benmi abartıyorum haklı mıyım haksız mıyım .

balkonkusu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2010
2.064
140
163
Kastamonu
iyi akşamlar arkadaşlar .
kaynım akşam akşam sinirlerimi bozdu haklımıyım haksızmıyım sinirlerim gerildi.
kaynımın konuşma engelli kızı var.okul gezisine gidecekmiş.bizden foto makinası isteyecekmiş bana laf çarpıyo yengesi vermezmiş kızarmışım.bnde foto makina yok kamera var dedim başkada hiç ağzımı açmadım.
laf çarpmasının sebebide kız engelliler okulunda yatılı okuyo eşime diz üstü pc aldıracakmış bnde dedim paranı biriktir kendin al diye bana havalandı kapıyı çarptı falan .
kızıda çok rahat bi şekilde yetiştirdiler konuşamıyo diye her istediği oldu bişeyede hayır denmesini kabul etmiyor illki o şey olacak.bnde kızdım ufak tefek bişeyde değil pc .kendi maddi durumları pek yok asgari ücretli çalışıyo üç çocuk.durduk yere sinirlerimi bozdu.sizce bn abartıyomuyum.

ne kadar rahatlar asgari ücrete 3 çocuk

korunmayı öğrenseler keşke çocuklara da günah...

bence abartmıyorsun ben olsam bende kızarım senin adına konuşamazlar zarüri bi ihtiyaç değil sonuçta.

evet biriktirip kendi alsın, sorumlulukta öğrenir.

çocuğa bir şey dediğim yok adı üstünde çocuk ama kaynınız çocuğun hastalığını kullanıyor

Amcasının bankada milyarları varsa alsın tabi ki de emrivaki yapmak da ne demek oluyor? İçinden gelirse alırsın. Tamam 500 TL ye de pc var ama rıza önemli. İşgüzar insanlardan oldum olası nefret ederim.

Sinirlerinizi bozmayın, imkanınız olsaydı seve seve alacağınızı ama şuanda bunun mümkün olmadığını söyleyin kendisine.

Bence haklısınız ben tek çocuğum belkide bu yüzden biraz bencilim paylaşmayı sevmem malım param kıymetlidir çünkü nasıl kazanılıyo nasıl geçiniyorum ben bilirim. Eşim 2 kardeş ama aralarında para lafı hiç geçmez geçse çok sorun çıkarırım eltimde çıkarır herkes kendi hesabını bilmeli kimse kimseye güvenmemeli borç bile alsa vermese isteyemezsin hee çok zenginimdir başımın gözümün sadakası derim ama ben istersem alırım yüzsüz yüzsüz istenirse inadına almam. Şuan hamileyim babalarımızdan bile bişe istemedik ben çocuğu kimseye güvenip yapmıyorumki bizde tek maaşla geçiniyoruz beşik araba vs hepsini takside bağladık idare ediyoruz. Onlarında eminim kredi kartları vardır ahım şahım bi laptopu çocuk napsın bi notebook ona yeter 400-500 arası fiyatarı hatta ist.daysa büyük mağzalar dizüstlerini bile 600-700'e veriyolar bazen kredi kartına yaptırsın 12 taksit onuda ödeyemiyosa gitsin atsın zaten kendini bi yerlerden o zaman 3 çocuğu niye yapmış? Yada karısıda çalışsın ne bu kibarlık? Büyük ihtimalle cep telefonlarıda kameralıdır böyleleri para yok diye ağlaşıp sigaranın en iyisini içer cep tel.in asortiğini taşırlar genelde:) Versin eline tel.i onunla çeksin fotoları. Gerçi bi foto makinasını 1 günlüğüne esirgicek değilsinizde yokmuş kamerada çocuğun eline verilmez başkasından bulsunlar canım dilenmeyide adet haline getirmişler.

bence abartmıyorsun ben olsam bende kızarım senin adına konuşamazlar zarüri bi ihtiyaç değil sonuçta.

kızın gözü o kadar yükseklerdeki .anlatamam para yotan anlamıyolar ..illlaki çocuktur özenir ister ama bunu ailesinden istesin.evet gerçektende lüks bi ihtiyaç olur onlar için çünki evde bile hala ekskleri var.
eşim demiş heralde sana alacam pc diye oda hemen kullanıyo bi tutturdu dokunmatik cep telefonu aldıracakmış.öyle eften püften şeylerde istemiyo yani en lüksünü istiyor. bnde dedim eğer alırsan o kıza çok büyük kötülük yaparsın elinden düşmüyor tel eline geçerse.buraya geliyo halasına gidiyor.pc başına bi oturuyo kaldıramıyosun anca kabloları çıkartırsan kavga gürültüyle .dediği olmazsa kapıları çarpıyo falan.

valla varsa para yıkmazsa sizi alın sevaptır. şahsen ben olsam yani ac kalmıcaksam alırım engelli cocuğu mutlu etmek bence cok sevaptır.

şimdi bn bunu eşime desem bnden kötüsü olmas .hayır ondan ziyadesi okulla gidiyor mutlaka öğrtmnleri çeker isteyenlerede sidi veriyolar zaten anlatsınlar.okuldan çekerler diye bana laf çarpana kadar kızına anlatsın.

Yahu ne münasebet senin paranami güvenip asgari ücretle çalıştığı halde üç çocuk yapmışlar. Amcadır haladır dayıdır benim bildiğim içinden gelirse yapar. Mecburmu insanlar senin coluğuna cocuguna hamilik yapmaya öf sinir oldum heee.

İyide canım ne bu sürekli bişe istemek insan kendine alırken bile hesap yapıyo inanın bende laptop yok yani başkasına hele hiç alamam eşinde yeğeni diye acıyo kıramıyo olabilir bişe desen sana kızar tahmin edebiliyorum ama eşinin huyunu nasıl konuşman gerektiğini en iyi sen bilirsin güzelce anlat biz mi bakcaz hep bu çocuğa de lükse alışmasın de.

zaten sen öle bişe deme oda onun yeğeni. üztelik engelli.eşin parasını hesabını biliyodur bence sen fazlada karışma.ben sağlıklı yeğenimi nasıl mutlu ederim diye düşünürken engelli olsa neler yaparım durumun müsait olduğu kadar bilmem

görümcem vardı oturuyoduk anlattım görümceme bana laf çarpıyo diye o sana şaka dedi bana göz işareti yaptı diyor.birde sinir olduğum nokta orda bi akrabamız var aramız limoni onun yanında diyor birde biliyor aramızın açık olduğunu onun ağzına laf veriyo.patavatsız akşam akşam sinirimi bozdu.

Yazis seklinizle bile sinirli oldugunuz her halinizden belli. Bilemiyorum ama herseye hayir diye tepki veriyosunuz. İsitme engeli olanlari cok iyi bilirim en yakinimizda var. Ve istedigi bisey olunca aliyoruz biz o kadar seviniyoki gorulmeye deger. Size pc alinda demiyorum dokunmatik tel de alin demiyorum ama bilmiyorum dusunun bence biraz eger durumlari yoksa esinizde yegenine soz verdiyse, maddi olarak sizi yipratmiycaksa sonucta sizin hayatiniz ama bence bu kadar kurulmayin birilerine, kucumsemeyin etrafinizdakileri.

hayır benim sinir olduğum noktada şu birazda benim cep telim bozulmuştu baya zaman kulllanamdım eşime dedim bana almadı sonra bi arkadaşımla tel yüzünden tartıştık o arkadaşım bana hediye aldı.o kadar söledim böyle olmuyo tel alıver diye almadı .kızmamın bi sebebide bu.

Seni çok iyi anlıyorum benimde bir görümcem eşinden ayrıldı kayınvalidemlerle yaşıyor 2 cocugu var. Kayınvalide gelmiş bana kızım calısamazsa mecbur siz bakıcaksınız cocuklara dayısı olarak demeye kalktı. Cevaben neden ben mecbur oluyorum keyiflerini yapıp cocuk yaparken banami sordular benim cocugum olmazken bir gün yaramamı üflediler babalarının durumumu yok? dedim simdi ağzını bile açamıyor. Kırmaya gücendirmeye gerek yok belki ama herşeyede eh demek olmuyor bir Allah razı olsun demek yerine karşındaki insan suistimale kalkışıyor bir zaman sonra. Birde günaha sokuyorlar insanı yaw

arkadaşım benim kimseyi küçümsediğim yok kaldıki bn onlara elimden geldiğince yardım etmeye çalışıyorum.ama hayat şatrları sınırlı ayaklarını yorganına göre uzatsınlar ve çocuklarına bunu öğretsinler.

Hayatta herşeyi tırnakları ile kazıyarak elde etmek zorunda kalan ve o kadar büyük işler başaran engelliler varken, böyle engellerini çıkara çevirmeye çalışan insanları görünce resmen tiksiniyorum. İstediği kadar kapıları çarpsın, kıyametleri koparsın ama siz ona istediğini vermeyin. Hayatta her zaman arkasında siz olamazsınız, amca evlenicem evimi al, amca çocuğum oldu çocuğuma bak diye sürekli sizden para mı koparacak? Kendi başına bir şeyleri elde etmek nasıl bir şeymiş öğrensin, engelli olması ona bu hayatta ayrıcalık sağlamaz. Eşinizle de bunu konuşun, ona istediklerini altın tepsilerde sunarak iyilik yapmazsınız, tam tersi onu hayata karşı savunmasız bırakırsınız. Engelliye hediye almak ne kadar sevapsa, onu böyle yetiştirip ileride yıkılmasına sebep olmak da o kadar günah sayılmaz mı?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…