- Konu Sahibi balkonkusu
-
iyi akşamlar arkadaşlar .
kaynım akşam akşam sinirlerimi bozdu haklımıyım haksızmıyım sinirlerim gerildi.
kaynımın konuşma engelli kızı var.okul gezisine gidecekmiş.bizden foto makinası isteyecekmiş bana laf çarpıyo yengesi vermezmiş kızarmışım.bnde foto makina yok kamera var dedim başkada hiç ağzımı açmadım.
laf çarpmasının sebebide kız engelliler okulunda yatılı okuyo eşime diz üstü pc aldıracakmış bnde dedim paranı biriktir kendin al diye bana havalandı kapıyı çarptı falan .
kızıda çok rahat bi şekilde yetiştirdiler konuşamıyo diye her istediği oldu bişeyede hayır denmesini kabul etmiyor illki o şey olacak.bnde kızdım ufak tefek bişeyde değil pc .kendi maddi durumları pek yok asgari ücretli çalışıyo üç çocuk.durduk yere sinirlerimi bozdu.sizce bn abartıyomuyum.
sonuna kadar haklısın cnm vala kullndırma kendını bosver ne derlerse desınler
oda senin fikrin işte. o zman ne demeliyiz ne derlerse desinler ver mi?
dizüstü pc de küçük bir hediye değil yalnız..hemde emrivaki..
ayakkabı değil ,çanta değil..100-150 tl lik bişey değil yaniii
alacak kişi zaten durumu varsa alır,alın diye lafını etmek ayıp kaçar
benim demek istediğim eşim almasın demiyorum tabiki sevap eşimin durumu var veya yok bunu fırsata çevirmeleri gerekmiyor.
halasına gitmişti başka bi şehire orda çarşıya çıkmışlar halasına illa tişört al pant . al toka al istiyomuş kadında almış napsın.benim demek istediğim bu hareketin yanlış olduğunu anlatmaları.ama yok illa alacak o şeyi.
benim demek istediğim eşim almasın demiyorum tabiki sevap eşimin durumu var veya yok bunu fırsata çevirmeleri gerekmiyor.
halasına gitmişti başka bi şehire orda çarşıya çıkmışlar halasına illa tişört al pant . al toka al istiyomuş kadında almış napsın.benim demek istediğim bu hareketin yanlış olduğunu anlatmaları.ama yok illa alacak o şeyi.
neyı vermı anlamadım ama ok engellı ınsanlarımızın halını bılıyoruz goruyoruz Allah sabır versın ama yahu pc de ole hemen alınabılecek bısey mı herkese her ıstedıgı alınabılrımı ne sacma bısey bu
ısıtme engellı arkadasa ılla pc almak mecburıyetınde degılkı kımse herkesın durumu 4 4 luk degılkı sak dıye gıtsın alsın esı soz vermısse zamanı gelınce ıster alır ıster almaz bu onlara kalmıs bısey kısenın almadın pc dıye de o aıleye kusme kapı carpmaya hakkı yok engellıolmak bı kusur degıldır onlarda bızden bırı lutfen ole dusunmeyın vala bana da bırı pc alsa sımdı ben de havalra ucarım kım ıstemezkı zaten (ogrencıyım )
arkadaşım benim kimseyi küçümsediğim yok kaldıki bn onlara elimden geldiğince yardım etmeye çalışıyorum.ama hayat şatrları sınırlı ayaklarını yorganına göre uzatsınlar ve çocuklarına bunu öğretsinler.
İkide bir sizden birşey istiyorsa şahsen bende kızardım fakat eşiniz yeğenine pc sözü vermişse almalı bence. Bundan sonra da eşinize tembihlersiniz, benim haberim olmadan söz verme sakın; alamayız diye. Ama söz verdiyse yapmak gerek. Bundan sonra söz vermez eşiniz size sormadan. Olur biter...[/QUOTE
tamam herşeyini bnden istemiyo tabiki ama emrivakilerede kapalıyım kimse kusura bakmasın.
mesela iki haftada bir alıyolar okuldan her gelip gittiğinde 50 tl bırakıyomuş babası öğrtmenine .elinede veriyolar hepsini giyim kuşam toka şu bu gibi şeylere harcıyor .tutumlu olmayı öğrensin .her istediği şeyi her zaman almak zorunda değil etrafındaki insanlar.
benimde dediğim şey zaten eşin parasının hesabı biliyodur. ben yeğenime bişe alacakken istemem eşim alma istemiyorum demesini. cok kırılırım sinirlenirim empati kuruyorum eşimde alacakken ben sölemem karışmamda varsa parası alır.
Olur mu hiç öyle şey ya ! Pc aldırmak falan kendisi alsın deyince kapı çarpmalar nasıl bişey bu..Siz zaten kendi bütçenize göre yardımlarda bulunuyosunuzdur ihtiyacları konusunda ufak tefekte olsa. Siz milyarder falan mısınız bu kadar rahatça isteyebiliyor üstüne tavır yapabiliyor ? Hayır insanlar bu kadar rahat olmamalı engelli de olsa onlara insanları üzme zor durumda bırakma hakkını vermez..
ama bu durumların esle onceden konusulması gerekır cunku pc bu hanı desekkı bı canta alır elbıse sormadan gıtsın alsın tabı hatta ben olsam cnm arada sevındırelım yıgenını derım karsıdakı aılenın durumu ıyıdegılmıs malum sevındırmek gerek dıye dusunuyorum bende ama pc gıbı buyuk hedıyelerde de ole al denılınce ınsana alası varsa da almak ıstemıyor yahu
deselrkı kardesım ıste bızım kız ıstıyo bıpc dıye tututurdu hem ben sen bıseyler katsak da alasak dese oh vala ne guzel
ama al dıye emır vermek o kıza yazık bence hem engellı dıye de herseyıne evet de denılmez
cunku engellı vatandaslara normal degılmıs gıbı cok pohpohlanırsa her dedıgı yapılırsa da psıkplojısı bozulur benım dıger ınsanlardan ne farkım var dıye dusunur ama rada sırada o fark etmeden sevındırmek tabıkı buyuk sevap ama ben olsamn su durumda kesınlıkle almazdım pc falan bence bu tur hedıylere dogum gununde vs alınırsa daha az kırıcı olur ben su durumda engellı arkı dusunuyorum vala o kızın aılesı cok cok yanlıslarda yazık
ne diyim valla bişe diyemiyorum artık. eşi sözvermiş ona görede istenmiş. cocuk dedğimiz kaç yaşında onuda bilmiyorum
ayrıca bu cocuğunmu annesi vefat etmişti?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?