- 11 Nisan 2017
- 5.857
- 7.961
- 118
ben de soğanları buzdolabı bposetıne koyup sonrasında dondurma kaplarına istifliyorum öyle koyuyorum buzlugaBen temizlik işini nasıl yapabilirsiniz bilmiyorum ama yemek için bir iki öneri verebilirim.
Ben pazardan dönünce ıspanak, brokoli, maydonoz, roka gibi şeyleri pişirmeye hazır hale getirip öyle koyuyorum dolaba. Bir akşam çok yoruluyorum ama sonra bir hafta kolay ve rahat oluyor. Tüm sebzeleri ve yeşillikleri farklı kaplarda iyice yıkayıp sirkeli suda bekletiyorum. Sonra ıspanakların küçüklerini salata yapmak için büyüklerini de yemeklik ayırıp doğrayıp buzdolabı poşetlerine koyup pipetle vakumluyorum.
Brokoliyi de temizleyip salata kurutucuda kurutuyorum. Porsiyonlayıp, yanına soyulup, bölünmüş havuçlarla buzdolabı poşetine koyup onu da aynı şekilde pipetle vakum yapıp dolaba koyuyorum.
Maydanozları ve rokayı da kurutup peçeteye sarıp yemeye ve kullanmaya hazır koyuyorum. Baya bir işimi kolaylaştırıyor. 15 dakika bile sürmüyor ocağa yemek koymam.
Hatta soğanları bile yemeklik doğrayıp pet şişede(buzdolabı poşetinde çok kötü kokuyor, eşim neredeyse evi terkedecekti:) derin dondurucuya koyabilirsiniz.