- 31 Ekim 2015
- 333
- 614
- 103
- Konu Sahibi geldikgidiyoruz
-
Harika bir yorumcusunuzBir evlilik böyle olmamalı mı? Tüm cevapları başlıkta ve içerikte cevaplamış adını koyamamıssınız, tamamen çıplak bir sekilde değerlendirmeye alalım. 1. Eşinizin yanında yalnız hissettiğinizi ve cocukla ilgilenmediğini ama buna ragmen arkadaslarıyla temasının iyi olması -> bu kisilik yapısına sahip adamların yasattıgı hislerden payını sadece eş ve cocuklar alır. Onun dısında ideal arkadas ideal koca gibi görünür dısarıya..2. Çalışmanıza ragmen onun borçları ödeniyor ve yine çalışıp kazanmanıza ragmen ondan bir sey istiyorsunuz, evin harcamaları üstünde haddinden fazla kontrolü var. -> bu kisilik yapısı maddi kontrolü mutlaka elinde tutmak ve tüm idare üstünde tahakküm kurmak ister. 3. Sürekli uyum sağlaması gerekenin siz oldugunu hissettiriyor ve tartısmalarda sizi anlamak ya da çözüm bulmaktan ziyade haklı cıkma kaygısı güdüyor. ->bu kisilik yapısında empati yeteneği yoktur ve iliskiyi bir savaş/performans alanı olarak görür. 4. Nisanlılık ve flört döneminde aslında sezmiş ama hatanın üstüne gitmişsiniz, gecmisi gün yüzüne cıkarmamam gerekliydi diyorsunuz burda bile üstü kapalı sorunu kendinizde görüyosunuz, rüyalarınızda gördüğünüz ayrılma/terk etmeler sizin cocukken bi ebeveyninizle kaygılı bağlanma yaşamıs olmanız yüzünden. -> bu kisilik yapısı daima karsısındaki insanı suçlu hissettirir. 5. Kendinizi mutsuz, ezik ve benliğinizi kaybetmis olmanız psikolojik siddet görmenizin bir sonucu. Kocanızın narsistik eğilimleri, sizin de bağımlı kisilik sorununuz var gibi duruyor. Kurtulmayı planlıyosanız acil terapi almalısınız. Cünkü normal olan bu değil.
Kendisi babası ile görüşmüyor annesi yıllar önce ayrılmış çocukluğundan da fazlasıyla şiddet görmüş biri eşim. Babalık sevgisini hissetmemiş. Kendi çocuğuna bu kadar uzak olmasıda aklıma sadece bunu getiriyor.En önemli sorun çocuğu niye sevmiyor?
2.si madem bekar hayatına bu kadar meraklı niye evlenmiş? Evde bekleyen yemek pişiren temizliğini yapan birini istiyorsa hizmetçi tutaymış.
Ha tabi onda para alamaz aksine vermesi gerekir .
Bu evlilik çıkar ilişkisi gibi geldi bana .
Çocukla ilgili sorunda bir tanıdığım çocuğu erkek istiyordu kız olunca ilk aylar hiç yaklasmadi sevmedi sonra biri konuşup yaptığının yanlış olduğunu söylemişti. Şuan sorun yok.Acaba sizinkide böyle yanlış bir sebepten mi uzak çocuğa?
Ben de yazarken yoruldum bir de yaşadığımı düşününAyyy okurken bunaldım
Eşiniz zor insan
Ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin özetle
Evet bazen bende düşünüyorum bunu, seven bir insan böyle yapmazdı diye ama beni kaybetmekten de korkuyor belkide sadece maddi kaynağı gideceği içindir bilemiyorum ama çok güzel plan yapıp uygulamaya koyuyor ve doğru olanı onun yaptığını savunuyorKusura bakmayın ama bence eşiniz sizi sevmiyor,sanki baştan beri de sevmemiş. Sadece hem maaşlı hem köle almış evine. Çocuğun kazara olması da planlarını bozmuş. Bu adamdan düzelme beklemeyin bence. Çok bencil ve cimri biri. Ne eş olur ne baba
Kesinlikle ben de yukarda bunu açıkladım umarım konu sahibi nasıl bi tuzagın icinde oldugunu anlar, bunlar eşlerini de cocuklarını da sevemez. Sadece mış gibi yaparlar. Kaybetme korkusu tasıyormus kocası, tabii ki de diğer narsistler de kaybetme korkusu yasıyordu cünkü sömürecek tahakküm kuracak birini bulmus neden kaybetsin, bir baska kurban bulana kadar hepsi6 yıl bir narsistle yaşadım ve narsistleri gördüğüm okudugum anda tanırım kimse herkese narsist diyorsunuz demesin, kesinlikle tanırım...Bu gibi insanlardan empati yapmasını beklemeyin asla yapmayacak, öyle bir yetenekleri yok, kendini sizin yerinize koyup anlamaya çalışmayacak...Zamanla düzelmeyecek, siz düzelsin durum diye çabaladıkça o psikolojik savaşın dozunu arttıracak, şu anki çektiğiniz acıyı arttıracak...
Birgün isyan edip kriz geçirseniz bile bunu da sürekli başınıza kakar...
Yıllar geçtikçe keşke daha önce ayrılsaydım dersiniz
Çok güzel açıklamışsınız çok teşekkür ederim terapiye gitmeliyiz evet bunu bende istiyorum ama eşime göre borçtan başka sorun yok ki sorun çıkaran mutlu olmasını bilmeyen benim. Aslında ne kadar bağımlı bir yapım var bilmiyorum ona her kavgamızda ayrılmaktan bahsediyorum tabi büyük kavgalarda. Kendisine muhtaç olmadığımı kendi başımın çaresine bakabilecek güçte olduğumu söylüyorum. Beni kaybedeceğini söylüyorum beni kaybetmekten çok korktuğunu söylüyor. Önceden samimi geliyordu ama artık hiçbir şeyi samimi gelmiyor.Bir evlilik böyle olmamalı mı? Tüm cevapları başlıkta ve içerikte cevaplamış adını koyamamıssınız, tamamen çıplak bir sekilde değerlendirmeye alalım. 1. Eşinizin yanında yalnız hissettiğinizi ve cocukla ilgilenmediğini ama buna ragmen arkadaslarıyla temasının iyi olması -> bu kisilik yapısına sahip adamların yasattıgı hislerden payını sadece eş ve cocuklar alır. Onun dısında ideal arkadas ideal koca gibi görünür dısarıya..2. Çalışmanıza ragmen onun borçları ödeniyor ve yine çalışıp kazanmanıza ragmen ondan bir sey istiyorsunuz, evin harcamaları üstünde haddinden fazla kontrolü var. -> bu kisilik yapısı maddi kontrolü mutlaka elinde tutmak ve tüm idare üstünde tahakküm kurmak ister. 3. Sürekli uyum sağlaması gerekenin siz oldugunu hissettiriyor ve tartısmalarda sizi anlamak ya da çözüm bulmaktan ziyade haklı cıkma kaygısı güdüyor. ->bu kisilik yapısında empati yeteneği yoktur ve iliskiyi bir savaş/performans alanı olarak görür. 4. Nisanlılık ve flört döneminde aslında sezmiş ama hatanın üstüne gitmişsiniz, gecmisi gün yüzüne cıkarmamam gerekliydi diyorsunuz burda bile üstü kapalı sorunu kendinizde görüyosunuz, rüyalarınızda gördüğünüz ayrılma/terk etmeler sizin cocukken bi ebeveyninizle kaygılı bağlanma yaşamıs olmanız yüzünden. -> bu kisilik yapısı daima karsısındaki insanı suçlu hissettirir. 5. Kendinizi mutsuz, ezik ve benliğinizi kaybetmis olmanız psikolojik siddet görmenizin bir sonucu. Kocanızın narsistik eğilimleri, sizin de bağımlı kisilik sorununuz var gibi duruyor. Kurtulmayı planlıyosanız acil terapi almalısınız. Cünkü normal olan bu değil.
Arkadaşları ile görüşünce çok bir şey harcamıyormuş kendi söylediğine göre bir de öyle mahallede falan dolaşıyorlar ya da bir parkta oturuyorlarmışBen sizi maddi olarak sürekli kontrol ederken kendisinin nasıl o kdr dışarı çıkabildiğini anlamadım. Yani arkadaşlarla görüşünce muhakkak biseler harcanıyor o zaman borç yok muymuş?
Planları farklıymış gerçekten de bebek gelince bozulmuş gibi, bu sebeple herşeyden önce terk edilme/ayrılma korkunuzu yenip ondan sonra kendi hayatınız için planlar yapın bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?