- Konu Sahibi balkonkusu
-
evet aynen öyle o ders için istemiyor zaten işi gücü face .
kaldıki okuldada giriyor pc var okulunda ve sadece sınıfta tek çocuk başka öğrenci yok sınıfında gayet rahat bi hayatı var yani.üç çocuk onların sorunu o kısmı beni alakadar etmez tabi.
mesela benimde yeğenlerim var onlar yeğen değilmi onlara neden almayayım onlarda isteyecek çünki benim yeğenlerim eşiminde yeğeni hem amcaları hem teyzeleriyim.hangi birine alacağız.
ne diyeceğimi bilemedim aslında sizin kimseye pc yada telefon alma gibi bir mecburiyetiniz yok ama çocuk engelli olunca acıdımda:26:burda asıl hatalı kaynın bence çocuklarını bu şekilde alıştırmamalı.ben ağzıyla başkalarından birşeyler isteyeni hiç sevmem böyle bir yakınım benimde var.hiç hoş bir davranış değilinsan iyilik yapacaksa da kendi gönül rızasıyla yapmalı dayatarak zorla yaptırılmamalı.çocuk engelli acıdım ama anne baba çocuğu şundan onu bunu iste şeklinde alıştırarak büyük yanlış yapıyor hep başkalarına güvenen özgüveni olmayan şımarık bir çocuk olarak yetiştiriyorlar.sizin maddi durumunuzu bilmiyorum ama almak istemiyorsanız çocuğu kırmadan alamayacağınızı söyleyin
Hiç de haksız değilsiniz. Emrivaki yapılması kadar sinirlendiğim birşey yoktur. Ben de zamanında kayınbiraderimle benzer şeyleri çok yaşadığım için iyi bilirim. Eltim hamileydi, gebeliğini öğrendiği gün başladılar "bebek arabasını amcası alacak" demeye. Ya bir durun, bebek duracak mı düşecek mi o bile belli değil. Kalp atışını bile duymadınız daha. Hem ne biliyorsun sen sipariş vermesen bizim almayacağımızı. Alırız tamam illa ki yeğenimize elimizden geleni hatta daha fazlasını yapacağız. Ama ne bu karşındaki kaçıyor gibi yüklenme telaşı? Ne bu ne koparırsam kardır mantığı? Birgün geldiler, "abi bebek arabası bakmaya gidelim." Gittik, seçtiler beğendiler. İstedikleri arabayı beğendiler. İş pazarlığa geldi. Adam sordu "peşin mi taksit mi?" diye. Kaynım olacak uyanık arkasını dönüverdi adama, eşim adamla yüzyüze kaldı. Satıcı bile şaşırdı. Seçen başka, beğenen başka, pazarlık zamanında konuştuğu başka. Neyse aldık istediklerini. Yeğenimize feda olsun. Ama ne oldu?Kendileri kaybetti. Aç gözlülükleri yüzünden eşim de artık bu tür muhabbetlerden uzak duruyor. Doğuma giderken başka hediye aldırtmadı. Ben "kuzuyu düşün, boşver, hiç değilse bir takım alalım." dedim, onu bile kasada elimden bıraktırdı. Yeğenini sevmiyor mu? Ölür yeğenine. Ama artık asla kıstırmacaya gelmek istemiyor. Böyle benzer bir sürü şey oldu. Böyle olmasalardı böyle yapmasalardı, eşim onlara neler sererdi, ben de ses çıkarmazdım, seve seve destek olurdum.
Sizde de benzer durum var bence. MEsele PC şu bu değil, sizi deli eden ne koparsam kardır mantığı. Sizi size bıraksalar zaten elinizden geleni fazlasıyla yapacaksınız.
Kaldı ki çocuk konusunda da katılıyorum. Engelli olması doyumsuz yetişmesini gerektirmez. Sınırları ve kuralları olan çocuklar daha sağlıklı ve güçlü büyüler. O yavru engeli olduğu için bir zorlanma yaşıyor ama bu zorlanmayı aşmak için her istediğini önüne sermek ve kendi maddi gücü yetmediğinde amcalara halalara serdirmek onu mutlu etmez. Tam tersine doyumsuz ve elde ettiği hiçbirşeyden mutlu olamayan bir insan yapar. 20 aylık bir oğlum var. Arada hediye getiren oluyor. Oldu da bir misafir yoğunluğu olursa; 2-3 gün üstüste hediye geldiğinde huzursuz oluyorum. Daha dün gelen oyuncağın kıymetini bilmeden, onun hakkını vermeden, onun mutluluğunu bitirmeden yenisine geçmesinden hoşlanmıyorum. Ayrıca 14 yaşında bir çocuk evet çocuktur ama artık anne baba dışında birinden birşey istememesi gerektiğini bilecek yaştadır. Bu eğitim 5-6 yaşlarında biter en fazla, 14 yaşında bir çocuk birşey istemeye utanır, utanmalıdır. Anne baba başkalarından çok rahatlıkla birşey isteyebildiği için çocuk da amcadan PC isteyebiliyor ve hayır denince kapı çarpabiliyor.
Almayın demiyorum ama olması gereken nedir? Çocuk babasından PC ister. O da biraz zaman ister kızından, istediği an istediğinin olamayacağını bilsin diye, parası varsa verdiği zaman dolunca alır. Yoksa abisini yengesini çeker kenara, "böyle bir durum var abi biraz destek olur musun?" der. Abi de yenge de seve seve sonuna kadar destek olur.
benim anlatmak istediğimde bu .benim en çok sinir olduğum beni kıza karşı öyle bir duruma sokuyolarki sanki bn şeytanım öcü bir yengeyim hiç bişeye izin vermeyen malını paylaşmayan hep döven kızan azarlayan biri olarak göstermeleri.
ama herşeyin bir zamanı var almak istedikten sonra hemen alırım çok şükür maddi durumumuz ii.mesele o değil kızın doyumsuzluğu..
evet sizi anliyorum.Böyle seylere ben de kizarim.Bazi anna babalar cocuguna söz geciremeyince cevreyi ona uyarlamaya calisirlar.sonucta biz kendi cocucugumuzdan sorumluyuz.
Insani zorla kötü yapiyorlar yada insana kendini ötü bir insanmis gibi hissettiriyorlar.ben bu duygulari o kadar cok yasadim ki.ama belkide engel olamayabilirisniz.esiniz alabilir.bence bunlar zaten olacakta sizin agzinizi ariyor gibi geldi.
küçücük bir çocuktan bahsediyosunuz wildmor
çocuk çocuktur
engelsiz de olsa isteyecekti bir pc
engelini çıkara çevirmekle ne alakası var?
her küçük çocuk gibi babasından pc istemiş çocuk.. ne var bunda
babası abisinden istemiş, çocuk amcasından istememiş.
o minik masum yavrudan tiksineceğinize, kendi vicdanınızdan tiksinin
Emirvaki yapılması hiç doş değil. Engelli bir çocuk olduğu düşünülünce hele de konuşamıyor iletişim kuramıyor dolayısı ile pc ile belki kendinisi daha iyi ifade edebilir, oyalanabilir bu yüzden diğer çocuklardan daha çok hakediyordur böyle bir hediyeyi. Ama ailenin çocuklarının engelini kullanıp ajitasyona başvurmaları ileride o çocuğa herkesin acıma duygusu ile yanaşmasını sağlar. Bu yanlış bir tutum.
Kaldı ki asgari ücretle geçinen bir aile için laptop almak lüks bile sayılır bu yüzden alsın amcası ne var ki diye düşünmeliler. Ben oğluma 50 TL lik oyuncağı bile pat diye almıyorum küçük bir kumbarası vardır onda para biriktirip öyle alırız. Pahalı şeylerin bu şekilde alınacağını bilir bu yüzden tutturamaz tuttursa da almam. Bir de sizi çocuğa öcü gibi göstermeleri çok yanlış en azından amcan daha sonra alır sana diye oyalayabilirlerdi. Sonuç da bu tür istekleri siz karşılamak zorunda değilsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?