Beraber Yaşamak

söylediklerinize katılıyorum.. beraber yaşamaya karşı falan da değilim özünde. ben özgürlükten yanayım. kimsenin kimsenin hayatına karışmaya, yorum yapmaya, kınamaya hakkı olmadığını düşünüyorum. herkes kendi hayatından sorumludur.
şu lafı severim; 'ahlaksız, senin ahlak anlayışına uymayan değil, kendi ahlak anlayışına uymayandır'...

Amma velakin, benim gibi düşünen insanlardan oluşan bir toplumda yaşamıyoruz. ve hatta durum her geçen gün daha çok kötüleşiyor. kendinden olmayana tahammülsüzlük her geçen gün daha çok artıyor. 'cık cık cık' seslerini daha çok duyuyoruz. o yüzden de sonradan üzülmemek için dahil olduğumuz toplumun genel geçer kurallarına uygun yaşamayı ben kendi adıma tavsiye edebilirim sadece. gerisi seçimdir...

1060 kez beğen butonuna tıklanmış bir konu ,, 60 kadar çıkan ziyaretçi sayısı ,,
bitmeyen anlam farkları, polemikler ( tabiki başta ben )
şimdi gecenin sonunda (en azından benim için )
nikahın imamınıda hükümütenide kıydığım, biricik kocamın ve bebişimin yanına gidiyorum.
bir günü daha kk da düşüncelerimi kendi özgür irademle cevapladığım için mutlu ve huzurlu gidiyorum.
herkese iyi geceler..
sanırım konu sahibesi yarın konuyu açıp baktığında bir sürü cevap bulmuş olacak..

Saat geç olmuş,ben de yatayım...Bu arada inşallah benim çocuklarım birlikte yaşıcaz vs demezler büyüdüklerinde....Toplum baskısı korkusundan değil,kendimce birlikte yaşamayı güvenilir bulmadığımdan...Zaten 30 yaşından önce evlenmelerine izin vermicem...Taş çatlasa 25 olabilir...

İyi geceler....

üni.deyken vardı öyle arkadaşlarım. iki çift, iki evde yaşıyorlardı. birinin ailesi geldiği zaman kız kızın yanına, oğlan oğlanın yanına taşınıyordu. kızlardan biriyle görüşmüyorum ama, birinin bugün geldiği noktadan bahsetmeyeceğim ki, idealist arkadaşlarımızın hevesi kırılmasın.

Hayir fikrinize saygim var ayrica söyledim iki taraf icinde gecerli...Herkesin hayat tarzi farkli burada elestirmekte yanlis diye düsünüyorum..En büyük tepkimi bir arkadasimizin yorumuna yaptim ve KIB ledim... Birine bu denli saygizsizca yapilan bir yorumdu.. Forum geregi bir arkadasimizi uyardim.. Yanlis anladi seviyesiz dedi.. Ona bile güldüm gectim ki yorumlari ve üslubu o kadar sertti... Herkes istedigini yaparmakta özgür .. Kimse secimleri yüzünden baskasinin hayatina müdahale etme hakki yok... Yukarida da belirttiginiz gibi belki evlilik bir baskasina da hata olarak gelebilir...

Ben de heves kırmamak adına o örnekleri vermedimdi zaten....:)

Ne örnekler var ooo başkalarının hayatlarından da ders almak lazım işte o idealist özgür ünv. kızlar yada genel olsun insanlar ne hikmetse evliliğe gelince diktirecek dr.arıyor.

Ensestlik bir örnekti. Yani aile gibi kutsal bir kurumda böyle şeyler oluyor ve çoookk oluyor özellikle türkiye'de. Benim eşim de yapar diye çocuk doğurmamak saçma olur mesela değil mi?? Yani her çevreden herşey çıkabilir illa bu bunu yapar demek yanlış demek istiyorum.
Biyerde okudum siz ya da başkası yazmış olabilir gayrimeşru çocuklar oluyo birlikte yaşayanlarda vs. diye ona örnek olarak dedim bunu yani o zaman ailede de böyle çirkin şeyler oluyor aile kurmayalımmı gibisinden.
Bir de nikah yapmamalarının nedenini sormuşsunuz. Kız isteyip erkek istemiyosa zten tartışmaktan beraber yaşayamazlar bence. Sadece burda bir arkadaş da bahsetmiş şuan benim için ayak bağı bisürü prosedür olacak diye. Yani birsürü farklı sebebi olabilir her çift aynı değildir.
Fikirlerimiz farklı olabilir tabi ki seviyeli bir tartışma yaptıktan sonra ne olacak ki?
Size de iyi akşamlar :)

Evet ilişkinin bitişi kadını daha çok sarsabiliyor.. bunu "ortada kalmak, dımdızlak kalmaz" şeklinde adlandırmak son derece itici ama böyle adlandıran arkadaşların bunu kast etmediklerini biliyorum.. niyetlerin iyi olduğunu sezebiliyorum.. yüreğimiz, ruhumuz çok yara alıyor.. doğamızda var sanırım bu hassasiyet.. ama belki de düşe kalka öğrenmemiz gerekir hayatı, belki böyle yaralana yaralana güçlü bir "kadın" olur, dimdik durabilmeyi beceririz hayatta.. Eski nişanlımla bir dönem aynı evde yaşadım.. bi şekilde ayrıldık, bitti ilişkimiz... Kendime şunu soruyorum onla yaşadığım onca şey adına içimde pişmanlık var mı ?, zerre yok.. Peki kendimi nasıl hissediyorum ? Biraz yorgun, biraz kırgın ama olabildiğince umutlu.. Erkeklere ve aşka olan güvenimi yitirdim mi ? Hayır ! ben kendi doğrularımı, kendi değerlerim doğrultusunda yaşadım, yaşadıklarımın da arkasındayım.. Ben evliliğe karşı da değilim. Ama evliliğin 2 insanı her zaman bağladığına ve kadını mutlu eden bir kurum olduğuna inanmıyorum. O imza ve düğün birbirine aşık iki yüreğin yapabildiğini malesef yapmıyor.. Çevrem aynı evin içinde iki yabancı insanla dolu.. Zaten birlikte yaşayan insanlar şartlar nedeniyle evliliği erteliyor genelde.. biz öyleydik mesela. okuyorduk daha falan.. işsiz güçsüzdük.. Yoksa ben evliliğe asla karşı değilim, şartlar el vermiyorsa birlikte de yaşayabilirim öncesinde.. ailem buna karşı çıkmaz. ha oldu ki ayrıldık, bitti, terk etti.. bunların hepsini çook acı bir şekilde 2 ay öncesinde yaşadım işte ! ama ne ortada kalmış hissediyorum kendimi.. ne de dımdızlak.. Ne kullanıldım, ne de mendil gibi atıldım.. Ben bir bireyim ve varoluşumun nedeni bir erkek tarafından sahiplenilmek olamaz. Hayatımın yegane amacı ise "evlenmek" asla olamaz.. Ama aşık olup aşkla yaşamak ve aşık olduğum adamdan çocuk doğurmak da isterim.. Yani birlikteliklerde amaç sevgi ise , paylaşmak ise, aynı ev de paylaşılır, aynı düşler de... Şartlar el verirse soyadlar da paylaşılır, ne de güzel olur.. Amaaa ayrılık her zaman hayatımızın bir parçasıdır.. o yüzden evlenmeden birlikte yaşayan kadınlara terk edilince "ortada kalmış, kullanılmış," tabirlerini kullanıp acıma duygusu ile yaklaşmak üzücüdür.. ayrılık evli, bekar her kadını derinden sarsar amaa kadın çok güçlü bi varlıktır, kendini bilen kadın her şekilde yeniden doğurur zaten kendini..

çok normal bakıyorum
sevgi bir imzaya bağlı değil

herkes kendi hayatını istediği gibi yaşar da kadınların içgüdüsel olarak bir ilişkide aradığı şeyler çok farklı.....aidiyet duygusu....evlilik de bu aidiyet duygusunun bir uzantısı bana göre

canım ya o idealist arkadaşın kaç yaşındaydı

yıne supersın, yıne burcu farkı. yazdıklarının hepsıne katılıyorum ve hemfıkır olmamızdan dolayı ozellıkle de bukadar guzel ıfade edebılmenden dolayı hem cok mutlu oldum hem de tebrık ederım senı.

ben karşıyım. erkekler bu kadar rahata alıştırılmamalı yemeği önunde, çamaşırı yıkanıyor, cinselliği yaşıyor oh ne ala. zaten niye evlensin değil mi.... amma velakın bence bu bir kadın için onur kırıcı birşey. düşünsenize beraber yaşıyorsunuz ama size bir nikahı çok görüyor sizi nikahına almıyor. erkek için gururla anlatacağı birşey olsada kadın için oldukça küçük düşürürcü buluyorum burası Amerika değil

Düşünüyorum da evlilik düşüncesi olan insanların bir süre aynı evi paylaşması,bir nevi evlilik provası yapması gayet doğal ama tabi aileler,değer yargıları buna imkan veriyorsa..
ben mesela sevdiğim adamla onu tanıma aşamasında aynı evi paylaşmak isterdim de ailem tabiki buna izin vermezdi
çok ince konular bunlar,bence herkes kendi kararını kendisi vermeli ve kimse kimsenin kararına yada özel hayatına karışmamalı...
YARGILAMAMALI...

Ben de hoş karşılamayanlardanım...
Evliliğin heyecanını sevgiliyken tüketmeyi saçma buluyorum...

neden kadın için küçük düşürücü bi durum oluyo ben de bunu anlayamıyorum. kadının da hakkı değil mi evlenmeden önce sevdiği adamı daha yakından tanımak?
zaten hep böyle düşüne düşüne kadınlar geri plana itiliyor hep bir çok konuda. hem adam nikahına alsa ne, almasa ne birbirini sevdikten sonra. tabiki beraber yaşayıp birbirlerini yakından tanımaya her iki cinsin de hakkı var.
eğer sizin gibi düşünmek gerekirse erkek için de küçük düşürücü bir durum olmalı bence.
ben kesinlikle karşı değilim beraber yaşama fikrine ancak toplum baskısı diye de bişey var ki ben bunu yapmaya kalksam başta ailem evlatlıktan reddeder. ha bana kalsa hiç bir sakıncası yok gayet normal

evlenmeden önce birlikte yaşamadım ama yaşayanlara normal bakıyorum....
benim ailem böyle bişeye müsade etseydi yaşardım...
mutluluklar...

bende yaşamadım birlikte nişanlımla küçük kaçamaklar, tatiller harici toplum,aile baskısı olmasa izin verilse yaşardım , bir tek imza ileride bizi bir arada tutacaksa olması yada olmaması birşey ifade etmiyor benim için.Gidecek olan herşekilde gider zatn iki taraf içinde geçerli bu durum... siz mutluysanız gerisi önemli değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…