Benimde kv derdim oldu:(

bayangezenti

Guru
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2014
1.709
1.689
333
Edit: bdv topiği sayesinde derdimin çözümünü buldum. bir kez daha anladım ki, taviz tavizi doğururmuş. yok saygısızlık etmiyim, yok edepsiz olmiyim, yok cici gelin olcam diye ne fedakarlıklarda bulunmuşum. değmezmiş. boşa canımı sıkmışım.

Oysaki, eşim hep cekinme ne söylemek istersen söyle , kopuyosa da inceldiği yerden kopsun derdi. yada annen ablan bana şunları söyledi dediğimde oda onları arayıp böyle şeyler duymak istemiyorum tarzında onları uyarıyodu da ben müsade etmiyodum. güya, kocasına kaynanasını şikayet eden gelin olmiyim diye. ama artık umursamıcam burda fena gaza geldim :) dişe diş kana kan

Mune @Margarikotin konuma daha msj gelmesine gerek yok. kapatılsın. boşa yer kaplamasın buralarda :)

benim ilacım belli; azıcık cazgır olmak

Epeey uzun konu oldu. Hakkınızı helal edin.

Ah ah. Gecen yıl buzamanlar dügün hazırlıgı yapıyoken, şimdi kv görümce derdiyle ugrasmam canımı sıkıyo

8 aylık evliyim. Kv özünde iyi bi insan gerçekten komşum vs olsaydı kesin cok severdim. Öyle samimi öyle sıcak biri. Amma velakin cocuklarına çok düşkün. Cok basit bi örn vereyim; eşim 29 yaşında buraya geldiginde eşime sarılıp öpüyo göbeğini seviyo sarılıyo anan kurban olsun , sen evlensende hala benim kuzumsun deyip yanaklarını falan sıkıyo ve bunu hep devamlı yapıyo. Eşim sırtını cok kaşıtır. önceden bunu annesi yapıyomuş. Bi kere bayangezenti bi sırtımı kaşı dediginde hemen annesi atladı ben kaşıyam ana kurban olsun evlensende ben yaparım dedi...

Şehir dışında yaşıyolar. Yanımıza geldikleri ilk gecenin sabahında yatak odama bi anda daldı. Noldu anne dedigimde, x ( eşim ) işe gec kaldı sandım uyandırayım dedi... Yok o gitti dedim. Sanki onca zamandır ben yollamıyorum eşimi işe..
Sonra bize balayı yaptırmadılar. Dügün gecesi dahil 1 hafta onların evinde kaldık. Görümce kayın torunlar kv kp falan.. Eşim babasına biz biyerlere gitcez dediginde, ne karı sevdalısısın burda kalın. ailecek duralım demişti....
Bide kv devamlı, ben sana el gibi kaynanalık yapmadım.
komşuları, niye gelinini hemen yolladın diyolarmış da.. Ama ben seni oglumla evinize yolladım diyo. sanki lütufda bulunmuş gibi. Töbe ya.

Buraya kadar anlattıklarım, kaynanamın genel profiliydi.

Asıl derdim, 8 aylık evli olmama ragmen bu evi sahiplenememiş olmam. Hala benim evim diyemiyorum bunu gecenlerde farkettim . Kv ve görümce üzerimde psikolojik baskı kurmuşlar. Şöyle ki; kv ilk günden beri, bu ev bizim evimiz, ayrımız gayrımız yok der. Biz bu evde misafir değiliz der. Bigün, Görümcemin 3 yasında oglu ortalıgı karıstırıp yaramazlık yapıyodu. görümcem de ogluna şakayla yengen bizi evden kovcak dedi, kv onu kimse bu evden kovamaz bu ev onun da evi dedi.. Başka bi zaman yine o çocuk için, O burdayken ev eşyalarıyla oynadıgında kimse sesini cıkarmıcak, kimse kaşının üstünde göz var demicek dedi. Ki bunu eminim bana dedi.. Cok tuhafıma gitmişti. Yeni evli gelinin evinde tabikide kırılcak süs eşyası vs olur ve bunlar oyuncak değildir. Cocuk bunu aldıgında müdahele edilir dimi müsade edilmez..
Sonra nişanlıyken görümcem bana, orası kardeşimin evi olcak ben senle küs de olsam gelirim derim ki, bayangezenti sen şu odaya geç ben kardeşimi görmeye geldim...

Bunun gibi coook şey var. Mesela, bi kaynım var . Kv devamlı orası abinin evi yani bizim evimiz. git istedigin zaman kal der.
Ben artık iyce sıkılmaya başladım. 2-3 ayda bi bize gelip 20 gün falan kalıp gidiyolar... Nasıl davransam bilmiyorum. Aslında direk yüzlerine söylemem gerekiyoda nasıl dicem onu bilmiyorum.

Dipnot: eşim bu olanlar karşısında benim yanımda. Hep haklısın diyo. Çok şükür onlar burdayken benim üzerime daha da düşüyo. Mesela ben olmadan yatagına girmiyo ve onlarda bunu farkettiler ( bi keresinde eşimin uykusu gelmişti. annesi ille git yat uykusuz kalma bizim yüzümüzden demişti. Eşimde bayangezenti olmadan yatmam dedi gülerek. hatta görümcem daha yenisiniz hangi ara alıştı bu kadar dediydi. )

Eşim de biyere kadar onlara söylenebiliyo. Napim annem diyo. O da haklı bişey diyemiyorum.

Son düzenleme:
Konunun başında oğluna sarılıp öpmesi falan normal gelmişti özlemiştir demiştim ta ki balayı olayına kadar. O zaman keşke baştan tavrınızı koyup onlarda kalmasaydınız, ne demek düğünden sonra sülalecek kalmak?? Bu nasıl bir aile yapısı? Bu kadar üstünüze gelemezlerdi belki. Çok birbiriyle laçka olmuş bir aile, anladığım kadarı ile kültür farkı var aranızda. O ev sizin, benimseyin. Şu an idare etseniz de ilerde sizin de çocuklarınız olacak ve onlara kimsenin müdahale etmeye hakkı yok. Siz kimsenin evine gidip de rahatsızlık veriyor musunuz? Kaldı ki kendi çocuğuna bile laf söyler insan kendi evinde yaramazlık yaparsa. Ay valla çok cahil insanlarmış. Evlendirmeselermiş o zaman oğullarını. Saygı çerçevesinde o an cevap verin, donup kalmayın. Eşinizin yanınızda olmasına sevinm. Bir daha size uzun kalmaya geleceklerinde işiniz çıksın ya da kendi ailenizi kalmaya davet edin. Ben böyle yüzsüzlük görmedim.

Takma umursama

Geçmiştekileri unut

Zaten o evlensen de benim oğlumsun modları birkaç yıla biter

Cici gelin olacağı diye susmayın

X çocuk, doğruyu yanlışı tabii ki Büyüklerden öğrenecek ne alınır ne alınmaz annesi ona güzelce öğretir diyeceksiniz

Ama çok da tartışılacak durum yok klasik oğlum evlendi ama o hala benim tribinde yakında geçer

Yemin ediyorum okurken bunaldım, ruhum daraldı. Hele balayına göndermeyip, aynı evde kaldığınızı okuyunca iyice delirdim. Güzel ablacım, neden kendine bunu yapıyorsun ya ? Manyak mı bu insanlar bu kadar bağ nedir ? Ayy hiç gelemeyeeceğim şeyler yemin ediyorum. Anası tabi ki sever ama bu nedir ? Allah aşkına kurtar kendini gerekirse açık açık konuş kalplerini kır. Ve gidemediğiniz balayına bu sene çıkın gidin.

bi ara "ilk gecemizde kaynanam ve kayınpederimin ortasında kardeş kardeş uyuduk" diyeceksiniz sandım.
çok yüz vermişsiniz tepenize çıkmışlar.
kim olursa olsun herkes haddini bilecek.
eşinizde allahtan yanınızdaymış bi de olmasa ne olurmuş.

eşinize aynı buradaki gibi anlatın. gerekirse ilk kavganız olsun ama açık olursanız son kavganız olur gül gibi takılırsınız inşallah.

ailenin tavırları bu evi evliliği benimsememe engel oluyor ya sen bir dur dersin ya da ben hepsiyle başa çıkarım ama senemiz dolmadan evliliğimiz sallanır de.

okurken nefes alamadım allahım sen koru. totomu da kaşıdım tövbeden de geldim yerimden de oynadım.

sabır dilerim.

Haklısın. Taviz tavizi doguruyo ve ben bu tavizi cok verdim. Aile icimize cok karışıyolar... Şimdiden hayaller kuruyo işte kızım olursa ya fatma ya hatice diye isim koycakmış falan.. Bide hep cocugum olsun şunu yapcam bunu yapcam deyip duruyo sanki o doguruyo. Töbe ya. Ne zormuş el ile ugraşmak.

İnş geçer:) yeniyim heralde. Hazmetmem zaman alcak

Gereksiz samimiyetten hoslanmam. Lutfen konusurken haddinizi bilin deyin. Vee arkadasim gercekten cok yuz vermissiniz ilk gunden onlarda kalmakla ve her ay gelip kalmalarina izin vermekle. Artik eve kabul etmemekle baslayin ve cevap verin sozlerine.
Onune gec omrunun sonuna kadar cekmek zorunda kalirsin valla annemden biliyorum babanemle ayni seyleri yasadilar

Gidecegiz inş. Bende hic sevmem bu kadar laçkalaşmış ilişkileri. Eşimin ablası 6 senelik evli. annesi gelse ve nzaman evine döncek olsa ablası hıçkıra hıçkıra aglar yani. Cok tuhaflar. Ya biz soğuğuz ya bunlar cıvık:)

Eşimle cok kvgalarımız oldu bu yüzden. O da, içinde tutma direk söyle deyip duruyo. Hatta içindekileri onlara söyle inceldiği yerden kopsun demişliği var... Benim cesaretimi toplamam gerek galiba

Haklısın. Zaten eşim de, inceldiği yerden kopsun demişti.. Tutma icinde deyip duruyo.

Görümceye bak sen. Bende de vardı birtane kendını begenmiş göremce. Eşime mesaj atmıştı "Gelecegım, Elysion istemıyorsa dıger oda da otursun" dıye. Eşimde dedi "Ely nin olmadığı yerde bende yokumdur." Bu kadar basit.
Öyle haklısın, haklısın demekle olmuyor. Evlenmiş koca adam olmuş azıcık sınırlarını çizmeyi bilsin o ailesiyse sen nesin? Kimsenın kımseye saygısızlık yapmaya hakkı yok. Eşim yanımda diyorsunda ben yanında kimseyi göremedim. Aynı saygısızlıkları sen yapsan o susan eşin yine susar mı acaba? Susacaksa sen konuş catır catır gecır lafları herkes haddını bılsın, böyle mıy mıy duranın tepesine herkes biner.

Çok taviz vermişsiniz. Onlar bu şekilde konuşurken gereken cevabı vermiş olsaydınız şu an bunları düşünüyor olmazdınız.

Valla bunların yanında ben ailemle hiç aile gibi değilim yani. Hiç bana göre ilişkiler değil. Sarılıp öpmesi farklı bir şey annedir, sever. Ama ne bileyim ya orası benim evim falan filan en nefret ettiğim şey. Nereden senin evin oluyor yani kendi eviymiş gibi kararlar veriyorlar. Bari 2-3 ayda bir gelmesinler olmaz mı öyle ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…