maville maşallah canım kocaman olmuş kuzun ben vakit bulamıyorum pek buraya ama seni görünce çok sevindim
Meyve püresi
İlk aylarda cam rende kullanmanızı tavsiye ederim bebeğiniz yutmaya daha çabuk alışıcaktır. Bütün mevsim meyvelerini verebilirsiniz. Çilek portakal greyfur mandalina gibi asitli ve alerjik meyvelerden uzak durmanız gerek
Berra ilk günden beri karışık meyve püresi yedi
Armut+ muz
Armut+elma+ muz
Armut+avakado
Armut+muz+avakado
Armut+ muz+ elma+ avakado
Bunları sırayla verdim çok severek yer obur kızım :)
Afiyet olsun
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Yoğurdu hergün mayalamam gerekiyor
Yoksa minik kavanozlarda 2-3 günlük mafyalaşma
Hergün biriniacsam olurmu
Canım 7 aya kadar günlük mayalaman gerekiyor 7 aydan sonra mayaladığın yoğurdu ekşimediği dürece verebilirsin meyveler konusunda sanırım mevsime göre tavsiye ediyorlar bizim dr çilek portakal ve mandalinayı yaşına kadar verme demişti avakado içindeki lif ve yağla bebeklere çok faydalı barsaklarının iyi çalışması için uzun yazıları okumuştum 4. Aydan sonra verebilirsin tabiki sen ilk önce dr sor güzelim maşşallah bebiş büyümüş bile
:) başta zor gibi ama bebeğin yaptıklarını yedikçe keyifli oluyor ben sınıntı çekmedim ne versem yedi kızım sana tavsiyem kaşık mamalarına sakın alıştırma onları tadan bebek sebze yemiyor kimi tznıdımsa bu konusa sırun yaşayan hep kaşık mama ve sütlü pirinçli mama vermiş ben hiç ver edim gündüz düzenli ek gıda geceleride iki kez uyanıp emiyor gündüz aralarda emiyor çok şükür sorunsuz bir bebeğim varSağol canım
Dr a sorucam
Ek gıda isi çok zormus
Yoğurdu dediğin gibi yapayım
:) başta zor gibi ama bebeğin yaptıklarını yedikçe keyifli oluyor ben sınıntı çekmedim ne versem yedi kızım sana tavsiyem kaşık mamalarına sakın alıştırma onları tadan bebek sebze yemiyor kimi tznıdımsa bu konusa sırun yaşayan hep kaşık mama ve sütlü pirinçli mama vermiş ben hiç ver edim gündüz düzenli ek gıda geceleride iki kez uyanıp emiyor gündüz aralarda emiyor çok şükür sorunsuz bir bebeğim var
Merhaba sevgili anneler kızım 8 aylık.kısaca tanıtayım başlıktanda anlaşıldığı üzre ismi berra :) 31 ağustos doğumlu bir tüp bebek.ilk ay sma mama takviyesi yaptım.her emzirmede 15 dk bir göğsüm 15 dk diğer göğsüm ve sonra mama verdim. Aç olduğunda içti, olmadığında red eddi ve sarılık olmadan kırkımız çıktı çok şükür.
Ek gıdaya geçişimiz ve pürelerimizin tariflerini paylaşıp arzu edene yardımcu olmak istedim. Berra iştahlı bir bebek umarım sizinkilerde öyle olur bebeği yaptıklarını yediğinde anne çok mutlu oluyor :)
Haydi başlayalım ;
Merhaba sevgili anneler kızım 8 aylık.kısaca tanıtayım başlıktanda anlaşıldığı üzre ismi berra :) 31 ağustos doğumlu bir tüp bebek.ilk ay sma mama takviyesi yaptım.her emzirmede 15 dk bir göğsüm 15 dk diğer göğsüm ve sonra mama verdim. Aç olduğunda içti, olmadığında red eddi ve sarılık olmadan kırkımız çıktı çok şükür.
Ek gıdaya geçişimiz ve pürelerimizin tariflerini paylaşıp arzu edene yardımcu olmak istedim. Berra iştahlı bir bebek umarım sizinkilerde öyle olur bebeği yaptıklarını yediğinde anne çok mutlu oluyor :)
Haydi başlayalım ;
Kac aydan itibaren ek gidaya basladin canim menulerin hepside cok iyi gorunuyor ek gidaya basyinca insallah denicem bisey soracam benim bebegim haftaya pazartesi 12 haftalik olacak insallah3 aylik yani 14 nisanda dogdu bebegim hafta olarakmi hesaplam lazim ay olarakmi ben hafta olara k hesapliyorum ay olarak hesaplarsam 14 temmuzda 3 aylik olmasi lazim
Ellerinize saglik bu tarif çok hoşuma gitti ama dayanma suresi kac gundur acaba.tazeligini nekadar sure koruyor kac gune bir yapmak gerekirmavsagli post: 35138911 .!.:EV YAPIMI CİCİBEBE
Malzeme;
1 yumurta
4 yemek kaşığı tereyağ
2 çaybardağı pirinç unu
1 çaybardağı irmik
2 yemek kaşığı yoğurt
Aldığı kadar un
(Arzu eden biraz yumuşak olması için 1 çay kaşığı kabartma tozu koyabilir)
Yapılışı;
Tüm malzemeyi yoğurup istenilen şekil verilip 170 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir
Eki Görüntüle 1098672
Not: bebeği 1 yaş üstünde olanlar bu hamura meyve ve ceviz fındık ekleyip birazda şekerle tadlandırabilir
EV YAPIMI CİCİBEBE
Malzeme;
1 yumurta
4 yemek kaşığı tereyağ
2 çaybardağı pirinç unu
1 çaybardağı irmik
2 yemek kaşığı yoğurt
Aldığı kadar un
(Arzu eden biraz yumuşak olması için 1 çay kaşığı kabartma tozu koyabilir)
Yapılışı;
Tüm malzemeyi yoğurup istenilen şekil verilip 170 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir
Eki Görüntüle 1098672
Not: bebeği 1 yaş üstünde olanlar bu hamura meyve ve ceviz fındık ekleyip birazda şekerle tadlandırabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?