bereketsizlik

Bende inanıyorum bazı paranın bereketi olmadığına mesela küçük bir işyeri ve sorunlu patronsa verdiğinde gözü kalıyorsa bereketi olmuyor malesef.
Bazı sitelerde denk gelmiştim.
Evde çöp bulundurmamak
Yemekleri israf etmemek gerek

maaşı alır almaz bir iki çeyrek al at kenara. asla dokunma sonra.

bi yazıda okumuştum eğer daha önce birilerin hakkını yemişseniz ,verdiğiniz borçları ödememişseniz ve helalik istememişseniz paranız bereketsizleşir ama bende öyle bir durum da olmadı ,kimsenin parasında gözüm yok gerçekten çok zor bi durum düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum

Geçen markete gittik 169 tl mi ne verdik, ki gittiğimiz yer toptancı, en ucuz 36 tlye satılan bebek bezini ben 21 tlye alıyorum. O kadar uygun yani. Ne aldım bu alışverişte peki? Oğluma bez aldım, ıslak mendil aldım, bir iki sebze aldım, bir kilo kaşar peynir, yarım kilo da süzme peynir aldım. Belki bir iki ıvır zıvır daha. O kadar canım sıkıldı ki, daha 4-5 ay önce aynı şeylere 70-80 tl falan veriyordum. Kilosuna 15 tl verdiğim kaşar olmuş 22 tl. Her neyse demek istediğim şartlar buyken o kadar parayla geçinememen çok normal... Ama bir yerde de paran bitmeden önce param kalmadı demeyi öğrenmelisin ailene. Öbür türlü çok zor çünkü.

Yalniz yaşayıp ev gecindiriyorsan çok normal.
Bir de birikim ise amacın, once birikime ayırip kalanı harcamalisin. Kalanı biriktirdim asla olmuyor
Inanin su ana kadar birikim konusunda duydugum en mantikli cevap. Fakat en temel ihtiyaclari hesap etmek var birde ansizin cikan ihtiyaclar. Brn de magdurum bubkonuda

Bu işi dua değil, matematik hesabı kurtarır ancak. Yani aldığınız gelirle gider denkleminiz, gerekirse ek iş, veya başka iş, vs gibi.

Enflasyon bu kadar yüksekken herşeye zam yapılıyorken yetmez zaten
Her ay bi çeyrek alıp kalanıyla idare etmeye çalışın tabi bu pahalılıkta edebilirseniz

O parayla 4 kisilik aile gecindirende var. Dua dan ziyade alisverislerinizi kontrol edin. Birsey almiyorum demissinizde o halde para nereye gidiyor kaynagini bulun

Kendi ihtiyaçların ve ailenin ihtiyaçları için karşılayabileceğin bir miktar ayırdıktan sonra kalan parayı biriktirmek için kenara koy ve onu yok farzet. Ve kendi durumuna göre ihtiyacı olan insanlara yardımda bulun, sadaka verirsen paran bereketli olacaktır. Paylaştıkça Allah daha çok verir. Sevgiler.

Faturam , kıyafetim , dışarda yemeğim vs. Kalem kalem bütçe hesaplayacaksınız konu sahibi :)
Ben de asgari ücrete yakın bi para alıyorum , ama her ay 1 çeyrek alıp kenara koyuyorum.
Her ay aynı olmuyor , illa bi şey çıkıyor.
Ama ben bi ay kıyafetten , bi ay yemekten kısıyorum yine de o çeyreği alıyorum .
Günün birinde işsiz kalırsam , o çeyrekler lazım olacak :)

Bu krediyi odeyecegin belli değil mi eninde sonunda önlemini almam gerekir ama yoksa faiziyle daha çok ödersin.
Eğer çok çok acil bir ihtiyacı yoksa kardeşlerinin onlara da hayır demeyi bilmelisin .
Yanı tamam dua okunur zararı olmaz faydası olur elbet ama sadece duadan medet ummakta yanlış.
Neyi yanlış yapıyorsan onu düzeltmen lazım.
Senin sorunun hayır diyememek bence bereketsizlik değil.

ailenizle yaşayıp kira, fatura veya mutfak masrafına para katmıyorsanız ve buna rağmen hiç para biriktiremediyseniz hatalısınız kusura bakmayın.
her ay paranın bir kısmını hiç yokmuş gibi ayırın ve unutun.. yoksa geldiği gibi gidiyor para maalesef

asgari ucretle gecınebılen var mı ya ?

O parayla 4 kisilik aile gecindirende var. Dua dan ziyade alisverislerinizi kontrol edin. Birsey almiyorum demissinizde o halde para nereye gidiyor kaynagini bulun
yanlıs mı okudum emın olmak ıstıyorum
asgarı ucretle 4 kısılık bır aıle gecınıyor mu ?

Evet sürünerek
surunebılmesı bıle sasırtıcı olurdu surunebılmelerı ıcın yasayabılmelerı gerek
asgarı ucret ıle 4 kısı nasıl yasayabılır kı

dusunuyorum
700 kıra olsa
300 yol olsa
700 mutfak gıderı olsa
ınternet , telefon, elektrık, su , dogalgaz fatuları toplam 500 olsa
saglık gıyınme 200 olsa
(minumum )

eee hanı asgarı ucretle yasanılıyordu :)

4 kısılık aıleden her bırı ayrı ayrı asgarı ucret alıyorsa bılemem tabı :)

Türkiye koşullarında o para az ancak sen ailenle yaşadığın halde eksilere düşüyorsan (yeme-içme-faturalar-kira v.b. ev giderleri ailen karşılıyorsa) senin eksilere düşmenin sebebi paranı iyi yönetememen, kalem kalem gelir giderini hesaplamalısın.

sanki maaşım bana kalmasın diye her ay bişey çıkıyor ve ben oraya veriyorum :KK43:

Her isteyene paranı verme yada vereceksen makul bir değerini ver ki gerisi ile sen geçin.

bende vakia suresinin fziletlerini duymuştum ama daha önce okumak nasip olmadı .siz daha önce okumuş muydunuz günde kaç kere okumayı tavsiye edersiniz

Dualar da önemli tabii ancak sadaka da vermenizi öneriyorum bunun için yüksek meblağ gerekmiyor illaki durumuna göre en minimum değerin bile faydasını göreceksin.

Back
X