benimde bir değil bir kaç derdim var

denizinkizi

kelebekim geliyooo
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2010
2.311
2
66
İçel Mersin
kendimi bugün umutsuz hissediyorum bugüne kadar hepsini geri plana attımda sankı bugunlerde farkına vardım
evlendim vajınısmus oldum cok sukur atlattım 1 sene 3 ay kadar falan sürdü durum
evet atlattım ama eşim geri itilmekten kaynaklı problem yaşıyor eskisi gibi değil..
evlendiğimde 63 kıloydum simdi 83 kıloyum 2 senede oldu hepsii
bebek istiyoruz 9 aydır ama bişey yokk 9 ay belkı kısa zaman
kılo vermem gerekıyor bebek ıstedıgım ıcın ama veremıyorum 3 kıloyu gecmıyor
artık yoruldugumu hıssedıyorum evlendıkten sonra hayatım hep tersine gitti
eşimi seviyorum oda beni seviyor fakat idda bagımlısı oldu vazgecemiyor
insanalrla karsılastııgımda aaaaaa sana nolmus bolee demelerindende bıktım
hanı hala bebek yokmu demelerindende
bugüne kadar hepsini geri plana attım hepp takmadım hiç ama artık bişeyler yapmam gerekıyor
cok gururlu bı ınsanım bunları kendımle bıle yeni paylaştım

sizce naapmalıyım bunları nasıl çözmeleyim nolurrr yardım edin demiyorum umut verin akıl verin

Vajinismusun nasıl bir bela olduğunu biliyorum...
1 yıl 10 ay kadar ben de yaşadım ve atlattım çok şükür 1.5 yıl oldu...
Çoğu zaman vajinismus atlatılsa da etkileri sürüyor, özellikle erkek açısından...
Bizim o durumumuz erkeği de çok etkiliyor ve farklı alışkanlıklara itiyor ki senin eşini de idda'ya itmiş...
9 ay çocuk için kısa bir süre, dr'lar en az 1yıldan sonra tedaviye başlıyorlar...
Bence beraber bir psikologa gidin ama berber gidin sadece sen değil...
Bebek için de üzülme, 1 yıl dolduktan sonra hala olmamışsa dr'a gidersin...

Son düzenleme:

Umut vermek bizim haddimize değil ama kendi çapımızda yönlendirebiliriz.

Önce ne istediğinize kanalize olun. Hepsini birden yapıcam diye çabalayarak hicbirsey yapmıyo konumunda kalıyorsunuz. Güzel bir spor salonuna kaydolun ve diyetle destekleyerek kilolarınızdan kurtulun.

Kilo problemini azaltınca da bebek çalışmalarına doktor kontrolünde devam edin.

Yaşadığınız sıkıntılsarla eşinizi bunaltımış ve onu saçma sapan şans oyunlarına itmiş olabilir misiniz? Kilo verdikten sonra eşinizi de yanınıza katarak ilgisini bu tarz oyunlardan alın. Yemeğe gidin, sinemaya gidin, arkadaş grubuyla paintball a gidin ne bileyim gokart a gidin....

Bunlar çok basit dertler, Allah dert verip derman aratmasın.

oncelikle herseyi değiştirebilcek gucun sende oldugunun farkına varmalısın...

o kadar olumsuz bi tablo cizmişsin kafanda o kadar olumcul cumleler kurmussun ki..

suan kafandaki kilit dusunce evlendikten sonra herseyin ters gittigi... bu zamanla sende inanca donusmus yaasadıgın ilk olumsuzluktan itibaren yavasca ve herzamanki gibi kural sasmamıs

ne dusunursen o sun... sen de ole olmussun...

oncelikle dusuncelerini değiştir yeniden cercevele

hayatında olumlu seyler var.. ask gibi esinin seni sevmesi gibi ve eminim didiklesen daha neler cıkar

ama sen suan dolu degil boş tarafı goruyosun...

herseyi değiştirebilcegine inanmalısın... kilo verecegine

san bikere kilo vercegine bile inanmıyosun.. 3 kilo daha yok dedigim an kestirip atmıssın zaten bole dusunurek kilo veremezsin

bole dicegine hergun saglıkla kilo verebilirim demeli ve daima sonuca odaklanmalısın surece degil... sureci tahlil etmeyi surdurursen hep mutsuz olursun ve kilo veremedigini dusunursun ole dusundukce de veremezsin zaten

kilo vermiş haline odaklan diyetini yaparken

bikere 63 kiloymussun neden bi daha olamayasın? bi saglık problemin yoksa seni tutan ne?

eşinin sorununa gelince...

bilemiyorum suan bu konuları evli degilim..

eger uzmansız kendi basına atlatabilecegi bişey degilse yardım alın ...

atlatabilcegi bişeyse yardımcı ol ona.. ne bilim romantik bi gece hazırla, farklı suprizler yap hersey yeni baslıyormuscasına...

ama önce kendin unut artık yasadıgın olumsuzlukları ki o da unutabilsin... ona da yardımcı olabil

Vajinismusu atlatalı çok olmamış, önce çift olmayı deneyin.
Romantik anlar yaşamaya çalışın, tatile çıkın tekrar sevgili olun aranızdaki tutku geri gelsin.
Kilo için de spora yazılın ve bir diyetisyene görünün derim...
Bunları tamamladıktan sonra bebeğe yönelirsiniz.

cnmm ilk önce kendine uğraşacak meşkaleler bul derim...ne biliyim belediyenin haftaiçi sabahları ücretsiz kursları var spor ona katıl...insanlarla iletişim halinden kopmamaya çalış yanlız kalmamaya ve çocuğum olmuyor düşüncesini unutmayı dene...çünkü bu sende stres yapar daha gençsin bizim akraba 21 ay sonra olmuştu siz daha 9 aydır deniyormuşsunuz...ve bu 21 ayın son 4-5 ayında çok sorun yaşadıkları için kız hiç düşünmüyormuş boşanırım gözüyle baktığı için bebek aklımda yoktu rahatsızım diye gitmiştim dedi...yane ne bilim unut bebek istediğini....
komşumuzun hiçbir problem yok demesine rağmen dr.lar 12 yıl sonra çocukları oldu ve hiçbir problem yok kesin bidahaki olacak diyorlardı yane demek istediğim sen bebeği düşünme nasipse olur de unut o fikri sakın kendini üzme güzelim...sıkıntı insanı tıkar çareleri düşünmeyi engeller yürüyüşe başla ne biliyim hem spora git dememi de sakın kilo problemim var diye algılama yapacak meşkale olsun diye git dedim istersen daha birçok kurs seçeneği var dikişe giden komuşumuzda var ve onunda yine 9 yıldır bebeği olmuyormuş ama 2aylık şimdi sıkma canını...sakın...darlandırma kendini kilo vermek için zorlama kendini versem iyi olur yha ne biliyim akşamları ayy bunu yemeyim yha şimdi falan diye kandır kendini bu şekilde zorlamayarak kendine psikolojik baskı yapmayarak hayatına devam etmeyi dene

yaşamışssınız sizde iyi bilirsiniz bu durumu dediğiniz gibi bir belaa
bendeki etkileri dogum korkusu muayne korkusu olarak kaldıı ilişkide sorun yasamasamda bu konulardan hala kaçıyorum
ben özellikle idda için gitmesini istiyorum zaten ama ikna edemedim
vajınısmus durumunda gitmiştik hiç sorun etmemişti fakat bunda bir türlü ikna edemiyorum
yarın doktora gideceğim zaten
bebek konusunda dediğiniz gibi 9 ay uzun zaman değil ama benim adetlerim düzensiz bazen 2 ay olmuyorum meselaa bu yüzdende ovlsyon tarihlerimi bilmem imkansız gibi bişey oluyor
ve adetlerı duzensız olan kadınlarda bazı seyelrın daha zor oldguunu duyuyorm ve okuyorum son zamanlarda
o konuda o yuzden dusuncelerım var yani

aynen herseyı bı anda yapmak istedim sanırım bu arada birine yönelemedim ve bu durumda hiç biri sonuclanmadıı
zaten yürüyorum diyette yapıyorum 3 haftadır su anda
vajınısmustan dolayı buyuk sıkıntılar yasadık evet bu sebeple idda oynadıgını bende tahmın edebiliyorum zaten
bende bilmiyorumm cok hasta olan ac olan insanlar var ama bu kadar basite almamanızı isterdim açıkcası

dediğim gibi su son bi kaç güne kadar kesinlikle bunların üstüne durmuyordumm olumsuzlugumda yoktu
ama bi kaç gündür bunu hisediyorum elimde değil ne yazıkki
ve vajınısmus u yasayan bayanlar tahmın ederkii bi umutsuzluk bi kendine güvensizlik yaşıyorsun ve bu ustune yerleşebiliyor

Basit derken kırmak istemedim. Çözümsüz değil demek istedim. Yanlış kelime kullanmışım.... :78:

tatilee gitmeyi düşünüyoruz zaten yakın bi zamanda
ve diyette yapıyorum günde 45 dakıka falanda yürüyorum evde daha cok bişeyler yapmaya calısıyorum
teşkkür ederm

canım 9 aydır olmadıgı ıcın oyle bır cok taktıgım falan yok dedıgım gıbı sadece bu aralar boyle dusunuyorum
zaten yarın doktorada gidiyorum nedir ne değildir diye
daha önce muayne olduugmda bende de bi sorun cıkmamıştı zaten
aam dedğim gibi adetlerim düzensiz bu yüzden bişeyler yapmak istiyorum
diger konularda ise zaten bişeyler yapıyorum pes etmiyorum yanii

sanırım cok umutsuz bir profil cızdım karsınızda halbukı oyle degıll sürekli bunları dusunmuyorum
yada adet oldugumda aaa bu ayda olmadı die oturup üzülmüyorum bilee
ama insanlık halii bu gün kendimi böyle hisedip destek bekledimm
belkii benimle aynı derleti yaşayanlar vardır diye düşündüm

Doğum ve muayene korkusu vajinismusu atlatanların &95'inde vardır diye düşünüyorum canım sorun sende değil yani...
Evet öncelikle adet düzensizliğinden kurtulmalısın ki büyük ihtimalle kilolarının nedeni de adet düzensizliğindir...
Eşinin daha önce kabul edip şimdi kabul etmemesinin nedeni bence vajinismusu sadece senin sorunun olarak görmesi ve şuan iddanın ise kendi sorunu olması...
İnşallah biran önce eşini ikna edersin ve herşey normale döner...

eşimle 2 gün önce kavga ettik.annesi doldurmuş bana karşı geldi bağırmalar çağırmalar.neymiş ben annesini kardeşini çok aramıyomuşum(her hafta ararım bu arada)faklan filan hakaretler küfüler.neyse bağrıştık çok kötü defol dedim gitti evden.annesini aramış gelin beni almıyor eve boşanacağm demiş.kaynanam kayınpeder dayısı geldiler.bende ara bulmaya geldiler zannettim nerde.hepsi birden bana yüklendiler beni suçlu buldular sesimi bile çıkaramadım.eşimde bağırdı çağırdı.kaynanam anleşmalı boşanın dedi.hep beni suçladı.sen şöylesin sen böylesin diye.halbuki sesimi çıkartamayan pısırık biriyimdir.kaynanamın her lafına sustum 4 senedir.
anlayacağınız durumlar kötü eşim benden tiksiniyomuş öyle dedi.napmalıyım tek çare boşanmak mı yoksa??

hey sevgili arkadasım , bosanmak falan degilde sen baya zor bir aileye gelin gitmissin, birkere cocuk var mı ? boyle zırt diye bosanma olmaz, 2 gun oncesine kadar nasıldı hersey iliskiniz ?
sen sessiz kal bir sure dusunmek istiyorum de , kendi ailenin haberi var mı ? bu dusunme surecinde belki kocanın aklı basına gelir pisman olur

Ne desem bilemedim canım ama inan bunlar atlatılmayacak şeyler değil Allahım daha beterlerinden korusun dermansız dert vermesin iyi düşün iyi olsun emi

Basit derken kırmak istemedim. Çözümsüz değil demek istedim. Yanlış kelime kullanmışım.... :78:

sorun değil insanınn dostları bile böyle bir kelime kullanırken sizin hiç tanımadıgınız birine böyle bşeyi kullanmanız önemli değil yaniii
ama önemli olan şu kii o basit gören dostum un 3 kilo aldıgı için oturup nerdeyse aglıcak olmasııı gercekten işte bu basit
umarım sız oyle değilsinizdir önemli olan bu

evet dogru normal dogum falan yapamıyor cogunlugu
aynen bahsettiğin gibiii eşim kendi sorunu oldugu için gitmiyor bencedee
pek bişey paylaşamıyoruz bu yüzden eskiden ben ondan kaçardım sımdı o benden :)
sürekli bilgisayar basında oturuyor
dünyada en cok isitediği şey cocukturr ama onun basından kalkıp bunun için bile bişey yapmıyor
umarım ıkna ederim ve düzelir herşey :)

Ne desem bilemedim canım ama inan bunlar atlatılmayacak şeyler değil Allahım daha beterlerinden korusun dermansız dert vermesin iyi düşün iyi olsun emi

çocuk yok daha. ailemin haberi var sabret diyorlar ama dayanamazsamda sahip çıkarlar.4 senedir hır gür .bir gün iyiysek bir gün kötüyüz.eşim öğretmen.çok sinirli.ana kuzusu.kaynanam desen arsız.bizi barıştırması gerekirken üstüme yüklendi.ailemi suçladı nasıl yetiştirdiler seni diyo.4 senedir ezildim sustum yıprandım .bazen çocukta yokken bitsemi diyorum.karar vermek zor.

kusura bakmayın ne olur.kadınlar kulübünün yabancısıyım.çok sıkıntılıydım buraya yazdım

kusura bakmayın sıkıntıınızı anlıyorum ama bu sekılde yorumlar size gelicektir kendinizee konu acarsanız daha güzel olur
alakası olsa gene tmm ama hiç bi alakası yok benim konumla sizin konunuzun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…