- Konu Sahibi naznaznaznaz
-
insanlar çok büyük konuşup fütursuzca yargılıyor kendisiyle aynı düşünmeyenleri..an geliyor yerden yere vuruyor aşağılıyor..düşünmüyorlar ki kendilerinin de çocukları var ya da olacak..gün gelip onlar da o istemedikleri şeyleri yapabilir diye düşünmüyorlar..ben kesinlikle karşıyım ve çocuğumu da öyle yetiştireceğim diyenler var,nasıl yetiştirirseniz yetiştirin,herkes kendi doğrularıyla yaşıyor.evet evlatları tam da istedikleri gibi olabilir,ama olmayabilir de..kimse anne babasıyla aynı düşünmek zorunda değil,herkesin özgür iradesi,kişiliği,ölçüp tartma yeteneği var.çok kınadığınız bir gün başınıza geliverir arkadaşlar..
kabul edin beraber yaşamak doğrudur demiyorum,elbette bunu yanlış bulma hakkınız var,sadece büyük konuşmayın diyorum..
Iki taraf icinde ögüt vermek anlaminda söyledim... Ögütler dinlense zaten hata yapmayiz... Belki burada arkadaslarimiz bana kizacak ama... Ailesi bir erkekle beraber olmasina bile karsiyken, birlikte yasayan bir cok kizlarimiz var.. büyük konusmamak lazim... Cocuklarimiz hata yapmasin iyi yetissin isteriz ,fazla SIKI ve iyi bir sekilde egitirsin cocugumuz yine yapacagini yapar...
Hayir fikrinize saygim var ayrica söyledim iki taraf icinde gecerli...Herkesin hayat tarzi farkli burada elestirmekte yanlis diye düsünüyorum..En büyük tepkimi bir arkadasimizin yorumuna yaptim ve KIB ledim... Birine bu denli saygizsizca yapilan bir yorumdu.. Forum geregi bir arkadasimizi uyardim.. Yanlis anladi seviyesiz dedi.. Ona bile güldüm gectim ki yorumlari ve üslubu o kadar sertti... Herkes istedigini yaparmakta özgür .. Kimse secimleri yüzünden baskasinin hayatina müdahale etme hakki yok... Yukarida da belirttiginiz gibi belki evlilik bir baskasina da hata olarak gelebilir...Sanırım bunu beraber yaşayanlar için söylediniz? Yalnız şöyle birşey de var benim etrafımda birrrsürü evli kadın aman evlenmeyin erkek kahrı çekiyosun akşama kadar ev işi çocuk bak zaten evlenenlerin yarısı ayrılıyor git hayatını yaşa napcaksın deyip evliliğin bir hata olduğunu haykırdı. Belki de evlenmek zorunda oldukları için evlendiler,toplum için bilmiyorum ama onlar da evliliğin hata olduğunu söylüyordu. Yani beraber yaşamak hata değil bence ki yaşayıp görmek yerine başkalarından ders alasınız ama mesela uyuşturucu kullanmak öyledir başkalarına ne olduğunu görüp ders çıkarırsak yapmayız bu hatayı. Yani birlikte yaşamak konusu iki ucu açıktır mutlu da olabilirsin mutsuz da, ama bazı şeylerin sonu bellidir ki bu söz ona daha çok uyar. Amacım polemik yaratmak değil bu arada hemen belirteyim FİKRİM sadece.
üni.deyken vardı öyle arkadaşlarım. iki çift, iki evde yaşıyorlardı. birinin ailesi geldiği zaman kız kızın yanına, oğlan oğlanın yanına taşınıyordu. kızlardan biriyle görüşmüyorum ama, birinin bugün geldiği noktadan bahsetmeyeceğim ki, idealist arkadaşlarımızın hevesi kırılmasın.
üni.deyken vardı öyle arkadaşlarım. iki çift, iki evde yaşıyorlardı. birinin ailesi geldiği zaman kız kızın yanına, oğlan oğlanın yanına taşınıyordu. kızlardan biriyle görüşmüyorum ama, birinin bugün geldiği noktadan bahsetmeyeceğim ki, idealist arkadaşlarımızın hevesi kırılmasın.
Üstteki benim ilk yorumum...Kişinin ailesi yaşadığı çevre kabulleniyorsa benim için bir sorun yok..Ama sonucunda kişinin kendisini yıpratacak şeyler yaşaması işten bile değil...Kendini evliliğe hazır hissetmiyor fakat o kişiyle aynı evi paylaşıyor evlilikten tek farkı var nikah!!! Neden hal böyleyken nikah yapmıyorlar sizce? Bence muhtemelen erkek istemiyor ve kadın da artık bunu kabulleniyor..
Bir de aile kurmayan birilerinin ensest(aileiçi ilişki) kurmalarının olmaması sizce de normal değil mi
Offf daha fazla yorum yazmayacağım..Sanırım site sahipleri de bizim burada birbirimize tahammülsüzce saldırışımızı izlemekten hoşnutlar...Kapatsınlar artık çünkü herkes birbirine cevap hakkını düşündükçe uzayıp gidiyor...
Son olarak @madennis sizinle tamamen zıt düşünceler içindeyim bunu değiştiremem ama kusura da bakmayın gece gece saçma bir konu yüzünden birbirimize sinirlenmiş olabilir iyi akşamlar
Birlikte yaşamaya nasıl bakıyorsunuz önce bunu sormak istiyorum aslında... Sonrasında aileniz ve arkadaşlarınız sizce bu olaya nasıl bakar ve tabiki varsa sevdiğiniz kişinin(sevgiliniz,nişanlınız ya da eşiniz) ailesi...
Ben uzun zamandır beraber olduğum erkek arkadaşımla beraber yaşamaya başladım, iki yılı geçen süredir beraber yaşıyoruz...Tam aile gibiyiz denilebilir.Market alışverişleri, pazar alışverişleri, kıyafet alışverişini hep düzenli yaparız, aile gb...Pazar esnafından tutun konu komşumuza kadar sevilen bir çiftiz...Dışarıda da oldukça hoş bir tablo çizdiğimiz kanısındayım...
Ama tabii evli olmadığımızı öğrendiğinde şaşıranlar, inanmayanlar olduğu gibi kınayanlar da oluyor...Feci bir hastalıkmış gibi kendi çocuklarında olmamasını dileyenler de yok değil...Merak ediyorum sizler, benim cinsim bu duruma nasıl bakıyor?? :26:
Evet ilişkinin bitişi kadını daha çok sarsabiliyor.. bunu "ortada kalmak, dımdızlak kalmaz" şeklinde adlandırmak son derece itici ama böyle adlandıran arkadaşların bunu kast etmediklerini biliyorum.. niyetlerin iyi olduğunu sezebiliyorum.. yüreğimiz, ruhumuz çok yara alıyor.. doğamızda var sanırım bu hassasiyet..ama belki de düşe kalka öğrenmemiz gerekir hayatı, belki böyle yaralana yaralana güçlü bir "kadın" olur, dimdik durabilmeyi beceririz hayatta.. Eski nişanlımla bir dönem aynı evde yaşadım.. bi şekilde ayrıldık, bitti ilişkimiz... Kendime şunu soruyorum onla yaşadığım onca şey adına içimde pişmanlık var mı ?, zerre yok.. Peki kendimi nasıl hissediyorum ? Biraz yorgun, biraz kırgın ama olabildiğince umutlu.. Erkeklere ve aşka olan güvenimi yitirdim mi ? Hayır ! ben kendi doğrularımı, kendi değerlerim doğrultusunda yaşadım, yaşadıklarımın da arkasındayım.. Ben evliliğe karşı da değilim. Ama evliliğin 2 insanı her zaman bağladığına ve kadını mutlu eden bir kurum olduğuna inanmıyorum. O imza ve düğün birbirine aşık iki yüreğin yapabildiğini malesef yapmıyor.. Çevrem aynı evin içinde iki yabancı insanla dolu.. Zaten birlikte yaşayan insanlar şartlar nedeniyle evliliği erteliyor genelde.. biz öyleydik mesela. okuyorduk daha falan.. işsiz güçsüzdük.. Yoksa ben evliliğe asla karşı değilim, şartlar el vermiyorsa birlikte de yaşayabilirim öncesinde.. ailem buna karşı çıkmaz. ha oldu ki ayrıldık, bitti, terk etti.. bunların hepsini çook acı bir şekilde 2 ay öncesinde yaşadım işte ! ama ne ortada kalmış hissediyorum kendimi.. ne de dımdızlak.. Ne kullanıldım, ne de mendil gibi atıldım.. Ben bir bireyim ve varoluşumun nedeni bir erkek tarafından sahiplenilmek olamaz. Hayatımın yegane amacı ise "evlenmek" asla olamaz.. Ama aşık olup aşkla yaşamak ve aşık olduğum adamdan çocuk doğurmak da isterim.. Yani birlikteliklerde amaç sevgi ise , paylaşmak ise, aynı ev de paylaşılır, aynı düşler de... Şartlar el verirse soyadlar da paylaşılır, ne de güzel olur.. Amaaa ayrılık her zaman hayatımızın bir parçasıdır.. o yüzden evlenmeden birlikte yaşayan kadınlara terk edilince "ortada kalmış, kullanılmış," tabirlerini kullanıp acıma duygusu ile yaklaşmak üzücüdür.. ayrılık evli, bekar her kadını derinden sarsar amaa kadın çok güçlü bi varlıktır, kendini bilen kadın her şekilde yeniden doğurur zaten kendini..
ben karşıyım. erkekler bu kadar rahata alıştırılmamalı yemeği önunde, çamaşırı yıkanıyor, cinselliği yaşıyor oh ne ala. zaten niye evlensin değil mi.... amma velakın bence bu bir kadın için onur kırıcı birşey. düşünsenize beraber yaşıyorsunuz ama size bir nikahı çok görüyor sizi nikahına almıyor. erkek için gururla anlatacağı birşey olsada kadın için oldukça küçük düşürürcü buluyorum burası Amerika değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?