Benimde bir derdim var, yüzsüz olamıyorum!!!!

Fotosentez

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2010
1.129
598
323
Diğer
Arkadaşlar canım çok çok sıkkın. En yakın arkadaşım çok moralimi bozdu. Anlatacak kimsem yok. Bende size danışayım dedim.

Ben yapı gereği arkadaş sahibi olamayan bir insanım. Sadece 1 yakın arkadaşım var. Yaklaşık bir 7 senedir arkadaşız. Karşılıklı yanlışlarımız olmuştur ufak tefek. Ama bu 2 yıl içerisinde onun bana çok çok büyük 2 hatası oldu. Ancak sonradan gerçekten pişman olarak özür diledi bende kabul ettim. Ancak bu gece benim canımı çok sıkan birşey yaptı. Ben bunları anlattım ki öncemiz hakkında bilgi sahibi olabilesiniz diye.

Biz birbrimize yaptığımız yanlışları saçmalıkları çekinmeden anlatırız. Ben bu aralar özel hayatımda zor durumdayım. Konumu okuyan arkadaşlarımda bilirler. 8 senedir biriyle beraber ancak son 2 senedir onunla ve ailesiyle uyuşamadığımızı düşünüyorum. Ayrılmayı düşünüyorum ve istiyorum ancak düzelir umudu ve alışkanlıklarım ayrıca ona verdiğim değer buna engel oluyor. Bu arkadaşım da bunu biliyor. Biliyorsunuz geçen hafta sevgililer günüydü. Bütün gün erkek arkadaşımdan bir kutlama bekledim. Belki bir çiçek. Dile kolay 8 sene. Ne olursa olsun beraberiz okula beraber gidiyoruz birlikte zaman geçiriyoruz falan filan. Ama o hiç oralı olmadı. Unutmuş bile değil, sadece sırası gelmemiş dedi akşam saat 8 e kadar. Bende çıktım dışarı çok moralim bozuldu. Babam bile bu yaşta anneme buketler alıp hediyeler vermiş ben 8 senemi verdiğim adamdan bir kutlama bile duymadım. Üstelik ben ona hediye bile almıştım. Neyse dışarı çıktığımda bu arkadaşımı aradım. Anlattım durumu. Çok üzüldüm dedim. O da bana hak verdi. Ne kadar kaba insan bir öper dedi. Beni anladı yanımda oldu kapattık.

Biraz önce aradım. durduk yerde xle aran nasıl dedi. Geleceği bilmiyorum ama şu an iyiyiz güzel anlaşıyoruz dedim. Bence sen onun kafasını karıştıyorsun hem istemiyoum diyip hem hediye bekliyorsun dedi. İyi misin dedim, ben hediye değil bir kutlama sözü bekledim sende biliyorsun dedim. Ya sonuçta adama bitti diyorsun kalkıp laf söz bekliyorsun dedi. Sen gerçekten iyi değilsin bence, ben adama bitti demedim, bizim sorunlarımız var halledeceğimize olan inancım az ama o bana sen bana güven biz düzeliriz dediği için 8 senelik ilişkime şans verdim dedim. Durdu, ya evet sen haklısın oda normal değil işte durduğu yeri bilmemiş saçmalamış dedi. Sen ne alaka gecenin bu saati bunu açıyorsun dedim. Valla evet bende saçmaladım onu demek istemedim vs vs vs dedi. Neyse sonra konuşalım dedim kapattım telefonu.

Şimdi arkadaşlar o bana gelir, saçma sapan yaptığı şeyleri anlatır. Ağladığı ayağına kapandığı adama ertesi gün banane der ben bunların hiçbirini yüzüne vurmam laf söz etmem ama kalktı bana bunu dedi ya. Yapı gereği ben beni sıkan insanları hayatımda barındırmam. Hemen silerim hayatımdan. Ancak şimdi silmeye kalksam bunda ne varkiiii diyecek millet. Ama ben gelemiyorum işte. Benim 6 gün önce söylediğim onun bana hak verdiği bir konuyu şimdi bambaşka şekilde önüme serdi. Nasıl bir şey bu ya? Ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım hiç bilemiyorum lütfen birşeyler söyleyin.

arkadslar bazrn cdden çekilmez oluyor sen onun derdini dinlersin ama o senin derdini dinlemiş gbi yapar en snir oldugum andır bnmde böyle bir arkadsm var böyle yaptgı için artık içimden ona brsey anlatmak gelmiyor çünkü insanların hepsi benim bldiğim doğru der braz alakasız oldu ama senin arkadsnda öyle kendiği bildiği dogru

o dediğin durumu o kadar yaşamışımdır ki.ortada bir şey yokken zart diye senin ona anlattığın derdi başına kakarlar.bunu annem bile yapmıştır bana.
en iyisi şöyle düşümek.kimsenin senin derdini tam anlamasını ,hissetmesini ve üzülmesini bekleme.sadece kendini rahatlatmak için anlatıyorsan anlat.buna da ihtiyacın yoksa hiç anlatma daha iyi.
aman o benim arkadaşım nasıl böyle yapar,beni nasıl anlamaz diye bakarsan olaya daha çok kırılırsın.
anlat-rahatla-unut (karşı taraftan beklenti içine girme)

Malesef her insan arkadaşlığın, dostluğun ne demek olduğunu bile bilmiyor.
Kötü gününde senin yanındadır, senin kötü gününde bir de o vurur.
En sinir olanı da her şeyi söyler, karşısındakine nazı geçiyor zanneder.

açıkçası arkadaşınızla aranızda bir sorun göremedim. herkesin arkadaşlık anlayışı farklıdır tabii. bana çok garip geldi bunu bu şekilde düşünmeniz. yanlışlıklarınızı hatalarınızı çekinmeden anlatırmışsınız, o da size kendince dışardan yorumlama yapmış, ilişkinizin gidişatını merak edip sorması gayet normal geldi bana. ben de çok samimi arkadaşlarımın sorunlarını sorar durumları yorumlarım kendimce ve onlardan da aynı şeyi görür beklerim.Zaten arkadaşlık bu ve dahası değil mi? bir derdim yada kafamı karıştıran bir sorun olduğunda (arkadaşımın bana karşı tutumu vs) bire bir görüşürüm siz de bunu deneyin bence.

bu "NAZI GEÇME" durumu gerçekten var mı?benim için geçerli değil böyle bir şey.annem bile bana yersiz bir eleştiri yapsa kırılırım.
söyleyen değil söylediği önemlidir benim için.ama haksızsa kırılırım,alınırım.eğer haklıysa da öz eleştiti yapmasını bilirim.
nazım geçer diye her lafı söyle iyi valla.

Çevremden gördüğüm ve bir iki arkadaşımdan da teyit ettiğim kadarıyla evet, biraz kendini sakınmama, ne yapsam affeder ya da kırılmaz "o beni biliyor" düşüncesi var.
Çok üzücü bir durum, ben en iyi arkadaşıma yaptığı bir hata veya başka bir sorunda şunu söylesem üzülür mü, laf başka tarafa gider mi diye 40 kez planlar öyle söylerim. Gel gör ki insanlar baya riyakârlar...

Cevap veren herkese teşekkür ederim.

kimki arkadaşım ben anlatamadım herhalde olayı.

sorun halimi hatrımı sorması değil. Daha önce bana hak verip benden fazla laf sayıp ne gerek var bak çıkar hayatından bu kadar duyarsız bir erkek olabilir mi diyen bir insanın aradan 6 gün geçip gecenin köründe telefonu açıp merhaba naber aran nasıl ya sende çok hatalısın hem ayrılcaz de hem hediye bekle dedi bana ya. Durduk yerde ve hiç bişe yokken. Madem böyle düşünüyorsun başta neden söylemedin de benden çok saydın döktün hata sende ayrılmadın bu adamdan dedin? Bu dengesizlik değilde nedir ya? Madem düzgün birşey söylemiş neden sonra ya ben zaten sinirliyim bugün herkese çatasım var saçmalamadım o da salaklık yapmış kusura bakma diyor? Madem doğru bir yorum arkasında dursun neden alttan almaya çalışıyor?

Ben zaten zor durumdayım arkadaşlar. Yeri geliyor sorunlarımı buraya bile yazamıyorum. Burdakiler kalkarda eee ayrıl ne konuşuyorsun der diye. Anlatamıyorum millete kolay değil yalnız yaşamak bi şehirde tek olmak karşındaki insanın ayrıldığın yüzüne güvenenemek, kendini güvende hissedememek. Kaldıki 8 yılın emeğini çöpe atmak kolay değil. Herkes anlamıyor beni. Hoş belki bende biri bana anlatsa anlamazdım ama zor geliyor işte.

Zaten yalnızım, kimsem yok arkadaşım yok tek derdimi anlatabileceğim oydu. Durduk yere gayet gülerek telefonu açarken bu çemkirgen tarz neden? Kaldıki bu insan beni tanır. kimseye anlatmadığımı yalnız olduğumu bilir neyin hıncını çıkartması ki bu? Ben bundan sonra nasıl dertleşirim onunla anlattığım şey 3 gün sonra başka boyutta önüme gelecek diye düşünürken?

Çok kötüyüm çok kırgınım kızgınım. Ben bu konuda haklı olarak görüyorum kendimi ama haksız dahi olsam karşımdakinin öceki düşüncelerimi durduk yere önüme sermesi hiç hoş birşey değil. yarın arayıp gayet güzel konuşmamı bekleyeck şimdi ve ben bunu yapamam.

asıl kaç yıllık dostlarla konuşurken naif olmak gerekmez mi?kılı kırk yarmak gerkmez mi?

asıl kaç yıllık dostlarla konuşurken naif olmak gerekmez mi?kılı kırk yarmak gerkmez mi?

İşte ben böyleyimdir, sen de öylesindir. Kimse birbirini kırmasa keşke...
Kimsenin düşüncelerini net kavrayamıyoruz. Konu sahibi arkadaşımızın da dediği gibi bugün yanımızda olan,yarın kendin ettin niye ağlıyorsun?! diyor.
.

Yarın hiçbir şey olmamış gibi sizi arayacaksa bence içinizdekileri söyleyin bilsin. Yaptığı kabalığın farkına varsın. Tamam iyi arkadaşlar, samimiyetten güç alıp gerçeği dank diye söyleyebilir. Bu yüzden dost acı söyler demişler.
Ama bu insan suçlar gibi konuşmuş. Yani buradan bakıldığında haklı olan sizsiniz...

Konuşulur ters bile gelse düşüncesinin söyleyebilir ama neden gecenin bu saati olaydan 6 gün sonra ve ben aramız çok şükür iyi dedikten sonra neden açar bu konuyu merhaba dedikten hemen sonra? Ve ses tonunu duysaydınız beni anlardınız sorar gibi hatta kınar gibi değil, çemkirerek oh olsun gibi söyledi zaten ben ağzından çıkanı bilmeyen bir insanım sinirliyken hiçbirşey demedim diye alttan almaya çalıştı ama daha da batırdı.

Neyse kaldı ki yarın anlatsam böyle böyle desem bile yanlış sölemiş anlatmak istediğimi anlatamamışım neyse boşver der geçer. Anlamaz yaptığı ayıbı anlasa bile takmaz. Yani demez bu kız bundan sonra kalkar nasıl anlatır derdini sıkıntısını demez. Sırf aramız düzelsin diye aman pordon ee napıcaksın bugün der geçer. Halbuki bilir takan bir insan olduğumu ama o nefesini yormaz ona göre saçma olan bu düşünceler için.

Insanlar arasi en önemli iletisim sorunlarindan biridir kisilerarasi iliskilerde sinirlari koruyamamak.
Yazdiklarinizdan anladigim kadariyla siz sinirlari olan karsinizdaki insanda da o sinirlara karsi
saygili olmasini bekleyen birisiniz, ki son derece makul bir beklenti.
Ne yazik ki bu sinirlari aile, sevgili, yakin arkadas arasinda kurmak ve sürdürebilmek öyle
kolay olmuyor. Cünkü karsinizdaki insanlar sizin güclü ve zayif yanlarinizi bilen sizi nasil inciteceklerini
bilebilecek insanlar. Iste bu yüzden bizi en cok inciten insanlardir yakinlarimiz.
Insaniz, daima tetikte yasamayiz illaki zaaflarimiz zayiflarimiz olacak ve belli edecegiz fakat bunu
yaparken kime neyi ne kadar izin verdigimize dikkat etmeliyiz.
Eger biri sizi incittiyse ona " beni incittin ve bu benim hic hosuma gitmedi" diyebilmeliyiz, genelde
ufak tefek olarak nitelendirdigimiz, söylemeye deger bulmadigimiz seyler zamanla dostumuzun, sevdiklerimizin
saygisizligi olarak bize geri döner. Cünkü ona durmasi gereken noktayi söylememisiz, sinirlarini hatirlatmayi ertelemisizdir ve karsimizdaki kiside nasilsa ben agzima geleni söylesemde birsey olmaz diye düsünmeye baslamistir.
O halde ne yapmaliyiz?
Sinirlarimizi , sari ve kirmizi cizgilerimizi iyi belirlemeliyiz.
Duygularimizi , kirginliklarimizi ertelemek yerine, hosumuza gitmeyen ve bize yapilmasindan hic hoslanmadigimiz seyleri kesin
ama nazik bir dille muhatabimiza anlatmaliyiz. Dille anlatmak zor geliyorsa, tutum ve davranislarimizla anlatmaliyiz, ama mutlaka
anlatmaliyiz.
Gerektiginde bir sari kart göstermeliyiz ki, iki sari kartin bir kirmizi kart ettigini ve kirmizi kartin disari atilma sebebi oldugunu
anlayabilsinler. Yoksa siz üzülmeye onlar yüzsüzlüge devam eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…