Benimle aynı durumu yaşayan arkadaşımın dedikleri(Kv)

Güzel hanımlar merhabalar tekrar,
Eski konularımı az çok bildiğiniz ve görebildiğiniz için uzun uzun yazmıyorum.

Dün benim gibi Kv ile altlı üstlü oturan arkadaşımla görüştüm sonra eşi de geldi.

Kendilerine sorunumu anlattım eşimle anlaşamadığımı Kvnin dedikodu yaptığını ve hala kendilerinden bana veya babama özür araması gelmediğini söyledim,
Arkadaşım: Kv dedikodu da yapar evine de karışır sen bunu görmeyeceksin kötülüğe iyilik ile gideceksin, yemeğe mi çağıyor git ve yine git ne olmuş ki??
Eşi: annesiyle yaşadığın sorunu eşine anlatmayacaksın ya sineye çekeceksin yada kendisiyle halledeceksin erkek eşi ve annesi arasındaki ikilimde asla kalmak istemez, biz dört yıldır evliyiz eşimle annem sorun yaşıyor biliyorum seziyorum ama eşim gelip anlatmıyor sende anlatmayacaksın dediler.

Eşime bir şikayette bulunduğumda üstüne bin ekleyip kavgayı büyütüyor ve beni koruyor dedim
Arkadaşım: tatlı tatlı konuşacaksın, iyi anını kollayıp sakin sakin anlatacaksın.
Eşi: Annesi veya herhangi bir sorunu adama damarına basa basa şikayet edersen o da senin canını yakmak için ağır konuşur dediler.

Sordular bana,
Gezdiriyor mu yedirip içiriyor mu evinde saatinde bulunuyor mu? Karısı kızı var mı?
Yok dedim.
Daha ne istiyorsun evliliğiniz ilk zamanları biraz alttan biraz anlaşarak halletmen gerekiyor her şey sende bitiyor dediler.

Size anlattığım her şeyi onlara da anlattım. Kusuru tamamen bende buldular.
Babam bile kurtul bu adamdan dedi oysa boşanmaları sevmeyen bir adam dedim, baban senin tarafından bakıyor biz objektif bakıyoruz dediler.
hic ama hic olgun degilsiniz. herkesin iliskisi farklidir ben kimseye bosan bosanma demem. ama ayrilik karari boyle herkese sorarak alinacak bir karar degildir. o bir sey soyler, baskasi baska sey soyler, kafaniz corba olur. aslinda KV ile alakali mesele bence bosanilacak bir mesele degil, neticede esinizle olan iliskinize bakar, ama esiniz olayi iyice icinden cikarilamayacak boyuta getirmis ve bu hale gelmissiniz.

ben sizin yerinizde olsam oncelikle daha dava vs acmadan her onume gelenle konusmam. hele arkadasimin esine hic anlatmam bunlari. oncelikle esinizle konusacaksiniz, oradan bir sonuc cikmazsa ailenizle konusacaksiniz, ve karar vereceksiniz. esinizden talepleriniz olabilir, o da devam edip etmeme istegine gore size bir cevap verir, siz de ne kadarini tolere edeceginize gore karar verirsiniz. kim hakli savasi degil bu. ayrica bazi anlasmazliklarda hakem mevzunu da deneyebiliyorlar insanlar ama bunu yapacak kisinin tecrubeli ve hakkaniyetli birisi olmasi lazim.

Güzel hanımlar merhabalar tekrar,
Eski konularımı az çok bildiğiniz ve görebildiğiniz için uzun uzun yazmıyorum.

Dün benim gibi Kv ile altlı üstlü oturan arkadaşımla görüştüm sonra eşi de geldi.

Kendilerine sorunumu anlattım eşimle anlaşamadığımı Kvnin dedikodu yaptığını ve hala kendilerinden bana veya babama özür araması gelmediğini söyledim,
Arkadaşım: Kv dedikodu da yapar evine de karışır sen bunu görmeyeceksin kötülüğe iyilik ile gideceksin, yemeğe mi çağıyor git ve yine git ne olmuş ki??
Eşi: annesiyle yaşadığın sorunu eşine anlatmayacaksın ya sineye çekeceksin yada kendisiyle halledeceksin erkek eşi ve annesi arasındaki ikilimde asla kalmak istemez, biz dört yıldır evliyiz eşimle annem sorun yaşıyor biliyorum seziyorum ama eşim gelip anlatmıyor sende anlatmayacaksın dediler.

Eşime bir şikayette bulunduğumda üstüne bin ekleyip kavgayı büyütüyor ve beni koruyor dedim
Arkadaşım: tatlı tatlı konuşacaksın, iyi anını kollayıp sakin sakin anlatacaksın.
Eşi: Annesi veya herhangi bir sorunu adama damarına basa basa şikayet edersen o da senin canını yakmak için ağır konuşur dediler.

Sordular bana,
Gezdiriyor mu yedirip içiriyor mu evinde saatinde bulunuyor mu? Karısı kızı var mı?
Yok dedim.
Daha ne istiyorsun evliliğiniz ilk zamanları biraz alttan biraz anlaşarak halletmen gerekiyor her şey sende bitiyor dediler.

Size anlattığım her şeyi onlara da anlattım. Kusuru tamamen bende buldular.
Babam bile kurtul bu adamdan dedi oysa boşanmaları sevmeyen bir adam dedim, baban senin tarafından bakıyor biz objektif bakıyoruz dediler.
Buraya uzun uzun yazdğınıza göre epey hoşunuza gitmiş düşük IQ lu arkadaş cevapları. Siz dinleyin onları. Babanız ne bilecek zaten. İlerde de babanıza sığınmak yerine akıl küpü arkadaşınıza ve kocasına sığınırsınız

Bir tane üye vardı. Hala oğlu ile evlenmiş, aynı evin içinde şiddet, kumar vs vs. Cehennem yani. Herkes boşan dedi. Bu sinirlendi kendi postuna uğramıyor. Bir baktım her posta yorum yapıyor katlansin, ne var bunda diye😂
Bosanin, boşanmayın bilemem ama arkadaşınız gibi susmayın.
Ben çekiyorum herkes çeksin demiş resmen 😅

Sanki kadınlar robot. dünyaya acı çekmek ve susmak için gelmiş.
Evliliğinizin ilgili sorunları çevre ile paylaşmayın çünkü herkes kendi değer yargısına göre yorum yapar.
Eşiniz konusuna gelince asla annesini suçlamayın. Bütün suç eşinizde zaten Annesini suçlarsanız hemen savumaya geçer. Tobu eşinize attın. Sen evliliğimize herkesin karışmasına izin verdin. Eğer evliliğimizin devam etmesini istiyorsan evi ayıracaksın, kimsenin de bana laf söylemesine izin vermeyeceksin diyin. Bunları sakince söyledikten sonra sizi kaybetmek istemiyorsa şartlarınızı kabul eder. İstemiyorsa da zaten bu adamla evli kalmaya gerek yok.

Eşime eskiden annesini sikayet ederdim o da ben karısmam aranızda halledin derdi.Sonra kendi görmeye basladi annesine o mudahale etmeye basladi sürekli annen bunu dedi bunu yapti diyince hatali olsa bile anneleri melek oluyor ben sorun olunca direkt annesine söylerdim su an sorunumuz yok zira pek görüşmüyoruz eğer esim farkederse de o müdahale ediyor hemen.Sürekli sikayet okjektif bakmayı zorlaştıran bir şey.Onun dısındaki şeylere katilmiyorum her seye he dersen orta yolu bulan gelin degil salak gelin oluyorsun cünkü
Bir haksızlık varsa ve susuyorsan bu sefer de sen zaten razıydın denebilir.

Ben pek eşime annesini şikayet etmem. Ama annesini melaike sanıyor. Sadece kv ile karsılasmamaya özen gmsteyorum. Ama kv bana inceden giydirse ya da saf numarası yapsa eşim hep annesini zavallı kadıncagız olarak görüyor. 🙄Bu durumda çikeden çıksam tabii ki eşimi bu konuda aydınlatırdım. Dediğim gibi sessiz kaldıkca da sen zaten memnunsun gibi bir ortam olabiliyor.

Şunun için her şeyi yapacak olan kadınlar tanıyorum ne yazık ki.
Yahu siz evcil hayvan değilsiniz,birinin sizi gezdirmesine ihtiyacınız yok, evine saatinde gelmek bir insanın (erkeğin demiyorum bakın) görevi. Karı kız da olmasın bir zahmet. Evlisin yani,karı kız nedir?

Her iliskinin dinamigi farklidir. Arkadasiniz kendi hayatini esi ve anasinin ayagi altina paspas etmeyi kabulleniyorsa bu onun sorunu. Kendi ailesine acaba o kadar deger veriyor mu? Uzgunum ama bakin satir aralarinda durum acik. Esi yokken sabrediyorum demis. Sizce bu evlilik gercekten karsilikli mutluluga mi dayali yoksa bir tarafin dayattiklarini diger tarafin sabretmek gecinmek adi altinda kabullenmek zorunda birakilmasi mi? Onlar meseleye objektif filan bakmiyorlar. Kendilerine benzeyeni koruma kollama pesindeler. Kimse evlendi diye evlendigi kisinin ailesini mutlu memnun etmek zorunda degil. Zaman icinde karsilikli sevgi saygi bagi kurulsa ammenna. Eger ki olmuyorsa burada fedakarlik yapacak kisi siz degilsiniz esiniz. O fedakarlik da kendi istedigi hayal ettigi hayat yerine buldugu kurdugu yuva ve ayri tutulan kok aile ile mutlu olmak. Yani ordek ailesi gibi yasama hevesinden vazgecmek. Ben sizi tanimiyorum. Sizin tarafinizi tutmayan biri olarak yaziyorum. Evet dedigi sekilde kendinizi paspas ederseniz cok guzel yurur evliliginiz. Ama sizce sizin paspas oldugunuz bir evlilik yuruse ne ise yarayacak? Tereddude dusmenize bile cok uzuldum suan. Bence birinden fikir almak.istiyorsaniz bu kisi bir uzman olsun aile terapisti olsun. Bu gibi kisilere ne ozelinizi anlatin ne de bunlardan fikir alin. Uzman sizi yargilamaz suclamaz sadece yolunuza isik tutar ve sir saklama yukumlulugu var. Bu kisiler yarin siz barissaniz ya da ayrilsaniz yok yapmazlar deseniz de mutlaka bir yerde birilerine agizlarindan laf kacirirlar. Bilerek ya da bilmeyerek...

Bende aile apartmanındayım böyle birşey olacak iş değil. İlk 2 yıl deprem etkisi yarattım eşime ve ailesine. Sonuç olarak kaynanam az önce bezelye ve reçel getirmiş bana. Kişisel gelişiminizi kendiniz yapın akıl almayın kimseden.

Bu bahsettiginiz kilibik erkek mi objaktif bakiyormus?! :D :D yok tatli tatli konus. Esine anlatma. Bizim prensibimiz "Herkes kendi delisinden sorumlu". Benim ailem hata yapsa ben müdahele ederim, esimin ailesi hata yapsa o müdahele eder. Cünkü herkesin nazi kendi ailesine geciyor ve sınırlari belli etmek de. Kimse bir aileye ezilmek icin gelin.veya damat olmuyor.

Arkadaşın kendine saygisi olmayan ezik embesil bir köle, kocasi da "bu devirde iki karı kafaladik valla bedava hizmetci ne guzel" kafasinda yasayan biri. Ilk iş bunlarla iletisimi kessss

Arkadaşınin sürdürmeye çalıştığı şey evlilik değil. İşin içine katlanmak, sabretmek kelimeleri girdiyse bu tek taraflı çaba gosterildigi anlamına gelir. Yazık zavallicik.

Back
X