- 16 Kasım 2015
- 3.317
- 3.843
- 53
Ayrıca farz namazlarında ikinci rekatten sonraki rekatlerde de zammı sure okuyordum. Ama bu mekruh değilmiş; okunabilirmiş.ben de bilmiyordum :) öğrendim öğrendiğimden beri sırayı takip ederim.ben bir de çok uzun süre regl döneminde kılınmayan namazlarımı bilmediğim için farzladım hep regl bittikten sonraki günlerde.Baya sonra öğrenmiştim kılınmaması gerektiğini.
ay ben bazen namaz esnasında burnum falan kaşınıyor da şeytan git başımdan sen yapıyorsun demi diyorum da tutuyorum kendimi kaşımıyorum ama ne bileyim çok fazla da hareket etmek bence uygun olmaz yaHareketlerde daha serbestler, şekillere uymuyorlar, yüzü kaşınan yüzünü bile kaşıyor namaz esnasında.Seyrederseniz bir gün ya da denk gelirseniz mutlaka görürsünüz.
Ben de kaşıyorum ya. Sonuçta dikkatim dağılır eğer kaşımazsam. Namaza konsantre olamamHareketlerde daha serbestler, şekillere uymuyorlar, yüzü kaşınan yüzünü bile kaşıyor namaz esnasında.Seyrederseniz bir gün ya da denk gelirseniz mutlaka görürsünüz.
ay ben sıkıyorum kendimiBen de kaşıyorum ya. Sonuçta dikkatim dağılır eğer kaşımazsam. Namaza konsantre olamam
bende kaşımamaya çalışıyorum genellikleay ben sıkıyorum kendimi
öyle canım hele burnumun tam ucu kaşınır benim sıkarım kendimi sıkarım ama ay bir namazımı bitirince de neredeyse burnumu koparır gibi kaşırım ki yine kaşınmasınValla bende kaşımam, içim rahat etmiyor.ama akılda kaşınan yerde kalıyor.
inşallah Allah gönlünüze göre verir. Benim önceki işyerimde namaz problem olmuştu, artık ne kadar içten istediysem bir sonraki işyerim yani burası namaz kılarken patron herkesi her şeyi bekletiyor.Benim diyor işim, müşterim bekleyebilir, siz namazı bekletmeyin.kızlar sizlerin sayesinde inş konuşa konuşa daha da düzene sokacağım namazlarımı bir de whitewolf un iş yerinde kılayım namaz yanına gideceğim arkadaşımın belki uğur getirir bana da benim de işim olur ah kpss ah ..
sizin adınıza çok sevindim ben 2 ay hayatımda ilk defa çalıştım orada namaz kılmak şöyle dursun su içmeye vakit bulamadığım zaman olmuştu fakat sonra işten çıktım ya gururumu onurumu kırdılar kpss ye hazırlanacağm tekrardan dedim bu sefer de kaynatam rahatsızlandı onunla ilgilendim annem rahatsızlandı gittim anneme baktım geldim şimdi de kalsı sınava 24 gün hayırlısı diyorum ALLAH bana da bir hayırlı ekmek kapısı açar umarım inşaallah amininşallah Allah gönlünüze göre verir. Benim önceki işyerimde namaz problem olmuştu, artık ne kadar içten istediysem bir sonraki işyerim yani burası namaz kılarken patron herkesi her şeyi bekletiyor.Benim diyor işim, müşterim bekleyebilir, siz namazı bekletmeyin.
benim şuan çalıştığım yerde de sıkıntılı inşallah bidahaki iş yerim seninki gibi olurinşallah Allah gönlünüze göre verir. Benim önceki işyerimde namaz problem olmuştu, artık ne kadar içten istediysem bir sonraki işyerim yani burası namaz kılarken patron herkesi her şeyi bekletiyor.Benim diyor işim, müşterim bekleyebilir, siz namazı bekletmeyin.
Mescitte beni uyaranlar bana hiç batmıyor . Dün seccade katlamamı beğenmedi bir kız . Böyle yapsak daha güzel olur dedi . Baktım haklı . Ayakla baş kısmını bir araya getiriyormuşum. Güzel bir dille söylediysen sorun yok . Bence söylenmesi lazım . Hele namaza ilk başladığın zamanlar insan hem kıyafette hemde hareketlerde çok hata yapıyor .Kızlar mescitte diz altı etek ten çorap ile namaz kılan birini uyardım sizce ayıp etmiş miyim? Geçen aylardan birinde de diz üstü kısacık etek, ince çorapla namaz kılan bir kızı uyarmamıştım, üzerimde kaldı. Uyarsam bi türlü uyarmasam bi türlü
ayakla baş kısmını bir araya getirince nolacak ki bende öyle katlıyor olabilirimMescitte beni uyaranlar bana hiç batmıyor . Dün seccade katlamamı beğenmedi bir kız . Böyle yapsak daha güzel olur dedi . Baktım haklı . Ayakla baş kısmını bir araya getiriyormuşum. Güzel bir dille söylediysen sorun yok . Bence söylenmesi lazım . Hele namaza ilk başladığın zamanlar insan hem kıyafette hemde hareketlerde çok hata yapıyor .
Seccade katlama olayı biraz abartı olmuş :)) ben sadece kişinin namazı bozulacaksa uyarıyorum; namazı sarih olsun diye. Sonuçta kadın bacakları çıplak namaz kılıyor ve namazı batıl oluyor. Yoksa diğer hareketleri beni ilgilendirmez.Mescitte beni uyaranlar bana hiç batmıyor . Dün seccade katlamamı beğenmedi bir kız . Böyle yapsak daha güzel olur dedi . Baktım haklı . Ayakla baş kısmını bir araya getiriyormuşum. Güzel bir dille söylediysen sorun yok . Bence söylenmesi lazım . Hele namaza ilk başladığın zamanlar insan hem kıyafette hemde hareketlerde çok hata yapıyor .
ben yandan katlarım genellikle ama daha düzgün olsun diye de söylenmişse zoruma gitmez yaniSeccade katlama olayı biraz abartı olmuş :)) ben sadece kişinin namazı bozulacaksa uyarıyorum; namazı sarih olsun diye. Sonuçta kadın bacakları çıplak namaz kılıyor ve namazı batıl oluyor. Yoksa diğer hareketleri beni ilgilendirmez.
Ayağın değdiği yerlere , başın değdiği yer birbirine değmesin diye heralde . Yandan katlamak daha doğruymuş . Bana mantıklı geldi .ayakla baş kısmını bir araya getirince nolacak ki bende öyle katlıyor olabilirim
Bilmem bana mantıklı geldi aslında . Kız güzel söyledi . Öğrenmiş oldu . Artık yandan katlarım .Seccade katlama olayı biraz abartı olmuş :)) ben sadece kişinin namazı bozulacaksa uyarıyorum; namazı sarih olsun diye. Sonuçta kadın bacakları çıplak namaz kılıyor ve namazı batıl oluyor. Yoksa diğer hareketleri beni ilgilendirmez.
Benim hiç zoruma gitmiyor orada . Insanlarla toplu namaz kılmaya Başladıktan beri çok şey öğrendim onlardan .ben yandan katlarım genellikle ama daha düzgün olsun diye de söylenmişse zoruma gitmez yani
İyi de başı bacağı çıplak namaz kılmakla yellendikten sonra namaz kılma arasında ne fark var. Kurallar belli..şu şu şuna uyulursa ibadet sarih, şuna uyulmazsa batıl olur. Belki şu olabilir; namaz kılarken saçım açılmıştır ben farketmemişimdir; o namazın kabulünü Allah bilir. Ama ne bileyim, bariz kuralları yerine getirmeyip ibadetimi Allah kabul etsin demek mantıklı değil. İyi o zaman, ben oruçken bir yudum su içeyim, sonra orucumu devam ettireyim belki Allah kabul eder diye. Mantıklı değilBilmem bana mantıklı geldi aslında . Kız güzel söyledi . Öğrenmiş oldu . Artık yandan katlarım .
Bende hertarafımı kapatıp kılıyorum . Ancak sarih olur olmaz onu Allah bilir aslında. Allah bize , normal hayatta kapalı gezin diyor . Sadece namaz kılarken kapanın demiyoki . Camilerde bile görüyorum başı açık kılan . Açıkçası bişey diyemiyorum. Kalkar ters bir laf eder diye .
aynen canım ben de gücenmem yeter ki güzellikle desinBenim hiç zoruma gitmiyor orada . Insanlarla toplu namaz kılmaya Başladıktan beri çok şey öğrendim onlardan .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?