Beşinci güne gitmeyen embriyolar

Arkadaşlar öncelikle durumum çok kötü demek istemiyorum, şükretmem gereken şeyler var ama kafama takılanlar da var. Belki bu topikle birbirimize destek oluruz. İlk tedavimi Emsey Hospitalda oldum. 7 yumurtam toplandı, 3'ü döllendi. 3'ü de beşinci gün 4aa kalite donduruldu. Bi taze bi donuk iki transfer oldum. Biri negatif diğeri kimyasal oldu. Sonra Bahçeciye geçtim, yine 7 yumurta toplandı. 6sı döllendi. 6sını da altıncı güne beklettiler ve altıncı gün ikisi donduruldu diğerleri çöp oldu. 5bc, 5cc İkisi de pgt'ye gitti, normal geldiler ama transfer sonucu negatif oldu. Ekimde yeni tedaviye başladım aynı doktorda. Bu sefer 10 yumurtam toplandı. 9u döllendi. Üçüncü gün 7si çok iyi durumda dediler hepsi 8 hücreli imiş. Dün yani beşinci gün aradılar. Dördü gelişimini durdurmuş, birini dondurmuşlar, dördü için de bu gün bakacaklarmış. O dörtten de bir kurtulsa şükredicem. Ben 38 yaşındayım, yumurtalarım kalitesiz olabilir biliyorum ama o zaman üçüncü gün 8 hücreli 7 embriyom olur muydu? Eşimin sperm değerleri normal. DNA sperm hasarı baktırdık, %4 çıktı. Eşimde de sorun yoksa bu embriyolar neden beşinci güne çuvallıyor, aklım almıyor gerçekten. Her denemede opu olmaktan öyle bıktım ki. Sizde böyle şeyler yaşadınız mı?
Merhaba bende size benzer hikayeye sahibim .. 4 kez bahçeci Fulya’da tedavi gördüm 1 i hariç hepsi olumsuz oldu olumlu olanda sonrasında kimyasal oldu düştü ..
eşimde ve bende hiçbir sorun yok embriyolar 5.güne çok az sayıda geliyor .. artık bende bıraktım tedaviyi şu anda maddi manevi çok yıkıldık.. son bir güç Erbil yağmurda genetiğe yolladık 2 tane 5.gün onlarda olumsuz geldi ne yapacağız bilmiyorum 🤷‍♀️

biz daha tedaviye baslamadık ama ben embryologla görüştüm . kimisine 3 kimisinde 5 nci güne gidilir. o kişiden kişiye degişir dedi. kendini 5 ,nci gün diye sartlandırma dedi.
benim arkadasımın 3 ncü gün embryosuydu ve şuan evlerine bebiş sevmeye gidiyorum . dünyaya geldi sapasaglam

biz daha tedaviye baslamadık ama ben embryologla görüştüm . kimisine 3 kimisinde 5 nci güne gidilir. o kişiden kişiye degişir dedi. kendini 5 ,nci gün diye sartlandırma dedi.
benim arkadasımın 3 ncü gün embryosuydu ve şuan evlerine bebiş sevmeye gidiyorum . dünyaya geldi sapasaglam
Hastane yapıyormuş kendisi değil.. hastane zorluyor şartları yani yoksa zaten gebeliğin standarti yok günler konusundam

Cumartrsi gunu icin ankara memorial den randevu aldim kizima beni sisli memorial kavusturmustu..laboratuvarları aynıdır diye düşünüyorum instagramdan da cok inceledim doktorun cok hastası takipçisi guzel yorumlwri var..bi on gorusme yapacwgim

Canım valla ağlamak geliyor içimden. Dediğin gibi şu sorun var ondan deseler anlayacağım, çabalayacağım. Ama böyle hepten sarsılıyorum. Anlamıyorum çünkü bişey kafayı yiyeceğim.
Ben artık ağlayamıyorum da taş oldum sanki

Hastane yapıyormuş kendisi değil.. hastane zorluyor şartları yani yoksa zaten gebeliğin standarti yok günler konusundam
ben aynı hastaneye gitmiyorum . ama 3 üncü gün ilerlemeyen kişinin illa 5 e getirilmeye calışmasının boşa oldugunu söylemeye calıştım

• Beğen
Reactions: H M
Bende aynısı demek istedim 🙈
Katılıyorum size yani🤗
ben daha cok yeniyim . bana konuşması cok kolay . daha igne olmadan ben kaç kere agladım . dün akşam ilk defa uyumadan yoga yaptım . cok iyi geldi.
Allah herkese sabır ve herseyden önce güzel bir merkez cıkarsın . benim gittigim doktor işinde cok iyi ama reklamı olan biri degil.
bu konu da beni geriyor mesela. ama embriyologla falan detaylıca konusbildim .
kendimi sürekli sakinleştirmeye çalışıyorum. şuan asıl mesele benim sakinleşmem . olacagına bırakmakta lazım .
tüp bebekte olsa hersey Allahtan .

ben daha cok yeniyim . bana konuşması cok kolay . daha igne olmadan ben kaç kere agladım . dün akşam ilk defa uyumadan yoga yaptım . cok iyi geldi.
Allah herkese sabır ve herseyden önce güzel bir merkez cıkarsın . benim gittigim doktor işinde cok iyi ama reklamı olan biri degil.
bu konu da beni geriyor mesela. ama embriyologla falan detaylıca konusbildim .
kendimi sürekli sakinleştirmeye çalışıyorum. şuan asıl mesele benim sakinleşmem . olacagına bırakmakta lazım .
tüp bebekte olsa hersey Allahtan .
Bende reklam olmayan bı yerdeyim
Reklamlara bakma sen.. olumsuzlukları reklam eden yok maalesef.
Ben de 3 tür denedim. 4cuye devam edeceğim inşallah. Rabbim yardım etsin derin derin nefes almak lazım bu süreçte.. sakın kalmak ilimli olmak faydadir

Kızlar sonuç olarak 7si birinci kalite 9 embriyodan kalan 2 kötü kalite embriyo. 4bc, 4cc. Galiba Allah ben evlat versem zaten sana verirdim, haddini bil otur diyor. Embriyologa neden böyle oluyor diye sordum. Yumurta mı sperm mi? Bizde sorun yok diyorum. Bilinmez bazen böyle oluyor diyor. Bitmedi bazenleri. Bunlar da tutmazsa ben bahçecide devam edersem yüzüme tükürün o kadar diyorum. Allah’a havale...

Kızlar sonuç olarak 7si birinci kalite 9 embriyodan kalan 2 kötü kalite embriyo. 4bc, 4cc. Galiba Allah ben evlat versem zaten sana verirdim, haddini bil otur diyor. Embriyologa neden böyle oluyor diye sordum. Yumurta mı sperm mi? Bizde sorun yok diyorum. Bilinmez bazen böyle oluyor diyor. Bitmedi bazenleri. Bunlar da tutmazsa ben bahçecide devam edersem yüzüme tükürün o kadar diyorum. Allah’a havale...
Kaçıncı gün oluyorlar yani
Neyse ümit.kesilmez ya inşallah bunlar olur 🤲

Benimde 10 embriyodan 3 tane kalmıştı bence merkez çok önemli ona karar verdim ben

Benimde 10 embriyodan 3 tane kalmıştı bence merkez çok önemli ona karar verdim ben
Çok haklısın canım ya. Bahse girerim şuan başka merkezde olsam en az üç beş tane iyi kalite donuk embriyom olurdu. Allah bu elimdekilere can versin napayım.

Çok haklısın canım ya. Bahse girerim şuan başka merkezde olsam en az üç beş tane iyi kalite donuk embriyom olurdu. Allah bu elimdekilere can versin napayım.
Yani belli olmaz ki tutup tutmayacağı embriyonun kendi çabasına bağlıymış

Ya kizlar.mesela benim 3 embriyo 3 gune geldi 5.güne 1 tane geldi onu da 6.gune bekletecegiz dediler yani 6 ya ne gerek var o kadar az embriyo kalmışken ben bunu da anlayamiyorum

Ya kizlar.mesela benim 3 embriyo 3 gune geldi 5.güne 1 tane geldi onu da 6.gune bekletecegiz dediler yani 6 ya ne gerek var o kadar az embriyo kalmışken ben bunu da anlayamiyorum
Bence daha fazla kalsa bekletilir ama böyle bekletilmez benimde 3 tane 3. Gün kalmıştı üçünü de dondurdular

Ben bahcecinin lab. Kalitesi konusunda şüpheliyim .Hadi benim eşimde sıkıntı vardı ondan ilerlemiyor , ki benimde 3.gün 4 tane iyi kalite 3 tane orta kalite vardı .Bir tane dondurulup diğerlerini beklediler ama 5.güne iki tane kalmış ve gelişimleri yavaş diye bir gün daha bekleyip 6..günden bir tane dondurdular .Ama sizin gibi erkek sorunu olmayıp hatta sebepsiz infertilite olup embriyolar neden bu kadar az geliyor 5.güne.Açıkcası ben birdaha bahceciye tercih etmemmer

Canım inşallah kalanlar iyi kalitedir allahtan umut kesilmez bazende a kalite tutmuyor C tutuyor bilemeyiz bunu bana embriyolog demişti 🙏🏻
ama bende de böyle oldu bahçecide 11 tane yumurtam döllendi 5.güne 2 tane kaldı bende o yüzden soğudum açıkçası bahçeciden .. hep kötü tecrübeler oldu orda hiçbir çözüm yolu bulmadılar dedikleri şans sadece

Back
X