Merhaba, siz hangi doktora tedavi oldunuz acaba?Biz sebebi bilinmeyen infertiliteyiz. Ben geçen sene Koç Hastanesinde yaptırmıştım, 11 yumurta toplanıp 6 si döllenmişti, 5. gune 2 tane gelmişti fakat gelişimleri yavaş dendi, 6. günü bekleyip embriyo ya bir şans taniycaz dendi ve 6.gun istenen seviyeye ulaşmadı ve transfer iptal oldu.Embriyolog bunu transfer edersek ya tutmaz ya da düşükle sonuçlanır dedi. 5 ay sonra Kanunide tüp bebek denedik. Ordaki hoca senin amh ile yumurtalar orantılı değil dedi. Amh 3.42 çıkmıştı fakat yumurtalar eşit buyumuyordu. Önde giden yumurtalar kistlesiyordu. Onları görmezden gelip diğerlerini büyütmeye çalıştılar. Yaşım 37 bu arada. 8 tane toplandı ve 2 tane 3.gun embriyosu transfer edildi. Pozifi gördüm fakat 5.haftada düşük oldu. Biz o arada tabiki genetik test, pıhtılaşma testi,dna kırığı testi hepsini kendimiz yaptırdık. Yoksa doktorlar yönlendirmiyor. Sadece Koçtaki Barış hoca eşinizde dna kırıkları olabilir dedi. Çünkü embriyodaki ilk 3 günkü sorunlar yumurtadan, 3.gunden sonraki sorunlar sperm den kaynaklaniyormus. Tedavisi yok dedi. Antioksidan tedavisi varmış dedik, bilimsel kanıtı yok, paranız çoksa yaptırın dedi. İçimizde kalmasın diye Ankaraya Kaan Aydos'a gittik, test yaptırdı, dna hasarı var dedi. Antioksidan tadavisi başlattı. 3 tane pahalı vitamin tarzı ilaçlar kullanırdı. 4 ay kullandı, test yaptırdı, düzelmiş, normal yolla 6 ay deneyin olmazsa tüp bebek yaptırın dedi. 2 ay denedik baktık olmuyor. Şişli memorial ve Bahceciyle sırayla ön görüşme yaptık. Durumumuzu anlattık,bize farklı bir yol çizecek doktor aradığımızı söyledik. Şişli'deki doktor dna kırığı çoğu erkekte var, böyle bir tedaviye gerek yoktu, bu konuyu abartiyorlar dedi. Ama o ilaçları yumurta kalitesini artırmak için kadınlara da veriyorlarmış.Gorunen tek sorunun yumurtaları min eşit büyümemesi olduğunu söyledim. Onun için ek bir tedavi uygularım dedi. Sonra Bahçeciyle görüştük.Mustecep Bey vardı o zaman, rahme çizik atarız, bir de cd56 testi yaparız dedi. Biz de sonra karar veririz diye erteledik. Bu arada Mustecep Bey orda ayrılmış. Geçen ay tedaviye başlamaya karar verdik. Burdan doktor araştırması yaptık. Remzi Abalı'yı çok övmuslerdi. Biz de onu seçtik ve görüşmede her detayı anlattık ve gösterdik. Yumurtaların eşit büyümemesi sorunu için göbeğe yapıştırılan bantlardan verdi. Adet zamanı ignelerle birlikte femara diye hap kullandırdi. Geçen hafta 14 yumurta toplandı. 9 u olgunmuş ve 8 i döllenmiş. 8 ı de 3. Güne geldi. Doktorum riske atmamak için 4 unu 3.gun donduralim, diğer dördü devam etsin elimizde embriyomuz olsun dedi.Buhun haber geldi 4unden sadece bir tanesi önde gidiyormuş ve orta kaliteymis, istenen seviyeye gelmesi için yarına kadar şans tanıyalım dedi embriyolog. Durum böyle. Yani doktorları biraz da sizin yönlendirmeniz gerekiyor. Doktora Yumurtalarımin 5.gune sağlıklı ulaşamadığını ve eşit buyumediklerini ben söyledim. Yoksa elinizdeki yapılan sonuçları çok da incelemiyorlar, bir yığın kağıt oluyor, ustunkoru bakıyorlar.