Beş Vakit Namaz Kılanlar...

Kızlar mescitte diz altı etek ten çorap ile namaz kılan birini uyardım sizce ayıp etmiş miyim? Geçen aylardan birinde de diz üstü kısacık etek, ince çorapla namaz kılan bir kızı uyarmamıştım, üzerimde kaldı. Uyarsam bi türlü uyarmasam bi türlü

bence doğru yapmışsın öyle kılınmaz bir uzun bol etek getirsinler yanlarında iki dakka giyinirler kılınır

bence doğru yapmışsın öyle kılınmaz bir uzun bol etek getirsinler yanlarında iki dakka giyinirler kılınır
Gülüm bir de kadının biri Allahuekber derken ellerini kulak hizasına kaldırdı, uyarmadım. Geçen aylarda kadının biri ellerini göbeğinde birleştirip kıyama durdu uyarmadım. Yav mezhep farklılığı mı var anlamadım yavv

Mezhep farklılığından oluyor bende bi kere avmde mescidde kılarken bi kadın öyle dikkatimi çekti ellerini göbeğinin üstüne koyuyordu nişanlıma sorduğunda mezheplerde farklı oluyor ondandır demişti

sanmıyorum ya mezhepten öyle bir şey olacağını yanlış kılıyor bence uyarmak da lazım da anam kimse de kendine laf ettir miyor bilmiyorum demek sanki ayıp

Mezhep farklılığından oluyor bende bi kere avmde mescidde kılarken bi kadın öyle dikkatimi çekti ellerini göbeğinin üstüne koyuyordu nişanlıma sorduğunda mezheplerde farklı oluyor ondandır demişti
hadi ya

ay bilmiyordum bak ben onu
Hanefi mezhebi dışındaki mezheplerde kadın erkek ayrımı yapılmadan ellerini göbek hizasında bağlayıp namaz kılınabiliyormuş ama ülkemizde genelde bütün namaz kitaplarında Hanefi mezhebine göre namaz kılınışları bulunmaktadır.

hımm bunu da öğrenmiş oldum cansucum

Bir gün bir muhabbet esnasında dini görüşlerine çok önem verdiğim Din psikoloğu hocamız namazda şekilcilikten kaçının demişti.Yani eller orda birleşmiş, buraya konmuş, yana sarkıtılmış bunları bırakın işin özü bu değil demişti.Peygamber efendimizin namaz kılarken ellerinin çeşitli şekillerde görüldüğünün altını çizmişti.

vallaha canım önemli olan kendini ALLAH'A teslimiyet canıgönülden hayattan sıyrılıp ALLAH'IN huzurunda olduğunu bilmek ben ille de mesela kadınlar gögüste erkekler de göbekte birleştirmeli diye düşündüğümden bu da tam bilmediğim içinden aslında tabi ki de gögüste ya da göbek de belki de ille de böyle olmalı değil sonuçta Kuran-ı Kerimde de 5 vakit namazdan söz edilir şekilden pek söz edilmez birbirimizi bilmediklerimizden dolayı bilgilendirelim hanımlar hepinizden ALLAH RAZI OLSUN

Ama namaz kılarken namazın adabına uygun hareket etmek; mekruha girmekten kaçınmak gerek. Namazı şekline uygun kılmamak, mekruh benim bildiğim kadarıyla. Hatta yüz kıbleden çevrilirse namaz bozuluyor diye biliyorum.

bende öğretildiği gibi kılmaktan, elimi nereye koymam gerekiyorsa oraya koymaktan, gözümü dahi kıpırdatmamaktan vazgeçemiyorum ancak Mekke'de Medine'de kılınan namazları seyrettiğimizde hocamızın dediklerinin doğruluğunu görüyorum, bizim gibi değiller.

Ben mesela bir süre, zammı surelerin sırayla okunuduğunu bilmiyorum. Kafama göre okuyordum. Meğer sırası varmış. Sıraya uymamak namazı bozmuyormuş ama mekruhmuş.

Mekke medinede farklılıklar nasıl canım

Ben mesela bir süre, zammı surelerin sırayla okunuduğunu bilmiyorum. Kafama göre okuyordum. Meğer sırası varmış. Sıraya uymamak namazı bozmuyormuş ama mekruhmuş.
ben de bilmiyordum :) öğrendim öğrendiğimden beri sırayı takip ederim.ben bir de çok uzun süre regl döneminde kılınmayan namazlarımı bilmediğim için farzladım hep regl bittikten sonraki günlerde.Baya sonra öğrenmiştim kılınmaması gerektiğini.

Mekke medinede farklılıklar nasıl canım
Hareketlerde daha serbestler, şekillere uymuyorlar, yüzü kaşınan yüzünü bile kaşıyor namaz esnasında.Seyrederseniz bir gün ya da denk gelirseniz mutlaka görürsünüz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…