- 22 Ocak 2010
- 7.158
- 19.671
- 498
- Konu Sahibi naznaznaznaz
-
Kadesa cevap vermedi ama
lahana turşusu
erkek buna izin veriyorsa ben o adamı 2.gün BOŞARIM , zaten cinnet geçirmiş olurum millete ne be benim kanımdan
olabilir benle bu gün hiç konuşmadı
ilişkimizi gözden geçiriyo galiba
Sevgili ebushhh,
Bu genelleme biraz sert olmadı mı?
sen bunu söyleyince aklıma birşey geldi..anlatmam lazım :) bizim toplumumuzda evlilik önemlidir ve aile temel kavramlardan biridir...yani nikah olmazsa olmazlarımızı arasında :) bir de bu evlilik sonrasında çok garip geleneklerimiz vardır,belki nikahta bir gelenek..
şimdi eşimin memlektinde düğün gecesinin sabahında gelin ve damat bir koca tepsi baklava yaptırıp kız evine giderler..bunu ilk duyduğumda şok oldum..nasıl yani dedimöğrendim ki olay şu imiş,onu duyunca daha da bi kendimden geçtim..erkek tarafı kız tafarına biz kızınızın tatlısını yedik bu de biizm tatlımız demek isteniyormuş
işte nikahtan sonra sevişmenin diğer bir ıspatı,"tatlının yenmesi"
lahana turşusu
Piliciniz güzeldi demek olsa gerekTöbe ya
İ
Ciddi manada gülme krizine girdim bu cevaplardan sonra.
Allah da sizi güldürsün.
Piliciniz güzeldi demek olsa gerekTöbe ya
Kiziniz pilic gibiydi.. anlami tasiyor olabilir.
sen çok yaşa emi lahana turşusu he ahahahaa :))))))
müslümanlar için nikahsız birlikte yaşamak helal değildir. eğer müslüman değilseniz ya da müslüman olup dini sorumluluklarınızı önemsemiyorsanız şu soruyu sormak isterim yirmili yaşların başında biriyle beraber yaşamak, dışarıdan bir aile gibi görünmek rahatsız etmiyor da gerçekten aile olmak, hukuki olarak da birlikte olmak neden rahatsız ediyor. bir insanı onunla yaşamayı isteyecek kadar sevip, değer verip, hukuken eşi olmamayı istemek nedir?
ben kesinlikle onaylamıyorum böyle bir ilişki biçimini.
ben kar$iyim,
erkek milletine güvenilmez diye dü$ünüyorum, ve beraber ya$ayanlar neticede arkada$ gibi oluyorlar ve erkek veya kadin istedigi zaman evi terk edip gidebiliyor, çünkü evli degiller bo$anma mahkeme gibi $eylerle ugra$madan elini kolunu sallaya sallaya çekip gider, ama evli olunca insanlar daha çok baglandigi için evi terk etmek daha zor oluyor.
ben $unu dü$ündüm birde, hadi 3-4 yil beraber ya$adiniz sonra evlenmeye karar verdiniz, dügününüz sizi o kadar heyecanlandirirmi? zaten beraber oturuyorsunuz, dügünden sonra hayatinizda ne degi$ecekki? o beyaz gelinlik bile anlamini yitirir netice sevdigine kavu$mayacaksinki sadece aile cüzdaniniz olacak...
Kız evi oğlan evine ne götürüyor bu durumda ?
bence gerekli bir adım evlilik öncesinde, klasik laftır ''yanınızdaki insanı aynı evde yaşamadan tanıyamazsınız'' diye. Bence birlikte olduğun insanı, alışkanlıklarını, bunların sana uyup uymadığını gözlemlemek, aileler işin içine karışmadan ilişkiyi bir adım öteye götürüp netleştirebilmek için çok gerekli.
Ha eminim ailem, akrabalarım vs. Hiç hoşlanmazdı bu fikrimden, komşularım içinse mükemmel bir dedikodu malzemesi olacağına eminim, arkadaşlarımı ise yargılayıcı olmayan insanlardan seçmeye dikkat ederim.
Daha ne götürsün?:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?