• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beraber Çalıştığımız Kişi Çok Kötü Ter Kokuyor :(

Bende rollon deodorant kullanmayı sağlıklı bulmuyorum ama evde karışım yaptım kendime bitkisel yağ karbonat karışımı sabah kalkınca duştan sonra sürüyorum ohhh mis hiç ter falan kokmuyorum. Madem rollon karşıtı bunu önerebilirsiniz hatta rollondan daha iyi bence. (doğum sonrası hormonlardan sanırım kokmayan terim çok kokmaya başladı rollon falan etki etmedi ama bu bitkisel karışım mucizevi bişi)

Arkadaşlar merhaba,
Bu konu daha önce açıldı mı bilmiyorum ama bir çözüm bulamadığım için buraya yazıyorum. Odada 2 kişi çalışıyoruz, çalışma arkadaşım belli bir saatten sonra çok kötü ter kokuyor. Ben de kokulara çok hassas bir insanım. Kötü kokan bir yerde bütün dikkatim dağılır. Sık sık pencereyi açıyorum ama yine kar etmiyor. Sorun kişinin temiz olmamasından değil de rollon ya da deodaratnt tarzı şeyleri kullanmayı sağlıksız bulmasından kaynaklanıyor. Sabah saatlerinde almıyorum kokuyu. Öğlen saatlerinden sonra alıyorum. Ve gerçekten çok rahatsız oluyorum. Onu kırmadan bu durumdan rahatsız olduğumu söylemeli miyim, yoksa bu duruma alışmaya mı çalışmalıyım?
Ben koksam bana soylensin isterdim.kirilmazdim da ya hatta duaci olurdum.koktugunu insan fatkeymez sanirim cunku.ben hic kendimden ter kokusu almadim mesela arada dusunmuyo degilim acaba yazin kokuyomuyumdur diye.

Spora gidiyorken de terlesem bile koku alamiyorum ki mihakkak kokuyorumdur yani imkani yok terleyjnce kokmamanin.kokuyosam soylesinler isterim sahswn bana ve mutesekkir olurum soyleyene bence herkes de souleyene tesekkur etsin kizmasin

ha birde ter kokuyorsun şeklinde mail atan bir site vardı ordan mail atabilirsiniz, kimliğiniz görünmüyordu sizin yerinize atıyordu.

ya da tek kullanımlık mailden bu durumu anlatan bir mail atabilirsiniz.

eğer çirkef biriyse yüzüne söylemen iş yerinde senin huzurunu kaçırmasına sebep olabilir geldi böyle yapmak daha mantıklı gibi.
Çirkef biri değil. Odada 2 kişiyiz zaten ve odadan hiç çıkmıyor. Oda dışında kimseyle irtibatı yok. Wc yı bile kullanmıyor evi dışında sağlıklı bulmuyormuş. Yakın temastaki tek kişiyim.

Arkadaşlar merhaba,
Bu konu daha önce açıldı mı bilmiyorum ama bir çözüm bulamadığım için buraya yazıyorum. Odada 2 kişi çalışıyoruz, çalışma arkadaşım belli bir saatten sonra çok kötü ter kokuyor. Ben de kokulara çok hassas bir insanım. Kötü kokan bir yerde bütün dikkatim dağılır. Sık sık pencereyi açıyorum ama yine kar etmiyor. Sorun kişinin temiz olmamasından değil de rollon ya da deodaratnt tarzı şeyleri kullanmayı sağlıksız bulmasından kaynaklanıyor. Sabah saatlerinde almıyorum kokuyu. Öğlen saatlerinden sonra alıyorum. Ve gerçekten çok rahatsız oluyorum. Onu kırmadan bu durumdan rahatsız olduğumu söylemeli miyim, yoksa bu duruma alışmaya mı çalışmalıyım?

Odada kötü bir koku alıyorum bu aralar, kaynağını bulamadım, sen de alıyor musun aynı kokuyu falan deseniz.
Sizin temizlik, hijyen konusunda sürekli alt mesaj vermeniz gerekiyor. Konunun üzerinde durunca belki fark eder.

Ya bu roll on deodorant vs. kullanmayınca kokmayı ben anlamıyorum. Ben de roll on veya deodorantı çok sağlıksız buluyorum ve kullanmıyorum. Ama hiç de kokmuyorum. Her gün duş alıyorum, çamaşırlarımı kesinlikle düzenli olarak yıkıyorum. Herkes roll on kullanacak diye bir şey yok ki. Çevremdeki çoğu arkadaşım da benim gibi roll on vs. kullanmazlar ama asla kokmazlar. Bununla ilgili değil bu
Bence nasıl duş aldığın önemli. Bazısı on dk'da duş alıp çıkıyor. Yahu ne ara temizleniyorsun? Güzelce sabunla köpürte köpürte liflenmek lazım. Böyle güzel duş alsan, koltuk altını temiz tutsan, kıyafetlerin de temiz olursa ter kokmazsın. İlla deodorant roll-on kullanmak gerekmiyor.

Arkadaşa dedim ki; Canım ya kusura bakma yanlış anlamazsan sana bir şey söyleyeceğim. Yaz ayı gelince daha çok terliyoruz biliyorsun. Ben de terliyorum, insanlar rahatsız olmasın diye yaz kiş rolon kullanıyorum. Ben sen terlediginde çok rahatsız oluyorum. Sen de rolon kullansan cok sevinirim. Dedim. Odadan cıktı. Ağlamaya gitti sanırım. Alıngan ve çok fazla öneri dinleyecek bir tip değil.
Bütün kışı berbat geçirdim kapılar kapalıydı. Şimdi yaz ayı diye sürekli açık bırakmama rağmen çok rahatsız oldum. Keşke burnum Bu kadar hassas olmasaydı. Çalışma hayatında olur böyle şeyler der geçerdim.
Hiç kimseye bu durumdan bahsetmedim, bahsetmem de. O yüzden vicdanım rahat. Umarım dediklerimi yanlış anlamadan bu sorunun halcaresine bakar.

Sakın vicdan yapmayın, her gün sizin burun sinirleriniz beyninize onun koku sinyallerini götürürken perişan oluyordu. Mal kabuldeki beyin bölgeniz yine mi bu diye ağlıyordu. Biraz da o ağlasın boşverin.

Ya bu roll on deodorant vs. kullanmayınca kokmayı ben anlamıyorum. Ben de roll on veya deodorantı çok sağlıksız buluyorum ve kullanmıyorum. Ama hiç de kokmuyorum. Her gün duş alıyorum, çamaşırlarımı kesinlikle düzenli olarak yıkıyorum. Herkes roll on kullanacak diye bir şey yok ki. Çevremdeki çoğu arkadaşım da benim gibi roll on vs. kullanmazlar ama asla kokmazlar. Bununla ilgili değil bu

Her gün duş alsanız bile gün içinde hiç terleme olmuyor mu yani?
Bence böyleyse bile size özgü bir durum, ama genellenecek bir durum değil kesinlikle
Ben de yaz kış her gün duş alırım ama deodorant bir gün unutsam kokarim ve aşırı sahatsiz olurum
Sebamed kullanıyorum fresh deo diye bir deodoranti var Nispeten daha az kimyasalı var sanırım

Ben her sabah duş alırım, üstüne de rolonn kullanırım. Yazın tek başına duş yetmiyor maalesef. Önceden sabahları da kokardı. Ben fırsat buldukça sabah çok erken kalkıyorum duşumu almadan işe gelmiyorum dedim. O da ben gece duş alırım sabah almıyorum derdi. Sanırım artık sabah duş alıyor. :( Bu konu ile ilgili yazı okuyorum kaç gündür. Kokmak ya da kokmamak genetik bir durummuş maalesef ama bunun çareleri var. Ben o zandan bile korkarım. Bu konuyu buraya yazıyor olmak bile canımı sıkıyor.

Kokuyorsun gibi bir site vardı
Oraya o kişinin mail adresini yazıyorsunuz, uzunca bir mail gönderiyorlar
Mailin genel içeriği ailen ve arkadaşların olarak sana koktuğunu söyleyemedik. Nolur artık deodorant kullan gibi bir şey

Bir araştırın o siteyi ismini unuttum şimdi

Sorun kişinin temiz olmamasından değil de rollon ya da deodaratnt tarzı şeyleri kullanmayı sağlıksız bulmasından kaynaklanıyor.
Böylelerine de ifrit oluyorum ya. Sağlıksızmış. O zaman bi çözüm bul kokuna. Benim burun ve ruh sağlığım nolucak. Hayret bi şey ya🤷‍♀️ Biraz empati. Benim en gelişmiş duyum kokudur mesela. Kötü kokuda kendimden geçiyorum. Başıma ağrı giriyor.Bence usulünce söyleyin

Kokuyorsun gibi bir site vardı
Oraya o kişinin mail adresini yazıyorsunuz, uzunca bir mail gönderiyorlar
Mailin genel içeriği ailen ve arkadaşların olarak sana koktuğunu söyleyemedik. Nolur artık deodorant kullan gibi bir şey

Bir araştırın o siteyi ismini unuttum şimdi
Süper siteymiş ahahahhagahaahsjahah

İnşallah gerçekten kokmuyorsunuzdur. Konu sahibi gibiyse etrafınızdakiler söylemekten çekinebilirler çünkü. Kullanmıyor ve gerçekten kokmuyorsanız şanslısınız demektir

İnşallah gerçekten kokmuyorsunuzdur. Konu sahibi gibiyse etrafınızdakiler söylemekten çekinebilirler çünkü. Kullanmıyor ve gerçekten kokmuyorsanız şanslısınız demektir
Yok eminim :) Misler gibisin diye iltifat alıyorum sıklıkla hatta. Ama deodorant kullanmıyorum ama ben doğal bazı bitkiler kullanıyorum. Karbonat gibi, karanfil gibi. Gerçi deodorant işlevi görüyor mu bilmiyorum ama deodorantlara hiç sıcak bakmıyorum.

Bence fake bir hesaptan yazın ne kadar kibarcada söyleseniz alınır. Bir kaç gün koku hakkında konuşmayın hiç sonra başka bir hesaptan mesaj atın ter kokmasan iyi kızsın aslında diye :rapci:

Yok eminim :) Misler gibisin diye iltifat alıyorum sıklıkla hatta. Ama deodorant kullanmıyorum ama ben doğal bazı bitkiler kullanıyorum. Karbonat gibi, karanfil gibi. Gerçi deodorant işlevi görüyor mu bilmiyorum ama deodorantlara hiç sıcak bakmıyorum.
İşte bi şeylerle takviye ediyorsunuz☺️

bu yoruma neden bu kadar dislike gelmiş
Bncede çok saçma olmuş ve yaptığım yorum gayet yerinde siz aynı ortamda çalıştığınız kişi size direk çok pis kokuyorsunuz derse gururunuz kırılmaz mi böyle bir eleştiriye bnm yaptığım yorum gayet yerinde galiba insanları incitmekten çekindiğim için ve herkesin kendi yorumu bir şey diyemem

Arkadaşlar merhaba,
Ter kokanlar begenmedime basmiş hemen. Kimyasal kullanmak istemiyorsa dogal deodorant yapimi videolari var. Cok ucuza mâl edebilir. Bunlar cok sagliksiz diyerek kimsenin burnunun diregini kirmaya hakki yok. Sosyal hayatta boyle bir sey kabul edilemez ki. Bu karşısındaki insanin hakkina girmektir. Bir gun sohbet esnasinda konugu dogal ürünlere getirip ev yapımı deodorantlardan oda spreylerinden bahsedebilirsiniz. Youtube da idil ertürkler di sanirim, genç bir kadin var. Bitkilerle yaglarla cok ilgileniyor. Dogal urun tarifleri paylaşıyor. Hem de bunun egitimini almis oradan buradan bilgi toplamiyor. Onu izleyip onerilerinizi arkadasiniza sunabilir hatta kendiniz yapip ölçüyü fazla yapmışım denemek ister misin diye ona hediye edebilirsiniz. Bence hosuna gidecektir.

Back
X