• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beraber Çalıştığımız Kişi Çok Kötü Ter Kokuyor :(

Arkadaşlar merhaba,
Bu konu daha önce açıldı mı bilmiyorum ama bir çözüm bulamadığım için buraya yazıyorum. Odada 2 kişi çalışıyoruz, çalışma arkadaşım belli bir saatten sonra çok kötü ter kokuyor. Ben de kokulara çok hassas bir insanım. Kötü kokan bir yerde bütün dikkatim dağılır. Sık sık pencereyi açıyorum ama yine kar etmiyor. Sorun kişinin temiz olmamasından değil de rollon ya da deodaratnt tarzı şeyleri kullanmayı sağlıksız bulmasından kaynaklanıyor. Sabah saatlerinde almıyorum kokuyu. Öğlen saatlerinden sonra alıyorum. Ve gerçekten çok rahatsız oluyorum. Onu kırmadan bu durumdan rahatsız olduğumu söylemeli miyim, yoksa bu duruma alışmaya mı çalışmalıyım?
Benim yaptığım doğal deodorant tarifini ver yapsın.
Kızlar yazın Deodorant kullanmak isterseniz test edip onayladığım tamamen doğal içerikli deodorantımın tarifini paylaşıyorum. 10 gündür kullanıyorum aşşırı memnunum :)
MALZEMELER
2.5 ölçek hindistancevizi yağı
1 ölçek mısır nişastası
1 ölçek karbonat
eğer seviyorsanız uçucu yağ
karbonat ve nişastayı karıştırıp yağı ekleyın. iyice prüzsüz olsun. yazın dolapta bekletin çünkü yağ eriyor

Tamam rolon kullanmasın madem zararlı oldugunu düşünüyor ama yasemin yagı gül yağı lavanta yağı kullansın bari en azından doğal🙄

Secerek alıyorum genelde. Ne kadar az , o kadar kâr.

Ben kokmuyorum mesela . :)

Deodoranti boca edenler de rahatsız edici kokuyor sonuçta. Hele terle karisinca daha beter.

Hele toplu taşımalarda o kokular birbirine karışınca bayılacak gibi oluyor insan sıcaklarda.

Duş ve doğal çözümler yeterli bana göre , eğer bir hastalik yoksa.
Ben pudra kokulu bir parfümün deodorantını kullanıyorum. Ama eskiden parfümsüz,alüminyumsuz,alkolsüz bir rollonum vardı. Ona dönücem yine.
Bu arada katılıyorum. Bazı insanların parfüm zevki pek yok. Aşırı ağır bir kışlık parfümü yazın ortasında sıkmak çok tuhaf mesela. Ben yazın meyve,okyanus,hafif çiçeksi kokuları tercih ederim. Kışın baharatlı,çikolatalı parfümler tercihimdir falan :)

Arkadaşlar merhaba,
Bu konu daha önce açıldı mı bilmiyorum ama bir çözüm bulamadığım için buraya yazıyorum. Odada 2 kişi çalışıyoruz, çalışma arkadaşım belli bir saatten sonra çok kötü ter kokuyor. Ben de kokulara çok hassas bir insanım. Kötü kokan bir yerde bütün dikkatim dağılır. Sık sık pencereyi açıyorum ama yine kar etmiyor. Sorun kişinin temiz olmamasından değil de rollon ya da deodaratnt tarzı şeyleri kullanmayı sağlıksız bulmasından kaynaklanıyor. Sabah saatlerinde almıyorum kokuyu. Öğlen saatlerinden sonra alıyorum. Ve gerçekten çok rahatsız oluyorum. Onu kırmadan bu durumdan rahatsız olduğumu söylemeli miyim, yoksa bu duruma alışmaya mı çalışmalıyım?
Yurt dışında hanı su kantası denılen şey varsa onun ter kokusu ıcın satışı var,sekıl verıp plastık kutuya koymuşlar hafıf ıslatıp sürüyorsun koltuk altına koku moku hıcbısey yok,al ondan 100 gr yarısını ver ona ballandıra ballandıra anlat ıkımızde deneyelim de,hem onu kurtar hem kendını

Kendimi bildim bileli deotak kullaniyorum
Koltuk altim terler ve cokta kotu kokar bekledigi zaman
Reklami yapilan deodorantlarin cogunu denemisimdir hepsi kokuyu maskeliyo gibi
Karbonatta guzel aslinda gercekten kokuyu engelliyor
Ter kokan biri olarak soyluyorum bence soylemelisiniz

Doğal sağlığa zararsız roll onlar da var. Söyle utansın. Senin de burnunun sağlığını bozmaya hakkı yok.

Deodoranti bende sağlıksız buluyorum. Aranızda böyle bir muhabbet geçtiyse karbonati onerebilirsiniz.

Her sabah duş aliyorum , karbonati ıslatıp koltuk altima vuruyorum. Zerre koku yapmıyor.

Alerjisi olanlar oluyor , koltuk alti kararanlar v.s bende yan etki olmadı yıllardır.

Sentetik kıyafetlerde koku yapabiliyor belli bir süre sonra. Pamuk tercih etmek lazım.
Karbonat benım koltuk altımı sımsıyah bıldıgın kömür gıbı yaptı,kantarını bı deneyın harıka bısey ıslatıp surun sadece

Ben koku konusunda çok çok hassasım. Tazı gibi burnun var der eşim. O kadar erkek arasında tek bayan olarak çalıştım o zaman bile böyle bir koku sorunu yaşamamıştım. Benim psikolojimi çok etkiledi. Öğlen yemeğe çıktığım zaman da burnumda aynı koku . Allahım bence bu kul hakkı diyorum. Yani insan uzun yoldan gelmiştir, yıkanacak yer bulamamıştır istisna olur bir şey demem. Bütün kış çektim, yaz olunca daha da tahammül edilmez oluyor. Sürekli parfüm sıkıyorum odaya anlasın diye. Kırmak da istemiyorum. Yüz yüze bakıyoruz. Yarın söyleyeceğim kibar bir dille. Eğer hala devam ederse Allahından bulsun.
Böylesini kırmakla kalmaz parça pinçik ederim çok bilmişliğini de kendine saklasın ben olsam direk açık açık olduğu gibi söylerdim ne kasıcam kendimi

Arkadaşlar merhaba,
Karbonat sürmesini söyle duş sonrası koltukaltına. Dogaldan yanaysa

Arkadaşa dedim ki; Canım ya kusura bakma yanlış anlamazsan sana bir şey söyleyeceğim. Yaz ayı gelince daha çok terliyoruz biliyorsun. Ben de terliyorum, insanlar rahatsız olmasın diye yaz kiş rolon kullanıyorum. Ben sen terlediginde çok rahatsız oluyorum. Sen de rolon kullansan cok sevinirim. Dedim. Odadan cıktı. Ağlamaya gitti sanırım. Alıngan ve çok fazla öneri dinleyecek bir tip değil.
Bütün kışı berbat geçirdim kapılar kapalıydı. Şimdi yaz ayı diye sürekli açık bırakmama rağmen çok rahatsız oldum. Keşke burnum Bu kadar hassas olmasaydı. Çalışma hayatında olur böyle şeyler der geçerdim.
Hiç kimseye bu durumdan bahsetmedim, bahsetmem de. O yüzden vicdanım rahat. Umarım dediklerimi yanlış anlamadan bu sorunun halcaresine bakar.

Karbonat sürmesini söyle duş sonrası koltukaltına. Dogaldan yanaysa
Karbonat ya da hindistan cevizi yağı önerisine gelemeden odadan cıktı zaten. Ben söyleyeceğimi söyledim. Benim için en zor olan kısım söyleme kısmıydı benden vebal gitti hala daha devam ederse allaha havale ettim diyeceğim.

Kuzum karbonati yikamamiz gerekmez mi?bi tam anlatirmisin
Karbonati yikarsaniz yok olur ki :)
Ben şöyle yapıyorum krem kutusuna hindistan cevizi yağını koyuyorum zaten yazın sıvı oluyor. İçine de bol karbonat döküyorum hafif kremsi bir yapı alıyor. Karbonati bol koyduğum için. Eğer karbonati az yaparsanız çok yağlı oluyor o yüzden bol koyun. Duştan sonra nohut büyüklüğünde alıp kullanıyorum. Sonra ellerinizi yikarsiniz. Karbonat kalıntısı olmaması için.
İnanın ben yıllardır bunu kullanıyorum tertemiz içerikli hem roll on ile aynı görevi görüyor. Mis gibi .
Şuan resmini atayim. Az kalmış kutuda ama nasıl olduğunu gormemiz açısından fikriniz olur.

Eklentiler

• 20200702_115738.webp
    20200702_115738.webp
    27,9 KB · Görüntüleme: 46
Ben bi arkadasimi, uzunca bi süre düsündükten sonra uyardim. Uyardiiktan sonra bana masefeli oldugunu halbuki onun iyiligi icin söyledim. Iyi tarafi konustugumuz günden sonra hic kokmadi misler gibi dolasiyor 👍🏻👍🏻👍🏻
Teşekkür etmesi gerekirken. Gerçekten anlamıyorum insanları.

Back
X