anladım canım benimuyanırım diye düşündüm o yüzden yazmadım akşamdan
ay kalkamadımsabah namazları kılındı mı hanımlar ? hayırlı sabahlar
en tatlı sabahlar sabah namazıyla başlar :)
bence doğru yapmışsın öyle kılınmaz bir uzun bol etek getirsinler yanlarında iki dakka giyinirler kılınırKızlar mescitte diz altı etek ten çorap ile namaz kılan birini uyardım sizce ayıp etmiş miyim? Geçen aylardan birinde de diz üstü kısacık etek, ince çorapla namaz kılan bir kızı uyarmamıştım, üzerimde kaldı. Uyarsam bi türlü uyarmasam bi türlü
Gülüm bir de kadının biri Allahuekber derken ellerini kulak hizasına kaldırdı, uyarmadım. Geçen aylarda kadının biri ellerini göbeğinde birleştirip kıyama durdu uyarmadım. Yav mezhep farklılığı mı var anlamadım yavvbence doğru yapmışsın öyle kılınmaz bir uzun bol etek getirsinler yanlarında iki dakka giyinirler kılınır
Mezhep farklılığından oluyor bende bi kere avmde mescidde kılarken bi kadın öyle dikkatimi çekti ellerini göbeğinin üstüne koyuyordu nişanlıma sorduğunda mezheplerde farklı oluyor ondandır demiştiGülüm bir de kadının biri Allahuekber derken ellerini kulak hizasına kaldırdı, uyarmadım. Geçen aylarda kadının biri ellerini göbeğinde birleştirip kıyama durdu uyarmadım. Yav mezhep farklılığı mı var anlamadım yavv
sanmıyorum ya mezhepten öyle bir şey olacağını yanlış kılıyor bence uyarmak da lazım da anam kimse de kendine laf ettir miyor bilmiyorum demek sanki ayıpGülüm bir de kadının biri Allahuekber derken ellerini kulak hizasına kaldırdı, uyarmadım. Geçen aylarda kadının biri ellerini göbeğinde birleştirip kıyama durdu uyarmadım. Yav mezhep farklılığı mı var anlamadım yavv
hadi yaMezhep farklılığından oluyor bende bi kere avmde mescidde kılarken bi kadın öyle dikkatimi çekti ellerini göbeğinin üstüne koyuyordu nişanlıma sorduğunda mezheplerde farklı oluyor ondandır demişti
evet canım kadınlarda erkekler gibi göbeğinin üzerine koyuyorlar ellerinihadi ya
ay bilmiyordum bak ben onuevet canım kadınlarda erkekler gibi göbeğinin üzerine koyuyorlar ellerini
Hanefi mezhebi dışındaki mezheplerde kadın erkek ayrımı yapılmadan ellerini göbek hizasında bağlayıp namaz kılınabiliyormuş ama ülkemizde genelde bütün namaz kitaplarında Hanefi mezhebine göre namaz kılınışları bulunmaktadır.ay bilmiyordum bak ben onu
hımm bunu da öğrenmiş oldum cansucumHanefi mezhebi dışındaki mezheplerde kadın erkek ayrımı yapılmadan ellerini göbek hizasında bağlayıp namaz kılınabiliyormuş ama ülkemizde genelde bütün namaz kitaplarında Hanefi mezhebine göre namaz kılınışları bulunmaktadır.
vallaha canım önemli olan kendini ALLAH'A teslimiyet canıgönülden hayattan sıyrılıp ALLAH'IN huzurunda olduğunu bilmek ben ille de mesela kadınlar gögüste erkekler de göbekte birleştirmeli diye düşündüğümden bu da tam bilmediğim içinden aslında tabi ki de gögüste ya da göbek de belki de ille de böyle olmalı değil sonuçta Kuran-ı Kerimde de 5 vakit namazdan söz edilir şekilden pek söz edilmez birbirimizi bilmediklerimizden dolayı bilgilendirelim hanımlar hepinizden ALLAH RAZI OLSUNBir gün bir muhabbet esnasında dini görüşlerine çok önem verdiğim Din psikoloğu hocamız namazda şekilcilikten kaçının demişti.Yani eller orda birleşmiş, buraya konmuş, yana sarkıtılmış bunları bırakın işin özü bu değil demişti.Peygamber efendimizin namaz kılarken ellerinin çeşitli şekillerde görüldüğünün altını çizmişti.
Ama namaz kılarken namazın adabına uygun hareket etmek; mekruha girmekten kaçınmak gerek. Namazı şekline uygun kılmamak, mekruh benim bildiğim kadarıyla. Hatta yüz kıbleden çevrilirse namaz bozuluyor diye biliyorum.Bir gün bir muhabbet esnasında dini görüşlerine çok önem verdiğim Din psikoloğu hocamız namazda şekilcilikten kaçının demişti.Yani eller orda birleşmiş, buraya konmuş, yana sarkıtılmış bunları bırakın işin özü bu değil demişti.Peygamber efendimizin namaz kılarken ellerinin çeşitli şekillerde görüldüğünün altını çizmişti.
bende öğretildiği gibi kılmaktan, elimi nereye koymam gerekiyorsa oraya koymaktan, gözümü dahi kıpırdatmamaktan vazgeçemiyorum ancak Mekke'de Medine'de kılınan namazları seyrettiğimizde hocamızın dediklerinin doğruluğunu görüyorum, bizim gibi değiller.Ama namaz kılarken namazın adabına uygun hareket etmek; mekruha girmekten kaçınmak gerek. Namazı şekline uygun kılmamak, mekruh benim bildiğim kadarıyla. Hatta yüz kıbleden çevrilirse namaz bozuluyor diye biliyorum.
Ben mesela bir süre, zammı surelerin sırayla okunuduğunu bilmiyorum. Kafama göre okuyordum. Meğer sırası varmış. Sıraya uymamak namazı bozmuyormuş ama mekruhmuş.bende öğretildiği gibi kılmaktan, elimi nereye koymam gerekiyorsa oraya koymaktan, gözümü dahi kıpırdatmamaktan vazgeçemiyorum ancak Mekke'de Medine'de kılınan namazları seyrettiğimizde hocamızın dediklerinin doğruluğunu görüyorum, bizim gibi değiller.
Mekke medinede farklılıklar nasıl canımbende öğretildiği gibi kılmaktan, elimi nereye koymam gerekiyorsa oraya koymaktan, gözümü dahi kıpırdatmamaktan vazgeçemiyorum ancak Mekke'de Medine'de kılınan namazları seyrettiğimizde hocamızın dediklerinin doğruluğunu görüyorum, bizim gibi değiller.
ben de bilmiyordum :) öğrendim öğrendiğimden beri sırayı takip ederim.ben bir de çok uzun süre regl döneminde kılınmayan namazlarımı bilmediğim için farzladım hep regl bittikten sonraki günlerde.Baya sonra öğrenmiştim kılınmaması gerektiğini.Ben mesela bir süre, zammı surelerin sırayla okunuduğunu bilmiyorum. Kafama göre okuyordum. Meğer sırası varmış. Sıraya uymamak namazı bozmuyormuş ama mekruhmuş.
Hareketlerde daha serbestler, şekillere uymuyorlar, yüzü kaşınan yüzünü bile kaşıyor namaz esnasında.Seyrederseniz bir gün ya da denk gelirseniz mutlaka görürsünüz.Mekke medinede farklılıklar nasıl canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?