- 1 Nisan 2010
- 14.774
- 678
- 213
- Konu Sahibi naznaznaznaz
-
Hımmm daha çok çok yenisiniz yani....bir senedir tanıyorum, daha cicim ayları denebilir aslında 6 ay da beraber yaşamaya başlayalı.
denemeden hakedip etmediğini bilemem, haketmiyor bile olsa ben bu 6ayımı çok mutlu yaşadım güzel anılarım oldu. bir gün giderse bile güzel anılarla hatırlarım. ayrılırsak maddi olmadığı gibi manevi bir talebim de olmaz. yemeği de beraber yaptık çamaşırı da beraber yıkadık para kazanmak için ikimizde çalıştık ama yerken de beraber yedik, çıktık eğlendik. saçımı süpürge etmedim, yolunu gözlemedim o da beni çok şükür şimdiye kadar yarıyolda bırakmadı.
bu tabiki olabilir..beşer şaşar..tam da bu sebepten evli erkekler de aynısını yapıp "başkasına aşık oldum" diyip çekip gidebiliyor ya da amiyane ifadeyle tekmeyi basabiliyor..evlilik erkeği kadının eşyası ya da evcil hayvanı yapmaz ki tasmayı takasın da evde dursun,evlenince kimse kimsenin mülkiyetine geçmiş olmuyor yani,gidecek olan evliyken de gider değilken de..
o değil de,simon rumuzlu arkadaş her fikirden yazıyı beğenmiş,onaylayanı da,onaylamayanı da,kınayanı hor göreni karışmayanı bir fikri olmayanı bir çok kişiyi..bunu anlamadım:))
bir senedir tanıyorum, daha cicim ayları denebilir aslında 6 ay da beraber yaşamaya başlayalı.
denemeden hakedip etmediğini bilemem, haketmiyor bile olsa ben bu 6ayımı çok mutlu yaşadım güzel anılarım oldu. bir gün giderse bile güzel anılarla hatırlarım. ayrılırsak maddi olmadığı gibi manevi bir talebim de olmaz. yemeği de beraber yaptık çamaşırı da beraber yıkadık para kazanmak için ikimizde çalıştık ama yerken de beraber yedik, çıktık eğlendik. saçımı süpürge etmedim, yolunu gözlemedim o da beni çok şükür şimdiye kadar yarıyolda bırakmadı.
seviye belli .... gerçekten tın tın mışşşş...
bende o lafı ahlaki değerlerle yorum yapmayın dediğiniz için yazdım ama ..
biraz daha geriye bakacaksın ..
ben tek bir görüşü savunup diğerlerini çöpe atmıyorum tabiri caizse. ben görüşümü en başta söyledim ve arkasındayım orda sorun yok ama görüşlerini saygı ve mantık çerçevesi içinde ifade eden herkese saygı duyarım ve beğenirim. bu sizi ilgilendirmez. ayrıca herşeyi bırakıp benim beğenilerimi mi takip ettiniz yani.ayrıca derinlemesine incelersenizde kendimle aynı fikirde olanları beğenmişimdir. bu demek değil ki ben diğer insanların yazdıklarını görüşlerini yok sayıp görmezden geleyim kesinlikle yanlış diyeyim.
bu tavrınızdan da farklı görüşlere açık olmadığınız izlenimine kapıldım. herhalde sizin sabit tek bir fikir var ondan başkasını kabul etmiyosunuz.
Millet!
Konu sahibi cevaplarini aldi siz niye birbirinizi yiyiyorsunuz?
Kimse kimsenin fikrini degistiremez!
İcimi kararttiniz valla
Hani soyleyeyimde belki okuyunca kendinize gelirsiniz.
Evet kimse ilişkiye ayrılırım düşüncesiyle başlamıyor.. Bu evlilikte de sevgililikte de böyle ben de onu anlatmaya çalışıyorum.. Ben o soruya cevabımı çoktan verdim siz anlamak istememişsiniz.. HAYATINA DEVAM EDER. Bu kadar basit.. 35 yaşından sonra kadının herhangi bir erkekle sevgililik/evlilik gibi olaylara giremeyecği gibi bi izlenim uyandırdı yorumunuz ve ben bunu yamanmak olarak adlandırırım kusura bakmayın.. Bu kelime sizin erkek hegomanyası, kadını hiçe sayan yorumlarınızdan daha çirkin değil bence..
Ben de sizden şunun cevabını alamadım.. 35 yaşında sevgilisinde ayrılmış kadın dımdızlak kalmış oluyor da kocasından boşanmış kadın dımdızlak kalmıyor mu ? Yani dımdızlaklıktan kasıt nedir kocanın ve devletin sağladığı maddi olanaklar mı?
ben tek bir görüşü savunup diğerlerini çöpe atmıyorum tabiri caizse. ben görüşümü en başta söyledim ve arkasındayım orda sorun yok ama görüşlerini saygı ve mantık çerçevesi içinde ifade eden herkese saygı duyarım ve beğenirim. bu sizi ilgilendirmez. ayrıca herşeyi bırakıp benim beğenilerimi mi takip ettiniz yani.ayrıca derinlemesine incelersenizde kendimle aynı fikirde olanları beğenmişimdir. bu demek değil ki ben diğer insanların yazdıklarını görüşlerini yok sayıp görmezden geleyim kesinlikle yanlış diyeyim.
bu tavrınızdan da farklı görüşlere açık olmadığınız izlenimine kapıldım. herhalde sizin sabit tek bir fikir var ondan başkasını kabul etmiyosunuz.
Off buralara kadar indik yani birazdan herkesin eski konuları deşifre olur. Bakınız; aa sen zaten bunu demişsin zamanında gibi.
Birlikte yaşamaya nasıl bakıyorsunuz önce bunu sormak istiyorum aslında... Sonrasında aileniz ve arkadaşlarınız sizce bu olaya nasıl bakar ve tabiki varsa sevdiğiniz kişinin(sevgiliniz,nişanlınız ya da eşiniz) ailesi...
Ben uzun zamandır beraber olduğum erkek arkadaşımla beraber yaşamaya başladım, iki yılı geçen süredir beraber yaşıyoruz...Tam aile gibiyiz denilebilir.Market alışverişleri, pazar alışverişleri, kıyafet alışverişini hep düzenli yaparız, aile gb...Pazar esnafından tutun konu komşumuza kadar sevilen bir çiftiz...Dışarıda da oldukça hoş bir tablo çizdiğimiz kanısındayım...
Ama tabii evli olmadığımızı öğrendiğinde şaşıranlar, inanmayanlar olduğu gibi kınayanlar da oluyor...Feci bir hastalıkmış gibi kendi çocuklarında olmamasını dileyenler de yok değil...Merak ediyorum sizler, benim cinsim bu duruma nasıl bakıyor?? :26:
Denemek var, denemek var arkadaşım. Okuyup- çalışan - sevgilisi olan tek sen değilsin ki. Bende okuyorum, çalışıyorum, sevgilim var aynı paylaşımlar her ilişkide olduğu gibi bizde de var. Ama ben hiçbir zaman beni yarı yolda bırakmaz demem, diyemem. Geleceği biz bilemiyeceğimize göre.. Ya ölürse Allah korusun, ya başkasını severse, ya zorunlu kalırsa. Bir sürü sebep var. Hayat çok dar açıdan bakıyorsun . Senin maddi manevi talebin olmasa bile her ilişki sizin gibi olmak zorunda değildir. Kadınların ezilmemesi için elinde resmi bir belge olmalı. Avrupada kadınlara bu haklar zaten tanınıyor. Tek başına çocuk büyütmek isterse devlet parasal yardımda bulunuyor mesela ama bizim ülkemizin şartları belli. Gelecekte değişirse ne ala.. Değişmezse elden bir şey gelmez..
Hımmm daha çok çok yenisiniz yani....
Evet evliyken de diyebilir bir erkek ama sonra sonuçlarına katlanır..... Bekarken dediğinde katlanacağı sonuç yoktur öyle fazla....
20 li yaşlarımdayken birlikte yaşamak o kadar kötü gelmiyordu gözüme....İnsan o yaşlarda çok idealist oluyor...En iyi en modern en araştırmacı benim diye düşünüyorsun için için...Diğer insanlar,bağnaz,fazla gelenekçi vs diye düşünüyorsun hatta....Çevrenle kendini kıyaslayınca....Ama ne zaman erkekleri daha farklı bir şekilde tanıdım,tabi kk de bdv de okuduğum yaşanmış tecrubelerin de etkisi olduğunu saklayamam,kendi yaşadıklarımı da ekleyince düşüncelerim çok değişti...Bırakın birlikte yaşamayı,elini tutturmak bile o kadar kolay olmamalı bir erkeğe..Neden mi ? Çünkü erkeklerin % 99 unun kolay elde ettikleri şeylerin kıymetini bilmediklerini,kaybetme korkularının hiç olmadığını kavradım.....Hiç o kadar fedakarlığa gerek yok.....Ayrılık olduğunda kadın daha çok yıpranıyor,daha çok üzülüyor ve değmezmiş diyorsunuz..Hiç değmezmiş........
Ben birlikte yaşamadım bu arada.....
ağzına sağlık.. ama insanlara laf anlatmak zor.. bir musibet, bin nasihattan iyidir derler ya. illa yaşayıp görecekler.
'İnsanlar başkalarının hatalarından ders alsaydı hiç kimse hata yapmazdı' bu herkes icin gecerli...
en başında ilşikimizi anlattığım kısmı okursanız zaten bunların hepsinden bahsettim. biz ilerde ayrılabileceğimiz ihtimali nedeniyle de evlenmedik. ikimizin karşısına da çok farklı seçenekler çıkabilir ve evliliğin ayakbağı olmasını istemiyoruz ama şu an bu kadar seviyorken mutlu olma şansını da kaçırmak istemiyoruz.
başkasını severse ölürse zorunlu kalırsa, tabii ki üzülürüm ama ben de kendi yoluma bakarım göbeğimiz bir kesilmedi ya. nasılsa nikah yok bir şey yok, alırım bavulumu yeni evime geçerim. ne kadar ilginç değil mi? aynı cümleden iki farklı mantık çıkabiliyor.
ben burada kimseye akıl vermiyorum, kimseye örnek teşkil etmek zorunda da değilim. herkes kendi özel durumuna göre yapması gerekenleri ölçüp tartıcak.
Hımmm daha çok çok yenisiniz yani....
Evet evliyken de diyebilir bir erkek ama sonra sonuçlarına katlanır..... Bekarken dediğinde katlanacağı sonuç yoktur öyle fazla....
20 li yaşlarımdayken birlikte yaşamak o kadar kötü gelmiyordu gözüme....İnsan o yaşlarda çok idealist oluyor...En iyi en modern en araştırmacı benim diye düşünüyorsun için için...Diğer insanlar,bağnaz,fazla gelenekçi vs diye düşünüyorsun hatta....Çevrenle kendini kıyaslayınca....Ama ne zaman erkekleri daha farklı bir şekilde tanıdım,tabi kk de bdv de okuduğum yaşanmış tecrubelerin de etkisi olduğunu saklayamam,kendi yaşadıklarımı da ekleyince düşüncelerim çok değişti...Bırakın birlikte yaşamayı,elini tutturmak bile o kadar kolay olmamalı bir erkeğe..Neden mi ? Çünkü erkeklerin % 99 unun kolay elde ettikleri şeylerin kıymetini bilmediklerini,kaybetme korkularının hiç olmadığını kavradım.....Hiç o kadar fedakarlığa gerek yok.....Ayrılık olduğunda kadın daha çok yıpranıyor,daha çok üzülüyor ve değmezmiş diyorsunuz..Hiç değmezmiş........
Ben birlikte yaşamadım bu arada.....
hayatına devam etmek... intihar etmeyeceğine göre, elbetteki hayatına devam edecek, siz benim ne sormak istediğimi bile anlamamışsınız.. ben tekrar üstüne basarak söylüyorum ki ben kendi düşüncemden/kendi inançlarımdan bahsetmiyorum. İçinde yaşadığımız toplumun gerçeklerinden bahsediyorum.
Yine o toplumun gerçeklerine göre (BENİM DEĞİL!!!) size şunu söyleyebilirim ki, evliyken boşanan kadın, sevgilisiyle birlikte yaşayıp ayrılan kadın gibi, kötü bakışlara ve hor görülmeye maruz kalmaz..''kaç yaşına geldi, bi evlenemedi gitti'' tarzında mahalle baskılarına maruz kalmaz.
gördüğünüz gibii birlikte yaşadıkları için bile kınandıklarını söylüyorlar. bunlar benim düşüncem değil!!!
Şahsen benim yetiştiğim çevre, ailem ve kendim böyle birşeyi kaldıramazdı ve ben birlikte yaşamayı kabul etmezdim..
Ama sizin aileniz çevreniz ve en önemlisi kendiniz durumu kabullenmişsiniz..
Birşeyi sormak istiyorum, bunu yadırgayan kınayan birçok insan var bu bir gerçek..Onlar sizin hakkınızda kötü birşey söyleyince kınayınca üzülmüyor musunuz? Evlenmeme sebebiniz nedir?
Yahu ben hiçbir topluluk veya çevre için şunu bunu yapıyor kesinlikle,demedim. Diyorum ki eğer genelleme yaparsanız başkaları da genelleme yapabilir. Ben de bisürü beraber yaşayan insanlar gördüm ama aralarında öyle çocuk aldıran, babasız çocuk büyüten görmedim. Size tacizci de demedim zaten haşaaa sade ve sadece genelleme yapmak yanlış diyorum. Evet malesef verdiğim örnekler ahlak edep kavramlarının dışında çünkü dünyada ensest ilişki konusunda 3. sıradayız ve bunu yapanlar aynı evde beraber yaşayanlar değil aile kurup dışarıya çok edepli görünenlerden çıkıyor ve bu 'bence' olan değil istatistiki bir durum. Sonuç olarak iyi insan vardır kötü insan vardır şu ya da bu grup toptan iyidir ya da kötüdür demek yanlışşşşş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?