paylaşımların için teşekkürler hepside çok faydalı tarifler allah kızını sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.
yanılmıyorsam sende zor evlat sahibi olmuştun geçmişten öyle hatırlıyorum benim kızım 6 aylık ek gıdaya 5 ayda başladım çok iyiydi ne versem itiraz etmiyordu ama şimdi 10 gündür hiç bir şey yediremiyorum ne versem öğürüyor yemek istemiyor 16 yıl sonra anne olunca panikleyip üzülüyorum sizde böyle bir sorun yaşadınızmı acaba berra 6 aylıkken kaç öğün ek gıda veriyordunuz
cevap yazdığın için teşekkür ederim.maşallah ne kadar güzel uygulamaya koymuşsunuz beslenme planınızı ben ne versem yemiyor ilk başlarda çok güzel başlamıştık galiba diş çıkarma sürecine girdik biraz sabredeyim bakalım belki düzeliriz beslenme planınızı örnek alırım teşekkürleraminnn canım senin kızınıda allah bağışlasın
doğru hatırlıyorsun çok kaybım var 13.senede anne oldum allaha şükür.
ek gıda konusuna gelince biz 5,5 aylıkken sadece yoğurtla başladık ek gıdaya 6. ayda meyve püresi ekledim 6,5 aydada sebze pürelerine geçtim günlük beslenme planımı yazayım fikir olsun ( bazı durumlarda öğünlerin yerini değiştiyorum :) )
6, ay beslenme listesi
sabah uyandığında emziriyorum
saat 10 da meyve püresi veriyordum
arada emziriyorum
saat 2-3 arası sebze püresi
arada emziriyorum
saat 5-6 arasıda yoğurt veriyordum
ben gece muhallebi vermeyi tercih etmedim beni emsin diye saat 22,30 gibi uyuyor gece 2 kez uaynıp emiyor sabah 8-9 arası güne başlıyor
yukarıda verdiğim beslenme listesi 7, ayda değişti
7. ay beslenme planı
saat 9-10 arası kahvaltı
arada emziriyorum
1-2 arası sebze püresi yada çorba
arada emziriyorum
saat 5-6 arası yoğurt
arada emziriyorum
akşam herhangi bi saattede meyve püresi veriyorum
cevap yazdığın için teşekkür ederim.maşallah ne kadar güzel uygulamaya koymuşsunuz beslenme planınızı ben ne versem yemiyor ilk başlarda çok güzel başlamıştık galiba diş çıkarma sürecine girdik biraz sabredeyim bakalım belki düzeliriz beslenme planınızı örnek alırım teşekkürler
aynen canim. O kadar cok sey var ki dikkat etmemiz gereken. O kadar hassas ki bebeklerin mideleri dogal seylerle besliyelim derken cocugumuz allerji olabilir.
Canim seninde fikrini almak isterim. Tatile gittiginde butun gun disarda oldugunda bebegini nasil beslersin. Normalde hergun evde bebegime taze meyve ve sebzeden yemek hazirliyorum fakat tatilde bu biraz zorlasiyor. Simdiden kafamda ne yedirebilirim diye dusunuyorum. bana bu konuda yardimci olurmusun fikir verebilirmisin
SEMİZOTU ÇORBASI
200 gr. semizotu
1 orta boy rendelenmiş patates
1 orta boy rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1,5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Afiyet olsun Eki Görüntüle 1100517
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
ben dışarda oldugumda mılupanın organık kavanoz mamalarını kullanıyorum.drum kullanabılırsın dedı. hatta meyvesını bıle verıyorum.çok pinpiriklenmemek lazım bence.
bu arada guzel bı paylaşım olmuş arkadasım.benımde kızım 8 aylık. sebze corbalarında sıkıntı yaşıyorum anca tavuk suyuyla yaparsam içiyo.pancar hıç vermedım tarıfını okudum yapmayı düşünüyorum
mercimek bebegine allerji yapmiyor mu? Benim kizim mercimek corbasini sevmiyor.
haklisin canim. Artik cok darda kalirsam kavanoz mama veririm kizima.
ek gidaya basliyan bebeklere bende yogurt corbasiyla tarhana corbasini oneririm. Bebekler severek yiyor. Ben bazen kizimin sevmedigi sebzeleride pure yapip karistiryiorum. Mesela sutlu brokkoli corbasi. Besamel sos yapar gibi yapiyorum ve icine brokkoli puresi koyuyorum severek yiyor. Veya yogurt corbasini tavuklu yapiyorum.
canım mercimek alerji yapmadı fakat bu sizin bebeğinize yapmıcak anlamına gelmez birkez verip gözlemlemekte fayda var bu tarifi daha çok sevdi kızım kıymalısını yaptım malesef onu ne yedi ne yemedi biraz zorlandı
tarhana çorbasını berrada severek yer fakat yoğurtlu çorbaları malesef yemiyor benim kız sebzeleri çok seviyor kahvaltısınıda ayrı yarı çok iştihalı yemiyor
kahvaltiyi mi sevmiyor kizin ? Ne veriyorsun mesela kahvaltida ?
haklisin canim. Artik cok darda kalirsam kavanoz mama veririm kizima.
ek gidaya basliyan bebeklere bende yogurt corbasiyla tarhana corbasini oneririm. Bebekler severek yiyor. Ben bazen kizimin sevmedigi sebzeleride pure yapip karistiryiorum. Mesela sutlu brokkoli corbasi. Besamel sos yapar gibi yapiyorum ve icine brokkoli puresi koyuyorum severek yiyor. Veya yogurt corbasini tavuklu yapiyorum.
ev yapımı cici bebe
2 fındık
yarım ceviz
yarım yumurta sarısı
peynir(tamyağlı geceden suda bekletilmiş)
pekmez
bunları ıhlamurla yumşatıp veriyorum çok severek yer fakat ayrı ayrı verdiğimde yumurtayı yemek istemiyor
brokolı hıç vermedım daha:26: ayrıntılı yazar mısın rıca etsem nasıl yapıyorsun
Canim brokkoli cok onemli bir besin bence mutlaka vermeye calis.
Tarifi tabiki veriyim ama tam olculeri bilmiyorum simdi goz karari yaptigim icin.
brokkoliyi hasliyorum. cok yumusak oluyor sonra onu pure haline getiriyorum.
Tencereye bir bardak sut yarim kasik un azicik tereyagi koyup pisiriyorum bu koyulasiyor sonra brokkoli puresi koyup biraz karismasini sagliyorum. biraz muhallebi gibi oluyor yarim bardak veya 1 bardak su koyabilirsin cok koyu olmamasi icin. Ben mesela icine bazen kremada koyuyorum tereyag yerine. Veya istersen havuc koyabilirsin tavuk suyu falan.
veya brokkolili sebze yemegi gibi yapabilirsin. havuc brokkoli birazcik et tereyagi bunlari haslayip blenderdan gecirip koyu bir mama halindede verebilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?