Beraber Yaşamak

Hımmm daha çok çok yenisiniz yani....

Evet evliyken de diyebilir bir erkek ama sonra sonuçlarına katlanır..... Bekarken dediğinde katlanacağı sonuç yoktur öyle fazla....

20 li yaşlarımdayken birlikte yaşamak o kadar kötü gelmiyordu gözüme....İnsan o yaşlarda çok idealist oluyor...En iyi en modern en araştırmacı benim diye düşünüyorsun için için...Diğer insanlar,bağnaz,fazla gelenekçi vs diye düşünüyorsun hatta....Çevrenle kendini kıyaslayınca....Ama ne zaman erkekleri daha farklı bir şekilde tanıdım,tabi kk de bdv de okuduğum yaşanmış tecrubelerin de etkisi olduğunu saklayamam,kendi yaşadıklarımı da ekleyince düşüncelerim çok değişti...Bırakın birlikte yaşamayı,elini tutturmak bile o kadar kolay olmamalı bir erkeğe..Neden mi ? Çünkü erkeklerin % 99 unun kolay elde ettikleri şeylerin kıymetini bilmediklerini,kaybetme korkularının hiç olmadığını kavradım.....Hiç o kadar fedakarlığa gerek yok.....Ayrılık olduğunda kadın daha çok yıpranıyor,daha çok üzülüyor ve değmezmiş diyorsunuz..Hiç değmezmiş........

Ben birlikte yaşamadım bu arada.....

Denemek var, denemek var arkadaşım. Okuyup- çalışan - sevgilisi olan tek sen değilsin ki. Bende okuyorum, çalışıyorum, sevgilim var aynı paylaşımlar her ilişkide olduğu gibi bizde de var. Ama ben hiçbir zaman beni yarı yolda bırakmaz demem, diyemem. Geleceği biz bilemiyeceğimize göre.. Ya ölürse Allah korusun, ya başkasını severse, ya zorunlu kalırsa. Bir sürü sebep var. Hayat çok dar açıdan bakıyorsun . Senin maddi manevi talebin olmasa bile her ilişki sizin gibi olmak zorunda değildir. Kadınların ezilmemesi için elinde resmi bir belge olmalı. Avrupada kadınlara bu haklar zaten tanınıyor. Tek başına çocuk büyütmek isterse devlet parasal yardımda bulunuyor mesela ama bizim ülkemizin şartları belli. Gelecekte değişirse ne ala.. Değişmezse elden bir şey gelmez..

bende o lafı ahlaki değerlerle yorum yapmayın dediğiniz için yazdım ama ..
biraz daha geriye bakacaksın ..

Emredersiniz yahu tamam ben de cevap verdim işteeee neye göre yapın dediniz ben de bakın ahlak katılmadan da yapılıyor dedim

Teallam ya polemiğe girenleri kınardım demek böyle böyle mahvoluyo bir konu hmmmm

Millet!

Konu sahibi cevaplarini aldi siz niye birbirinizi yiyiyorsunuz?

Kimse kimsenin fikrini degistiremez!

İcimi kararttiniz valla

Hani soyleyeyimde belki okuyunca kendinize gelirsiniz.

Off buralara kadar indik yani birazdan herkesin eski konuları deşifre olur. Bakınız; aa sen zaten bunu demişsin zamanında gibi.

hayatına devam etmek... intihar etmeyeceğine göre, elbetteki hayatına devam edecek, siz benim ne sormak istediğimi bile anlamamışsınız.. ben tekrar üstüne basarak söylüyorum ki ben kendi düşüncemden/kendi inançlarımdan bahsetmiyorum. İçinde yaşadığımız toplumun gerçeklerinden bahsediyorum.
Yine o toplumun gerçeklerine göre (BENİM DEĞİL!!!) size şunu söyleyebilirim ki, evliyken boşanan kadın, sevgilisiyle birlikte yaşayıp ayrılan kadın gibi, kötü bakışlara ve hor görülmeye maruz kalmaz..''kaç yaşına geldi, bi evlenemedi gitti'' tarzında mahalle baskılarına maruz kalmaz.
gördüğünüz gibii birlikte yaşadıkları için bile kınandıklarını söylüyorlar. bunlar benim düşüncem değil!!!

ben kötü birşey demedim ki sizin hakkınızda,niye savunmaya geçtiniz?
aksine ben de farklı görüşlere saygılı bir insanım ben birlikte yaşamayı doğru bulduğumu belirttiğim halde,doğru bulmadığını ama yaşayanlara da saygı duyduğunu belirten arkadaşların yorumlarını beğendim.kimi beğenip kimi beğenmediğiniz elbette beni ilgilendirmez,bunu ifade etmeye çalışmamıştım yalnızca anlayamadığımı belirttim.özellikle sizi takip ediyor değili,m sadece yorumları tek tek okurken birçoğunun altında sizin isminizi gördüğüm için dikkatimi çekti,elbette her görüşe saygı duyabilirsiniz,ama tekrar söylüyorum,anlayamadığım nokta kınayanı da kınamanın yanlış olduğunu belirteni de beğenmenizdi.bu da benim görüşüm,saygı lütfen:)

Off buralara kadar indik yani birazdan herkesin eski konuları deşifre olur. Bakınız; aa sen zaten bunu demişsin zamanında gibi.

hiç sorma ...
istenilen cevaplar alınmayınca,, kimsenin düşüncesi değiştirilmeyince böyle oluyor.
neyse allahtan aaa ben bunu mu demişim diyeceğim bir cevap yok ..

Allah tam kk kadınlarının her olayda ikiye ayrıldığı mevzu bu sefer konu başlığı olmuş:)
Hiç tartışmalara girmeden kendi düşüncemi söyleyeyim, kim nasıl mutluysa neye inanıyorsa öyle yaşar.Beraber yaşayan da var çevremde, evlenene kadar aynı evde uyumayız diyen de.Herkes halinden memnun.Önemli olan da bu değil mi?
Bırakın kim nasıl düşünüyorsa düşünsün, hayat sizin hayatınız.Kınayanlara da Allah dert vermesin diyorum.Kimsenin haddine değil diğer bir kişinin yaşamını ya da yaptıklarını sorgulayıp kınamak.Herkes kendinden mesuldür.Bir başkasının yaptıklarına, ayıbına gelene kadar insanlar kendilerine dönüp baksa sorun zaten kalmayacak.
Mutluluğunuz daim olsun...

en başında ilşikimizi anlattığım kısmı okursanız zaten bunların hepsinden bahsettim. biz ilerde ayrılabileceğimiz ihtimali nedeniyle de evlenmedik. ikimizin karşısına da çok farklı seçenekler çıkabilir ve evliliğin ayakbağı olmasını istemiyoruz ama şu an bu kadar seviyorken mutlu olma şansını da kaçırmak istemiyoruz.

başkasını severse ölürse zorunlu kalırsa, tabii ki üzülürüm ama ben de kendi yoluma bakarım göbeğimiz bir kesilmedi ya. nasılsa nikah yok bir şey yok, alırım bavulumu yeni evime geçerim. ne kadar ilginç değil mi? aynı cümleden iki farklı mantık çıkabiliyor.

ben burada kimseye akıl vermiyorum, kimseye örnek teşkil etmek zorunda da değilim. herkes kendi özel durumuna göre yapması gerekenleri ölçüp tartıcak.

ağzına sağlık.. ama insanlara laf anlatmak zor.. bir musibet, bin nasihattan iyidir derler ya. illa yaşayıp görecekler.

O zaman bir görüşün bu kadar ateşli savunucusu olmanıza da gerek yok. Konun başından beri burdasınız ve sürekli savunma halindesiniz. Madem fikirlerde ortak noktalar var polemiğe gerek yok. Evlilik ayakbağı değildir mesela bunu demeye hakkınız yok. EVlilik bana göre ayakbağı deseniz neyse de. Beğenmiyorsanız, gereksiz buluyorsanız kime ne? Ama evliliği kutsal görenler de vardır bilmiyorum şahsen ben. Kelimeleri düzgün seçersek tartışma konusu da çıkmaz, böylece herkes fikrini savunabilir daha rahat

ilişkiler o şekilde şekillenmiyor sanırım benim çevremde, siz nasıl ya yarın giderse diye düşünüyorsanız, o da düşünüyor ya yarın giderse diye. her an bavulumu alıp çıkabilirim, elbet bulurum kalacak bir yer. kadın ortada kalır da erkek kalmaz mı? kadın üzülür de erkek üzülmez mi? her şey karşılıklı.

Aynı mahalle baskısı aynı oranda dul hanımlara da var malesef.. Dul denilince erkeklerin bakış açılarının nasıl değiştiğini biliyoruz aynı şekilde toplumda hemcinsini kınamaya çok meraklı olan kadınların da.. Yani toplum herkese her şeye kötü gözle bakıcak bi yan buluyo di mi O yüzden toplum baskısını çok hayatımın merkezine almadan kendi doğrularımız çerçevesinde yaşamaya çalışsak daha iyi tabi ne kadar başarabilirsek.. Bu arada sizin düşünceniz olmadığını baştan söyleseydiniz keşke benim de daha fazla tartışmaya niyetim yok iyi geceler..

Soru:Birlikte yaşamaya nasıl bakıyorsunuz !!! önce bunu sormak istiyorum aslında... Sonrasında aileniz ve arkadaşlarınız sizce bu olaya nasıl bakar ve tabiki varsa sevdiğiniz kişinin(sevgiliniz,nişanlınız ya da eşiniz) ailesi...

Şimdi konunun başında ki soruyu doğru tahlil edelimde sonradan cevabımızın içeriği kimseyi rahatsız etmesin

Cevap:Sıcak bakmıyorum,BANA GÖRE çok ters bir durum
Ailemde sıcak bakmaz çevrem hiç sıcak bakmaz
Tabiki bu benim örf adetim ve inancıma göredir

Saygılar ...

Not:artık cevap yazmaya korkar olduk(tir tir titreyen smıle)

Üstteki benim ilk yorumum...Kişinin ailesi yaşadığı çevre kabulleniyorsa benim için bir sorun yok..Ama sonucunda kişinin kendisini yıpratacak şeyler yaşaması işten bile değil...Kendini evliliğe hazır hissetmiyor fakat o kişiyle aynı evi paylaşıyor evlilikten tek farkı var nikah!!! Neden hal böyleyken nikah yapmıyorlar sizce? Bence muhtemelen erkek istemiyor ve kadın da artık bunu kabulleniyor..
Bir de aile kurmayan birilerinin ensest(aileiçi ilişki) kurmalarının olmaması sizce de normal değil mi

Offf daha fazla yorum yazmayacağım..Sanırım site sahipleri de bizim burada birbirimize tahammülsüzce saldırışımızı izlemekten hoşnutlar...Kapatsınlar artık çünkü herkes birbirine cevap hakkını düşündükçe uzayıp gidiyor...

Son olarak @madennis sizinle tamamen zıt düşünceler içindeyim bunu değiştiremem ama kusura da bakmayın gece gece saçma bir konu yüzünden birbirimize sinirlenmiş olabilir iyi akşamlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…