Benimde hayattaki sınavım evliliğim galiba

zaygun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2012
241
0
26
İstanbul
Sürekli yazıyorum arkadaşlar biliyosunuz kimselerle paylaşamıyorum
dün aksam kayınvalidemlerde yemekteydık eşim yorgun ve geç geldi neyse yedik içtik kalktık evımıze geldık ıyıydık sonra içerde bıraz oturucam dedı bende gıttım oturduk oyle konusuyoduk işte sonra konusurken bi anda tartısma olayı cıktı tmm tmm sen haklısın dedı sonra dedıkı senle konusurken neden bukadar yoruluyorum tmm dedım bende senı yormım dedim gittim yattım sabah bi baktımkı yanım yatmamış içeride ya ukuya daldı yada bilerek yattı anlamıyorum sorun nee eşim neden böyle bende sanki sıkılmış bana tahammül edemiyo çok moralim bozuk

Zaygun, 10 100 1000 tane başlık açmana gerek yok ki; konundan devam et insanlar da rahat rahat takip etsinler. Arkası yarın programları gibi oldu senin konular.

Zaygun, 10 100 1000 tane başlık açmana gerek yok ki; konundan devam et insanlar da rahat rahat takip etsinler. Arkası yarın programları gibi oldu senin konular.

araya başka konularda giriyor bende cevapları rahat takıp etmek için açıyorum napim dertleşmeye çalısıyorum malesef yolunda olmadıgı için hergun aynı yarında aynıı

araya başka konularda giriyor bende cevapları rahat takıp etmek için açıyorum napim dertleşmeye çalısıyorum malesef yolunda olmadıgı için hergun aynı yarında aynıı

:) sen bilirsin ama moderatör gelir konunu kapatır sende elinde bir konu ve yarım yarım sorunlarınla başbaşa kalırsın.

bır sure annenıze gıtmeyı denesenız karsılıklı kafa dınlesenız ve ozlesenız daha ıyı olur gıbı geldı.tabı annenız uzaksa sıze.

Canım eşinin çok mu üzerine düşüyorsun?

Başbaşa kaldığınızda sohbet mi ediyorsunuz?Olan biteni mi konuşuyorsunuz?
Eşinizle "sohbet" etmeyi deneyin.Şikayet etmeyin.Dert yanmayın.Hatta elinizden geliyorsa hiç sorun yokmuş çok farklı konulardan konuşun.(Sorunlar dillendirildiğinde daha da büyüdüğüne inanırım.)
Gerçekten bir probleminiz varsa oturun enine boyuna "bir kez" konuşun.
Tavrınızı belli edin.Sürekli aynı problemi ısıtıp ısıtıp konuşmayın.Konuşarak hallolmuyorsa davranışlarınızla halletmeye çalışın.
Eşiniz yapamıyorsa siz üstlenin.Malesef kadınlar daha fedakar olmak zorunda.Zorunda değil ama elimizde olmadan öyle davranıyoruz.
Eşinizin ailesi ile sorunlarınız varsa kendiniz halledin.Eşinizi araya sokmayın.Eşinizin sizin ailenizle sorunu varsa arada kalmamaya dikkat edin.Ama bunu yaparken duyarsız,ilgisiz görünmeyin.
Etrafınızdaki insanlardan,akrabalarınızdan,iş arkadaşlarınızdan konuşmayın birlikteyken.Konuşacak bir dünya şey bulursunuz.

Güleryüzlü olun.Eşiniz sizi gördüğünde yüzü aydınlansın.Konuşmaya başladığnızda "yine başlıyoruz" diye düşündürtmeyin.Eve gelmek için sabırsızlansın.
Eşinizi sizin gerginliğinizi hissettiğinde otomatik olarak gerilir.Sadece eşiniz değil,herhangi biri içinde durum böyledir.

Ben evli değilim.ama uzun süredir birlikte olduğum biri var.
Kendim denediğim ve olumlu sonuçlar aldığım için yazdım.Umarım bir faydası olur.
Bir de belki beni kaale almazsınız ama güven duyduğunuz,tecrübeli KK üyelerinin tavsiyelerini tekrar tekrar okuyun ve lütfen DENEYİN.

Ama bu evlilik için birşey yapılamaz,eşim haketmiyor diyorsanız siz bilirsiniz.
Erkekler -genelde- sorun halletme konusunda yol yordam kestiremez.Ya hiçbirşey yokmuş gibi davranır,susar yada bağırıp çağırır.
Kadınların daha pratik zekalı olduğuna inanırım.Bu yönünüzü konuşturun.
Umarım her şey yoluna girer.

teşekür ederim aslında hiçbir sorun yok öyle büyütülecek ne oluyosa bianda kıvılcımlanıyor lafları canımı yakıyo malesef karar almıstım zaten ustune dusmıcektım konuları acmıcaktım gene oldu olan işte

Canım bir daha yapmayacağım diye karar alıp,uymadığım çok oldu
Zamanla pratik yapa yapa yapmamayı öğrendim bir şekilde.
Çok zorlanıyor insan,karşındaki tartışmaya başladığında sende tahrik oluyorsun ister istemez.Aman altta kalmayayım,içimde ne varsa dökeyim de rahatlayayım deyince de olmuyor.
Ben ilk zamanlarda susucam dedim.Ama sinirimden gülerdim,bu onu daha çok sinirlendirirdi :)

Baktım tartışacak gibi oluyoruz "amaan bırak boşver bak bugün ne gördüm nette,şöyle bir haber varmış" falan filan diyerek konuyu değiştirdim hep.
Ama konuşmak istediğinde de konuştum.Sıkıntısını anlatır, bende aklım yettiğince cevaplar veririm,dinlerim,dinlediğimi hissettiririm.
Mesala bir sıkıntısı olur anlatır.Üzerinden birkaç gün geçince,böyle böyle bir sıkıntın vardı noldu filan derim.Unutmadığımı,önemsediğimi görünce mutlu olur.

Erkek arkadaşım arabalara bayılır.Dergiler alır,okur bilmem ne.Bir de karakalem çizim yapar.
Konuyu değiştirmek istediğimde bunları sıkca kullanırım."x marka bir araba çıkmış,ne güzel dimi" derim ohooo anlattıkça anlatır.
Konu unutulur gider.Eşinizin illa ilgi duyduğu birşey vardır.Bilmiyorsanız da öğrenmeye çalışın.

Tabi bu şekilde halledilmeyecek sıkıntılar da oluyor.Benim bunları yaparken ki amacım sıkıntıyı örtbas etmek değil.Sizin de amacınız bu olmasın.Sadece zihinimizi o sıkıntıdan uzak tutmak.O zaman sıkıntılar daha kolay halledilebilir geliyor ve gerçekten halloluyor.Kafanızda büyütmemiş oluyorsunuz.

Son düzenleme:
Biraz abartmıyor musun ?
En diyorsun eşim yorgun argın geliyor diye.
Böyle zamanlarda üzerine fazla gitme.
Tartışma çıkacağını hissettiğin an konuyu değiştir yada alttan al.

ne kadarlık evliydiniz? sanırım yeni sayılır..

neden böyle sorunlar oluyor anlamıyorum.. ama hata biz kadınlarda kesinlikle.

çok üstlerine düşmemek, çok konuşmamak gerek.. bir sorun olduğunda kısa ve net dile getirmek gerek sanırım

birde en ufak şeyleri çok kafaya taktığımızdan, hep aynı şeylerle karşılaşıyoruz işte.

Son düzenleme:

daha çok yeniyiz 2,5 aylık işte sürekli susmak gerekiyor onuda ben yapamıyorum

Ben mi anlamadım, Yoksa sen mi anlatamadın bilemedim?:26:
Tartışma neydi? Kayınvalide konunun neresinde?
Eşinizle oturduğunuzda genelde nelerden konuşursunuz? İletişiminiz nasıldır?
Bu sorularımın cevabını alabilirsem yardımcı olabilirim

tartışma da yok ortada bişey konusurken hemen kıvılcımlanıyor hersey oda cabuk sınırlenıyo bende cabuk alınıyorum benımle konusurken cok yoruluyomus kayınvalidemlere oturmaya gitmiştik onlarla alakası yokk

Açtığın bütün konuları okudum Hep Eşinin Yaptığı hatalardan bahsetmişsin hiç kendi yaptığın hatalardan bahsetmemişsin Tavşan Dağa Küsmüş dağın haberi olmamış Eşini Kırıdınmı Onun Gururunumu incilttin bişiler olmuş Sana Kızgın kırılmışta olabilir. Belki Senden Soğumuşta olabilir. Bence Eşini yumuşatmaya bak otur konuş derdini anlamaya çalış 2 aylıkken bunlar böyle olmamalı Cicim Ayını 1 ayda atlamışsınız siz. Bir yerde bişiler eksik yada Bazı şeylerin daha farkına varamamışsınız

Son düzenleme:

hatam olsa duzeltırım tabıkı cocuk oyuncagı degıl bu evlılık cıcım ayı dıye bısey yok bana gore hayatın telasına kapılıp gıdıyosun 1 hafta balayı sonra hemen iş güç borçlar herkesın hayatı dort dortluk olmuyo iştee

Biz Kendi Düğünümüzü Kendimiz yaptık mobilyaları kendimiz yaptık. Nişan Borclarına varana kadar Kendimiz Ödedik Ben Kendi Ailemden bir destek görmedim. Babamın yaptığı sadece 1 çamaşırmakinası başka hiç bir emeği bile yok kayınpederimde biraz şöle böyle yardımını gördük Geriye kalan bütün herşeyi eşimle ben üstlendik 3 Sene Sonra borçlarımız bitecek Elimde sadece 3 tane bilezik var onlarda öyle pahalı bi bilezik değil Eşimin aldığı maaş 1.450 ve 450 kira ya 400 lira kredi borcuna veriyoruz ve ben çalışmıyorum ama Aramızda ne parasal konular yüzünden soğuma oldu nede ailevi soğumalar oldu ben onun ailesine karşı saygılı sevgili Davranırım oda Benim aileme Saygılı davranır hiç bi zaman Kendimize parasızlığıda dert etmedik. iyi Sen balayına gitmişsin bizim Düğünümüz oldu 1 gün sonra eşim iş başı yaptı 2 senelik evliyim eşimle 1 kere bile başbaşa kalıp adam akıllı Gezemedim ama sorunda etmedim Eşimde etmedi.Bazen çok zorlandığım oluyor Hiç yüzüne vurmam soğuk Davranmam davranmazda Eşin Hemen Triplere girmiş Sanırım bence konuşmalısın eşinle ille bi şeye kırılmıştır. Hatam yok Deme Herkes Hata Yapar....

Arkadaşların da dediği gibi hiç kendi dediklerini, yaptıklarını anlatmıyorsun. Hani ben şunu şunu yaptım, ettim de böyle karşılık verdi şeklinde anlatırsan daha çok yardımcı olabileceğimizi düşünüyorum.

Şahsen bi'kaç konuna denk geldim senin biraz dikkat etmen gerektiğini düşünüyorum. En son görümce sorunun vardı. Onda ben görümcen her nekadar ayıp etmiş olsada haklı demiştim. Ancak eşinin orada "yengenle nasıl konuşuyorsun, büyüğün o senin" demesi gerektirdi. Ancak o sana "sen kaşındın" demişti. Yani genel olarak bi'kendini gözlemle bence ben ne yapıyorum da bu adam bana karşı böyle bir tavır sergiliyo diye...

Kimse daha iki ayda böyle olmaz zannetmiyorum yani çevremde okadar yeni evli çift var hepsi ilk 2 ay canım cicim modunda:44:

Sanıyorum eşinin sinirlerini bozan bir takım söylemlerin, davranışların var. Dediğim gibi birazcık da kendi yaptıklarını anlatsan?:26:

Zaytung diğer konularınıda okudum sana birşey soracağım. Acaba kırıldığın birşey için kavga etmemeyi, zamanı geldiğinde eşinde nelerden rahatsız olduğunu düzgünce anlatmayı denedinmi?
Ben ilk evlendiğimde kızdığım herşeyde aniden kavga etmeye başlıyordum. Fevri bir insanım anında öfkelenebiliyorum. Ama ben böyle yaptıkça eşimde ilgisizleşmeye, vurdumduymaz davranmaya başladı. Mesela kahvaltı yapıyorduk doyunca kalkıp salona tv izlemeye gidiyordu. Birlikte çay sigara keyfi yapmaya fırsat vermiyordu. Misal ilk zamanlar hemen salona gidip kavga çıkarıyordum. Öyle olunca benimle çay içeceği varsa bile kalmıyordu.
Ben çemkirmeyi bırakınca, böyle şeylerde ani tepki vermeyince herşey değişti. Mesela kahvaltıdan kalktı gitti, hiç söylenmeden kahve yapıp götürdüm yanına, karşılıklı muhabbet edip içtik, bi sonraki sefere o kahve yaptı getirdi.
Ben değiştikçe eşimin bana karşı tavırlarıda değişti. Sabahları öperek uyandırıyor, işten eve geldiğinde daha enerjik neşeli geliyor, kapıyı açınca ilk yaptığı şey sarılmak oluyor. İşle ilgili moralim bozuksa, neşelendirmek için sürekli yiyecek bişeyler hazırlayıp süprizz diye salona giriyor. Beni şımartmak için elinden geleni yapıyor.
Başlarda o kadar kötüydüki birbirimizin sesini duyunca kavga çıkarırdık. Tahammülümüz kalmamıştı. Ama iki kişide birbirini çok sevince aşılamayacak dert yok bence. Biz karşılıklı uzun uzun konuştuk, neye üzüldüğümmüzü anlattık, ikimizde dikkat etmeye başlayınca herşey düzeldi. Başlarda para sıkıntısı, ailesinin vurdumduymazlığı gibi konularla kafayı yiyip çok şanssız olduğuma inanırdım. Oysa şimdi çok iyi biliyorumki ben çok şanslıyım. Beni bu kadar seven, bana bu kadar düşkün, sürekli beni şımartan bir eşim var:)
Sende seni sevdiğine inanıyorsan, eminim herşey düzelecektir. Beklentilerini biraz düşür, olumlu taraflarını görmeye çalış. Rahatsız olduğun şeyleri düzgünce anlat. Ama içinede sakın biriktirme, anlat mutlaka.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…