- 7 Eylül 2012
- 866
- 176
- 333
Cok buyuk dert degil de benim durumuma benzer durumda olan var mi merak ediyorum. Biz gecici bir sure yurtdisindayiz gelin olarak geldim ilk evim burda baskalarina ait esyalarla kuruldu. Insanin tabi baslarda nefsine agir geliyor ama etrafinda herkesin bu sekilde duzen kurdugunu gorunce zamanla alisiyorsun. Esim burda ogrenci ama yine de fena sayilmayacak burs aliyor biraz birikim yapiyoruz o da turkiyeye gitme masrafi oluyor. Iki haftaya bi bebisimiz gelecek daha buyuk bi eve cikiyoruz arabamizi satip biraz daha iyisini alcaz ( burada araba almak kolay biraz borcla cok da etkilemez diye dusunuyoruz ) hal boyle olunca ben bisey alirken kirk kere dusunuyorum. Burada ikinci el esya alip satmak cok olagan mesela gecen gun yemek masasi aldik bir aileden. Portatif bir camasir makinasi ihtiyacimiz var bebek de geliyor diye apartmanlarda ortak kullanilan makinayi kullanmak istemiyoruz tabiki ikinci el sitelerine bakiyoruz hergun arastiriyorum ama yakinlarda sataan bulamiyorduk dun de esim en fazla 150$ verip alabilecegimiz bir makinayi sifir 400$ a almak istedi ben de fazla olur bugun degilse de yarin obirgun buliruz 2.el dedim. Bu evlilikte de biseyi alirken gozu kara olan odur dusunen ben olurum cunku ben de istedigimiz herseye tamam alalim desem kesinlikle gecinemeyiz. Mesela arabamizin modelini yukseltemeyiz daha buyuk bir eve gecemeyiz esim alacaksa cok dusunmediginden onu hep ben dizginlerim. Ama bu dizginleme esnasinda bana evet haklisin hayatim demesini beklerken o beni asagilar gibi konusur. Niyeti oolmasa da konusmalari oraya gelir. Ben de kendimi bencil hic bisey almayan cimri biri gibi hissederim. Ahhh derim sonra babamin evinde bol bol alip sacardim biseyin fiyatini bilmezdim evlemdim icinde bulundugumuz sartlar beni biseyler alirken cooook dusunmeye alistirdi ama esime yaranamiyorum. Herseyi ilk fiyatindan al koy kenara ahmak kiz gecimse o dusunsun , biseyi pahali almayi teklif ediyosa alsin ceremesini de o ceksin diyorum her seferinde ama benzer bi olayda yine atliyorum hayir bunu Craigslist ten daha ucuza buluruz diye. Sag ya da soldan seytanya da melek fisildiyor alan adami bulmussun millet almadigindan dert yanar buldun bunma al sat diyor ama yine seytan mi melek mi kestiremedigim biri de sen dusun yine devam et yuva ikinizin yuvasi onu idare etmek bu konuda sana dusuyosa ediver gurur yapma diyor.... siz ne diyorsunuz canlar :)