Eveeet bende uzun bi aradan sonra tekrar sizlerle beraberim :) Bende bazı arkadaşlar gibi yıllardır kilolarımla uğraşıyorum ( özellikle ortaokuldan sonra ). Sürekli kilo alma, verme vücudumun metobolizmasını mahvettim. Kendi başıma diyetler mi yapmadım? yoksa Dietisyen yardımlarımı almadım ooooooo çok uğraştım çook. Ama en sonunda ciddi anlamda kilo vermem gerektiğini bir gün sonunda anladım :) " Eee yani sonunda Yeliz :) "İşin kötüsü o dönemlerde zor şartlar altında çalışıyordum. Bir a.v.m. de Satış Danışmanıydım. Akşamları saat 22:00, 23:00 ve 00:00 gibi çıkıyorduk yani yeme düzeni " 0 " siz düşünün yani bu şartlar altında kilo alınmaz mı işten geliyorsun evde hemn bir şeyler yiyip yatıyorsun. Tabi ben bu şartlar altında " DUBA " gibi oldum :) Şekil böyle olunca başladım yine kendi çapımda kilo vermeye spora gidim yememe dikkat ettim ve o dönemlerde yine bir 8 kilo falan verdim. Bu arada ben size yaşımı kilomu yazmayı unuttum :) yaşım 25, kilom 68,400 kg :) feciii değil mi :) ewet nerde kalmıştık :) Haah hatırladım :) ewet yine o dönemlerde 71 falandım dediğim gibi kendi çapımda 8 kilo kadar verdim ama tekrardan aldım. Yinee denedim bu sefer çook ilgin aama tam 1 ay içinde verdiğim kilo 0,500 kg yani yarım kilocuk
tabi ben bu sefer kahroldum nişanlım zaten sürekli bir diyetisyenle zayıflamamı istiyordu. Bende en sonunda nişanlımı dinleyip, İzmir de yaşadığım için hemn diyetisyen arayışlarına başladım ve birini buldum.Diyetisyende 73,500 kg çıktım ve onun vermiş olduğu programlara uyarak yavaaaaaş yavaaaş kilo vermeye başladım hemde o kadar yavaş veriyordum ki diyetisyenim bile çok şaşırıyordu bukadar yavaş kilo nasıl verebiliyorum diye ama hep bu kendi başıma yaptığım diyetler yüzünden metolizma hızımı gittikçe düşürmüşüm o yüzden çok yavaş kilo veriyormuşum ama ben hiç pes etmedim çünkü doktorumun söylediği bir söz vardı " rakama takılma önemli olan yağlarının gitmesi" Bende bu lafının affına sığınarak :) " neden bu kadar yavaş kilo veriyorum. " hiç demedim.Örneğin tam 2 hafta olmuş doktoruma gidip tartılcam bir bakıyorum sadece 700gr vermişim yani haftada 300 gr falan rakamda o şekil ama yağlara baktığımızda ne bilim yok bacagımdan su kadar yağ gitmiş yok kolumdan, göbeğimden derken tamtamına doktorumun sayesinde 5 ayda 8 kilo verebildim yani 65 olmuştum:) Şimdi evlendim :) evin düzeni çalışma hayatı derken ipin ucunu kaçırdım tekrardan bugun doktorumla görüştüm ve malesef
kilo almışım tam tamına 3,400 kg almışım
tabi yağlanma artmış. Şimdi tekrardan programa başladık.Daha 10 kilo fazlalığım var bakalım yine aynı hırsla devam :) Doktorum koluma bir bant taktı o bant metabolizma hızımı, günlük hareketlerimi, gece nasıl uyuyorum hepsine o bant sayesinde öğrenecekmiş ve bende size burdan gelişmeleri diyet programımı anlatacağım bana destek çıkarsanız çoook ama çooooooooook sevinirim. Tabi bende size destek çıkarım ana yani diyetisyenime sormanız gereken şeyleride sizin için sorup size anlatabilirim. Çünkü çok tatlı bir bayan :) oooh be baya içimii dökmüşüm vallaa :) şuraya baksanıza döktürmüşüm :)

Son düzenleme: