- 23 Eylül 2010
- 6.359
- 1.917
- 248
- Konu Sahibi naznaznaznaz
-
konuda bu ya belki bu konuyu acanla ve yorum yapanlarla ortak bir dini paylasmiyorsunuzdur. ... Siz onlari kendi dininizle YARGILAYAMAZSINIZ....Sayfalardir ayni sey yaziliyor... Okumakla anlamak arasinda ince cizgi var... Bunu belirtmek istedim.. Yeni nesil özgürlükcü meraklisida degilim..
iyide bizim de pek çok arkadaşlarımız var birlikte oturan ya da arada sırada birlikte kalan aynı yatakta uyuyan biz onları ahlaksız kötü asla selam vermeyeceğimiz konuşulmaması gereken insanlar olarak görmüyoruz ki. böyle birşeyi yapmak için baya katı anlayışsız sabit fikirli olmak gerekir.(biz derken benimle benzer görüşe sahip insaları da katıyorum)
yalnızca bunun birtakım sakıncaları olduğu konusunda düşüncelerimizi belirtip belki biraz da uyarı gibi algılanabilecek yorumlar yapıyoruz.
siz niye bu kadar kötü hissettiniz ki sanki savunmaya geçmiş gibi oldunuz. ben böyleyim bana birşey demeyin ben masumum suçlu değilim gibi oldu biraz ben mi yanlış anladım.
''pardonda neye göre söyliyeceğiz fikrimizi,,'' diye bir soru sordunuz ve cevap verdim :)
nikahsız yaşamayı tasvip etmemekle çocuk tacizciliği, tecavüzü arasındaki bağlantıyı açıklar mısınız? Benim aldığım ahlak anlayışımda gayrimeşru çocuğunu aldırmak ya da düşürmekle aynı kefede sizin geri kafalılarda tespit ettiğiniz(!) şeyler..
Sizin sığ düşüncenize göre birlikte yaşamayı tasvip etmeyen her insan çocuk tacizi, tecavüzcü yapacak potansiyelde olmalı?
evini tutmamızı istemeyen, apartmanda komşu olarak istemeyen insanlar oluyor sırf bu yüzden. istemeyebilirler tabii ama bazı insanlar hakarete vardırıyor bu işin boyutunu. ortada kötü niyetli bir şey yok. onu anlatmaya çalışıyorum. bunu kötü niyetli kullanan var ama evliliğide kötü niyetlerine alet edenler var.
bende katılıyorum madem öyle o zaman es kaza hamile kalınca neden aldırıyorlar çocuğu
madem toplum kuralları çnemsiz karşı çıkıp cesurca hayatınızı istediğiniz gibi yaşıyorsunuz o zaman bebeğinizde bakabilirsiniz zaten şimdi avrupai toplumlarda tek başına ebeveyn çok moda
bu arada herkesin kendi tercihidir ben yargılamam
ama yani burdada çok okuduk duyduk değilmi
yardım edin ablalarım hamileyim napcam diye
öncesinde bişey desen aslan kesilir kendi hayatım kimse karışamaz vs.. sonucunda aman yardım ablalarım ailem duyarsa biterim
eee hani çok moderndinya sen neden ailenden korkuyosun ailenin karşısına geçip kadın ver erkeğin beraber olması sonucu ırtaya çıkan embriyo
gayet normal bişey önemli olna sevgilimle benim bu bebeü, ne kadar istediğimiz desenize
Tabi farklı..Size soruyorum anlayabilmek için... Benim de kızım ve oğlum var...
Peki bir gün sevgiliniz gelip pat diye bitti dese,ben bilmemkime aşık oldum,artık onunla yaşamak istiyorum,senden sıkıldım ,pılını pırtını topla git dese tepkiniz ne olur..? Bazan erkek milleti bu kadar açıkça odun odun konuşabiliyor çünkü...Amann hayat benim,ne üzülecem mi dersiniz,yoksa sizin için büyük yıkım mı olur,erkeklere güveniniz sarsılır mı ? O olmazsa başka biri olur hayatımda,onunla yaşarım mı dersiniz ?
Benimde burnuma kotu kokular gelmeye basladi.
İlk once sevgili iken sonradan imam nikahi cikti ortaya
Tepki gosterende yoktu acikcasi o anda ama yinede sevimli cevaplarindan suphelerim cok az.
Yanliz bizde genelde konuya cevap vermek yerine birbirimize cemkirmeye bayiliyoruz.
Konuda zaten cok uc bir nokta kapatilmasinda fayda var diye dusunuyorum.
Konu sahibesi artik cevabini almistir herhalde
Ne kadar zamandır tanıyorsunuz kendisini ?
Maalesef çoğu kişi verdiğin bu güveni hak etmez. Öyle olsaydı ne bu kadar ayrılık, ne bu kadar boşanma olurdu. Çoğu kişi karşılıklı sevdiği için evleniyor sonuçta. Resmi nikah da bu yüzden gerekli zaten kadının haklarını koruyabilmesi için dikkat edin hak diyorum sadece maddiyat değil, manevi haklarımız da var. Resmi nikah birilerine yamanma çabası değildir, haklarına sahip çıkmaktır. ( Yamanma sözünü siz kullanmadınız farkındayım genel anlamda böyle düşünenlere söyledim bende )
bende katılıyorum madem öyle o zaman es kaza hamile kalınca neden aldırıyorlar çocuğu
madem toplum kuralları çnemsiz karşı çıkıp cesurca hayatınızı istediğiniz gibi yaşıyorsunuz o zaman bebeğinizde bakabilirsiniz zaten şimdi avrupai toplumlarda tek başına ebeveyn çok moda
bu arada herkesin kendi tercihidir ben yargılamam
ama yani burdada çok okuduk duyduk değilmi
yardım edin ablalarım hamileyim napcam diye
öncesinde bişey desen aslan kesilir kendi hayatım kimse karışamaz vs.. sonucunda aman yardım ablalarım ailem duyarsa biterim
eee hani çok moderndinya sen neden ailenden korkuyosun ailenin karşısına geçip kadın ver erkeğin beraber olması sonucu ırtaya çıkan embriyo
gayet normal bişey önemli olna sevgilimle benim bu bebeü, ne kadar istediğimiz desenize
arkadaşlar bir 35 yaş lafıdır gidiyor.35 yaşındaki kadının hayatı bitiyor mu ya?35 yaşındaki da gider 40-45 yaşındakiyle evlenir belki de kendinden küçükle.yok mu örnekleri yani?o adam elini sallasa ellisi de kadın niye bulamıyor birini onu anlayamadım.işte benim karşı komşum 3 çocukla 40 yaşında ayrıldı.biriyle evlendi adam üstüne ev bile yaptı.35 yaşındakileri kadınları mezarlığa mı terkedeceğiz yani anlamadım ki?
İşte sana anlatmaya çalıştığımız sıkıntılardan bazıları ttk.
Yoksa kimsenin kimseyi yargılamaya hakkı yok.
En basiti bu işte.
Ne yaparsan yap toplumun büyük kısmı bunu kaldıracak durumda değil.
Hayat üniversite kampüsünden ibarette değil.
Hayat senin hayatın tabiki seçimlerini kendin yapıp,
kendi doğrunla yaşayacaksın.
Ama can siperane bir şekilde savunmadan önce bazı zorlukları olduğunu da kabul edeceksin.
Ayrılmak için evlenilmez. Hiç kimse, 5-10 sene evli kalayım, sonra sıkılırsam boşanıveririm diyerek bir evliliğe başlamaz. Ha ilerleyen zamanlarda bir takım sorunlar olur, ayrılık kararı alınır, o zaman iki taraf da kanunun belirlediği haklara sahip olur... Bunu niye karıştırdınız anlamadım.
Ben son zamanlarda ortaya çıkan '' ne evlencem abi, gezerim tozarım, 3 gün onla, 5 gün bunla yatıp kalkarım, ben özgür adamım'' (Lütfen bknz: Eyvah! 30 yaş üstü kadınlarda evlilik histerisi var - Ayşe ARMAN - Hürriyet) tavırlarındaki erkeklerden bahsediyorum. Onlara özenip onlar gibi olmaya çalışan, sonunda da evet tam olarak 'dımdızlak' ortada kalan kadınlardan bahsediyorum.
Şunu özellikle vurgulamak isterim ki ben kendi düşüncemden, hayalimden veya olmasını istediğim şeyden bahsetmiyorum. Siz benim hayat tarzımı bilemezsiniz, ben kimseyi kendime güvence olarak görmem, gerekirse başkasına güvence olabilirim sadece..Ben malesef ki hayatın acı gerçeklerinden bahsediyorum...Sizin öyle bir dünya hayal ediyor olmanız, malesef bu acı gerçekleri değiştirmiyor. Ben genç kızlarımıza uyarı mahiyetinde bir yazı yazdım. Başka bir deyişle ''ben lafı ortaya koydum, isteyen alır gider, istemeyen bırakır kaçar''..
Ayrıca da, ben çok basit bir soru sordum, 'bu 35 yaşındaki kadın ne yapar sizce?' diye.. neden cevap vermek yerine, 'yamanmak' falan gibi çirkin ifadeler kullanarak başka tutumlara kayıyorsunuz anlamıyorum.
hangi yorumumda dini bir yargılama yapmışım acaba ??
gözlerde bozukluk var galiba
ama normal sinirden gözün falan döndü tabi , işine gelen birşeyler yazamadım kusura bakma diyecem ama kusura baksanda olur yani ..
Sığ düşünceli değilseniz, şu ayrımı rahatlıkla yapmanızı beklerim...Benim bu tarz ilişkileri tasvip etmemem benim potansiyel bir tacizci olmam anlamına gelmiyor ama bu tarz ilişkilerin sonucunda dediğim şekilde bana göre cinayet olan ve sonu da kişinin kendi psikolojisini etkileyen pekçok olayın yaşanma potansiyeli çok yüksek..Bilmem anlatabildim mi?
Sinirlenmiş olmam gayet normal, zira verdiğiniz örnek çok uç noktalarda ve benim sabahtan beri savunduğum AHLAK EDEP kavramlarının oldukça dışında...
Amaciniza polemik yaratmak herhalde...Tin tin tin tin da tin tin....
bu tabiki olabilir..beşer şaşar..tam da bu sebepten evli erkekler de aynısını yapıp "başkasına aşık oldum" diyip çekip gidebiliyor ya da amiyane ifadeyle tekmeyi basabiliyor..evlilik erkeği kadının eşyası ya da evcil hayvanı yapmaz ki tasmayı takasın da evde dursun,evlenince kimse kimsenin mülkiyetine geçmiş olmuyor yani,gidecek olan evliyken de gider değilken de..
o değil de,simon rumuzlu arkadaş her fikirden yazıyı beğenmiş,onaylayanı da,onaylamayanı da,kınayanı hor göreni karışmayanı bir fikri olmayanı bir çok kişiyi..bunu anlamadım:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?