Beraber Yaşamak

peki ama ben bazı yorumları okurken bi nokta dikkatimi çekmiştir beğenmişimdir. siz hangi yazıyı kastettiniz bilmiyorum ama.bi de sürekli yazmak istemediğim için mantıklı geleni beğenmişimdir.tümüne bakıp kelimesi kelimesine herşey benim görüşümü yansıttsın öyle beğeniyim demiyorum ki. eğer merak ediyosanız söyleyim ben evlilik kurumunun kutsal olduğunu düşünüyorum fikrimi belirtiyorum burda ama bu şekilde yaşamayanlara da saygım var herkes herşeyin farkındaysa istediği şekilde de yaşasın. kimseyi kınamam ben sadece fikrimi söylerim gerisine karışmam.

ayakbağı demedim, ayakbağı olmasını istemiyoruz dedim. ve ne yazık ki okul bitmeden evlilik ayakbağıdır. aileler de bu yüzden istemezler zaten çocukları okurken evlensin. eşimle aynı şehirde olmak için bir kariyer fırsatını tepmek istemem ya da onun böyle bir fedakarlık yapmak zorunda olmasını istemem.

Kadın kadar üzülmez emin ol Erkeklere çok da inanmayın ya da inanın zamanla inanmamayı göreceksiniz zaten

Elbette kadın da diyebilir...Ama erkek kadın kadar acı çekip üzülmez...Ortada kalmak değil zaten kastettiğim....Başka kalacak yer de bulursunuz...Ama duygularınız ,ruhunuz çok acır..........

Erkeklerin yasları kadınlara göre çok daha kısa sürer her zaman....

Son düzenleyen: Moderatör:
Off buralara kadar indik yani birazdan herkesin eski konuları deşifre olur. Bakınız; aa sen zaten bunu demişsin zamanında gibi.[/nCOLOR]

Gozleri donmus anam kac defa soyledim gormuyorlarki
İlla yiyecekler birbirlerini
Ustunluk saglayacaklar, laf sokacaklar
Sonra ohh ne guzel bu gun birinide alt etim diyip kendilerinle gurur duyacaklar
Ahh biz yokmuyuz biz

Sanal ortamda laf soksan ne olur sokmasan ne olur

Hayir konu sahibi su anda sevgilisiyle sarilip film izlerken( yada diger sosyal aktiviteler yaparken)
Biz burda birbirimizi yiyiyoruz ya ne diyeyim

insanlar çok büyük konuşup fütursuzca yargılıyor kendisiyle aynı düşünmeyenleri..an geliyor yerden yere vuruyor aşağılıyor..düşünmüyorlar ki kendilerinin de çocukları var ya da olacak..gün gelip onlar da o istemedikleri şeyleri yapabilir diye düşünmüyorlar..ben kesinlikle karşıyım ve çocuğumu da öyle yetiştireceğim diyenler var,nasıl yetiştirirseniz yetiştirin,herkes kendi doğrularıyla yaşıyor.evet evlatları tam da istedikleri gibi olabilir,ama olmayabilir de..kimse anne babasıyla aynı düşünmek zorunda değil,herkesin özgür iradesi,kişiliği,ölçüp tartma yeteneği var.çok kınadığınız bir gün başınıza geliverir arkadaşlar..
kabul edin beraber yaşamak doğrudur demiyorum,elbette bunu yanlış bulma hakkınız var,sadece büyük konuşmayın diyorum..

Aman arkadaşım bu konu uzar da gider neyse hayatında mutluluklar

Kadın kadar üzülmez emin ol Erkeklere çok da inanmayın ya da inanın zamanla inanmamayı göreceksiniz zaten

ayrılmamız durumunda beraber yaşamamızın getireceği ayrıca bir üzüntü göremiyorum. beraber yaşamıyor olsaydık da çok üzülürdüm zaten ayrıldığımızda. insan kendini ne kadar korursa korusun elbet üzülüyor. elbet biri bir darbe vuruyor. çocuk gibi kalbimiz elbet düşücek ama düşücek diye çocuğun oynamasına izin vermemek de olmaz. kendimizi korumak için bu kadar sarıp sarmalamak insanları hayatımızdan uzak tutmak, dikkat etmektense; ben kalbimi sonuna kadar açarım, bi şans veririm. yine de kırarsa canı sağolsun ben sevdim, mutlu günlerim, güzel anılarım oldu derim.

Bence de yalnız şurda 2-3 kişiyiz konu sahibi neden yok diyen. Yoksa millet hala tartışıyor. Bence burada kızılması gereken tek kişi konu sahibi. Öncelikle böyle saçma bir konu açtığı için ki birlikte yaşamak saçmadır demiyorum ama madem fikir almayacak ne diye açıp milletin beynini ve elini meşgul ediyorsun kardeşim? Sonrasında da konuya cevap yazmadığı için. Gene denek olduk orası da kesin

'İnsanlar başkalarının hatalarından ders alsaydı hiç kimse hata yapmazdı' bu herkes icin gecerli...

Sanırım bunu beraber yaşayanlar için söylediniz? Yalnız şöyle birşey de var benim etrafımda birrrsürü evli kadın aman evlenmeyin erkek kahrı çekiyosun akşama kadar ev işi çocuk bak zaten evlenenlerin yarısı ayrılıyor git hayatını yaşa napcaksın deyip evliliğin bir hata olduğunu haykırdı. Belki de evlenmek zorunda oldukları için evlendiler,toplum için bilmiyorum ama onlar da evliliğin hata olduğunu söylüyordu. Yani beraber yaşamak hata değil bence ki yaşayıp görmek yerine başkalarından ders alasınız ama mesela uyuşturucu kullanmak öyledir başkalarına ne olduğunu görüp ders çıkarırsak yapmayız bu hatayı. Yani birlikte yaşamak konusu iki ucu açıktır mutlu da olabilirsin mutsuz da, ama bazı şeylerin sonu bellidir ki bu söz ona daha çok uyar. Amacım polemik yaratmak değil bu arada hemen belirteyim FİKRİM sadece.

eğer senin gibi düşünen, gittiğinde üzülecek erkeği bulursan, ne ala... Aralarında, '' süt hazır geliyorsa, neden gidip ineği satın alayım ki'' gibi iğrenç muhabbetler yapan erkekler de çok malesef

Son düzenleme:
sumuzcum, beynim durdu galiba, ne demek istediğini anlayamadım. neden altını çizdin öyle?

Iki taraf icinde ögüt vermek anlaminda söyledim... Ögütler dinlense zaten hata yapmayiz... Belki burada arkadaslarimiz bana kizacak ama... Ailesi bir erkekle beraber olmasina bile karsiyken, birlikte yasayan bir cok kizlarimiz var.. büyük konusmamak lazim... Cocuklarimiz hata yapmasin iyi yetissin isteriz ,fazla SIKI ve iyi bir sekilde egitirsin cocugumuz yine yapacagini yapar...

Keşke evdeki hesap çarşıya uysa,keşke herşey kitabında yazdığı gibi uygulanabilse......Ama düşlendiği gibi olmayabiliyor çoğu zaman....

Bir kaç sene sonra da hala bu sitede olursak bu konuya dair görüşlerinizi yazarsanız okumak isterim...25 yaşındayken,30 yaşındayken,35 yaşındayken,40 yaşındayken.........

Allah mutlu etsin....

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…