benmi abartıyorum haklı mıyım haksız mıyım .

kayniniz sakasina takildigini dusundum yengen vermez diye ama siz ortami gericek bir cvp verdiyseniz ondan kapiyi carpip gitmis olabilir. su konuda haklisiniz bence kimse kimse bisey yapmak zorunda degil icinden gelirse yaparsin ama sana cok buyuk bir kayip olmuycak ve maddi durumunda iyiyse alsaniz size buyuk sevap yazik ozurluymus yapicazginiz bu iyilik gun gelir sizi bi sikintidan kurtarir belkide ha suda var kimileri alismistir duygu sumurusuyle insani yolmaya oyle biri oldugunu dusunuyorsanizda yapmayin esinizede uygun bir dile anlatirsaniz oda sizden yana olucaktir

yuh dıyorum baska da bısey demıyorum cıdden ıyılık yap denıze at bu saatten sonra bısey alıcaksanız da bence sız ıstedıgınız vakıt alın onlar ıstedıgı zman degıl
klasık kaynana ıste
o kıza ıyılık yaptıklarını dusunen cahıller dıyorum kusara bakmayın cunku cıdden cahıllık bu ya
esnızlede konusunolcun bıcın ole alın ortaklasa
esnızde ıllakı alıcam pc dıyosa da bak ıyılık yapmıyoruz bole yaparak ıyıce usutumuze gelıyolar ıyılık yaptıkca her ıstedıklerı zaman herseylerını alamayız kendımıze bıle her ıstedıgımızı alamıyoruz dıyın hala ustelerse de onlar da katsın bızde katalım alalım dıyın
cozulmıcek bı sorun degıl ama bu da bole gıtmez yanı ısıtme engellı kızın durumundan dah avahım durumda olanları da gorduk elı ayagı tutuyo dıye sukretmeyı ogretsınler
o kızın psıkolojısı herseyden onemlı sımdı her ıstedıgı oluyo ama ılerde bırı ona hayır dıyınce ne kadar uzulcek belkı yıkılıcak hıc ıyı yapmıyolar cnm ya sızın bı sucunuz yok vala bunlar ble gelmıs bole gıder bu yastan sonra kımse huyundan vazgecmez ama umarım degısırler

ah canım ya senelerdir söylüyoruz yine aynılar okulda bile ne zorluklar çektiler burda anlatmak istemiyorum . bi tanede oğulları var oda aynı şekilde yetişti inanırmısınız gitmedikleri yer kalmadı okulda rehber öğrtmene pskloğa sınıf öğretmeni hepside bu çocuk çok şımartılmış cevabını aldılar. ve bir sene sınıfta kaldı.o çocuğa yazık değilmi ortamdan dışlanıyo küfür kötü kelimeler . ders dersen zaten çalışmıyo . ve eşim bana dediki sana çok tşk ederim çocuklarımı o şekilde yetiştirmediğin için onlar gibi yapmadığın için diye..

bilmiyorum valla şakamı dedi ciddimi dedi sonuçta bn o lafı duydum sinirim bozuldu..birde bi akrabamız vardı aramız limoni onun yanında demeside sinirimi bozdu..

zaten o cocuklarda suc gunah yok onu egıtenen bakıcan vala
ınsallah buyuduklerınde kendılerını ıyı bı sekılde yetıstıren bırey olurlar yoksa sız anlatsanız sıze suc bulurlar kımse kımsenın ısıne karısılmaz vala bu devırde bosverın sız canınız ıstedıgınız de alın bıseyler pc de hemen olmayıversın cnm benım mesela babam lıse sona dogru aldı pcyı o zamanlarda da herkeste vardı net bılgısayar (20yasındayım) sınavlara ıyı hazırlanamama dıye unıyı kazandımole aldılar
dogrusu da bu bence ıyı kı almamıslar dıyorum sımdıde
sız dogruyu yapyıosunuz ıcınız rahat olsun azcık da otorıter olmak lazım hot hot den yana degılımama hersey yerlı yerınde
esnızde sızın yanınızda ole bı annesı olmasın aragmen kendını yetıorstırmıs sız mutlusunuzya bosverın amaaaan

çok şükür mutluyuz.
ama arada böyle pürüzlerde çıkıyo işte..

ne kadar olgun düşünceye sahipsin canım yaşıtlarına göre hep böyle ol .
keşke her anne baba senin gibi düşünen evlatlar yetştirebilse.

kapı çarpma huyu herşeyde var sadece bana yapılan bişey değil dediği olmasın hemen surat döner bişeyler sayar kapılar çarpılır.mesela e basiti yeni pant. almışlardı okullar açılırken 2 ay kadar oldu öğrtmnide vermiş yeni pant.falan bişeyler .yeni bidaha alacakmış annneside olmaz var yeni aldık dedi.kıyamet koptu evde hemen dediği laf öür amcasına aldıracakmış.yani o şey illa olacak.anlamıyo.yoktan..

ne kaybedersinli engelli bir çocuğu sevindirirsin annesine babasına para ver demiyorum ama durumunuz varsa onlarda kötü durumdaysa duasını al neolurki...

kesinlikle abartmıyorsunuz...size ne yaa..alsın kendi madem.. tamam engelli birini sevindirmk sevap...fakat şımartmışlar belli ki...kızına hayır demeyi bilsin..

Son düzenleme:

küçücük bir çocuktan bahsediyosunuz wildmor
çocuk çocuktur
engelsiz de olsa isteyecekti bir pc
engelini çıkara çevirmekle ne alakası var?
her küçük çocuk gibi babasından pc istemiş çocuk.. ne var bunda
babası abisinden istemiş, çocuk amcasından istememiş.

o minik masum yavrudan tiksineceğinize, kendi vicdanınızdan tiksinin

Son düzenleme:

he çocuk gibi babasından değil canım amcasından istiyor pc..ve bnde karşı çıkmıştım hayır sen kendin para biriktir al diye babasıda bana laf çarpıyo yani .babasının bizden pc alıverin dediği yok.

yine de kızın durumuna üzüldüm ona dünyayıda verseler kimse mutlu edemez kaldı ki pc herşeyi istemenin altında bu duygusal baskı yatıyor bence çocukla konuşulmalı ruhen rahatlatılmalı allah yardım etsin tüm çoculara..

psikiatriye gitti zaten sakinleştirici vermiş.bnde öyle düşünüyorum pc alınsada onun için çözüm olmayacak .

o da sizin vicdan muhasebenize kalmış o zaman..

benden yeğenim normal şartlarda bile pc istese, alırım.. 400 tlye laptoplar var, alırım veririm atla deve değil..
asgari ücretle 3 çocukla yaşam idame ettirmeye çalışan bir aile.. kardeşim olmasa da alırım
hele de benden bunu isteyen çocuk engelli bi yavrucaksa, kırk yabancının evladı olsa alırım

herkesin hayatta her istediği olsaydı yanmıştık.
artı pc için bnce erken bi yaş üniye gitse neyse.
kaldıki alınsada onun için asla çözüm değil bidahakine başka bişey dillendirecek bnde burda hayır kurumu değilimki .herkesin kendine göre ihtiyaçları var.

Konuyu engelli kızı var diye açmasaydınız burada size duygusal destanlar yazanlar
"Aaaa asla verme fotoğraf makineni" diyeceklerdi.
Engelli olunca bütün isteklerini yapmak mı gerekiyor?
Böyle mi yetiştiriyorsunuz siz çocuklarınızı ne isterlerse alıyor alamazsanız amcaya dayıya mı gidiyorsunuz?
Asgari ücretle 3 çocuk bakabileceğine inanan adam pc de alır kamera da alır o kız yarında ı pad isteyecektir onu da alır.
Pc acil yeri doldurulması gereken bir alet değil ki?
Hani dersin ki geldiler bizden engeli sebebiyle ona yardımcı olacak bir alet için para istediler.
Amenna varınızı yokunuzu verin kıymetini onlar bilmezse Allah bilir.
Ama pc yani zevk facebook'a gireyim nette takılayım.
Ne yapıyor sanıyorsunuz ki gençler pc de ,ders mi çalışılıyor?
Paranız vardır fazla geliyordur ilk yardım yapacağınız kişi yeğeniniz olmalı ama o yol yine pc almak değil.
İnsanları hayata hazırlarken her istediklerini almamalıyız ister engelli olsun ister olmasın.

anlıyorum.
siz konu açınca, sizin gibi düşünmeyenlerin fikirlerini merak ettiğinizi, sizinle aynı görüşte olmayanların savlarının neler olduğunu öğrenmek istediğinizi sanmıştım.
empati yapmaktan uzak tutumunuzla herkese kendi fikirlerinizi dikte edeceğinizi bilsem, bir üyenin tabiri ile "duygusal destan" yazmazdım..

Son düzenleme:

evet aynen öyle o ders için istemiyor zaten işi gücü face .
kaldıki okuldada giriyor pc var okulunda ve sadece sınıfta tek çocuk başka öğrenci yok sınıfında gayet rahat bi hayatı var yani.üç çocuk onların sorunu o kısmı beni alakadar etmez tabi.
mesela benimde yeğenlerim var onlar yeğen değilmi onlara neden almayayım onlarda isteyecek çünki benim yeğenlerim eşiminde yeğeni hem amcaları hem teyzeleriyim.hangi birine alacağız.

kusura bakmayında bn burda illa benim fikrimi onaylayacaksınız deseydim çocuğun kanuşma özürlü olduğunu babasının asgari ücretle çalıştığını anlatmazdım bn onlarıda söyledimki haklımıyım haksızmıyım hatamı yapıyorum diye öğrenmek istedim.
ayrıca derinss arkadaşada sonuna kadar katılıyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…