bereketsizlik

Alyaayla

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2018
1.378
1.112
133
35
merhaba, bdv bölümüne ilk defa yazıyorum sizden yardımlarınızı rica ediyorum.ben bekarım ,iki yıldır asgari ücretle çalışıyorum , ama çalıştığım günden peri paramın bereketini göremedim maaş geldiği gibi bitiyor sürekli eksilerdeyim .psikolojim bozuldu bu yüzdensigara ,alkol kullanmıyorum ,sürekli gezmiyorum da ama paramın hiç hayrını göremedim .bana paramın bereketlenmesi için dua önerebilir misiniz sizden rica ediyorum.konuyu doğru yerde açtım mı bilmiyorum ama benim derdim de bu , o yüzden burda yazdım

birikim yapmayı geçtim ben eksilere düşmeden maaşımı harcayabilseydim yine de üzülmezdim.ünv okurken kredi almıştım şimdi onu da ödemem lazım ödeyemezswem maaşıma haciz konulacak ,ailemden bana yardım edebilecek iyi durumda kimse yok kara kara düşünüyorum dua etmekten başka bişey yapamıyorum gerçi onuda sürekli yapamıyorum ya

Gider tablonuzu yazarsanız biraz fikir verebiliriz. Tabi ki asgari ücretle geçim çok zor. Ancak o paraya aile gecindirebilen de var. Evden ek is gibi şeyler araştırın. Tek olduğunuz için vaktiniz kalır buna diye düşünüyorum.

Yalnız yasiyorsan normal. Asgari ücret neye yeter ki? Ama ailenle yasiyorsan normal değil hiç para kalmaması, eğer onlara yardım etmiyorsan. Bence paranı annene ver her maaş aldiginda, o sana yetecek kadar harçlık versin. Anneler iyi biriktirir. tabi annenle aran iyiyse ve annen paranın üstüne yatmayacaksa :)

geç cevap verdiğim için özür dilerim hepinizden herkese de çok teşekkür ederim ,ailemle yaşıyorum ama her ay mutlaka bişey çıkıyor bu ay mutlaka paramı değerlendireceğim diyoruma ama bişey çıkıyor gidiyor,kadeşlerimin ihtiyacı çıkıyor onlara hayır diyemiyorum veriyorum ve sonunda ben parasız kalıyorum

Her ay kendine bir ceyrek altin al. Bu pat diye hemen istesen de harcayamayacagin bir sey. Aydan aya sayisi arttikca, birikimin de artmis olacak. Parayla para almis gibi olacaksin:)

bi yazıda okumuştum eğer daha önce birilerin hakkını yemişseniz ,verdiğiniz borçları ödememişseniz ve helalik istememişseniz paranız bereketsizleşir ama bende öyle bir durum da olmadı ,kimsenin parasında gözüm yok gerçekten çok zor bi durum düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum

Yani tabi dua önemli de hani tedbir senden tevekkül Allahtan olur ya. Sorun asgari ücrette. Bereketle alakası yok yani. İş değiştirmem lazım.

Kardeşlerimin ihtiyacı çıkıyor veya başka birşey çıkıyor yazmıssınız sanırım sorununuzun kaynağı bunlar.Mesela ne gibi ihtiyaclar cıkarıyorlar size,gerekli mi gereksiz mi yada size mi güveniyorlar.Bence bunları sorgulayın.Yanlış anlaşılmak istemem ama bazen ailemiz bizi biz farkında olmadan sömürebiliyorlar o yuzden hayir demeyi ögrenmek lazım.Zaten asgari ücret cok az oluyor birde üzerine bu rakamı birileriyle paylasırsak tabi ki de eksiye düseriz.Benim mantığım bu.

Kuran okumayı biliyorsan vakıa suresi oku hergun. Bilmiyorsan da internetten aç dinle o da mutlaka faydalı olur ve bu surenin sırrını da arastirabilirsin internetten veya kitaplardan

bende vakia suresinin fziletlerini duymuştum ama daha önce okumak nasip olmadı .siz daha önce okumuş muydunuz günde kaç kere okumayı tavsiye edersiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…