Beraber Yaşamak

ama konu sahibi imam nikahından bahsedince çelişkili bi durum oldu konu buralara geldi o yüzden din karıştı konuya bunda diğer üyelerin suçu yok bence.

evini tutmamızı istemeyen, apartmanda komşu olarak istemeyen insanlar oluyor sırf bu yüzden. istemeyebilirler tabii ama bazı insanlar hakarete vardırıyor bu işin boyutunu. ortada kötü niyetli bir şey yok. onu anlatmaya çalışıyorum. bunu kötü niyetli kullanan var ama evliliğide kötü niyetlerine alet edenler var.

bende katılıyorum madem öyle o zaman es kaza hamile kalınca neden aldırıyorlar çocuğu
madem toplum kuralları çnemsiz karşı çıkıp cesurca hayatınızı istediğiniz gibi yaşıyorsunuz o zaman bebeğinizde bakabilirsiniz zaten şimdi avrupai toplumlarda tek başına ebeveyn çok moda
bu arada herkesin kendi tercihidir ben yargılamam
ama yani burdada çok okuduk duyduk değilmi
yardım edin ablalarım hamileyim napcam diye
öncesinde bişey desen aslan kesilir kendi hayatım kimse karışamaz vs.. sonucunda aman yardım ablalarım ailem duyarsa biterim
eee hani çok moderndinya sen neden ailenden korkuyosun ailenin karşısına geçip kadın ver erkeğin beraber olması sonucu ırtaya çıkan embriyo
gayet normal bişey önemli olna sevgilimle benim bu bebeü, ne kadar istediğimiz desenize

tabi o yaşadığınız şehre göre de değişir ben eskişehirde yaşıyorum burda kimse karışmaz öyle şeylere genelde ben hiç duymadım. ama o insanları da kınayamayız onlara göre yanlış durum. siz de bu durumu sorun etmeyen kişilerle görüşeceksiniz. çünkü böyle bi durumu bu toplumda herkes kabul etmez bu bi gerçek kim ne kadar konuşursa konuşsun.

farkındaysan şuan konuyu kürtaja taşıdın.

bu tabiki olabilir..beşer şaşar..tam da bu sebepten evli erkekler de aynısını yapıp "başkasına aşık oldum" diyip çekip gidebiliyor ya da amiyane ifadeyle tekmeyi basabiliyor..evlilik erkeği kadının eşyası ya da evcil hayvanı yapmaz ki tasmayı takasın da evde dursun,evlenince kimse kimsenin mülkiyetine geçmiş olmuyor yani,gidecek olan evliyken de gider değilken de..

o değil de,simon rumuzlu arkadaş her fikirden yazıyı beğenmiş,onaylayanı da,onaylamayanı da,kınayanı hor göreni karışmayanı bir fikri olmayanı bir çok kişiyi..bunu anlamadım:))

İşte sana anlatmaya çalıştığımız sıkıntılardan bazıları ttk.
Yoksa kimsenin kimseyi yargılamaya hakkı yok.
En basiti bu işte.
Ne yaparsan yap toplumun büyük kısmı bunu kaldıracak durumda değil.
Hayat üniversite kampüsünden ibarette değil.
Hayat senin hayatın tabiki seçimlerini kendin yapıp,
kendi doğrunla yaşayacaksın.
Ama can siperane bir şekilde savunmadan önce bazı zorlukları olduğunu da kabul edeceksin.

Bende öyle düşünür oldum. Ne resmi nikahı savunanlar, ne dini nikah yeterli diyenler ne de nikah gerekli değil diyenler kadınların ezilmesini istemez ortak nokta bu olmalı. Boşuna birbirimizin kalbini kırıyoruz. Toplumun çoğunluğunun bunu yadırgadığı ortada ama yaşamak isteyen dilediği hayatı yaşamakta özgür. Konu sahibinin fikir alma amacı ne anlayamadım. Hangi konuda fikir? İmam nikahı konusunda yorumlasak zaten yapmış, Beraber kalmak desek zaten kalıyor, cinsellik desek yaşamış. Biz saatlerdir fikir veremeyeceğimiz daha doğrusu fikir istenmeyen bir konuda tartışıyoruz..

Ne kadar zamandır tanıyorsunuz kendisini ?

bir senedir tanıyorum, daha cicim ayları denebilir aslında 6 ay da beraber yaşamaya başlayalı.

denemeden hakedip etmediğini bilemem, haketmiyor bile olsa ben bu 6ayımı çok mutlu yaşadım güzel anılarım oldu. bir gün giderse bile güzel anılarla hatırlarım. ayrılırsak maddi olmadığı gibi manevi bir talebim de olmaz. yemeği de beraber yaptık çamaşırı da beraber yıkadık para kazanmak için ikimizde çalıştık ama yerken de beraber yedik, çıktık eğlendik. saçımı süpürge etmedim, yolunu gözlemedim o da beni çok şükür şimdiye kadar yarıyolda bırakmadı.

onada kaza oldu derler..
sonra böyle düşüncesizce aldırılar çocukları, onun yaşamaya hakkı yokmuş gibi
sonrada benim kararım der aldırır çocuğu ohh oldu sana modern , ayakları üstünde duran, erkeklere yamanmayan gençlik.
ne güzel dünya

not: tabi beraber yaşayıp giderlere ortak olunca yamanmak olmuyo. evlilerde bunu beraber yapıp hayatı paylaşıyor kendilerince ama evlimisin haaahh yamandın işte.

elektraya'cım, ben kesinlikle yanlış anlaşılmak istemem.. dediğim gibi hayatın gerçeklerinden bahsediyorum sadece. ya da benim çevremde gördüğüm gerçeklerden.. kesinlikle tasvip etmediğim ve olmasını istemediğim gerçeklerden...
sorunun kaynağı şu ki, toplumda erkeğin, kadından büyük olması gerektiği gibi yaygın bir inanış var. buradan yola çıkarak ufak bi matematik hesabıyla şunu söyleyebiliriz ki, erkeğin yaşı büyüdükçe hedef kitlesi de büyür..(25 yaşındaki (genel olarak!) 25 yaşına kadar olan kadınlarla birlikte olur. 50 yaşında bir erkek 50 yaşına kadar olan kadınlarla birlikte olur.)
öbür taraftan kadınınsa yaşı büyüdükçe hedef kitlesi küçülür. (25 yaşında olan bir kadın, (genel olarak!) 25 yaş üstü erkeklerle birlikte olurken, 50 yaşında bir kadın 50 yaş üstü erkeklerle birlikte olur)...
Belki de belli bir yaşı geçmiş ve ''artık düzgün bir adam karşıma çıksa da ben de evlenip yuvamı kursam'' diye hayıflanan ''istisna'' kadınların hepsi, benim çevreme toplanmıştır, belki gerçekte toplumumuzda böyle bir sorun yoktur, ben var zannediyorumdur.. inşallah öyledir..

zorlukları var tabii ama neyin zorlukları yok ki? herkese kendimizi beğendirmeye çalışırsak maskara oluruz ortada. ben bunu seçtim ve kararımın arkasındayım.

Evet kimse ilişkiye ayrılırım düşüncesiyle başlamıyor.. Bu evlilikte de sevgililikte de böyle ben de onu anlatmaya çalışıyorum.. Ben o soruya cevabımı çoktan verdim siz anlamak istememişsiniz.. HAYATINA DEVAM EDER. Bu kadar basit.. 35 yaşından sonra kadının herhangi bir erkekle sevgililik/evlilik gibi olaylara giremeyecği gibi bi izlenim uyandırdı yorumunuz ve ben bunu yamanmak olarak adlandırırım kusura bakmayın.. Bu kelime sizin erkek hegomanyası, kadını hiçe sayan yorumlarınızdan daha çirkin değil bence..
Ben de sizden şunun cevabını alamadım.. 35 yaşında sevgilisinde ayrılmış kadın dımdızlak kalmış oluyor da kocasından boşanmış kadın dımdızlak kalmıyor mu ? Yani dımdızlaklıktan kasıt nedir kocanın ve devletin sağladığı maddi olanaklar mı?

hangi yorumumda dini bir yargılama yapmışım acaba ??
gözlerde bozukluk var galiba
ama normal sinirden gözün falan döndü tabi , işine gelen birşeyler yazamadım kusura bakma diyecem ama kusura baksanda olur yani ..

Amaciniza polemik yaratmak herhalde... Tin tin tin tin da tin tin....

Yahu ben hiçbir topluluk veya çevre için şunu bunu yapıyor kesinlikle,demedim. Diyorum ki eğer genelleme yaparsanız başkaları da genelleme yapabilir. Ben de bisürü beraber yaşayan insanlar gördüm ama aralarında öyle çocuk aldıran, babasız çocuk büyüten görmedim. Size tacizci de demedim zaten haşaaa sade ve sadece genelleme yapmak yanlış diyorum. Evet malesef verdiğim örnekler ahlak edep kavramlarının dışında çünkü dünyada ensest ilişki konusunda 3. sıradayız ve bunu yapanlar aynı evde beraber yaşayanlar değil aile kurup dışarıya çok edepli görünenlerden çıkıyor ve bu 'bence' olan değil istatistiki bir durum. Sonuç olarak iyi insan vardır kötü insan vardır şu ya da bu grup toptan iyidir ya da kötüdür demek yanlışşşşş

ben tek bir görüşü savunup diğerlerini çöpe atmıyorum tabiri caizse. ben görüşümü en başta söyledim ve arkasındayım orda sorun yok ama görüşlerini saygı ve mantık çerçevesi içinde ifade eden herkese saygı duyarım ve beğenirim. bu sizi ilgilendirmez. ayrıca herşeyi bırakıp benim beğenilerimi mi takip ettiniz yani.ayrıca derinlemesine incelersenizde kendimle aynı fikirde olanları beğenmişimdir. bu demek değil ki ben diğer insanların yazdıklarını görüşlerini yok sayıp görmezden geleyim kesinlikle yanlış diyeyim.
bu tavrınızdan da farklı görüşlere açık olmadığınız izlenimine kapıldım. herhalde sizin sabit tek bir fikir var ondan başkasını kabul etmiyosunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…