Berbat bir ev kadiniyim

Bayildim bu yoruma

hazır konu pislikten açılmışken dünde kayınvalidem herkezi yemeğe çağırdı.yardım için mutfağa gittim.birde ne göreyim.kv mutfağın tezgahına sermiş yufkaları işaret parmağını dilinle ıslatıp defter yaprağı çevirir gibi yufkaları birbirinden ayırıp tepsiye diziyor.midem bulandı bulandı kusacaktım az daha.

Bilmiyorum ama ben yazılan yazıya inandım neden diye soracak olursanız benimde çevremde konu sahibi arkadaşımız gibi tanıdıgım bir bayan vardı kesinlikte evinde temizlik yapmazdı,yemek yapmazdı,ütü yapmazdı,banyo yapmazdı,bulaşık mutfakta dağ gibi birikirdi ayda bir kere falan yıkardı çamaşır banyoda birikirdi,kendisi ve çocukları 6-7 ayda bir yıkanırdı evini 2-3 senede bir kere balkon yıkanan süpürge ile süpürürdü onada süpürmek denirse kadının evine hiç kimse gitmezdi doğru düzgün oturacak bir yer bile yoktu her taraf çamaşır ve bulaşık dolu olurdu kapının önünden geçerken hiç kimse geçemezdi kokudan.Konu sahibi arkadaşımıza biraz fazla yüklenmişler ama etrafta gördükçe ben şasırmıyorum.

Konu sahibi arkadaşım umarım sorunlarını halledersin bir an önce sevgilerle.

panik atak nasıl bir hastalıktır bilemem ama kanser bile daha iyi, demenize inanamıyorum.. zordur hastalıkla uğraşmak, insanın neresi ağrısa canı ordadır derler ama kanseri istemek nedir yaa.. neden bahsettiğinizi, neyi istediğinizi bilmiyorsunuz, hatta tahmin bile edemezsiniz siz. siz kanserin nasıl olduğunu, hem çekene hem yakınlarına ne acılar verdiğini bilirmisiniz? umarım hiç bilmezsiniz çünkü çok , çok, çok acı ...

kanserin tedavisi var öylemi?? hadi yaa... o zaman söyle kardeşim, bu kadar insan neden ölüyor kanserden, aylardır mide-pankreas kanseriyle boğuşan babam için tıp niye bu kadar çaresiz? babamın ağrılarını niye dindirmiyor hiç bir ilaç, kanserin çaresi olduğuna göre demekki doktorların bize bi garezi var o yüzden tedavi etmiyorlar babamı..

neyse daha fazla yazmak istemiyorum...

Yurtdışında yaşıyorum demeseydiniz kardeşimin eşi yazdı sanacaktım Fazlası var, eksiği yok...

herkes kendi yaşadığını en kötüsü zanneder
panik atağın ne olduğunu bilmeyen yorum yapmasın ağzı olan konuşuyor cart curt höt höt yazmadan çok zor olduğunu anlatmanın başka yollarıda vardır muhakkak
Allah şifalar versin tüm hastalara ...

33 sayfa boyunca herkes meğer ne mükemmel temizmiş ev hanımıymış onu anladık.

peki biriniz gel şöyle yapalım dediniz mi konu sahibine hayret pes

kknın en önemli noktası bekaret sanırdım meğer birde iyi ev hanımı olmakmış.

Eğitimci ve avukat arkadaş saat 7 de bekliyorum demişti ,7 yi epey bi geçti ,hatırlatayım dedim ,ben geldim.

Gunduz uzun uzun yazamadim simdi yaziyorum.:)

Oncelikle kimsenin hastaligi kimseninkinden kucuk ya da buyuk degil bunu bir belirteyim.

Panik atak ruhsal , kanser fiziksel bir hastaliktir. Moralle ve dogru tedaviyle kanser yenilebilse de , her zaman bu mumkun olacak birsey diye yok. Oyle olsa kanserden olen kimse olmazdi.

Pozitif dusunmenin panik atakta etkisi olsa da tamamen iyilestirmemektedir cunku beynin kimyasi bozulmustur. Ilacla tedavisi oldugu gorunsede bu bazen mumkun olmamaktadir.

2008 de OKB hastasi oldugunu ogrenmis biri olarak her hastaligin caresi vardir diyebilirim yalniz panik atak gibi hastaliklarin iyilesmesi tamamen mumkun degildir cunku zaman zaman arkasinda baska hastaliklari da barindirmaktadir.

Kolumuz kirilsa X-ray cektiginiz zaman gorulur ama bu gibi ruhsal hastaliklar fiziksel olarak kanitlanamamaktadir. Bu hastanin daha cok zoruna gider. Kisi her seferinde kendini anlatmak zorundadir, kendisi bile ne oldugunu anlayamazken baskasina nasil anlatabilir ve karsindakinden o anlayisi nasil bekleyebilir. O yuzden hep denir ; sen bu hastaligi yasadinda mi biliyorsun ve ahkam kesiyorsun.

Dogru tedaviyle onu alinmayacak hastalik yok. Belki tamamen iyilesmezsin ama gunluk yasamina etki etmeyecek sekilde control altina alabilirsin.

Izninle seni kirmadan iki sey dikkatimi cekti.

Birincisi "Herkes is sahibi, coluk cocuk ev sahibi, ben 32 yasindayim ve hala ne isim var ne biseyim" demissin. Bir yerlerden baslayacaksin, bence dil ogrenmekten basla. Madem fransizca bilmiyorsun cabucak ogrenirsin arada tedavine de devam edersin. Gerisini sonra dusunursun.

Ikincisi cocuk istiyorsun. Sanirim uc ay once dusuk yapmissin. Oncelikle bunun icin basin sagolsun diyorum . Lutfen ama lutfen tedavi olmadan ve hastaligini kontrol altina almadan bir bebek dusunme.

Allah kimseye ne kanser ne de panik atak hastaligini versin. Ben ikisini karsilastirmadim. Iki taraftan da dolayli olarak cekmis biri olarak ortada bir yorum sundum.

Gecmis olsun.

Aşk olsun mlkctk hepimizi niye aynı kefeye koydun? :)

Arkadaşa yardımcı olmaya çalışan da oldu,
öneri sunan da, bunun psikolojik bir hastalık olduğunu,
acilen tedavi olması gerektiğini söyleyen de oldu.

Kurunun yanında yaşları da yakmayalım :)

haftalarca yıkanmayan bulaşık 30 makinelik birikmiş çamaşır atıyonda biraz ufak ataydın bari hiç inandırıcı değil,2 hesap açmış biriyle yazıyo öbürüyle kendine destek veriyo

Bi ton yorum okudum,herkes fikrini söyledi vs..
Fakat fake in bile bi bi raconu vardır.
Bari ufak ufak,cimdire cimdire atsaydınız be arkadaş.

Aslında ben doğru yada değil,konunun ne orasında,nede konuda geçen bi ton bulaşık,çamaşır ve bi ton kılda tüyde değilim.
Benide ilgilendirmez,doğrudur belkide konu emin değilim..Dediğim gibi isterse 30 değil,60 makine çamaşırınız olsun..
Yada ağda bile yapılamayacak kadar tüyünüz.

Tek sahte kokon şey;
Neden eşiniz sirke davet etti sizi bugün?
Bu günü mü buldunuz sirke gidecek?
Yani bu kadar mı tesadüf olur,siz burada bi kalabalık topluyorsunuz,içinde bi ton penguen diye düşünüyorsunuz belkide!

Sirk-penguen vs..

Neyse,ama genede ben bu konunun:

İnŞAllah ve inşAllah sahte olmasını temenni ediyorum,bu tür bir psikolojik rahatsızlık içine düşen bir insan olsun asla istemem.
Umarım konu sahtedir,ve umarım sadece ve sadece burada ki insanları tiye alıyorsunuzdur.

Amannn deme cnm ya ay gozunin onindr boylr yaptiysa zeytinli pogaca nasil yapar kimbilir?

ee saat 7den önce banlandığımız için yazamadık denir..
biri girmeyince diğeride giremediği için doğal olarak..

Bunları yazmaya üşenmedin mi?
İlginç

katılıyorummmm

Amannn deme cnm ya ay gozunin onindr boylr yaptiysa zeytinli pogaca nasil yapar kimbilir?

ahahahah hiç gülceim yoktuu demek yufkayı tükrükleyip defter gibi çeviriyoo ıııbıılll

aklıma düşürdün şimdi buzamana kadar zeytinli birşey yapmadı .ama yaparsa eğer aklımda bulunsun.heran herşey olabilir.birde yalanmış zeytin yemek istemem.ağzınla açıp içine atabilir iiiiiy iğrenççççç.yemek pişirirken yemeği ısırıyor pişip pişmediğini kontrol etmek içi tekrar ısırdığını pişen yemeğin içine atıyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…