- Konu Sahibi _sekerpare_
-
dediğim gibi lükste gözüm yok ama başımı sokacak bir evim yokken arabaya sıkışarak ödeme yapmaya çalışmak pek mantıklı gelmiyor
ama arkadaş 11 yıllık evliymiş :) yani denesin görsün nasılsa akıllanır tadında bir şey olmaz bence onlarin daha sağlam basması gerekiyor çocukları büyüyecek sonuçta bu evden de ilerdxe abisi çık diyebilecek demse bile diğer ev kira sağlar yine araba isterseler rahatlıkla alırlar :)
eşimin asıl derdi sıkıntı çekmeden standardı düşürmeden yatırım yapmak ama sıkıntısız hiçbişey olmuyoki
aslında şu an yapılmakta olan 6 kardeş ortak bir ev var ordan bir miktar düşecek onu bekliyor ama ne ev almaya yeter ne de beklemeye değer zaman geçiyor yaş 35 oldu kendinden başka kimseye güvenme babanın orayı sağlığında paylaştıracağını ne biliyosun diyorum bu seferde sen ne kadar negatif bir insansındiyor
araba çocuk gibi sürekli masraf yapıyor, değerinden yitiriyor.. emlak çok daha mantıklı..
bu arada hadsizlik gibi algılamayın ama çalışmayı düşündünüz mü?
sizin kazancınız olursa çok faydası olur kredi işine.eşiniz de ikna olur belki..
evet ben kimseden bişey beklemiyorum ona da söylüyorum ama sabit fikirli biraz söylediğiniz öneri mantıklı geldi bunu araştırıcam teşekkürlerbence "o nasılsa babamın evi satar payımızı alırız" mantığı biraz yanlış. yarına ne olacağı belli olmaz bi de bazen anne babalar bile yeterince adil davranmayabiliyo. aksi olsa bile kendi eviniz de olsa yine o evi satınca pıyınızı alırsınız. araba özellikle büyük şehirlerde ihtiyaç ama size yetecek bi model alıp çok lükse kaçmayıp birikim yapmaya çalışsanız iyi olur. bankalarda altın hesaplarımı ne var, kredi kartınızı her ay 500 vereceğinize her ay istediğiniz kadar gram altın ekleyip o meblayı faturaya yansıtıyo. mesela 2 gram mı dediniz, 500 yerine 600 geliyo fatura, mecburen ödemiş oluyosunuz. tam ayrıntısını bilmiyorum ama kenara para koyamayanlar için mantklı geliyo. bana da bi arkadaşım çocuğu için bu yatırımı yaptığını söylemişti onu bi araştırın derim. kenara belli bi meblayı koyduktan sonra satmalık değil ama oturmalık bi evi banka kredisiyle almak mantıklı. ya da kirada oturduğunuzu farzedip her ay o parayı kenara koyun bence. kısacası size yetecek kadar (ama fazla tamir masrafı çıkarmayacak) bi araba, sonra da ev
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?