine huzur verir mi, ya da böyle bir eş annesinden sıra bulup da evine eşine, çoluğuna çocuğuna iyi baba olabilir mi , Eşim bikac kez kız bulalim dedi şiddetle karşı çıktım, kimsenin kızının başını yakamam dedim , arkadaşın aile bağımlısı ondan iyi koca olmaz dedim , böyle bireyler evlenmemeli, evlenmelerine aracı olanlar da bizzat onlar kadar kabahatli benim gözümde...
Bu kafayla inşallah kimseyi yakmaz çok yazık o anneler saniyor ki iyi bir şey yapıyorum oğulları tek kalınca ne yapcaklar diye düşünmüyorlar bence çok bencil tipler bu anneler.

Ya aslında kibar olmaya gerek yok,dengeyi sağlayamamış ayılar kesinlikle evlenmemeli.
Ailesine bakmaya uğraşmaktan evlenememek nedir yahu,o kadar beceriksiz nasıl olunabilir? Biz de baktık ailemize,gayet de evlendik,şükürler olsun mis gibi de yürütüyoruz. Adımız “annecilerin tarafında”ya çıkıyor tabii ama. Çıksın napalım 😆

Ben uzun bir terapi dönemi geçirdim. Herkes eşi suçluyor ama erkek çocuğunu kendisine eş gibi yetiştiren anne esas suçlu bence. Çünkü her çocuk masum doğar, çocuğu yetiştiren annedir. Babanın pasif ya da olmadığı durumlarda anne kendisine bağlı erkek çocuğu yetiştiriyor ve bu tip erkekler kendi eşlerine karşı çok vicdansız oluyorlar. Evet dengeyi kuramayan erkek ama çocuklarını böyle yetiştiren kadınlara da hiç saygı duymuyorum açıkçası.

Ben uzun bir terapi dönemi geçirdim. Herkes eşi suçluyor ama erkek çocuğunu kendisine eş gibi yetiştiren anne esas suçlu bence. Çünkü her çocuk masum doğar, çocuğu yetiştiren annedir. Babanın pasif ya da olmadığı durumlarda anne kendisine bağlı erkek çocuğu yetiştiriyor ve bu tip erkekler kendi eşlerine karşı çok vicdansız oluyorlar. Evet dengeyi kuramayan erkek ama çocuklarını böyle yetiştiren kadınlara da hiç saygı duymuyorum açıkçası.
Kesinlikle öyle, ataerkil zihniyeti yetiştiren, büyüten de yine bizim kadınlarımız, kadınlarımız eğitilmedikçe de bu toplum düzelmez ...

Son düzenleme:
Back
X